Mercato (2012-2014)
- Łoles
- Juventino
Ludzie pisali i mówili o Lewandowski a na moje oko to powinniśmy się zainteresować innym grajkiem z naszymi korzeniami, to tak btw 
Ciekawe co z tym Masim będzie czy zostanie w Pro Vercelli czy dostanei szansę pokazania się Conte na zgrupowaniu.

Ciekawe co z tym Masim będzie czy zostanie w Pro Vercelli czy dostanei szansę pokazania się Conte na zgrupowaniu.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- @D@$
- Juventino
No ale jak z trzech takich młodych zdolnych choć jeden zostanie na dłużej takim nowym Marchisio a dwóch sie sprzeda za 5-10 mln to już będzie dobrzeSupersonic pisze:Uwielbiam te dysputy o tych młodych gniewnych przyszłych gwiazdach futbolu. Zaczynam tęsknić za przedmanagerowymi czasami, dziś każdy jest extra scout, który widzi cyferki w kompie, kopacz ładuje mu kilka bramek w gierce, po czym wjazd na forum i atystotelesy transferowe.

Chyba tego nie sprecyzował, ale cośw ten deseń Marotta mówił. Balotelli nie, Tevez nie, nie są brani pod uwagę i nie ma co ciągnąć tej dyskusji.Jacky pisze:Skad w ogole taka koncepcja, ze Conte to taki super wychowawca zbuntowanej mlodziezy? Poza tym zdaje sie ze Marotta czy tam Conte (a moze obaj) mowil, ze nie chce i nie bedzie Mario w Juve. Za łeb wlasnie.
Geniusz Pirlo to jedno, geniusz Conte który to wszystko poukładał, to drugie.Jacky pisze:Fakt jest taki, ze bez Pyrlo i Juve i repra leżą i niemalże kwiczą... Inny styl? Byly takie proby - skonczyly sie siodmym placem.
Półtora roku temu to nawet sam byłem za, ale nazbierały mu się dwa minusy:Mateo21 pisze:Za darmo to forlan mógłby być, Lucio jest rok starszy.
a) Inter
b) nie sprawdził się w Serie A.
I podziękuję. Ławkowiczów i to pod trzydziestkę mamy, potrzeba kogoś na pierwszy skład lub chociaż młodego, bardzo obiecującego jak Destro.
Rok nie grał, więc ja tam zdziwiony nie jestem. Jeśli ktoś ma go kupić to za rok, a teraz niech coś pokaże na wypożyczeniu. Chociaż cholera wie, Melo się sprawdził w Turcji a nikt się na niego nie rzucił.Machnes pisze:A jeśli się sprawdzi to i tak zapłacą nam max 5. (Melo, Tiago)deszczowy pisze:Z rzeczy milszych: ponoć wypożyczamy Elię do Werderu. Jeśli będą chcieli go wykupić, będą musieli nam zapłacić siedem baniek.
Rozegrał jakieś 36 w serie a + kilka w Coppa + ME, niedaleko od tego jestJacky pisze:Pirlo rozegra 50 spotkan w pelnym wymiarze? Smiala teza.

Pogba raczej napierw na wypożyczeni pójdzie, Bouy to na razie tylko Primavera, reszta nie wiem czy na tę pozycję pasuje.francois pisze:A Asamoah, Isla, Padoin, Pogba, Marrone i Bouy żadnego.
Nie no, bez żartów. Wydawanie 8 mln an kontrakt mija się z celem, ale porównywanie do Amauriego to przesada.deszczowy pisze:Święte słowa. Nie do końca rozumiem to ogólne fapienie na RvP. Sezon mu się udał ale Amauriemu kiedyś też.
Świetny napastnik, stylem też raczej pasuje, pytanie czy byłoby to, że tak powiem rentowne zagranie z jego transferem.
Na razie z tymi 10 mln to takie badanie gruntu, zobaczymy jak się dalej potoczy, Arsenal też może być od ścianą. Jak MC się wycofa, to może jednak zacznie im zależeć, by cokolwiek na nim zarobić i przy okazji uwalonić się od kontraktu. Póki co chyba liczą na interes jak z Vieirą czy trochę jak z Fabregasem, a więc spylić kiedy wartość jest największa, mogą się przeliczyć.
Problem jest też taki, że ci wszyscy czołowi gracze z Anglii czy Hiszpanii liczą na dupne zarobki, a Beppe raczej na takowe się nie zgadza (i słusznie).Ouh_yeah pisze:Trudno powiedzieć bo nawet nie wiemy jakie mamy opcje. Cavani za 60 milionów to nie jest opcja, podobnie jak Jovetic, za którego również trzeba przepłacić i nie jest 9tką. Dzeko podobno nie odchodzi, tak samo Higuain.
Fryzura Borriello, gęba to skrzyżowanie Vidala, Mirko i Storariego, może coś z niego będzieElo Vidal:) pisze: Alberto Masi na testach medycznych

- francois
- Juventino
Mam wrażenie, że w tym mercato w sprawie młodzieży (nie licząc Lealiego) Marotta poszedł w ilość, a jednocześnie oddał Taidera do Bologny.Elo Vidal:) pisze: Alberto Masi na testach medycznych
Profil na transfermarkt
Środkowy obrońca z Pro Vercelli , rocznik 1992.
Ciekawe co z nim zrobią? Chyba nie dadzą go do Primki. Sorensen też w jego wieku i gra w Bolognii, pewnie pójdzie na wypożyczenie lub współwłasność do jakiegoś klubu Serie A .
Tak BTW to powinien się nim zainteresować nasz nowy selekcjonerŁoles pisze:Ludzie pisali i mówili o Lewandowski a na moje oko to powinniśmy się zainteresować innym grajkiem z naszymi korzeniami, to tak btw
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Robaku
- Juventino
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html
Tutaj kolejna informacja no i ciekawe ile w tym prawdy.
I jeśli Juve ma "słono" zapłacić to wolałbym, żeby przyszedł za pół roku, czy rok a teraz ściągnąc młodych Destro i tego drugiego bo mimo wszystko wydawać miliony monet na zawodnika 29 letniego to nadużywanie budżetu.
I jeśli Juve ma "słono" zapłacić to wolałbym, żeby przyszedł za pół roku, czy rok a teraz ściągnąc młodych Destro i tego drugiego bo mimo wszystko wydawać miliony monet na zawodnika 29 letniego to nadużywanie budżetu.
- Vimes
- Juventino
"Daily Mirror" to chyba odpowiednik naszego "Faktu", więc traktowałbym ich doniesienia z pewną rezerwą. W sumie mi bardziej podobałby się opcja Van Persie do City i Dżeko do nas, ale to chyba marzenia ściętej głowy.Robaku pisze:http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html
- Piotr Juvefan
- Juventino
onetu bym nie brał po uwagę,natomiast to,że te info jest na stronie Kanonierów to już można się zacząć zastanawiać,że jest coś na rzeczy..Robaku pisze:http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html
http://www.kanonierzy.com/shownews_id-2 ... usu-.shtml
PS; nie mam najmniejszego zamiaru gardzić klasa tego zawodnika a już na pewno czepiać się oto,że niedługo skończy 29 lat...

- Castiel
- Juventino
Moim zdaniem więcej jak 15 mln za zawodnika, któremu za rok wygasa kontrakt to przesada. Poza tym z Robinem jest ten problem, że to chyba jego pierwszy tak dobry sezon i kontuzje go omijały, ale poprzednie lata nie były takie dobre, a dawanie mu kontraktu na 8 mln wywołuje u mnie śmiech. Rozumiem, że bardzo potrzebujemy super snajpera, ale czy aż tak bardzo żeby postępowac całkowicie inaczej niż przy innych transferach? Moim zdaniem wszyscy zawodnicy poza Martinezem zostali kupieni za w miarę rzeczywistą wartość i dostali adekwatne kontrakty, a w przypadku RVP się zastanawiam czy to rzeczywiście jest ta adekwatna wartość...
- Vimes
- Juventino
Goal.com pisze, że City nie chcą zaoferować Van Persiemu więcej niż 198 tys. funtów tygodniowo, czyli tyle ile zgarniają Aguero i Yaya Toure, ze względu na poważną historię jego urazów oraz wchodzące z kolejnym sezonem przepisy Finacial Fair Play. Tylko ciekawe jaka będzie kwota odstępnego, bo po transferach Isli, Asamoaha, Giovinco i Lealiego w skarbcu Marotty zaczyna już chyba widać dno.
- Dante93
- Juventino
RVP? Za 15 mln +6,5 mln/sezon z pensją co rok malejącą i jestem jak najbardziej na tak. Nie możemy być drugim PSG i przepłacać za zawodników bo to psuje futbol, tak więc mam nadzieje, że i w tym przypadku Marotta pokieruje sie tą zasadą :C A jak nie, to niech Robin leci do Manchesteru, a my zróbmy zakusy na Dzeko który przy takim rozwoju wypadków musialby odejść na 90%. I szczerze ta druga opcja wg mnie byłaby najlepsza.
- pumex
- Juventino
NAWET... jeśli van Persie odrzuci i tak bardzo wysoką propozycję City i wybierze Juve, to ciężko będzie dogadać się z Arsenalem. Czy będzie bardziej opłacało im się sprzedawać van Persiego za 15mln niż pozostawić na następny sezon po czym stracić go za darmo? Można mieć wątpliwości. A im wyższa kwota, tym gwałtownie spadają nasze szanse.
Ja nie wierzę w ten transfer.
Curva na goal.com pisze o sytuacji Verrattiego, potwierdzając zaawansowane negocjacje z PSG. Ładnie przedstawia historię negocjacji pomiędzy Juve i Pescarą. Ponoć pierwsza oferta od Juve wpłynęła w grudniu 2011 i zakładała wykup połowy jego karty za 3mln plus zawodnicy. Potem Pescara zaczęła wciskać Marco wszystkim po kolei, byleby podbić za niego cenę. I udało się, a Juventus nie ma zamiaru iść na licytację z Francuzami
Ja nie wierzę w ten transfer.
Curva na goal.com pisze o sytuacji Verrattiego, potwierdzając zaawansowane negocjacje z PSG. Ładnie przedstawia historię negocjacji pomiędzy Juve i Pescarą. Ponoć pierwsza oferta od Juve wpłynęła w grudniu 2011 i zakładała wykup połowy jego karty za 3mln plus zawodnicy. Potem Pescara zaczęła wciskać Marco wszystkim po kolei, byleby podbić za niego cenę. I udało się, a Juventus nie ma zamiaru iść na licytację z Francuzami

- Virgil
- Juventino
Man City pwoiedził, też że nie zapłaci za niego więcej niż 15mln funtów, ze względu na kończący się kontrakt, czyli jest szansa na tego grajka w Juve nawet jakbyśmy mieli dać w okolicach 20mln euro to jest to lepsza opcja niż Cavani za 35-40mln, Dzeko za 25 czy Jovetic tez za ok. 25. Starczyłoby na jakiegoś Armero czy Kolarova. I różnica pokryje część różnic w zarobkach tego zawodnika.
RVP to w tej chwili światowy top, spokojnie jeden z 3 najlepszych napastników świata. I nie kupimy gracza takiej klasy chyba nigdy ze względu na kwoty za jakie tacy zawodnicy idą , a teraz jest okazja czyli to na co Marotta czekał, jak go kupi za 15mln to będę się śmiał że nadal nie wydał więcej za jednego zawodnika.Pumex masz rację że z Arsenalem będzie ciężko, ale raczej muszą uszanować jego decyzję, z niewolnika nie ma pracownika więc nie kalkuluje im się zostawiać go na sezon , myślę że ok. 20mln wystarczy - lepiej mieć 20mln więcej i z głowy kontrakt niż oddać go za free nie wiedząc też jak będzie grał i jakie będzie jego zaangażowanie , a może być niskie jak go przymuszą do zostania.
Liczy się wola RVP jak będzie chciał do Juve ( a chyba o Juve chodzi bo jego ojciec powiedział że do PL nie przejdzie , ale to tylko słowa) to wreszcie go (jak Marotta też będzie chciał )kupimy czy za 12, 16 czy 21 mln to nie ma znaczenia. Kwoty nie będą bajońskie.
RVP to w tej chwili światowy top, spokojnie jeden z 3 najlepszych napastników świata. I nie kupimy gracza takiej klasy chyba nigdy ze względu na kwoty za jakie tacy zawodnicy idą , a teraz jest okazja czyli to na co Marotta czekał, jak go kupi za 15mln to będę się śmiał że nadal nie wydał więcej za jednego zawodnika.Pumex masz rację że z Arsenalem będzie ciężko, ale raczej muszą uszanować jego decyzję, z niewolnika nie ma pracownika więc nie kalkuluje im się zostawiać go na sezon , myślę że ok. 20mln wystarczy - lepiej mieć 20mln więcej i z głowy kontrakt niż oddać go za free nie wiedząc też jak będzie grał i jakie będzie jego zaangażowanie , a może być niskie jak go przymuszą do zostania.
Liczy się wola RVP jak będzie chciał do Juve ( a chyba o Juve chodzi bo jego ojciec powiedział że do PL nie przejdzie , ale to tylko słowa) to wreszcie go (jak Marotta też będzie chciał )kupimy czy za 12, 16 czy 21 mln to nie ma znaczenia. Kwoty nie będą bajońskie.
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2012, 16:40 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.
- SKAr7
- Juventino
:rotfl:Piotr Juvefan pisze: onetu bym nie brał po uwagę,natomiast to,że te info jest na stronie Kanonierów to już można się zacząć zastanawiać,że jest coś na rzeczy..
odkupujesz mi monitor, bo cały zaśliniony :lol:
Dobra, wytłumaczę grzecznie i składnie

Wszelkie różnice w wiarygodności różnych serwisów i gazet polegają na tym, że niektórzy wymyślają sobie bzdury, żeby przyciągnąć czytelników, inni kopiują z innych źródeł byle co- byleby było. A te najbardziej wiarygodne kopiują pewne info, albo przynajmniej starają się sprawdzić, czy faktycznie to prawda.
Śmierdzi mi to. Oferta Napoli przecież była nieznacznie niższa, prestiż podobny, więc zastanawiam się czy to całe gadanie o tym, że "wszystko dogadane Pescara-PSG, Verratti kce", to nie jest wywieranie presji na Juve.pumex pisze: Potem Pescara zaczęła wciskać Marco wszystkim po kolei, byleby podbić za niego cenę. I udało się, a Juventus nie ma zamiaru iść na licytację z Francuzami
Ale cóż, jeśli jednak, to 12-14 milionów, za zawodnika mającego tytaniczne braki fizyczne, po jednym przepięknym sezonie (ALE w drugiej lidze włoskiej)- szkoda, ale niech idzie z Bogiem, czy tam z Allachem. Nie jest dziś tyle wart.
Ktoś powie, że za 2 lata może być wart pierdyliard, ale co z tego? Równie dobrze może się kompletnie nie sprawdzić i wrócić do Pescary za grosze. Leonardo to póki co nie jest geniusz trenerski, może mu się nie udać dobrze wykorzystać Verrattiego i pomóc mu dojrzeć.
- Łoles
- Juventino
Jeżeli Verratti do nas nie trafi a wiele na to wskazuje że tak właśnie będzie (choć ja ciągle mam nadzieje że trafi do nas) to liczę że Bouy dostanie szanse pokazania się w jakimś sparingu, może trofeo TIM.
Do tego dochodzi jeszcze Pogba o którego umiejętnościach nie mam zielonego pojęcia ale skoro wszyscy piszą o nim w superlatywach to może to być prawdziwy talent.
Do tego dochodzi jeszcze Pogba o którego umiejętnościach nie mam zielonego pojęcia ale skoro wszyscy piszą o nim w superlatywach to może to być prawdziwy talent.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Robaku
- Juventino
A pOgba jest pewny?
Jeśli nie masz pojęcia o nim - podobnie jak ja- teraz ne Eurosport 2 mecz Francja - Chorwacja U-19 na ME.
W poprzednim meczu - Pogba najpierw zaliczył asystę - dośrodkował z rzutu wolnego, a później obsłużył napastnika podaniem, który został sfaulowany przez bramkarza, a następnie Paul strzelił karnego.
Pogba w ogóle jest kapitanem repry Francji. i Jakby ktoś włączył TV to gra z numerem 6.
Jeśli nie masz pojęcia o nim - podobnie jak ja- teraz ne Eurosport 2 mecz Francja - Chorwacja U-19 na ME.
W poprzednim meczu - Pogba najpierw zaliczył asystę - dośrodkował z rzutu wolnego, a później obsłużył napastnika podaniem, który został sfaulowany przez bramkarza, a następnie Paul strzelił karnego.
Pogba w ogóle jest kapitanem repry Francji. i Jakby ktoś włączył TV to gra z numerem 6.
- bendzamin
- Redaktor
Leonardo to go moze co najwyzej wykorzystywac w klubowych biurachSKAr7 pisze:Leonardo to póki co nie jest geniusz trenerski, może mu się nie udać dobrze wykorzystać Verrattiego i pomóc mu dojrzeć.

Van Persie jako top? Niech bedzie, lepsze to niz nic. Obysmy tylko za niego nie przeplacili, a sam Holender dobrze sie odnalazl w Serie A. Wiecej niz 15 mln € nie powinnismy dawac pod zadnym pozorem.
Szkoda, ze w sprawie lewego obroncy jak na razie cicho-sza.