Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kscr

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 17:03

A tu takie info - http://www.juventus.com/juve/en/news/6july2012_Masi

kolejny młodzik zakupiony tego mercato.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 17:13

bendzamin pisze:
SKAr7 pisze:Leonardo to póki co nie jest geniusz trenerski, może mu się nie udać dobrze wykorzystać Verrattiego i pomóc mu dojrzeć.
Leonardo to go moze co najwyzej wykorzystywac w klubowych biurach ;) .
Z tym odejściem Marco to już pewne?
bendzamin pisze:Van Persie jako top? Niech bedzie, lepsze to niz nic. Obysmy tylko za niego nie przeplacili, a sam Holender dobrze sie odnalazl w Serie A. Wiecej niz 15 mln € nie powinnismy dawac pod zadnym pozorem. .
Popieram
bendzamin pisze:Szkoda, ze w sprawie lewego obroncy jak na razie cicho-sza.
Mamy szósty dzień mercato, cierpliwości

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 17:30

SKAr7 pisze:
Piotr Juvefan pisze: onetu bym nie brał po uwagę,natomiast to,że te info jest na stronie Kanonierów to już można się zacząć zastanawiać,że jest coś na rzeczy..
:rotfl:
odkupujesz mi monitor, bo cały zaśliniony :lol:

Dobra, wytłumaczę grzecznie i składnie :) I onet i kanonierzy.com nie biorą sobie informacji z zakończenia pleców. I jedno, i drugie co kopiują, biorą od gazety Daily Mail (tabloid, nico lepszy od naszego Faktu). I w tym momencie informacja na Onecie i na Kanonierzy.com ma dokładnie taką wartość. Ba, mogłoby to przedrukować SKY, CNN, BBC, czy nawet arsenal.com- wciąż informacja jest z tego samego źródła.
Wszelkie różnice w wiarygodności różnych serwisów i gazet polegają na tym, że niektórzy wymyślają sobie bzdury, żeby przyciągnąć czytelników, inni kopiują z innych źródeł byle co- byleby było. A te najbardziej wiarygodne kopiują pewne info, albo przynajmniej starają się sprawdzić, czy faktycznie to prawda.
Pełna zgoda tylko,że nie raz czytałem plotki na temat van Persiego na onecie,gdy na głównej stronie Arsenalu była cisza. Teraz jest taki okres,że po słowach Fabregasa już nawet portale poświęcone Arsenalowi wrzucają te bajki.Co z tego,że podobne źródło będzie na onecie i kanonierzy.com skoro właśnie w tym czasie jest realna szansa na ściągnięcie Holendra do Juve. Mam nadzieje,że mnie zrozumiałeś...a teraz życzę Ci miłego wycierania :D

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 17:40

Piotr Juvefan pisze: Co z tego,że
W tym rzecz, że wszystko z tego. Pan X należący do redakcji DM napisał "VP wybiera Juventus", i zarówno onet jak i kanonierzy mają tę samą wartość podskórną informacji- "Pan X twierdzi, że VP wybiera Juventus". Ale to prawda, że to prawdopodobne, szczególnie że ploty o preferowaniu Juve nad City przez Persila przewijają się tu i ówdzie, w różnych źródłach, już od miesiąca.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 17:53

SKAr7 pisze:
Piotr Juvefan pisze: Co z tego,że
W tym rzecz, że wszystko z tego. Pan X należący do redakcji DM napisał "VP wybiera Juventus", i zarówno onet jak i kanonierzy mają tę samą wartość podskórną informacji- "Pan X twierdzi, że VP wybiera Juventus". Ale to prawda, że to prawdopodobne, szczególnie że ploty o preferowaniu Juve nad City przez Persila przewijają się tu i ówdzie, w różnych źródłach, już od miesiąca.
No dobrze portale wartość informacji mają tą samą,ale częściej zobaczyć te plotki na onecie niż tam(chodzi mi tylko o te newsy gdzie w głównej roli jest Juventus) większość newsów była poświęcana City a nie Juve teraz jest ciekawiej dla nas.Moim zdaniem sytuacja na korzyść Juve zmieniła się właśnie po liście otwartym do kibiców Arsenalu,gdzie stwierdził,że ich szanuje i wysokość kontraktu nie jest dla niego ważna.Przez to można wywnioskować,że Robin nie zdradzi kibiców i nie odejdzie do konkurencyjnego klubu. Jak by nie patrzeć plotki były zawsze,ale teraz bardziej "pachnie mi tu Juventusem" :-D

Obrazek
nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 23:13

W sumie nie wiem, czy sprawa Conte w Warszawie została rozstrzygnięta, ale on na prawdę tutaj był.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 23:28

Pamiętacie takiego piłkarza jak Fausto Rossi? Chłopak ma 22 lata, zaliczył podobno dobry sezon w Bresci, teraz interesują się nim Pescara i Sampdoria. Tak podaje tuttojuve

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 01:08

Vimes pisze:Jako, że czarny rozgrywający byłby prawdziwym białym krukiem postanowiłem dowiedzieć się czegoś więcej o Pogbie.
Alexandre Song ;)

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 01:43

Przecież Alexander Song to typowy box to box. Dokładnie taka sama pozycja, co zakupiony przez nas Asamoah.
Wolałbym Cavaniego lub Dżeko, lecz Van Piersi byłby prawdziwym hitem.

preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 05:45

Nigdy, specjalnym entuzjastą talentu Van Persiego nie byłem (uraz po rywalizacji o miejsce w Feyenoordzie ze Smolarkiem pozostał :o), ale w tej sytuacji nie ma co wybrzydzać, warto sprowadzić.
Patrząc jednak na to z drugiej strony, to taki transfer byłby trochę nie w naszym stylu. My zawsze sobie snajperów wychowywaliśmy z młodych, ciekawie zapowiadających się "padawanów", jak ich deszczowy zwykł nazywać lub też ściągaliśmy krajowych wymiataczy.
W tym przypadku szykuje się transfer co jak co, ale gwiazdy z najwyższej półki piłkarskiego rzemiosła. Nie ma też się co oszukiwać, ten biznes byłby nieoszacowany w sferze wizerunku i renomy klubu. Bez względu na to jakby RvP sobie u nas poradził, to właśnie ta wartość dodana do tego transferu, jest argumentem, który mnie do niego ostatecznie przekonuje.
W końcu chodzi o najlepszego strzelca, najlepszej (podobno) ligi piłkarskiej na świecie. Ostatecznie powraca utracony blask chwały i należny respekt dla niepodważalnej władczyni Italii :P.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 09:18

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... nt-germain

Czyli wciąż niczego nie podpisano i wciąż może młody odmówić... Kurczę miło byłoby go mieć. Choćby i na współwłasności... Może wciąż nie wszystko stracone i jednak PSG obejdzie się smakiem? :think:

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 09:33

19 pisze:Pamiętacie takiego piłkarza jak Fausto Rossi? Chłopak ma 22 lata, zaliczył podobno dobry sezon w Bresci, teraz interesują się nim Pescara i Sampdoria. Tak podaje tuttojuve
Ja pamietam jak raz w przedsezonowych grach mieszał graczy Interu. Z checią bym go u nas zobaczyl jako uzupelnienie składu;p

Edit: Nowy mlody obronca w Juve. Niejaki Alberto Masi z Fc Pro Vercelli. Ktoś cos o nim wie? KLIK

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 09:56

A słyszeliście o tym ? Włodarze klubu z Monachium są albo głupi, albo niedorozwinięci, skoro myśleli, że Juventus byłby skłonny odsprzedać im Marchisio. Poza tym, stosunki ,"Starej Damy" z Niemcami, powinny ograniczyć się do akcji wywożenia szrotu z Turynu. Btw, wygląda, że pojawił się nowy konkurent, w walce o RvP

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 10:52

annihilator1988 pisze: Btw, wygląda, że pojawił się nowy konkurent, w walce o RvP
Oni o kogoś nie walczą?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2012, 10:58

Rzekomo stawiamy na Joveticia. Byłoby słodko, bo chłop ma potencjał niesamowity.

Dyskusję, czy Jojo nadaje się na szpicę, uważam za otwartą. :wink:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Zablokowany