Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 13:44

liqu!d pisze:PS. nie wierzę, że zarząd kupi kogoś drogiego jako zastępcę Del Piero. Przyjdzie Giovinco, weźmie sobie 10 i będzie musiał temu sprostać.
Taa...na bank mu ja oddają, ot tak. Wiesz kto weźmie nr 10? Aktualna ósemka.

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 13:51

alina pisze:
liqu!d pisze:PS. nie wierzę, że zarząd kupi kogoś drogiego jako zastępcę Del Piero. Przyjdzie Giovinco, weźmie sobie 10 i będzie musiał temu sprostać.
Taa...na bank mu ja oddają, ot tak. Wiesz kto weźmie nr 10? Aktualna ósemka.
To możliwe, jak najbardziej. Tak samo jak to, że dostanie ją Giovinco. Generalnie na to samo wychodzi, bo w obu przypadkach dostanie ją nasz wychowanek, więc Włoscy kibice absolutnie nie protestowaliby xD.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 13:56

liqu!d pisze: To możliwe, jak najbardziej. Tak samo jak to, że dostanie ją Giovinco. Generalnie na to samo wychodzi, bo w obu przypadkach dostanie ją nasz wychowanek, więc Włoscy kibice absolutnie nie protestowaliby xD.
W obu przypadkach dostanie ją zawodnik który poprzedniej "10" mógłby lizać buty i który nigdy nie ugra nawet połowy tego, co Alex, więc sądzę że jednak spora część kibiców protestowałaby gdyby ten numer nie został (przynajmniej na jakiś czas) zastrzeżony.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 14:06

alina pisze:'Repertuar' Pepe jest jednak nieco szerszy.
Właśnie, mam nadzieję, że niema już takich na forum co "marzą" o sprzedaniu Pepe, to by było najgłupsze posunięcie. A jego porównania do Krasica są trochę...dziwne. Raz że Simone daje dużo więcej w defensywie, ogólnie jest bardzo waleczny. W ofensywie też nie jest taki schematyczny, nie rozwiązuje każdej akcji tak samo (dzida do linii i jak zdąży to podanie). Ogólnie jakby wskazać skrzydłowego który ma "głowę na karku", to w Juventusie niewątpliwie będzie to Pepe.
Krasic musi niestety trochę zmienić styl, bardziej kombinacyjnie, mniej schematycznie, bo widać, że Conte w każdym meczu stara się wprowadzić coś nowego, zmieniać (niekoniecznie myślę tu o zmianach personalnych, bo skład się ustabilizował). Z Interem np. Vucinic z Pepe zamienili się stronami, z Palermo Matri dużo schodził do lewego boku, widać że Antonio coś tam kombinuje by zaskoczyć. Mimo wszystko mam nadzieję, że Milos wróci do dobrej formy, bo też (jak grał) zaczynał mnie irytować tym graniem do linii przy każdej okazji, co gorsza, coraz rzadziej zdążał. Nie mniej wiem, że grac potrafi.
Nie wierzę, w te domniamane 10 mln które ustalił Marotta, Beppe nie jest idiotą by takie rzeczy robić.
Castiel pisze:niż Lavezziego, który w moich oczach jest zdecydowanie przereklamowany.
Chyba tu działa zasada: "cudze chwalicie swojego nie znacie". Nie mówię zdecydowanego "nie" dla niego, ale pytanie ile bym kosztował. Jeśli (grubo) ponad 20 mln to nie ma o czym gadć, a na taką cenę się zanosi. Marotta nie zwykł wydawać takich sum, a jeśli to zrobi to za "pewniaczka".
liqu!d pisze:Montolivo byłby dosyć tani, a na pewno przydatny jako joker lub pierwszy do rotacji w środku pola.
Pytanie czy bądź co bądź podstawowy zawodnik reprezentacji nie ma większych ambicji niż grzanie ławy, nawet w Juve. Co innego skrzydłowy lub napastnik który przy dobrej formie może liczyć (jeśli się nie łapie do "11") na te pół godziny w miarę regularnych występów, co innego środkowy pomocnik, który przy braku kontuzji i kartek niewiele pogra. Niby Pazienza na jakies końcówki wchodzi, ale w zasadzie nie wiadomo co o nim powiedzieć.
Oczywiście warto o Montolivo powalczyć skoro może przyjść za grosze/darmo, ale pytanie czy sam zainteresowany byłby...zainteresowany :] Nie powiem, Pirlo zacznie grac coraz mniej, to byłoby to jakies wyjście przyszłościowe...
liqu!d pisze:Lewy obrońca (Kolarov) LUB środkowy obrońca(tu uzależniam wybór głównie od budżetu)
I tu właśnie jest pytanie, wolimy Chiellona na środku czy na lewej? Ma tam swoje grzechy na sumieniu, ale ciągle jest ważnym elementem drużyny, także mentalnie (tak myślę). Zawsze z nim na lewej cała defensywa wygląda pewniej, no ba załóżmy dosyć ofensywnego lewego defensora z ("tylko") Barzaglim i Chiellinim na środku, no może być różnie.
Gdy odeszli tacy gracze jak Trezeguet, Camoranesi, czy Nedved to zastępców nie było i myślę, że tym razem będzie podobnie.
No właśnie, nie ma co mieć zbyt wielkiego ciśnienia, by koniecznie błyskawicznie znaleźć "nowego Alexa", bo wiadomo nie będzie to łatwe. Z resztą siłą tego co gra zespół Conte, jest mocny, wyrówany skład (przynajmniej pierwszy) a nie 1-2 gwiazdy które ciągną zespół.
alina pisze:Taa...na bank mu ja oddają, ot tak. Wiesz kto weźmie nr 10? Aktualna ósemka.
Najlepiej żeby nikt, ale to już sprawa że tak powiem, drugiego rzędu.
zahor pisze:W obu przypadkach dostanie ją zawodnik który poprzedniej "10" mógłby lizać buty i który nigdy nie ugra nawet połowy tego, co Alex, więc sądzę że jednak spora część kibiców protestowałaby gdyby ten numer nie został (przynajmniej na jakiś czas) zastrzeżony.
Wiesz, lepiej oni, niż miałby przyjść jakiś nowy "Zlatanek" i dostać "10" na wejście, ale najlepiej jak nikt tej "10" już mieć nie będzie.
Po cichu ciągle liczę na to, że jednak Alex zostanie na jeszcze sezon.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 14:13

@D@$ pisze:Ogólnie jakby wskazać skrzydłowego który ma "głowę na karku", to w Juventusie niewątpliwie będzie to Pepe.
To największy komplement, jaki Pepe kiedykolwiek od kogokolwiek otrzymał. Czekam na reakcję De Rossiego.

Marchisio z "10"? Oby nie, albo jakiś godny tego numeru fantasista albo nikt.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 14:23

Ouh_yeah pisze:Arbuzini, nigdy nie ufaj portalowi, według którego Diego zaliczył w Juventusie 11 asyst w serie A. Tak samo pewnie je naliczyli Lavezziemu bo według ESPN ma ich znacznie mniej.
W sumie patrząc na to ile sytuacji bramkowych stwarza kolegom Lavezzi jestem w stanie uwierzyć w dane transfermarkt.

Teraz tak się gada, że może nie Lavezzi, ale ktoś inny, jednak jakby przyszedł i trochę pograł to pewnie nikt by nie narzekał.

Moim zdaniem spokojnie możemy celować właśnie w takich zawodników, jak Lavezzi, czy Ayew. Może nie powalają statystykami, ale przez cały mecz pracują dla drużyny i nadają tempo grze. Juventus gra mocno fizyczną piłkę, mi się to podoba, a tacy zawodnicy bardzo dobrze się w taką koncepcję gry wpisują.

W zeszłym roku lobbowałem Gameiro w tym Ayewa ;).

Nic odkrywczego nie napiszę, ale po zaklepaniu Giovinco oczekuję od Marotty w pierwszej kolejności wzmocnień od tyłu.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 14:38

zahor pisze: Pytanie, czy jeżeli rzeczywiście się tak stanie (w co wątpię, myślę że Napoli szybko dogoni czołówkę) to faktycznie taki Lavezzi zdecyduje się na Juventus? Gdybym ja miał opuszczać klub, który ma bądź co bądź solidne fundamenty tylko po to, żeby grać w LM, to wybrałbym zespół, co do którego miałbym pewność że przez najbliższe lata w tych rozgrywkach będzie grać. No bo bez sensu byłoby za rok znowu szukać innego klubu albo wracać na stare śmieci. Kolejne pytanie - czy w oczach takiego Lavezziego (czy innych graczy występujących w Serie A) Juventus już po tym sezonie będzie takim właśnie klubem, jak obecnie Milan, czy też mimo wszystko zawodnicy będą
Ja sie z tym zgadzam ; ) Poki co to jeszcze nie wiadomo gdzie my zakonczymy ten sezon. A Napoli za Levezziego na bank krzyknie co najmniej 20 - 25m euro a i nie jest wykluczone, ze City czy Chelsea po prostu wyloza na stol 30 - 35 baniek, konczac tym samym negocjacje.

Co do Montolivo - to jest mocno ofensywny pilkarz, nie jest w stanie grac chyba na pozycji Pirlo. Jesli bysmy go wzieli to tylko do rotacji pomiedzy Nim, a Marchisio i Vidalem. A i tak nie jestem do gracza Violki za bardzo przekonany ; / Plus jest taki, ze bedzie kosztowal niezbyt duzo, bo inaczej to bym kompletnie nie widzial go u Nas w druzynie.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 14:41

zahor pisze: Więc mówisz że transfer Floro Floresa bliski jak nigdy dotąd :-D
"Gupi" jesteś :wink: Oj tam, ojtam. Giuseppe bardzo dobrze spisał się w letnim okienku transferowym, nie licząc wpadki z Mottą. Mam nadzieje, że dokona równie wartościowych wzmocnień zimą, co latem.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 14:44

@D@$ pisze:
alina pisze:'Repertuar' Pepe jest jednak nieco szerszy.
Właśnie, mam nadzieję, że niema już takich na forum co "marzą" o sprzedaniu Pepe, to by było najgłupsze posunięcie. A jego porównania do Krasica są trochę...dziwne. Raz że Simone daje dużo więcej w defensywie, ogólnie jest bardzo waleczny. W ofensywie też nie jest taki schematyczny, nie rozwiązuje każdej akcji tak samo (dzida do linii i jak zdąży to podanie). Ogólnie jakby wskazać skrzydłowego który ma "głowę na karku", to w Juventusie niewątpliwie będzie to Pepe.
Co więcej, ja myślę, ze po kontuzji Lichta (puk,puk) zagra Motta --> zawiedzie, a potem zagra tam Pepe.
@D@$ pisze:
liqu!d pisze:Montolivo byłby dosyć tani, a na pewno przydatny jako joker lub pierwszy do rotacji w środku pola.
Pytanie czy bądź co bądź podstawowy zawodnik reprezentacji nie ma większych ambicji niż grzanie ławy, nawet w Juve. Co innego skrzydłowy lub napastnik który przy dobrej formie może liczyć (jeśli się nie łapie do "11") na te pół godziny w miarę regularnych występów, co innego środkowy pomocnik, który przy braku kontuzji i kartek niewiele pogra. Niby Pazienza na jakies końcówki wchodzi, ale w zasadzie nie wiadomo co o nim powiedzieć.
Oczywiście warto o Montolivo powalczyć skoro może przyjść za grosze/darmo, ale pytanie czy sam zainteresowany byłby...zainteresowany :] Nie powiem, Pirlo zacznie grac coraz mniej, to byłoby to jakies wyjście przyszłościowe...
Taki zawodnik jak Monto może sobie zwyczajnie pomyśleć "dam radę sobie wywalczyć pierwszy skład", nie pomyślałeś o tym? No ale wygodniej mu przenieść się do Mediolanu, kibice go aż tak nie znienawidzą.
@D@$ pisze:
zahor pisze:W obu przypadkach dostanie ją zawodnik który poprzedniej "10" mógłby lizać buty i który nigdy nie ugra nawet połowy tego, co Alex, więc sądzę że jednak spora część kibiców protestowałaby gdyby ten numer nie został (przynajmniej na jakiś czas) zastrzeżony.
Wiesz, lepiej oni, niż miałby przyjść jakiś nowy "Zlatanek" i dostać "10" na wejście, ale najlepiej jak nikt tej "10" już mieć nie będzie.
Po cichu ciągle liczę na to, że jednak Alex zostanie na jeszcze sezon.
Dokładnie. Ja wolę Claudio, niż jakaś przepłaconą gwiazdkę.
jakku1 pisze:Co do Montolivo - to jest mocno ofensywny pilkarz, nie jest w stanie grac chyba na pozycji Pirlo. Jesli bysmy go wzieli to tylko do rotacji pomiedzy Nim, a Marchisio i Vidalem. A i tak nie jestem do gracza Violki za bardzo przekonany ; / Plus jest taki, ze bedzie kosztowal niezbyt duzo, bo inaczej to bym kompletnie nie widzial go u Nas w druzynie.
Wynajmiemy Del Neriego, żeby go poduczył defensywy, jak Aquilaniego.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 15:21

liqu!d pisze:W to może Banega?
Banega Never. Klasyczny przypadek zmarnowanego ogromnego talentu, który w dodatku nie radzi sobie przy co ostrzejszym pressingu.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 15:50

Dokładnie, nie Banegujcie już więcej.

Lavezzi nie przejdzie do City, bo szejki czają się na Cavaniego, jako następce Teveza. :D Aguero, Balotelli, Dżeko, Cavani... nie ma to jak konkurencja w składzie.

Nie zmienia to faktu, że dla mnie Ezequiel nie byłby priorytetem.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 16:07

Mnie Lavezzi nie przekonuje. Jest dobry, ale wolałbym innych.
Lewe dla Giovinco prawe dla Rossiego/Ayewa :pray:
Co do Monto to nie widze lepszego kandydata na następce Pirlo, przynajmniej wśród Włochów. Co do jego umiejętności defensywnych to jakieś tam posiada, a przecież miałby obok Marchisio i Vidala=płuca zespołu. Ja jestem za.
Pirlo ma 32 lata na karku, gra świetnie, ale do czasu. Dlatego trzeba patrzeć i na pozycje rozgrywającego i może sie uda wyhaczyć kogoś o podobnych walorach. Nie jestem jakimś fanem ligi holenderskiej i nigdy nie lobbowałem zawodników z niej, ale ciekawy wydaje sie Ch.Eriksen. Gość w wieku 19 lat, a już ma raczej pewne miejsce w składzie Ajaxu, również jego statystki prezentują sie w miare fajnie. PRzyznaje sie bez bicia nie widziałem nigdy gościa w akcji, ale skoro jego naturalną pozycją jest typowy środek pomocy, potrafi zaasystować, uderzyć z dystansu, to może i wykrystalizuje sie na kogoś w typie Pirlo? Nie wiem taka ślepa propozycja. Cięzko obecnie znaleźć kogoś w miare młodego, a mającego papiery na kogoś w stylu Pirlo. Modrić to opcja nie realna.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 16:15

Jestem dziwnie przekonany, że 10 będzie tymczasowo niedostępna. podobnie było z siódemką Pesso. Ciesze się, że robi się coraz głośniej wokół Giovinco. Ciekawe jak rozwinie się sytuacja Krasicia i Quagliarelli.

Obrazek
Tharp

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 16:29

zoff pisze:Jestem dziwnie przekonany, że 10 będzie tymczasowo niedostępna. podobnie było z siódemką Pesso.
Nie byl bym tego taki pewien, sytuacja z 11stka Nedveda nauczyla nas, ze takie numery moga bez problemu byc 'przejmowane' przez chwilowe gwiazdeczki.

O Lavezzim mozecie zapomniec. Nie ma mowy, zeby dziady z napoli sprzedaly jednego ze swoich najwybitniejszych graczy do rywala z ligi.
...

Obrazek

Chociaz, moze jednak? :P

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2011, 16:34

Dante93 pisze: Lewe dla Giovinco
Lub Vucinicia. Zależy który z nich je wywalczy?

Zablokowany