Liga Mistrzów 2015/16
- Kadziel
- Juventino
Mam takie same odczucia.jarmel pisze:Chiellini zawsze doceniany jest wszędzie tylko nie tutajPluto pisze:Gdyby ktoś chciał się pośmiać, The Telegraph ułożyło najlepszą jedenastkę fazy grupowej. Nie wiem, czy to my mamy marne pojęcie o futbolu czy Giorgio po ugryzieniu przez Suareza stał się piłkarskim celebrytą i jego obecność w wszelakich rankingach jest wysoce pożądana.![]()
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... tures.htmlWiadomo, jest trochę pokraczny i czasem zdarzy mu się babol, ale jakoś mało kto na JP zauważa ile serca na boisku oddaje w każdym meczu. Ja nie wyobrażam sobie bloku naszej obrony bez niego.
Giorgio mistrzem techniki nie jest, ba jest drewniany i czasem, kiedy przyjmuje piłkę pod presją albo podaje w ostatniej chwili to człowiekowi podchodzi serce do gardła, ale woli walki mu odmówić nie można.Silny, nieustępliwy, świetny w powietrzu i świetnie się ustawiający obrońca do tego bardzo charyzmatyczny, a czasem cwaniak i symulant jakich mało.

- zahor
- Juventino
Chiellini jest chętnie doceniany we wszelkiej maści januszowskich zestawieniach z tego powodu, że jest bardzo efektowny. W sytuacji, w której taki przykładowo Barzagli po prostu ustawił by się tam gdzie trzeba i zgasił w zarodku potencjalną akcję rywala, co przeszłoby zupełnie niezauważone, Chiellini się machnie, spóźni czy zostawi rywalowi za dużo miejsca żeby potem w ostatniej chwili zablokować strzał rozpaczliwym wślizgiem i nabić sobie za to punkty u niezbyt pilnie śledzącego widowisko widza. Ba, nawet największym ekspertom zdarza się na ten czar wślizgów nabrać - znacie chyba historię o tym jak SAF odpalił swego czasu Stama z Man Utd?
- booyak
- Juventino
Co nie zmienia faktu że Chiellini grałby w podstawowym składzie każdego z wielkich klubów od Barcy, Realu poprzez Bayerny, Chelsea i inne City. Ideałem nie jest ale nie popadajmy w skrajności. Martwi jedynie fakt zupełnego niedoceniania Barzagliego który od czasów Cannavaro jest naszym najlepszym obrońcą.zahor pisze:Chiellini jest chętnie doceniany we wszelkiej maści januszowskich zestawieniach z tego powodu, że jest bardzo efektowny. W sytuacji, w której taki przykładowo Barzagli po prostu ustawił by się tam gdzie trzeba i zgasił w zarodku potencjalną akcję rywala, co przeszłoby zupełnie niezauważone, Chiellini się machnie, spóźni czy zostawi rywalowi za dużo miejsca żeby potem w ostatniej chwili zablokować strzał rozpaczliwym wślizgiem i nabić sobie za to punkty u niezbyt pilnie śledzącego widowisko widza. Ba, nawet największym ekspertom zdarza się na ten czar wślizgów nabrać - znacie chyba historię o tym jak SAF odpalił swego czasu Stama z Man Utd?
★ ★ ★
- zahor
- Juventino
Ja nie popadam w skrajność, ale zgodzisz się chyba że w samym tylko Juventusie jest dwóch środkowych obrońców, którzy od Chielliniego są zwyczajnie lepsi, a przecież są jeszcze inne zespoły. Gdyby naszego defensora umieszczano w TOP10, to raczej nie wzbudzałoby to ogromnych kontrowersji. Jeżeli natomiast ze wszystkich stron napływają sygnały sugerujące że to czołowa trójka na świecie, to nie jestem już w stanie przytaknąć.booyak pisze:Ideałem nie jest ale nie popadajmy w skrajności.
- booyak
- Juventino
Dziennikarze wytypowali swoją jedenastkę fazy grupowej LM a nie ranking najlepszych defensorów świata. Widać uznali że miejsce w niej należało się naszemu Giorgio za formę którą prezentował w tych kilku meczach. Oglądał ktoś wszystkie mecze grupowe żeby spokojnie stwierdzić że miejsce mu się nie należało? Wątpię i dziwie się że fakt umieszczenia go tam jest jakimś powodem do ironizowania - i nie pije do Ciebie a raczej do Pluto, który swój post postanowił rozpocząć w ten sposób: "Gdyby ktoś chciał się pośmiać..."zahor pisze:Jeżeli natomiast ze wszystkich stron napływają sygnały sugerujące że to czołowa trójka na świecie, to nie jestem już w stanie przytaknąć.
★ ★ ★
- squinter
- Juventino
W LM akurat Chiellini grał jak dotąd bardzo stabilnie i pewnie, w lidze o wiele częściej zdarzają mu się babole (mówię oczywiście tylko o tym sezonie, bo chyba wszyscy pamiętamy jego popis z BVB rok temu).
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Bez sensu. No bo w takiej LE zwykle do ćwierćfinałów dochodzą 2-3 zespoły z Rosji lub Ukrainy. I co wtedy też nie będą mogły na siebie trafić? A jak wszystkie przejdą dalej, to wtedy będzie 3 zwycięzców? Według mnie, jak chcieli coś z tym zrobić, to powinni wywalić rosyjskie kluby z europejskich pucharów.mateo369 pisze:Ma to związek z działaniami wojennymi na Ukrainie a bardziej oficjalnie z napiętą sytuacją między oboma krajami, wszak wg kremla rosyjskich wojsk na Ukrainie nie ma. Z takiego samego powodu ("napięta sytuacja") Rosjanie chcieli zablokować możliwość wylosowania Turcji w fazie grupowej EURO (losowanie jutro) ale UEFA się nie zgodziła.Crunny pisze:ciekaw jestem dlaczego Zenit nie może trafić na Dynamo Kijów? Czyżby Kijów był już przez UEFA traktowany jako rosyjski?
- zahor
- Juventino
Ja również wątpię, podobnie jak nie sądzę że dziennikarze dokonujący tego wyboru wzięli pod lupę występy każdego defensora i dokładnie przeanalizowali jak się poruszał, jak się ustawiał, ile miejsca zostawiał rywalom, jak trzymał linię spalonego itd.booyak pisze:Oglądał ktoś wszystkie mecze grupowe żeby spokojnie stwierdzić że miejsce mu się nie należało? Wątpię
Po pierwszej połowie wyjazdowego meczu z Borussią MG opinie na ten temat na forum były zgoła odmiennesquinter pisze:W LM akurat Chiellini grał jak dotąd bardzo stabilnie i pewnie

- ozi(Forza_Juve)
- Juventino
panowie, głowa do góry, nasi chłopcy potrafią się spiąć na teoretycznie wyżej notowanego rywala, ze słabeuszami typu Monaco czy choćby Moncengladbach, czy Kopenchaga, meczylismy sie strasznie, ale jak już przyjedzie konkretna drużyna, City, Borussia D, Real to potrafimy się spiąć i zagrać dobre widowisko, takze przed losowaniem jestem spokojny ;p :juve:
Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Tak jak my obawiamy się Barcelony czy Bayernu, tak kibice tych ekip obawiają się nas.
Rzecz jasna oba zespoły byłyby w dwumeczu z nami zdecydowanymi faworytami, ale fakt, że nikt nie chce na nas trafić daje do myślenia - wracamy chyba do sytuacji, w której Juventus był bardzo niewygodnym rywalem dla każdego. W zeszłym roku, przypominam, zespoły rywali wręcz chciały nas dostać w fazie pucharowej i dopiero finał oraz tegoroczna faza grupowa uzmysłowiła innym, że trzeba się z nami liczyć, na każdym szczeblu.

Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2015, 21:16 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Ja oglądałem wszystkie mecze grupowe jednej drużyny i samo to wystarczy mi do wskazania dwóch lepszych środkowych obrońców.booyak pisze:Oglądał ktoś wszystkie mecze grupowe żeby spokojnie stwierdzić że miejsce mu się nie należało?

Tu się zupełnie nie zgadzamy. W Barcelonie ze swoimi "umiejętnościami" gry piłką nie wygryzłby ani Pique ani (równie niepewnego) Mascherano. W takim Bayernie ławę grzeje Benatia i to mówi wystarczająco wiele o poziomie ich obrony.booyak pisze:Co nie zmienia faktu że Chiellini grałby w podstawowym składzie każdego z wielkich klubów od Barcy, Realu poprzez Bayerny, Chelsea i inne City
Giorgio to cudak pełną gębą, na którego LM działa wyjątkowo elektryzująco. Jeśli ktoś ma podać do rywala w tych rozgrywkach to będzie to najpewniej on, poślizgnąć, stracić równowagę? Giorgio. Łapać uciekającego rywala za kostkę, dać Cristiano pretekst do symulki i wylecieć z boiska, dać sobą strzelić gola Kompanemu, zaliczyć kiks w swoim polu karnym? Nasz Chiellini. Podawać w poprzek boiska, tak że fanom serce podchodzi do gardła, obijać bandy reklamowe przy próbach podań, znokautować kogoś, mieć zabandażowaną głowę... zostać pogryzionym?

Wszyscy go kochają ale większość też żegna się kiedy on wychodzi na boisko w koszulce z logiem LM.
- CzeczenCZN
- Juventino
No dokładnie, kiksów miał całą masę. Tyle że te rankingi, warte są tyle co te plebiscyty na złotą piłkę, tam rządzi medialność. Chiellini to celebryta boiskowy obrony. Owszem zdarza mu się grać pewnie, ale tylko zdarza. Zawsze jak na boisko wychodzą Barzagli i Bonucci - jestem o wiele bardziej spokojny. Bonucci choć miał swoje kiksy, to jednak jest graczem pewniejszym. Tyle że teraz gramy trójką obrońców, więc i tak i tak gra całe BBC. W tym rankingu powinien być Buffon albo Barzagli. Chiellini bym powiedział, że był jednym z naszych gorszych zawodników. Szczerze, momentami nie trawie typa i chciałbym by go wymienili w kadrze, na takiego Benatie. Takie moje zdanie.
- Cabrini_idol
- Juventino
Głupi jesteście
Chiellini to symbol Juve XXI wieku, czy tego chce czy nie chce jakiś zahor czy ForzaItanimulli3vujcm.
Chiellini obok Buffona i Marchisio to piłkarz niezastapiony, przede wszystkim pod względem charyzmy i wielkiego serca oddanego Juventusowi. A piłkarsko czy chcecie czy nie to jeden z najlepszych stoperów na świecie, oczywiście w formie.

Chiellini to symbol Juve XXI wieku, czy tego chce czy nie chce jakiś zahor czy ForzaItanimulli3vujcm.
Chiellini obok Buffona i Marchisio to piłkarz niezastapiony, przede wszystkim pod względem charyzmy i wielkiego serca oddanego Juventusowi. A piłkarsko czy chcecie czy nie to jeden z najlepszych stoperów na świecie, oczywiście w formie.

- jarmel
- Redaktor
Nic dodać nic ująć.Cabrini_idol pisze: Chiellini to symbol Juve XXI wieku, czy tego chce czy nie chce jakiś zahor czy ForzaItanimulli3vujcm.
Ok, można faceta lubić lub nie, ale jak czytam o stawianiu wyżej Benatii od Kielona to

Do teraz żałuję, że nie zobaczyliśmy go w finale poprzedniej edycji.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Bez przesady. Chiellini zwykle najlepiej spisuje się w meczach walki, czy jak kto woli, kopaninach, a Barca zbyt łatwo w nas wchodziła w pierwszej połowie. Przy takim oblężeniu, Giorgio mógłby się zagotować i zrobić jakiś głupi faul w polu karnym, a w samym finale takie rzeczy już prawie w ogóle nie przechodzą. Barzagli pod tym akurat względem jest z pewnością lepszy.jarmel pisze:Do teraz żałuję, że nie zobaczyliśmy go w finale poprzedniej edycji.