Wszystko o SSC Napoli
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Co jest, Zambrotto? Jeśli nie podoba się jakaś opinia, nie musisz zaraz obrażać. To jest poniżej pewnego poziomu. Jadu tyle w tych twoich komentarzach i po co to wszystko? Znormalniej człowieku.pan Zambrotta pisze:daj polskim chłopakom chociaż przez chwilę poczuć się lepszym w swoim wyimaginowanym świecie, gdzie ONI = bogaci przedsiębiorcy z północy, NAPOLI = zaściankowi chłopi z południa. Bryluje w tym mrozzi - gubernator z północy, póki go mama na obiad nie zawoła.
Przypominam, że znajdujemy się w wątku dotyczącym Napoli i kibiców tej drużyny - do innych się nie odnosiłem, więc uogólniasz. Nie masz wpływu na fakt, że Południe Włoch zawsze było w cieniu Północy, zawsze miało kompleksy na punkcie tejże Północy. Świadczy o tym choćby zachowanie środowiska neapolitańczyków względem naszego klubu (ciągłe zaczepki słowne, zachowanie po Superpucharze Włoch - jest tego naprawdę sporo). Dziwisz się potem, że człowieka to irytuje?Vimes pisze: Mrozzi kpi sobie z ludzi mieszkających na południu Włoch, a zapomina, że Conte urodził się w Lecce, czyli "obcasie" włoskiego buta leżącym jeszcze bardziej na południu niż Neapol?

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
http://www.tuttosport.com/video/video_f ... Juve%C2%BB
Śmieszny gość. Gdy była szansa na transfer do Juve to się wstrzymywał na oficjalnej prezentacji, a teraz, gdy już wie, że tam zostanie, to liże im wszystkim tyłki. Ciekawe co zrobi za rok, ciekawe co zrobimy my. Jeśli zakusy na Zlatana były prawdziwe, to nie zdziwię się jeśli i on będzie ponownie z nami łączony.
Śmieszny gość. Gdy była szansa na transfer do Juve to się wstrzymywał na oficjalnej prezentacji, a teraz, gdy już wie, że tam zostanie, to liże im wszystkim tyłki. Ciekawe co zrobi za rok, ciekawe co zrobimy my. Jeśli zakusy na Zlatana były prawdziwe, to nie zdziwię się jeśli i on będzie ponownie z nami łączony.
- Piotr Juvefan
- Juventino
A co On takiego robi
chce żeby kibice mieli radochę,mnie to śmieszy nie razi 

- francois
- Juventino
Nawet jeśli się nie zmieni to nie znaczy to, że jest normalne.Piotr Juvefan pisze: \Co do mojego stosunku do kibicowania to uważam,że obrażanie się na stadionach jest rzeczą normalną i to się nie zmieni
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- wagner
- Juventino
Ciekawe co Ty byś zrobił na jego miejscu? Ja tam gościa rozumiem, działa tak jak pozwala obecna sytuacja. Wszedł wpośród stado wron i kracze jak one. Za rok gadka będzie inna, bo nie będzie już związany z Neapolem, a wiedząc że musi zostać chce mieć jeszcze tam "życie" póki musi tam jeszcze mieszkać. To że to rozumiem nie znaczy, że mi się to podoba żeby była jasność.szczypek pisze:Śmieszny gość. Gdy była szansa na transfer do Juve to się wstrzymywał na oficjalnej prezentacji, a teraz, gdy już wie, że tam zostanie, to liże im wszystkim tyłki.
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Można znaleźć pewną analogię między Llorente a Zungią (tak to się odmienia?). Jeden i drugi miał przerąbane gdy miał do nas dojść. Jeden wziął to na klatę, drugi skał ze swoimi kibicami. Nie to ,że jakoś go specjalnie ganię ale Bask trenował sam i jest tutaj (na chwilę obecną) szczęśliwy.
- mephisto
- Juventino
Napoli do przerwy po dość niezłej grze prowadzi z Arsenalem na Emirates Cup 2-0 po bramkach Insigne i Pandeva. Bardzo dobrze broni Reina (wyciągnął nawet jednego karnego, z kapelusza), Higuain póki co na ławce. Ogląda ktoś
?

- wojczech7
- Juventino
Ja oglądam i gra Napoli mnie nie przekonuje. Mieli 1,5 sytuacji, z czego zdobyli 2 bramki, w obronie są niepewni. Arsenal gra mocno rezerwowym składem a i tak zdecydowanie przeważa.mephisto pisze:Napoli do przerwy po dość niezłej grze prowadzi z Arsenalem na Emirates Cup 2-0 po bramkach Insigne i Pandeva. Bardzo dobrze broni Reina (wyciągnął nawet jednego karnego, z kapelusza), Higuain póki co na ławce. Ogląda ktoś?
Jeśli będą tak grać w sezonie - zgubią trochę punktów przez niefrasobliwość z tyłu.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Piti
- Juventino
Arsenal: Fabiański - Jenkinson, Mertesacker (c), Koscielny, Gibbs - Ramsey, Wilshere - Gnabry, Rosicky, Podolski - Giroudwojczech7 pisze: Ja oglądam i gra Napoli mnie nie przekonuje. Mieli 1,5 sytuacji, z czego zdobyli 2 bramki, w obronie są niepewni. Arsenal gra mocno rezerwowym składem a i tak zdecydowanie przeważa.
Jeśli będą tak grać w sezonie - zgubią trochę punktów przez niefrasobliwość z tyłu.
nie wygląda mi to na aż tak mocno rezerwowy skład, bo jedynie Fabianski i ten młody Gnabry to rezerwowi, reszta grala bardzo czesto w podstawie w lidze w zeszlym sezonie.
2:0 na stadionie Arsenalu? szacun dla Napoli, mimo wszystko.
/
edit: 2:2

- Ivory
- Juventino
Ostatnio aktywny w mediach jest nasz były DS, Lucciano Moggi, który nie omieszkał dokonać oceny działań Napoli na rynku transferowym.
Stwierdził, że Napoli nie najlepiej zainwestowało pieniądze pozyskane z Cavaniego. Miał na myśli przede wszystkim trójkę z Realu Madryt, która razem kosztowała ponad 60 mln. Powątpiewa również w zdolności Higuaina do wykończenia akcji, zestawiając z nim jego poprzednika.
Opinia Lucka może się jednak za parę tygodni zmienić, bo nowy menedżer Napoli - Rafa Benitez zamierza kontynuować ofensywę transferową.
Do obrony przymierzani są Skrtel i Otamendi.
Z kolei w ostatnich godzinach gruchnęła wieść, że Napoli może spróbować pozyskać Samuela Eto z Anży.
Stwierdził, że Napoli nie najlepiej zainwestowało pieniądze pozyskane z Cavaniego. Miał na myśli przede wszystkim trójkę z Realu Madryt, która razem kosztowała ponad 60 mln. Powątpiewa również w zdolności Higuaina do wykończenia akcji, zestawiając z nim jego poprzednika.
Opinia Lucka może się jednak za parę tygodni zmienić, bo nowy menedżer Napoli - Rafa Benitez zamierza kontynuować ofensywę transferową.
Do obrony przymierzani są Skrtel i Otamendi.
Z kolei w ostatnich godzinach gruchnęła wieść, że Napoli może spróbować pozyskać Samuela Eto z Anży.
- Piti
- Juventino
ta i jeszcze Eto'o niech sprowadza ciekawe ile mailby u nich zarabiac jak w Anży kosił 20 mln za sezon, no chyba ze zgodzilby się na ekstremalną obniżkę zarobków w zamian za możliwość przypomnienia się jeszcze raz wszystkim w Europie tym razem w barwach Napoli. Ale raczej to plotka.
Skrtel i Otamendi? ambitnie
- baka
- Juventino
Dla mnie z Eto`o też plota. Wybrał kasę po co miałby wracać na "normalny" poziom ?Bazyliszek pisze:ta i jeszcze Eto'o niech sprowadza ciekawe ile mailby u nich zarabiac jak w Anży kosił 20 mln za sezon, no chyba ze zgodzilby się na ekstremalną obniżkę zarobków w zamian za możliwość przypomnienia się jeszcze raz wszystkim w Europie tym razem w barwach Napoli. Ale raczej to plotka.
- Kucharius1
- Juventino
Jak na moje Napoli wzmocniło tylko ławkę, a pierwsza jedenastka będzie wręcz słabsza niż w sezonie uprzednim.
Co im po Martensie i "Kajechonie" skoro nie będą grać przecież w 10 graczy ofensywnych. Jeśli Ci gracze zajmą miejsce Pandeva czy Insigne w podstawie, trudno doszukać się w tym sensu i plusa dla Napoli.
Igła to dobry napastnik, ale Cavanim nie będzie. Podstarzały Hugo też był lepszym obrońcą od Albiola czyli "hiszpańskiego Bonery".
Jedyna zmiana na plus (poza ławką) to ta w bramce, z tym że bycie o klasę lepszym od Morgana to jeszcze żaden wyczyn.
Na ławce też mimo wszystko zmiana na minus.
Jeśli DL nie szykuje jakiejś bomby na sierpień, to bardziej obawiałbym się Milanu i Violi, które nie przeszły rewolucji, no i nawet Romy, która może zaskoczyć na plus.
PS. Z Eto ewidentna plota.
Co im po Martensie i "Kajechonie" skoro nie będą grać przecież w 10 graczy ofensywnych. Jeśli Ci gracze zajmą miejsce Pandeva czy Insigne w podstawie, trudno doszukać się w tym sensu i plusa dla Napoli.
Igła to dobry napastnik, ale Cavanim nie będzie. Podstarzały Hugo też był lepszym obrońcą od Albiola czyli "hiszpańskiego Bonery".
Jedyna zmiana na plus (poza ławką) to ta w bramce, z tym że bycie o klasę lepszym od Morgana to jeszcze żaden wyczyn.
Na ławce też mimo wszystko zmiana na minus.
Jeśli DL nie szykuje jakiejś bomby na sierpień, to bardziej obawiałbym się Milanu i Violi, które nie przeszły rewolucji, no i nawet Romy, która może zaskoczyć na plus.
PS. Z Eto ewidentna plota.
- Orkos
- Juventino
Ptaszki ćwierkają, że Napoli wyciągnęło Astoriego z Cagliari.
Cena? 12 mln i 1,5 mln za sezon gry dla zawodnika.
Osobiście to nie jestem do niego przekonany. Nieźle się zapowiadał, ale jakby przygasł brakiem konkurencji.
źródło: calciomercato.com
Cena? 12 mln i 1,5 mln za sezon gry dla zawodnika.
Osobiście to nie jestem do niego przekonany. Nieźle się zapowiadał, ale jakby przygasł brakiem konkurencji.
źródło: calciomercato.com