Liga Mistrzów 2012/13
- De Rossi
- Juventino
Ja zawsze przeglądam tę stronę, bo punkty są aktualizowane szybciej. Na stronie UEFY włosi mają jeszcze 7.750 pkt.Ouh_yeah pisze:Nie wiem dlaczego opieracie się na tabelkach z kassiessa (co/ktokolwiek to jest) zamiast na oficjalkach z Uefy no ale to już Wasza sprawa![]()
Spokojnie, punkty za awans Milanu i Porto są już dodane? Italia niewiele traci a Benfica będzie grała o swój awans na Camp Nou.
Tak, te za awans dodane. Tu masz wszystko http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... f2013.html
Nie, w przyszłym roku również 5 lat. Odchodzi sezon 08/09, liczymy nowy 13/14.Winner pisze:Te rankingi są jakieś dziwne w bieżącym sezonie jest z 5 lat łącznie z obecnym a w przyszłym z 4 lat?
Co się nie pokrywa?Winner pisze:Poza tym ten ranking nie pokrywa się ze wskaźnikiem Uefa według którego byliśmy przydzielani do koszyków, różnica 2 punktów nie licząc obecnego sezonu.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
nie siej demagogii, nie zostaną, liczy się ranking za ostatnie 5 sezonów a nie 4 ;]it doesn't matter pisze:Moze dlatego, ze punkty z sezonu 2008/2009 zostana wykasowane?!Olek1987 pisze: Sorry, ale nie rozumiem dlaczego ma nas przegonić Portugalia skoro Italia ma więcej punktów ?
a co do bramki Adriano jeszcze, Arsenal w '99 strzelił takiego samego gola
EDIT; a poza tym
Krajowy ranking UEFA uwzględniający wyniki rozgrywek w obecnym sezonie 2012/2013. Na podstawie tego rankingu będzie ustalany podział miejsc w pucharach w sezonie 2014/2015
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2012, 12:14 przez Maly, łącznie zmieniany 2 razy.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- D-Rose
- Juventino
Przeczytaj tego posta jeszcze raz, jeszcze raz, jeszcze raz. Pozniej przeczytaj zasady rankingu - raz, drugi trzeci. Potem zobacz za ktory sezon sa kasowane punkty na starcie sezonu 2013/2014.Maly pisze:nie siej demagogii, nie zostaną, liczy się ranking za ostatnie 5 sezonów a nie 4 ;]it doesn't matter pisze:Moze dlatego, ze punkty z sezonu 2008/2009 zostana wykasowane?!Olek1987 pisze: Sorry, ale nie rozumiem dlaczego ma nas przegonić Portugalia skoro Italia ma więcej punktów ?
a co do bramki Adriano jeszcze, Arsenal w '99 strzelił takiego samego gola
I jeszcze na koneic zobacz ten link -> http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2014.html

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
A to dziwne, bo pod rankingiem uefowskim wisi Last updated: 22/11/2012 08:40 CET . Może jednak mają ciut inne zasady dodawania punktówDe Rossi pisze:Ja zawsze przeglądam tę stronę, bo punkty są aktualizowane szybciej. Na stronie UEFY włosi mają jeszcze 7.750 pkt.

Ostatnio zmieniony 22 listopada 2012, 12:20 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@it doesn't matter:
sprawa dotyczyła "następnego sezonu" (tak było w cytowanym poście pana Zambrottę), a na następny punkty są już obliczone i nikt nas już nie przegoni ;]
sprawa dotyczyła "następnego sezonu" (tak było w cytowanym poście pana Zambrottę), a na następny punkty są już obliczone i nikt nas już nie przegoni ;]
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2012, 16:06 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Supersonic
- Juventino
No Zambro c'mon, co Ty na stazu w super expressie jestes, ze takie chwytliwe rewelacje oglaszasz?pan Zambrotta pisze:Jeśli ktoś uważa, żeod tego sezonu zaczynamy doganiać bundesligę, niech spojrzy na ten link:
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2013.html
:roll:
w następnym sezonie przegania nas również Portugalia...
złe wieści również dla Juve - pomimo tego, że znów punktujemy w CL, za rok czeka nas... spadek o kilka miejsc.

Na chwile obecna spadamy, ale ja np. zakladam dalsze punktowanie, w tym na wiosne.
Zaproponuje ciekawsza projekcje.
Na podstawie wynikow ostatnich 2 lat mozna powiedziec, ze srednio:
polfinal LM daje 33ptk w sezonie
cwiercfinal Lm daje 23 ptk w sezonie.
Co ciekawe wartosci punktowe poszczegolnych klubow na tym poziomie sa bardzo zblizone, wiec srednie sa calkiem miarodajne.
Juve za ten sezon ma poki co 12ptk co daje 40 miejsce.
Dochodzac do 1/4 dostaniemy +11ptk = 19 miejsce
Do 1/2 dostaniemy +21ptk = 17 miejsce.
Co ciekawe z miejsc 17-40 w LM beda graly tylko PSG i BD, no ale tam kilka ekip tez w LE popunktuje. Tak czy inaczej mysle, ze okolo 18-22 miejsca powinnismy wyladowac.
W tym roku ostatnia w drugim koszyku byla Marsylia z wspolczynnikiem 68. Czyli nasz cwierc/polfinalowy wspolczynnik raczej nie wystarczy do 2 kosza. Bedziemy na pograniczu i mozemy sie w nim znalezc jesli nie wejdzie kilka druzyn z miejsc wyzej- np. na szybko Milan, Liverpool

Jesli ekhem ekhem hrrr nie wyjdziemy z grupy, to jak wiadomo w LE wciaz mozna mocno licznik nabic.
Mudzyn wjechales tu na wysokim baunsie, ale chyba nawet kapiaca sie w pianie cypryjska Afrodyta zalapala, ze to byl zarcik, ku pokrzepieniu serc tzw. modern kibicow, lubie paste i architekture Sieny, kibicow calcio czy jak sie ich nazywa..
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2012, 12:30 przez Supersonic, łącznie zmieniany 2 razy.
- pan Zambrotta
- Juventino
jak nie przegramy na Ukrainie, wtedy dopiero będę widział świat w kolorach naszych wyjazdówek sezon temuSupersonic pisze:No Zambro c'mon, co to za widzenie w kolorze wyjazdowych strojow Juve?
Dobry Mudżyn to koleś wysyłający swoich starszych kolegów na jakiegoś janka, nie spodziewałbym się po nim jakiegoś przebłysku.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
AAAAAAA!!! To dlatego mnie De Rossi nie lubi! Teraz pamiętam!
Zjechałem te Twoje stronki z rankingami, odrobinę przy tym szydząc, a Tyś mnie z Vansami i Ermaksami zrównał? Shame on You !:stop:
Oczywiście nie ma się co nimi kierować, bo często zdarzają się błędy (rzeczony problem dotyczył zbyt dużej ilości punktów dla drużyn francuskich jeżeli dobrze pamiętam). Tylko stronka UEFY z odpowiednimi aktualizacjami.
Zjechałem te Twoje stronki z rankingami, odrobinę przy tym szydząc, a Tyś mnie z Vansami i Ermaksami zrównał? Shame on You !:stop:
Oczywiście nie ma się co nimi kierować, bo często zdarzają się błędy (rzeczony problem dotyczył zbyt dużej ilości punktów dla drużyn francuskich jeżeli dobrze pamiętam). Tylko stronka UEFY z odpowiednimi aktualizacjami.
- De Rossi
- Juventino
Już kiedyś tak było, że na stronie UEFY było mniej punktów dla włochów przyznanych, niż w kassiesa, a aktualizacja niby była. Chyba nawet z Tobą wtedy dyskutowałem. Ale gdzieś po 3-4 dniach UEFA wszystko uaktualniła jak trzeba i wyszło na moje. Nic się nie bój, ranking na stronie kassiesa jest prowadzony bardzo dobrze, zasady dodawania punktów są banalne, tam się nie da nic pomylić, a przynajmniej robią to od razu po meczu.Ouh_yeah pisze:A to dziwne, bo pod rankingiem uefowskim wisi Last updated: 22/11/2012 08:40 CET .
Aaaa to byłeś Ty. No to teraz faktycznie, jesteś wansem i ermaksem!yanquez pisze:AAAAAAA!!! To dlatego mnie De Rossi nie lubi! Teraz pamiętam!
Tak, tylko, że uefa właśnie po kilku dniach to wszystko zaktualizowała i wyszło na moje... .yanquez pisze:(rzeczony problem dotyczył zbyt dużej ilości punktów dla drużyn francuskich jeżeli dobrze pamiętam). Tylko stronka UEFY z odpowiednimi aktualizacjami.

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Taaa jasne. Jedyne co Ci wyszło, to słoma z butów...De Rossi pisze:Tak, tylko, że uefa właśnie po kilku dniach to wszystko zaktualizowała i wyszło na moje... .yanquez pisze:(rzeczony problem dotyczył zbyt dużej ilości punktów dla drużyn francuskich jeżeli dobrze pamiętam). Tylko stronka UEFY z odpowiednimi aktualizacjami.
Ogarnij się Gościu, bo jeszcze nie tak dawno można było z Tobą normalnie pogadać, a teraz buraczysz jak ostatnio wsiur...
Pewnie mi zazdrościsz, bo jestem piękny...
Ktoś liczył/sprawdzał, na którym miejscu umiejscowione są drużyny regularnie kończące udział w LM na 1/8?
- De Rossi
- Juventino
Sprawdziłem i znalazłem swój cytat:yanquez pisze:Taaa jasne. Jedyne co Ci wyszło, to słoma z butów...
Ogarnij się Gościu, bo jeszcze nie tak dawno można było z Tobą normalnie pogadać, a teraz buraczysz jak ostatnio wsiur...
"Wszedłem teraz na Twój (link z uefa - przyp. red.) i jednak wyszło na moje, bo Francja ma 10,333, a w LE nie grali, więc chyba wcześniej wkradł im się błąd." Uefa później aktualizuje, zasady naliczania proste, nic się nie da spieprzyć, tylko, że na kassiesa robione jest to zaraz po rozegranych meczach. Ale ja nikogo nie zamierzam namawiać na korzystanie z kassiesa. Ja się nigdy na tej stronie nie zawiodłem. Tyle.
Akurat lubię vansy i ermaksy, chodzę, kolekcjonuję, więc lekka zazdrość jestyanquez pisze:Pewnie mi zazdrościsz, bo jestem piękny...

- jarmel
- Redaktor
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/liga-mi ... pl/9181007
Także nie zobaczymy sobie naszego meczu w tvp, ale w sumie kogo to widzi. Ludzie wolą oglądać Barcelone, która ma już zapewniony awans i pewnie wystąpi w rezerwowym składzie, szkoda. I tak chyba powinniśmy być zadowoleni, że puścili w tvp jeden mecz Juventusu
Także nie zobaczymy sobie naszego meczu w tvp, ale w sumie kogo to widzi. Ludzie wolą oglądać Barcelone, która ma już zapewniony awans i pewnie wystąpi w rezerwowym składzie, szkoda. I tak chyba powinniśmy być zadowoleni, że puścili w tvp jeden mecz Juventusu

#AllegriOut
- Rommanov
- Juventino
Rankingi na stronie kassiesa są jak najbardziej poprawne, a wszelkie różnice z rankingiem UEFA wynikają z tego faktu:
Jeżeli Włosi nie zakończą sezonu z dorobkiem o ~4,6 punktów większym od Portugalii to spadną jej kosztem na 5 pozycję.Ouh_yeah pisze:A to dziwne, bo pod rankingiem uefowskim wisi Last updated: 22/11/2012 08:40 CET . Może jednak mają ciut inne zasady dodawania punktów Think To znaczy Uefa pewnie nie przyznaje punktów za awanse zanim skońcża się rozgrywki grupowe.
- Cabrini_idol
- Juventino
A więc Luiz Adriano zawieszony przez UEFA na jeden mecz LM. Także jednego mamy z głowy.

- filippo
- Juventino
że tak dodam od siebie:Cabrini_idol pisze:A więc Luiz Adriano zawieszony przez UEFA na jeden mecz LM. Także jednego mamy z głowy.
źródło: http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/ ... 99812.html
L. Adriano został ukarany zgodnie z artykułem 5 poniższego dokumentu:
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
zgodnie z którym:
"Member associations and clubs, as well as their players, officials and members,
shall conduct themselves according to the principles of loyalty, integrity and
sportsmanship."
For example, a breach of these principles is committed by anyone:
(...)
k) who behaves in an unsporting manner to gain an advantage.
i tak bym widział podawanie informacji na forum
pamiętajcie - SAUCE OR DIDN'T HAPPEN