Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 11:04

Nevermind pisze:Przecież Alexander Song to typowy box to box. Dokładnie taka sama pozycja, co zakupiony przez nas Asamoah.
Otóż nie. Już nie. Takim zawodnikiem faktycznie Song był wcześniej, w tym sezonie natomiast miał w Arsenalu inne zadania - Arteta grał głębiej, ofensywna trójka wyżej, Rosicky permanentnie kontuzjowany, więc kwestia rozgrywania piłki spadła na niego - odnalazł się w tym naprawdę dobrze, 11 asyst - raptem dwie mniej niż Pirlo.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 11:29

wojczech7 pisze:źródło : ASInfo
Ktoś mógłby mnie uświadomić co prezentuje sobą ta agencja prasowa?

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 11:31

Może zamiast licytować się z Genoą i Sieną czy pakować kasę w zawodnika, który strzela jedną bramkę w sezonie Beppe powinien spojrzeć w kierunku Guidettiego. Ostatnio miał poważne kłopoty zdrowotne, ale podobno ma się już lepiej. Czytałem gdzieś, że cena wynosiłaby ok 7-9 mln euro. Wydaje mi się, że mało jak na 20-letniego zawodnika, który w 23 meczach strzela 20 goli i notuje 8 asyst. No i ma obywatelstwo włoskie :)

Tak w ogóle to Liverpool jest skłonny sprzedać Suareza? Czy to tylko pismaki sobie z nas jaja robią.

Jakieś kluby zgłaszają się po naszych top playerów w osobie Vicka i Malaki?

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 11:58

Piotr Juvefan pisze:Pełna zgoda tylko,że nie raz czytałem plotki na temat van Persiego na onecie,gdy na głównej stronie Arsenalu była cisza. Teraz jest taki okres,że po słowach Fabregasa już nawet portale poświęcone Arsenalowi wrzucają te bajki.Co z tego,że podobne źródło będzie na onecie i kanonierzy.com skoro właśnie w tym czasie jest realna szansa na ściągnięcie Holendra do Juve.
Tyle że Kanonierzy.com to żadne oficjalne źródło, z całym szacunkiem, ale to coś jak solojuve czy jp (tylko pewie gorsze od juvepoland :-D ).
SKAr7 akurat ważną kwestię podniósł. Nie raz jest tak, że w 10 serwisach pojawia się onfo o jakimś zawodniku. Nam sie wydaje to pewniejsze, zwłaszcza jeśli na dni te newsy się rozkładają, a potem okazuje się, że to ciągle ta sama informacja (jeszcze gorzej jak z jakiegoś brukowca), którą wszyscy przekopiowali.
mateusz6 pisze:Jakieś kluby zgłaszają się po naszych top playerów w osobie Vicka i Malaki?
Vicek jest podobno gotowy walczyć o skład. :) W sumie wazniejsze dla mnie co z Martinezem będzie, bo choć Iaquintę lubię, to wiem, że kasy z niego nie będzie.

Dziwne to mercato, niby idealne dla nas, bo Juve się wzmacnia a reszta ma problemy, ale w zasadzie żaden transfer póki co nie jest jakis rewelacyjny w 100%
Isla i Asamoah - fajnie uzupełnienia, nawet coś więcej niż rezerwowi, ale nie przychodza po jakiejś atrakcyjne cenie i na to pozycje na które może przyda się rywalizacja, ale nie były to punkty pierwszej potrzeby a 18 mln już poszło :whistle:
Giovinco - fajnie, że wraca, ale sprzedać za 3,5 by odkupić za 11 to nie jest jednak interes życia. Wiem że go wyszkolili jednak a taki kreatywny grajek się przyda, ale finansowo szał nie jest, choć inna rzecz, że tej klasy piłkarz za takie pieniądze by się inny nie znalazł
Lucio - tu finansowo akurat gra, za to sa inne kontrowersje, niemłody i z dziwnego terytorium. Nie żebym miał jakąś mocną interofobię, ale trochę to zgrzyta.
Leali i inni młodzi - się zobaczy, fajnie że w młodych sie inwestuje, zobaczymy co z tego wyjdzie, kilka lat na efekty trzeba jednak poczekać, no ze 2-3 chociaż.
Caceres - dobry ruch, ale to już w zasadzie zimą było ustalone, inna rzecz, że nie wiadomo ile sobie pogra przy Isli i Lichtsteinerze, a na lewej raz zagrał i wyszło kiepsko.

wankej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 12:00

SKAr7 pisze:
Źródłem jest La Gazzetta dello Sport, natomiast ta agencja przekazuje tę informację. Przynajmniej tak mi się wydaje.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 12:14

@D@$ pisze:Dziwne to mercato, niby idealne dla nas, bo Juve się wzmacnia a reszta ma problemy, ale w zasadzie żaden transfer póki co nie jest jakis rewelacyjny w 100%
Ooo właśnie. Faktycznie póki co marcato jest dla nas bardzo udane, nie ma co narzekać, ale trzeba wziąć poprawkę na to, że tak naprawdę w ogóle nie wzmocniliśmy pierwszej '11'. Mówię, fajne transfery, dające wybór przy ustalaniu składu i możliwość rotacji podczas gry na 3-ch frontach, ale musimy wzmocnić wyjściowy skład (czyt. napastnik & lewy winger)

Jovetic? Oh god, heah! Obrazek

Verratti (cytat z SJ): "Czy zrezygnuję z Juventusu na rzecz frnacuskiego klubu? Dokonam wyboru właściwego dla Peskary, ale najpierw prezydent Sebastiani musi dostać ofertę."
Bardzo niepokojące słowa

Obrazek
_Piotrek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 12:14

SKAr7 pisze:
Jeśli chodzi o piłkę nożną w Polsce, to zatrudnia ona paru korespondentów, którzy pracują w większych polskich miastach. Agencja ta ma również swojego człowieka odpowiedzialnego za reprezentację Polski i korespondenta w USA (NBA, boks ect.)

Co do piłki nożnej na świecie to podobnie jak inne mniejsze agencje ma zatrudnionych ludzi, którzy czytają portale piłkarskie (te poważne jak i te plotkarskie), po czym tłumaczą/kompilują newsy i je udostępniają.

Czasem przekażą wielką plotkę, a czasem uprzedzą PAP z jakąś rewelacją. Agencja ma siedzibę w Krakowie i działa od 2007 roku. Nie wszystko tam jest super, ale zdarzają się wiarygodne informacje (oczywiście mówię tu o transferach)

UndeaD

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 12:53

wojczech7 pisze: Dyskusję, czy Jojo nadaje się na szpicę, uważam za otwartą. :wink:
Nie nadaje się, zamykam.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 13:10

Lypsky pisze:Oni o kogoś nie walczą?
O Iaquinte, bo powiedział że zostaje.
Supersonic pisze:To samo z Bouyem, Appeltami czy tymi wszystkimi Piazonami.
A właśnie - ile to już czasu minęło od sprawy Piazona? Chłopak póki co trzy razy siedział na ławce Chelsea ale nie wszedł na boisko ani na minutę. A kosztował Chelsea według różnych źródeł około 10 mln funtów. Masakra.
Supersonic pisze:albo ten Dzeko od bidy.
Od bidy bidy, takiej bidy, że to byłby prawdopodobnie najlepszy napastnik ligi po Ibrze (ale młodszy i tańszy w utrzymaniu) :smile: Dzeko albo Jovetic pasują mi do listu gończego rozesłanego przez Juventus. Bardzo dobrzy piłkarze ale półka niżej od tych prawdziwych gwiazdorów (Van Persie, Higuain, nawet Cavani).
Chociaż przez ostatnie dwie doby spore nagromadzenie ploteczek, że prowadzimy w wyścigu po Van Persiego :think: Zbyt duże, żeby to był zwykły kit. Chyba, że Robin po prostu wykorzystuje Juventus żeby wyciągnąć pensję 12 baniek na rok od City (Ci podobno mają mały problem bo Adebayor, Santa Cruz i Dzeko razem zgarniają ponad 400 tysięcy funtów tygodniowo a w wypadku przyjścia VP trzeba będzie wykopać całą trójkę).

Co do Joveticia wydawało mi się, że Conte po początkowych próbach z Mirko na szpicy zdał sobie sprawę z tego, że potrzebuje wysokiej dziewiątki w polu karnym. No i jest już Giovinco... Dziwne to wszystko.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 13:20

Ouh_yeah pisze:Chociaż przez ostatnie dwie doby spore nagromadzenie ploteczek, że prowadzimy w wyścigu po Van Persiego :think:
Nawet dzisiaj angielskie SkySports - cenione źródło głosi, że "Juve head RVP chase"
Zapowiada się epicka telenowela.
Ouh_yeah pisze:...wydawało mi się, że Conte po początkowych próbach z Mirko na szpicy zdał sobie sprawę z tego, że potrzebuje wysokiej dziewiątki w polu karnym.
Wysokiej? To chyba ostatnie kryterium, którym powinni się kierować Marotta i Conte przy wyborze napastnika, biorąc pod uwagę styl naszej gry

Obrazek
Tharp

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 13:43

pumex pisze:
Ouh_yeah pisze:Chociaż przez ostatnie dwie doby spore nagromadzenie ploteczek, że prowadzimy w wyścigu po Van Persiego :think:
Nawet dzisiaj angielskie SkySports - cenione źródło głosi, że "Juve head RVP chase"
Ten sam news byl wczoraj na fanowskiej stronie arsenalu. Tzn. mniej wiecej ten sam sens.

Proponuje juz zapomniec o RVP i zaczac robic maslane oki do Dzeko. :pray:

Aha, i przy okazji: moze nie zupelnie na temat, ale co tam.

Zdjecie z albumu "Marchisio nie ma co robic",
"Giovinco: zjaduem arbuza."

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 13:48

Ok, Dzeko, Dzeko ale czy to nie trochę naszę pobożne życzenie ? W ogóle się nim interesujemy, też bym go chciał ale można czytać raporty dotyczący RVP, Jovetica, Cavaniego głównie w kontekście wzmocnienia naszego ataku, pojawiło się też trochę plot na temat Suareza, ale o Dzeko chyba nic się nawet nie pisało.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 14:17

Tharp pisze: Zdjecie z albumu "Marchisio nie ma co robic",
Czy mi się wydaje, czy Sebuś ma 'brzuszek'? :prochno:

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 14:32

stahoo pisze:
Tharp pisze: Zdjecie z albumu "Marchisio nie ma co robic",
Czy mi się wydaje, czy Sebuś ma 'brzuszek'? :prochno:
Robi się powoli z niego taki kiler jak Tevez,chociaż z tym baniakiem to bliżej chyba mu do obecnego Maradony :D

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 14:33

stahoo pisze:Czy mi się wydaje, czy Sebuś ma 'brzuszek'? :prochno:
No zjadł całego arbuza i teraz będzie trawił trzy tygodnie jak Anakonda :smile:

Kolejne źródło potwierdza, że Juve przypuszcza szturm na Joveticia. Może Conte chce swojego topmadla jeszcze przed pierwszym obozem?

Zablokowany