Mercato (Lato 2015)
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Trochę teraz za daleko po nim pojechałeś....jak by nie było - Sissoko oraz Amauri (zahor pisze: Daleki jestem od bycia fanem Marotty, ale kupił też paru piłkarzy którzy w Juventusie są przydatni, czego o Secco powiedzieć niestety nie można.

- PlanetJuve
- Juventino
Taak, sprzedali by jednego Pogbe i kupili 8 na jego miejsce...sebatiaen pisze:Tylko czy pieniądze za Pogbe zostały by dobrze spożytkowane?
Liverpool pokazał jak mozna ,,rozpierniczyc'' kupe kasy.
Nasi też by poszli na ilość a nie jakość.[/u]

Okienko się jeszcze nie zaczęło, a już kilka razy miałeś o coś pretensję do "naszych", teraz jeden news o Pogbie i już wiesz, że też będzie źle.. Proponuje jako postanowienie noworoczne mniej marudzić..
Po cichu liczę, że jednak wyrwiemy Shaquiriego z Bayernu, a w czewrcu postarają się o tego Masuaka na lewą obronę. Byłby to naprawdę mocny zastrzyk świeżej krwi.
- Arbuzini
- Juventino
Znajmy umiar. Pogba nie ma aż takiego wpływu na grę drużyny jak miał Suarez w Liverpoolu. Biorąc pod uwagę realny wkład, a nie tylko efekciarstwo, to naprawdę zastąpienie Francuza wydaje się całkiem realnym celem przy otrzymaniu za niego takiej kabony.
Shaqiri, Berardi, Masuaku, Rugani -> wygląda jak zacne mercato. Takie, którego nie zepsuje nawet wykupienie Pereyry za umówioną kwotę. Żartuję
. Argentyńczyk nie jest do tego stopnia beznadziejny.
Shaqiri, Berardi, Masuaku, Rugani -> wygląda jak zacne mercato. Takie, którego nie zepsuje nawet wykupienie Pereyry za umówioną kwotę. Żartuję

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Ja myślę, że Pereyra może nawet zastąpić Pogbę na jego pozycji. Na b2b grał lepiej niż za napastnikami, więc nie ma powodów do narzekania. I przy okazji zwolni miejsce z przodu dla trequartisty z prawdziwego zdarzenia. A to, że jest uniwersalny i od biedy będzie ustawiany bliżej bramki przeciwnika, to chyba dobrze?
Dokładnie, Shaqiri, Berardi, Masuaku, Rugani, Pereyra to dobre okno. Odejście Pogby dałoby zastrzyk gotówki, której i tak byłoby w nadmiarze patrząc na tych zawodników, w miarę młodych, zdolnych dać coś teraz i w przyszłości drużynie. No i tuzy pokroju Motty, Pepe czy Seby nie grałyby już w Turynie. O ile za nich nic nie dostaniemy, to i tak wykup ww zawodników to kwota może nawet 70 mln euro, ale chyba więcej byśmy z naszego francuza otrzymali?
Wiem, że to już fantacalcio, ale wydaje się być realne. I nie najgorsze dla drużyny.
Ponoć kwestia Sneidera zaczyna przyśpieszać, mówi się o kwocie 7-8 mln. Rozmowy ws Shakiri mogą się odbyć jutro. Ale do 5 stycznia planowane zaklepanie trequartisty.
Dokładnie, Shaqiri, Berardi, Masuaku, Rugani, Pereyra to dobre okno. Odejście Pogby dałoby zastrzyk gotówki, której i tak byłoby w nadmiarze patrząc na tych zawodników, w miarę młodych, zdolnych dać coś teraz i w przyszłości drużynie. No i tuzy pokroju Motty, Pepe czy Seby nie grałyby już w Turynie. O ile za nich nic nie dostaniemy, to i tak wykup ww zawodników to kwota może nawet 70 mln euro, ale chyba więcej byśmy z naszego francuza otrzymali?
Wiem, że to już fantacalcio, ale wydaje się być realne. I nie najgorsze dla drużyny.
Ponoć kwestia Sneidera zaczyna przyśpieszać, mówi się o kwocie 7-8 mln. Rozmowy ws Shakiri mogą się odbyć jutro. Ale do 5 stycznia planowane zaklepanie trequartisty.
- annihilator1988
- Juventino
25 piłkarzy z topowych klubów, których można zakontraktować za free (Konoplyanka, Mbia, De Jong - dla mnie najciekawsze opcje ). Z takich bzdurnych plotek, to Juve monitoruje Icardiego.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Moze w sferze przypuszczen, bo na chwile obecna Pogba daje pewne gwarancje, w tym bramkowe. Za to Roberto nie gwarantuje nic i choc minelo pol sezonu, ciezko go sprawiedliwie ocenic.Mehehehe pisze:Ja myślę, że Pereyra może nawet zastąpić Pogbę na jego pozycji.
- Morgesztern
- Juventino
Alessandro Diamanti, który jest w kręgu zainteresowań Juventusu znalazł się równieże na liście Fiorentiny. (calciomercato.com)
Na owym włoskim portalu piszę, że 20-letni Karim Rekik jest opcją na letnie mercato. Holender jest pojęcie na wypożyczeniu w ManC. Jego macierzystym klubem jest PSV. Stoper jest wyceniany na 3 mln € (transfermarkt.de).
Na owym włoskim portalu piszę, że 20-letni Karim Rekik jest opcją na letnie mercato. Holender jest pojęcie na wypożyczeniu w ManC. Jego macierzystym klubem jest PSV. Stoper jest wyceniany na 3 mln € (transfermarkt.de).

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Martwi mnie to, że Inter nie próżnuje w temacie Szwajcara...nie przeżyję tego jak nam Inter podpitoli takiego grajka bo ich oferta będzie np. korzystniejsza o milion...

- sebatiaen
- Juventino
Aż taki głupi chyba nie jest.No chyba że plotki o tym że Guardiola go nie lubi bo nie jest inteligentny to prawda.
Co mu da Inter?
Oni znowu za rok nie zagrają w LM.
Kiedyś jak 4 zespoly grały w LM można bylo się przy zaliczeniu slabszego sezonu odbić i z tego 4 miejsca tam zagrać, teraz jest bardzo słabo.
Co mu da Inter?
Oni znowu za rok nie zagrają w LM.
Kiedyś jak 4 zespoly grały w LM można bylo się przy zaliczeniu slabszego sezonu odbić i z tego 4 miejsca tam zagrać, teraz jest bardzo słabo.
- Wojtek
- Juventino
Najpierw niech przekonają go samego bo to dla nich będzie najtrudniejsze :lol: Nie znajduję powodów dla których Shaqiri miałby wybrać Inter a nie nas;) Spokojnie, Szarik będzie nasz!alessandro1977 pisze:Martwi mnie to, że Inter nie próżnuje w temacie Szwajcara...nie przeżyję tego jak nam Inter podpitoli takiego grajka bo ich oferta będzie np. korzystniejsza o milion...

ps. Miały być dziś jakieś rozmowy o nim, odbyło się już to spotkanie?

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Poki co odbylo sie spotkanie miedzy bratem zawodnika (bedacym jednoczesnie agentem gracza) a srodowiskiem interu. Zakonczylo sie ono rzekomo pozytywnie. Dzisiaj badz jutro dojdzie do rozmow z naszymi. Inter swoja oferte przedstawil (wypozyczenie teraz, wykup obowiazkowy w lecie), teraz kolej na nas. Choc sam Szwajcar preferuje gre u nas, jest otwarty na przenosiny do interu.Wojtek pisze: ps. Miały być dziś jakieś rozmowy o nim, odbyło się już to spotkanie?
Nasza przegrana z interem w walce o tego pilkarza bylaby tragedia. Nie zapominajmy o Liverpoolu, ktory moglby pozyskac gracza juz teraz, bez koniecznosci bawienia sie w wypozyczenia.
Jak na moje oko skupimy sie na Sneijderze. Bedzie tanszy i to pewbie bedzie kluczowe przy wyborze. Mnie absolutnie nie przekonuje pozyskanie zawodnika, ktory swoj najlepszy okres ma dawno za soba, na karku niebawem 31 lat... Kolejne rozwiazanie tymczasowe. Shaqiri bylby graczem na lata.
- PlanetJuve
- Juventino
Odbyło się spotkanie przedstawicieli Interu z bratem/agentem szwajcara. Podobno wypadło pozytywnie, a wieczorem ten san agent ma się również spotkać z przedstawicielami Juventusu. Inter zaklepał już Poldiego więc czas na Juve żeby przejąć pałeczkę w sprawie w sprawie małego pakeraWojtek pisze:Najpierw niech przekonają go samego bo to dla nich będzie najtrudniejsze :lol: Nie znajduję powodów dla których Shaqiri miałby wybrać Inter a nie nas;) Spokojnie, Szarik będzie nasz!alessandro1977 pisze:Martwi mnie to, że Inter nie próżnuje w temacie Szwajcara...nie przeżyję tego jak nam Inter podpitoli takiego grajka bo ich oferta będzie np. korzystniejsza o milion...
ps. Miały być dziś jakieś rozmowy o nim, odbyło się już to spotkanie?
- Szilgu
- Juventino
Inter chce się nieźle wzmocnić, skoro za jednym razem chcą Podolskiego i Szarika. Liczyłem, że albo jeden albo drugi i odpuszczą po przyjściu Lukasa.
Z drugiej strony Inter nie powinien być dla nas żadną konkurencją, chyba że wyskoczą z ofertą 20+mln.
Z drugiej strony Inter nie powinien być dla nas żadną konkurencją, chyba że wyskoczą z ofertą 20+mln.
- Hed2
Podolski juz w Interze? ja to same mysle ze Snajder swoj okres blysku ma za soba nie wiem po co inwestowac w niego, tym bardziej ze zarabial malo nie bedzie, lepiej zaryzykować z Berardim czy Gabbiadinim czy kimkolwiek obiecujacym i mlodym.
- sebatiaen
- Juventino
Szkoda że nasi nie patrzą w stronę Calhanoglu:(
Tak samo jak szwajcar może gra na środku i po lewej.
On jest na fali wznoszącej, jak Vidal w Leverkusen się świetnie prezentuję i teraz czeka na skok.
Idealny dla Juve.
Tak samo jak szwajcar może gra na środku i po lewej.
On jest na fali wznoszącej, jak Vidal w Leverkusen się świetnie prezentuję i teraz czeka na skok.
Idealny dla Juve.