Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tu jest strona naszego mercato i wychodzi na to, że jeszcze oficjalnie nikogo nie zarejestrowaliśmy, nawet Schicka http://www.legaseriea.it/it/serie-a-tim ... a=juventusCavAllano pisze:(ktoś kiedyś wrzucał stronę z LEGA CALCIO dotyczącą oficjalnie klepniętych transferów). Niektórzy dziennikarze twierdzą, że dokumenty nie zostały jeszcze złożone.
Widzę, że już kolega bendzamin to wrzucił także mae culpa.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Ja mam większe przekonanie do Danilo, Ty do Costy. Wystarczy.
Będzie kuszony,albo nie będzie, na razie chce do nas.CavAllano pisze: Wymieniasz Keitę, który póki co nie jest blisko Juve, mamy jedynie porozumienie z samym zawodnikiem, a przy Lotito to nadal mało. Pewnie rzucimy im jakieś ochłapy, ale musielibyśmy mieć w dalszym ciągu chęci samego gracza, który będzie kuszony choćby przez Chelsea.
Moja propozycja i moja wizja tego okienka. Nie zawsze muszę się zgadzać z zarządem/medialnymi doniesieniami.CavAllano pisze:
To Twoja pozycja priorytetowa, ale wszelkie doniesienia mediów świadczą o tym, że klub gdzie indziej kładzie nacisk, myśląc o wzmocnieniach.
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2017, 17:52 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Jest jeden prawy obrońca, który od dwóch lat prezentuje się świetnie, zarówno w ofensywie jak i defensywie, tak w ważnych spotkaniach jak i przeciwko cieniasom. Dwunożny, wydolny, świetny technicznie. Niczym nie ustępuje Sidibe (no, może fizycznie koniem nie jest). Brałbym go bez zastanowienia nawet za 25-30 mln €, aczkolwiek pewnie byłby troszeczkę tańszy. Obecnie zarabia nie tak dużo, żeby mu dawać więcej niż 3 mln. Z bocznych obrońców nawet Guerreiro robił na mnie mniejsze wrażenie. Porto miało problemy finansowe i wystarczyło zaatakować, a na pewno sprzedaliby nam Ricardo Pereirę i moglibyśmy się cieszyć. Teraz kiedy pozbyli się już Silvy i Nevesa, może być ciężej, bo nie mają już noża na gardle.
Cancelo troszkę widziałem i w obronie jest katastrofalny. To tak właściwie taki sam piłkarz jak Cuadrado, z tym, że nawet Kolumbijczyka oceniam jako piłkarza lepiej broniącego. W ofensywie kręci często lepiej niż rasowi skrzydłowi, w obronie gubi wszystko i wszystkich. Można liczyć, że się ogarnie, ale jaki jest w tym sens przy opuszczeniu Contiego, który wbrew opinii wielu, nie jest w defensywie wcale taki słaby, a już na pewno nie tak jak Cancelo.
Cancelo troszkę widziałem i w obronie jest katastrofalny. To tak właściwie taki sam piłkarz jak Cuadrado, z tym, że nawet Kolumbijczyka oceniam jako piłkarza lepiej broniącego. W ofensywie kręci często lepiej niż rasowi skrzydłowi, w obronie gubi wszystko i wszystkich. Można liczyć, że się ogarnie, ale jaki jest w tym sens przy opuszczeniu Contiego, który wbrew opinii wielu, nie jest w defensywie wcale taki słaby, a już na pewno nie tak jak Cancelo.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Czyli jednak ogórJuvefanatp pisze:

- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Prawda jest taka, że nigdy jakikolwiek transfer nie da nam gwarancji, że u nas na pewno odpali, kto by nie przyszedł, dlatego jeśli trafia się okazja na Costę, żeby go wyciągnąć to nie ma się co zastanawiać, tylko go brać, umiejętności mu nie brakuje.
Odnośnie Danilo, nie ma pewności że odpali, dlatego nie ma co się zamykać tylko o niego przed innymi transferami graczy nie posiadającymi paszportu, bo gdyby ostatecznie z takiego transferu Danilo nic nie wyszło, bo nie dogadamy się z Realem, to możemy stracić w między czasie szansę na Costę.
Kogoś na prawą obronę nasi działacze na pewno ściągną, gdyż innego wyjścia nie mamy, choć nie będzie to raczej szczyt marzeń. Oby nie skończyło się tak, że przyjdzie tylko De Sciglio, bo jako zawodnika pierwszego składu go nie widzę, natomiast jako uzupełnienie ławki to już co innego, bo mógłby być fajną alternatywą mogąc grać po obu stronach obrony.
Odnośnie Danilo, nie ma pewności że odpali, dlatego nie ma co się zamykać tylko o niego przed innymi transferami graczy nie posiadającymi paszportu, bo gdyby ostatecznie z takiego transferu Danilo nic nie wyszło, bo nie dogadamy się z Realem, to możemy stracić w między czasie szansę na Costę.
Kogoś na prawą obronę nasi działacze na pewno ściągną, gdyż innego wyjścia nie mamy, choć nie będzie to raczej szczyt marzeń. Oby nie skończyło się tak, że przyjdzie tylko De Sciglio, bo jako zawodnika pierwszego składu go nie widzę, natomiast jako uzupełnienie ławki to już co innego, bo mógłby być fajną alternatywą mogąc grać po obu stronach obrony.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Pluto
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Bardziej powinniśmy się martwić o status wychowanka. Na tę chwilę, zakładając odpływ młodzieży, jest Marchisio, Pinsoglio i....?pumex pisze:Yhy, tylko co z zasadą, że możemy zakontraktować tylu nowych piłkarzy, ilu wcześniej sprzedamy? Wylądowała w koszu?Cabrini_idol pisze:IN : costa, Bernarderschi, Szczęsny,Cancelo, Orsolini, Bentancur, Schick (ewentualnie Keita za 15 mln).
Out : Neto, Audero, Lemina, Rincon i ewentualnie Cuadrado.
Jesli dobrze liczę a więcej wychowanków nie ma i trzeba będzie robić zaciąg z primavery a Schick nie łapie się do grupy u21 to przy wypadnięciu z niej Ruganiego i zgłoszeniu Pjacy, trzeba będzie się pozbyć całej trójki Asa, Sturaro, Rincon albo Cuadrado lub Mandzukicia.
calma calma
- Vincitore
- Juventino
No właśnie, jak to jest z tymi regulacjmi wychowanków? Pamiętam, że dwa lata temu udało nam się podciągnąć pod to Pogbę. Liczą się zawodnicy, którzy dołączyli do nas przed 20 rokiem życia? Wówczas obejmowałoby to Ruganiego, Bentancura czy Orsoliniego.Pluto pisze:Bardziej powinniśmy się martwić o status wychowanka. Na tę chwilę, zakładając odpływ młodzieży, jest Marchisio, Pinsoglio i....?pumex pisze:Yhy, tylko co z zasadą, że możemy zakontraktować tylu nowych piłkarzy, ilu wcześniej sprzedamy? Wylądowała w koszu?Cabrini_idol pisze:IN : costa, Bernarderschi, Szczęsny,Cancelo, Orsolini, Bentancur, Schick (ewentualnie Keita za 15 mln).
Out : Neto, Audero, Lemina, Rincon i ewentualnie Cuadrado.
Jesli dobrze liczę a więcej wychowanków nie ma i trzeba będzie robić zaciąg z primavery a Schick nie łapie się do grupy u21 to przy wypadnięciu z niej Ruganiego i zgłoszeniu Pjacy, trzeba będzie się pozbyć całej trójki Asa, Sturaro, Rincon albo Cuadrado lub Mandzukicia.
- Piti
- Juventino
Nie rozumiem, równasz Cancelo z Contim jednocześnie potwierdzając nie jako wypowiedź pumexa na temat marności Cancelo a z drugiej strony umieszczasz go do tej swojej wyliczanki rzekomych przyszłych transferów i piszesz że byłoby bajkowo, hmmCabrini_idol pisze: Wypisz wymaluj Conti z Atalanty. A kosztował 24 mln plus jakiś zawodnik.![]()
(...)
IN : costa, Bernarderschi, Szczęsny,Cancelo, Orsolini, Bentancur, Schick (ewentualnie Keita za 15 mln).

Wielce prawdopodobne jest pozyskanie D. Costy i Bernardeschiego, not bad. Co do Danilo to nie ukrywam bym jakoś ubolewał nad faktem nie pozyskania tego zawodnika. Szkoda że ten D. Costa to troche taki bezmózg ale jeśli te doniesienia są prawdziwe, czyli wypozyczenie 10 mln + wykup 30 mln to chyba nie jest to najgorszy deal, zwłaszcza że mowilo sie zmiejsca o jakiś 50 mln
- Pluto
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Na pewno Pogba figurował jako wychowanek? To jest chyba wymóg trzech lat w klubie (liczy się właściciel karty, gracz może być wypożyczony gdzie indziej) między 15 a 21 rokiem życia.
Buffon, Szczęsny, Pinsoglio, Chiellini, Benatia, Sandro, Bonucci, Barzagli, Rugani, De Sciglio, Darmian (Cancelo/?), Khedira, Pjanić, Asamoah, Marchisio, N'Zonzi, Dybala, Cuadrado, Mandzukić, Higuain, Schick, Costa, Bernardeschi, wychowanek 3, wychowanek 4. Plus ewentualnie u21 - Bentancur i Orsolini.
W tej chwili, na moje oko, tak to może wyglądać.
Pjaca nie zgłoszony albo wypożyczony, jeśli zostaje to kosztem Cuadrado lub Mario. Podobnie jesli jednak dostaniemy Keite, trzeba będzie odstrzelić kogoś z dotychczasowych skrzydłowych.
De Sciglio obstawiający obie flanki tylko kosztem Stefana.
Nawet wtedy po lewej dziura, którą asekurować może Asa, dlatego stawiam na jego pozostanie. A zostać ze środkowych rezerwowych ktoś musi bo trudno sobie wyobrazić, że tym piątym, na wszelki wypadek, będzie dzieciak z Ameryki Łacińskiej.
To by było udane mercato, co prawda bez truskawki na torcie ale drużyna zrobiłaby mały kroczek do przodu. Ofensywne trio chyba zrekompensowałoby Alvesa, gorzej jeśli jednak Cuadrado ze względów finansowych jest spisany na straty. Podobnie na zamianie Mandzukicia na Keite nie wyszlibyśmy chyba na plus, przynajmniej w bliskiej przyszłości.
No i zostałoby jedno pytanie - kto powstrzymałby Naymara.
Buffon, Szczęsny, Pinsoglio, Chiellini, Benatia, Sandro, Bonucci, Barzagli, Rugani, De Sciglio, Darmian (Cancelo/?), Khedira, Pjanić, Asamoah, Marchisio, N'Zonzi, Dybala, Cuadrado, Mandzukić, Higuain, Schick, Costa, Bernardeschi, wychowanek 3, wychowanek 4. Plus ewentualnie u21 - Bentancur i Orsolini.
W tej chwili, na moje oko, tak to może wyglądać.
Pjaca nie zgłoszony albo wypożyczony, jeśli zostaje to kosztem Cuadrado lub Mario. Podobnie jesli jednak dostaniemy Keite, trzeba będzie odstrzelić kogoś z dotychczasowych skrzydłowych.
De Sciglio obstawiający obie flanki tylko kosztem Stefana.
Nawet wtedy po lewej dziura, którą asekurować może Asa, dlatego stawiam na jego pozostanie. A zostać ze środkowych rezerwowych ktoś musi bo trudno sobie wyobrazić, że tym piątym, na wszelki wypadek, będzie dzieciak z Ameryki Łacińskiej.
To by było udane mercato, co prawda bez truskawki na torcie ale drużyna zrobiłaby mały kroczek do przodu. Ofensywne trio chyba zrekompensowałoby Alvesa, gorzej jeśli jednak Cuadrado ze względów finansowych jest spisany na straty. Podobnie na zamianie Mandzukicia na Keite nie wyszlibyśmy chyba na plus, przynajmniej w bliskiej przyszłości.
No i zostałoby jedno pytanie - kto powstrzymałby Naymara.

calma calma
- Sorek21
- Juventino
Mówi się, że Costa dołączy do Juve na zasadzie dwuletniego wypożyczenia, zaś Bayern za każdy sezon zainkasuje 10 milionów euro. Po 2 latach włodarze "Starej Damy" będą zobligowani do wykupienia zawodnika za 30 mln euro plus bonusy.
Czyki dostaną te swoje 50mln.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Źródło?Sorek21 pisze:Mówi się, że Costa dołączy do Juve na zasadzie dwuletniego wypożyczenia, zaś Bayern za każdy sezon zainkasuje 10 milionów euro. Po 2 latach włodarze "Starej Damy" będą zobligowani do wykupienia zawodnika za 30 mln euro plus bonusy.
- szymken
- Juventino
Pewnie polska strona Bayernu, a z tego co czytałem u nich, to kompilka SportBild i TuttoSport. I tam jest właśnie to, że oni źle ogarnęli nonEu i myślą, że to po sprzedaży Neto.
Costa i Berna :hellyes: , choć mnie by tam i Bernardeschi i Keita cieszyli. Ciekawe na kogo tak ściubimy? Jeśli chodzi o jakiegoś topa do pomocy, to tylko ten z czubem na głowie z Romy mi przychodzi na myśl, a tam Monchi zdaje się zapowiedział, że czas na jego kupno minął.
Costa i Berna :hellyes: , choć mnie by tam i Bernardeschi i Keita cieszyli. Ciekawe na kogo tak ściubimy? Jeśli chodzi o jakiegoś topa do pomocy, to tylko ten z czubem na głowie z Romy mi przychodzi na myśl, a tam Monchi zdaje się zapowiedział, że czas na jego kupno minął.
- tomassi14
- Juventino
Bardziej realne by bylo 10mln za dwuletnie wypozyczenie, wypozyczenie za 20mln ? jaki sens jesli jest przymus wykupu ? to tak jak "mini ratka" z PKO BP <lol>Sorek21 pisze:Mówi się, że Costa dołączy do Juve na zasadzie dwuletniego wypożyczenia, zaś Bayern za każdy sezon zainkasuje 10 milionów euro. Po 2 latach włodarze "Starej Damy" będą zobligowani do wykupienia zawodnika za 30 mln euro plus bonusy.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Chyba bym się posikał ze śmiechu jakby "Pan nienawidzę Juve i gardzę Pjanicem" do nas przypełzł :rotfl:szymken pisze:Jeśli chodzi o jakiegoś topa do pomocy, to tylko ten z czubem na głowie z Romy mi przychodzi na myśl(...)
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- PlanetJuve
- Juventino
http://www.solojuve.com/transfery/szcze ... -juventusu
Ktoś wie czy co aktualne konto Wojtka??
Bo jeżeli tak, to tylko potwierdził transfer.
Ps: nie mam insta.
PS2: no chyba fejk z tego co widzę na piłce...
Ktoś wie czy co aktualne konto Wojtka??
Bo jeżeli tak, to tylko potwierdził transfer.
Ps: nie mam insta.
PS2: no chyba fejk z tego co widzę na piłce...