Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2016, 22:00

Ale o jakiej pozycji ty teraz mówisz? Bo jeżeli o szpicy, to już ci odpowiedziałem, nikt.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2016, 22:06

Tak o pozycji numer 9. To dlaczego popierasz transfer Moraty za taką kwotę, skoro nie ma szans byśmy go zastąpili słono nie dopłacając?

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2016, 22:13

A po co ci trzeci gracz, gdy w składzie jest Mandźukic i Zaza?

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2016, 22:23

Trzech napastników przy 48-54 meczach w sezonie to trochę słabo. Szczególnie, że napastnicy w typie Aguero, Teveza czy Dybali są jeszcze drożsi niż "9". Dodatkowo Morata może grać w duecie zarówno z piłkarzem o profilu Dybali, gdzie teoretycznie jest tym wysuniętym, jak i takim, jak Zaza czy Mandzukic, wtedy gra niżej. Potwierdzenie tego: współpraca Morata-Tevez rok temu, czy asysty Moraty przy bramkach Zazy z tego sezonu.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2016, 23:10

Jak dla mnie to całkiem nieźle byśmy wyszli na wymianie w składzie Morata -> Berardi. Chociaż oczywiście nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem spieniężania Alvaro (dobrze by było jednak jakby się wreszcie ogarnął).

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2016, 23:11

ForzaItanimulli3vujcm o Hernim pisze:Powiedz od razu że go nie lubisz i chcesz by sobie poszedł.
Jak kazdy, zdrowy psychicznie na tym forum :prochno:
ForzaItanimulli3vujcm nadal o Hernim pisze:Tak jak nie wygraliśmy z Udinese, z Romą, Frosinone, Napoli, Interem i Sassuolo...Nie miał nawet asysty? Panie jakie to wyniki musiały by padać, gdyby każdy pomocnik/napastnik musiał mieć przynajmniej jedną asystę. :co?:
W polowie tych meczow Twoj pupil nie gral, wiec nie wiem po co je przywolujesz, skoro rozmawiamy na temat jego przydatnosci/uzytecznosci w Juve....
Nie mial i nadal nie ma zadnej asysty, a gosc rozegral prawie 9 pelnych meczow. To juz nawet wyszydzany tutaj Morata swoimi osiagami w tym sezonie zjada Hernanesa na poranna przegryzke.
ForzaItanimulli3vujcm nadal o Hernanesie pisze:Ja zawsze jestem zwolennikiem jego wykupu, bo to jeden z moich ulubionych piłkarzy to raz, dwa że świetnie mieć takiego elastycznego zawodnika na ławce
Po co? Mamy Padoina :roll:
Makiavel pisze:Jaki 23 letni gracz, z bogatym doświadczeniem w LM i wielkich klubach, sprawdzony w meczach o najwyższą stawkę, przyjdzie do nas za 25-30 milionów?
A moze byc stary i za darmo?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2016, 23:17

@RICTOR Jak Berardi radzi sobie w meczach przeciwko Barcelonie, Realowi Madryt, ManCity? W ilu grał meczach o wysoką stawkę? Jakie ma doświadczenie międzynarodowe w seniorskiej piłce?

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2016, 23:23

Nie wiem bo do tej pory grał tylko w Sassu i młodzieżowych reprach. Jaki ma sens to pytanie? Na tej samej zasadzie nie ma nawet co myśleć o wymianie dajmy na to Padoina na chociażby takiego Allana czy tego Fernando z Sampy bo Simone już w ważnych meczach nawet w LM pokazał, że sraki nie dostaje i głupich błędów nie robi. Nie to żeby Morata w ważnych meczach w tym sezonie zwalał ludzi na kolana swoimi występami.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2016, 23:30

Jacky pisze:W polowie tych meczow Twoj pupil nie gral, wiec nie wiem po co je przywolujesz, skoro rozmawiamy na temat jego przydatnosci/uzytecznosci w Juve....
To nie jest żaden mój pupil, to raz, a dwa że chodzi o to że cała drużyna grała beznadziejnie i obwinianie go o cokolwiek mija się z celem. Ja kiedyś byłem jego zwolennikiem jak grał w Lazio - ten transfer potraktowałem, a może się uda, może wróci do formy. Nie wiem? Mówię, chce by pograł na trequ dopiero go będziemy oceniać. :C
ForzaItanimulli3vujcm o [b]Cuoadrado[/b] pisze:Ja zawsze jestem zwolennikiem jego wykupu, bo to jeden z moich ulubionych piłkarzy to raz, dwa że świetnie mieć takiego elastycznego zawodnika na ławce
Tak, bo taki piłkarz, jak i Zaza to jest zazwsze dodatkowy argument. Wiem że jestem Fanboyem: Pogby, Zazy, Mandzukica, Dybali i Moraty - i dlatego bardzo chce by byli u nas i wierze w nich :cwaniak:
Makiavel pisze:@RICTOR Jak Berardi radzi sobie w meczach przeciwko Barcelonie, Realowi Madryt, ManCity?
Ej, każdy z największych piłkarzy, jak Messi i CR7, Ibrahimovic, Muller też miał kiedyś zerowe doświadczenie w meczach o stawkę. Chyba że jesteś za tym by sprowadzać wyłącznie piłkarzy z doświadczeniem w Europie?

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2016, 23:46

Vrslajko, Gundogan, Berardi - chętnie zobaczyłbym takie transfery w lato. To jakies 15, 35 i 25 mln - łącznie 75 mln.

Niestety nie mamy na kim zarobić. Nie wyobrażam sobie, zeby juz teraz odszedł Pogba. Ruganiego i Zazy nie chcemy sprzedać. Na Caceresie, Isli i Hernanesie nic nie zarobimy. Jeśli Morata dalej będzie tak strzelał, to nie widzę go w Realu.

Powinniśmy też trzymać oko na Zielińskim i Saponarze, bo chłopaki ciągną Empoli. W najbliższych latach mogą stać sie liderami swoich reprezentacji, bo zarówno Polakom, jak i Wlochom brakuje młodych kreatywnych pomocników.

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2016, 00:06

Crunny pisze:Powinniśmy też trzymać oko na Zielińskim i Saponarze, bo chłopaki ciągną Empoli. W najbliższych latach mogą stać sie liderami swoich reprezentacji, bo zarówno Polakom, jak i Wlochom brakuje młodych kreatywnych pomocników.
Zieliński to raczej do Romy, znowu się pojawiła taka informacja nawet w kontekście przybycia Spalettiego. Inne nazwiska to Adriano (loan z Barcy), Criscito, El Shaarawy i Perotti. Ostatnia dwójka może przybyć gdy Roma pozbyłaby się Gervinho. Do gry ponownie wkraczają...tak, tak Chińczycy! Zapolowali już m.in. na Guarina.

Wzmacnia się też Bologna, po Floccarim, na wypożyczenie przybył Zuniga.

Napoli blisko Kramera z Bayeru Leverkusen.

Czuje, że Juve w zimę nie zrobi dużo roszad, a propos wczoraj na wypożyczenie poszło dwóch młodych z Primavery.

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2016, 00:57

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Jacky pisze:W polowie tych meczow Twoj pupil nie gral, wiec nie wiem po co je przywolujesz, skoro rozmawiamy na temat jego przydatnosci/uzytecznosci w Juve....
To nie jest żaden mój pupil, to raz, a dwa że chodzi o to że cała drużyna grała beznadziejnie i obwinianie go o cokolwiek mija się z celem.
Sam pisales, ze go lubisz... Nie obwiniam Hernanesa o braki punktowe, a jedynie staram Ci sie jakos ukazac jego obraz nedzy i rozpaczy. Ale po co mlocimy trzecia strone o chlopie, ktory juz nawet 5 spotkan w naszych barwach nie rozegra...
ForzaItanimulli3vujcm pisze:
ForzaItanimulli3vujcm o [b]Cuoadrado[/b] pisze:Ja zawsze jestem zwolennikiem jego wykupu, bo to jeden z moich ulubionych piłkarzy to raz, dwa że świetnie mieć takiego elastycznego zawodnika na ławce
Tak, bo taki piłkarz, jak i Zaza to jest zazwsze dodatkowy argument. Wiem że jestem Fanboyem: Pogby, Zazy, Mandzukica, Dybali i Moraty - i dlatego bardzo chce by byli u nas i wierze w nich :cwaniak:
Sorry, myslalem ze to byla mowa o Brazylijczyku, bo odniosles sie wtedy do mojego cytatu wlasnie o nim.
Co do Cuadrado, to na jego temat swojego zdania nie zmieniam.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2016, 02:01

Mandragora done dealio. Czekamy na oficjalke, ktora ma byc na dniach. Zrodlo dobre - SKY. 7m teraz, plus 7m bonusow.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2016, 02:20

jakku1 pisze:Mandragora done dealio. Czekamy na oficjalke, ktora ma byc na dniach. Zrodlo dobre - SKY. 7m teraz, plus 7m bonusow.
Na tutto widziałem przed chwilą - uprzedziłeś mnie :D
:think: Uuu 14 mln łącznie - tyle co za wykup Pereyry. To naprawdę póki co sporo, jak na gracza, który jest na razie zdolnym juniorem. Wysokie te bonusy. Musieliśmy go naprawdę chcieć, więc musi być naprawdę dobry. Inna sprawa, że jak się rozwinie na miarę oczekiwań, to ta kasa okaże się niezbyt wygórowana. Sądzę że skoro za tyle aż go kupiliśmy, to na bank dołączy do kadry Juventusu latem; bo jak widać, nie jest to tylko młody zdolny jak wielu, ale ktoś więcej. Pytanie - kto mu zrobi miejsce w kadrze... :co?:

Wiąże z nim ogromne nadzieje! :C

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2016, 05:34

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Pytanie - kto mu zrobi miejsce w kadrze..
A bo to mało kandydatur? Pierwszy z brzegu Padoin. Drugi Hernanes. Trzeci Asa, jak do czerwca zagra z pięć meczów. :think: Praktyczne miejsce w szerokiej kadrze, bo formalnie U21 można zgłaszać do woli.

Zablokowany