Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2014, 14:54

mcsqrczybyk pisze:Nie mam jednak złudzeń - zimą nie wzmocnimy się w kontekście LM.
Nie pamiętam zimowego okienka transferowego, podczas którego Juve kupowałoby zawodnika do pierwszego składu. Zawsze przychodziła alternatyw alternatyw. No, może Candreva wpisuje się tu do wyjątków.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2014, 15:00

annihilator1988 pisze:
mcsqrczybyk pisze:Nie mam jednak złudzeń - zimą nie wzmocnimy się w kontekście LM.
Nie pamiętam zimowego okienka transferowego, podczas którego Juve kupowałoby zawodnika do pierwszego składu. Zawsze przychodziła alternatyw alternatyw. No, może Candreva wpisuje się tu do wyjątków.
Prędzej niż Candreve, wymieniłbym Matriego, którego transfer bądź co bądź wymusiła kontuzja Quagliarelli. Candreva przychodził raczej na ławkę, a tylko swojej dobrej grze zawdzięcza fakt, że wywalczył sobie miejsce w podstawowej jedenastce.

Wcześniej to chyba Momo Sissoko.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2014, 15:20

jakku1 pisze:
mcsqrczybyk pisze: - Roberto Firmino, Volland: Hoffenheim
Firmino strasznie jest popularny na Juventuz.com. Osobiscie, widzialem go w akcji moze dwa razy (na Eurosporcie) i to na pewno bardzo ciekawy zawodnik ;-). Problem polega na tym, ze nawet w najbardziej absurdalnych doniesieniach medialnych jego nazwisko sie nie pojawia w naszym kontekscie.

Moze ktos powiedziec cos na temat tego lewonoznego trequartisty z Palermo? Vasqueza? Widzial go ktos w akcji co najmniej kilka razy? Noty ma chlopak rewelacyjne. Moze warto sie powaznie zainteresowac?
Raz go widziałem, bo chciałem zobaczyć Dybale, ale to właśnie Vasquez wywarł na mnie większe wrażenie:) 2 bramki i asysta a ten lobik przekozacki :) Ma już 25 lat, wiec pewnie Zamperini ceny nie będzie windował jak za Dybale, na którym się skupił, także już gdzieś widziałem plotki łączące nas z Vasquezem, ale na lato dopiero.
Media podają,ze Lavezziego można mieć za 10 baniek + 4mln dla zawodnika. Podobno mamy walczyć o niego z Napoli. Ciekawa opcja moim zdaniem.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2014, 18:34

http://www.seriea.pl/297755-ibrahimovic ... rie-a.html

8) a może Turyn :prochno:
zdrajca bo zdrajca ale... jak go tam lubię :prochno:
Jeden z najlepszych napastników w historii wg mnie :D

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2014, 20:01

Guarin ponoć jest na "wychodnym" z interu. Alternatywa alternatyw, plan B? Jak myślicie? :D W pożądanym klubie mógłby się odnaleźć

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2014, 20:49

Dla mnie Guarin jest kozakiem, który bardzo przydałby się naszej drużynie...wątpię jednak w taki scenariusz po tym co wyprawiało się dokładnie rok temu...w Interze gra jak gra ale trzeba pamiętać, że gra tam jak za karę...

Co do tego co napisał zahor w kontekście Shaqiri - Atletico to nie będę polemizował bo może ma rację ale skąd te źródła...uciąłem sobie pogawędkę z kumplem - fanem Atleti od czasów Koseckiego w tym zespole więc nie sezonowcem...on nic na ten temat nie wie i nigdy nie słyszał by ten klub wyrażał poważne zainteresowanie Shaqirim...nie zmienia to faktu, że kumpel byłby niezwykle zadowolony gdyby to okazało się prawdą i Atletico pozyskałoby Szwajcara...póki co koleś przeżywa kompromitujący dla niego transfer powrotny kołka Torresa...
Co do jednego zgadzam się z zahorem - Shaqiri idealnie pasuje do Atletico...jest silny, szybki i zadziorny a więc stworzony do stylu jaki prezentuje Atletico...jedno jest pewne, musimy się śpieszyć choć dla mnie taki transfer jest marzeniem ściętej głowy póki co...

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2014, 23:28

jakku1 pisze: Perin
Jaram jaram jaram sie :dance:
AdiJuve pisze:Shaqiri,Rolando i Montoya/Vrsaljiko wtedy mercato jak na zimowe będzie naprawdę dość udane:)
Te nazwiska sa lepsze, niz nasze latowe transfery :prochno:
wszyscy pisze:Shaqiri w Juve
Ja bym mu dał "11" :) Oraz mimo wszystko osobiscie wolalbym Gabbiadiniego u nas, niz te marne 7baniek za niego.
Morgesztern pisze:Na calciomercato.com piszę, że Milan jest o krok dalej niż my w sprawie Nemanji Nastasicia.
Nemanja Matic, Matija Nastasic. Jesli Milan zabierze nam takiego obronce, to... nie wiem :( Juz nam Meneza podebrali i jak on gra - kazdy wie.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2014, 10:27

Morgesztern pisze:Na calciomercato.com piszę, że Milan jest o krok dalej niż my w sprawie Nemanji Nastasicia.
Jacky pisze:Nemanja Matic, Matija Nastasic. Jesli Milan zabierze nam takiego obronce, to... nie wiem :( Juz nam Meneza podebrali i jak on gra - kazdy wie.
Jeżeli mogę wtrącić, to Nastasić już zaklepany przez Schalke. Transfer pewny, czeka na ogłoszenie.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2014, 11:15

Niektore zrodla mowia, ze z Rolando juz praktycznie wszystko jest ustalone, aczkolwiek konkretow brak. W zwiazku z czym mozna przypuszczac, iz te zrodla nie sa jednak zbyt wiarygodne. Nie zdziwie sie jednak, jesli faktycznie pozyskamy Rolando na wypozyczenie. Wyglada na to, ze powrot Barzagliego sie przedluza, wiec chyba naprawde potrzebujemy jakiegos obroncy.

Powaznie tez rzekomo zainteresowalismy sie Sneijderem i... Diamantim :prochno:. Generalnie, to trzy top cele, jesli chodzi ofensywe, wygladaja nastepujaco:
- Shaqiri
- Sneijder
- Diamanti

Z tej trojki tylko ten ostatni moze grac w LM, a wiec... :smile:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2014, 11:40

Jakku to ty zasugerowałeś Juve Diamantiego.
Ostatnio pisałeś żebyśmy obserowawali rynek w Chinach i zwrócili uwagę na Diamantiego patrz co się dzieje :C

Swoją drogą też brałem go pod uwagę:(

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2014, 11:46

Skoro Lippi skończył trenerkę, to już nic Diamant'iego nie trzyma u żółtych. Ale jednak 31 letni zawodnik nie jest chyba optymalnym wzmocnieniem Mistrza Włoch na LM? Dla mnie jedynymi dopuszczalnymi warunkami tego transferu byłoby, gdybyśmy zimą wypchnęli Pepe, a Alessandro przyszedł na jego miejsce na ławie, jako ciekawa opcja do gry z przodu.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2014, 12:02

Jeszcze tylko tego brakowałoby aby koleś, który nas olał kiedy był w formie przyszedł do nas na emeryturę, kiedy jest bez formy...

Shaqiri w Juve - jak to pięknie brzmi ale chyba nic poza tym bo jak widać zaczynają się alternatywy alternatyw...to wolałbym Snejdera, który wciąga Diamantiego nosem...

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2014, 12:10

sebatiaen pisze:Jakku to ty zasugerowałeś Juve Diamantiego.
Ostatnio pisałeś żebyśmy obserowawali rynek w Chinach i zwrócili uwagę na Diamantiego patrz co się dzieje :C

Swoją drogą też brałem go pod uwagę:(
Jak faktycznie przyjdzie Diamanti, to wyjdzie na to, ze wykrakalem.

Chociaz z drugiej strony, jesli facet bylby w stanie grac tak jak w Bologni przez najblizsze 2-3 lata, to ja jestem za tym, zeby go wziac. Serio. Zawsze bardzo podobala mi sie gra Diamantiego, jego fantastyczna lewa noga, dynamika, odwaga. To nigdy nie byl pilkarz pokroju Cerciego, ktory dobrze gra z ogorkami, a wymieka w waznych meczach. Wrecz odwrotnie. Jesli mialoby to nas kosztowac z 5m euro, a pilkarz faktycznie nawiazalby do tych swoich "starych, dobrych" czasow, to ja jestem za.

Wiadomo, wolalbym Shaqiriego, ale jesli Szwajcar okaze sie poza zasiegiem to wole miec na lawce Diamantiego, niz Pepe. Zwlaszcza, ze Diamanti w wysokiej formie to bedzie dla nas jakies tam wzmocnienie, bo brakuje nam kogos o takiej charakterystyce w kadrze (lewa noga, mozliwosc gry jako trequartista i na prawym skrzydle, etc).

Z tym, ze w tym momencie pozyskiwanie bylego gracza Bologni to jest bardzo duze ryzyko. Wieksza jednaj jest szansa, ze przez nastepne pol roku Alessandro bedzie dochodzil do formy, niz faktycznie okaze sie strzalem w 10. Jednak jesli nie uda sie z Shaqirim, inne cele takze okaze sie nieosiagalne, to bylbym za tym, zeby sprobowac... Kontrakt na poltora roku z mozliwoscia przedluzenia na kolejny. Jakies niskie zarobki, niska kwota odstepnego. Wiele nie tracimy... Z braku laku.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2014, 12:15

Tylko czy nie lepszym rozwiązaniem byłby w takim razie Gabbiadini, młodszy, w tej chwili lepszy, lewa noga równie dobra, no i nie kosztowałby kroci. Jeżeli Diamanti to po stokroć wolałbym Gabbiadiniego albo Berardiego.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2014, 12:22

O tę formę właśnie chodzi bo jak interesowaliśmy się nim poprzednio to piałem z zachwytu wiedząc, że ktoś taki się przyda bez żadnych wątpliwości...teraz jest bez formy więc nasi włodarze nie powinni nawet spoglądać w jego stronę...jak wspomniałem - jeśli dochodzenie dziadkowi do formy miałoby potrwać to wolę Holendra, który cały czas gra...

Obrazek
Zablokowany