Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 11:15

No i tu mały trafił w punkt, tak duże marki nie umierają.

Forza Inter
Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 11:18

@Regis
W kwestiach finansowych nie chce sie wypowiadac, bo mimo, ze swoje teorie, argumenty mam, to jest to dla mnie tak zlozony aspekt, ze nie do konca wiem jak go w odpowiedni sposob ugryzc, by byc wiarygodnym w 100%. Kij ma dwa konce. Jestem swiadom, ze Inter ma problemy, ale takze zapewne sposob dzialania celem niwelowania takowych - zobaczymy z czasem, jak to sie ulozy. Ze swojej strony jestem pewny 2ch/3ch najblizszych lat na poziomie scislego topu Serie A, prawdopodobnie rowniez wyzszosci nad Juve - stad moj zaklad z @Adrian72th. Dalsza przyszlosc na ten moment jest dla mnie niepewna (przyznaje otwarcie), wiec nie chce nic rokowac. Raczej wychodze ze zdrowego zalozenia, iz kluby wchodza na szczyty (male badz duze), a po czasie z nich spadaja, nic nie trwa wiecznie - normalne. Aczkolwiek nie tylko Inter ma problemy, to chyba oczywiste.

Fajny, wydawaloby sie swiadomy wpis apropo jednej z galezi drzewa ekonomicznego klubu dal ponizej @AdiJuve - zerknij.

---

@Regulus
Chyba tylko najwiekszy czarno-niebieski optymista wierzy, ze Inter z Morattim na czele nie maczal palcow w Calciopoli. Oczywiscie prawda jest, ze Mediolanczycy brali rowniez udzial w tym g**nie - przyznaje.

Co do odbudowy zwycieskiego Interu, do ktorej przyczynil sie Conte, ale uwazam przede wszystkim Marotta - nie uwazam aby w jakikolwiek sposob bylo to ujma. Zhang sciagnal do Mediolanu specjalistow w swoim fachu, ktorzy zrobili/robia robote i chwala mu za to. Przeszlosc klubowa tych Panow mnie kompletnie nie interesuje.

Pazza Inter
Michael_M

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 11:26

Maly pisze: 01 lutego 2022, 11:06 Jak Inter będzie miał problemy z kasą to znajdzie nowego właściciela i po problemie. Nie martwcie się ich bankructwem na zapas bo w piłce nożnej nic takiego się nie dzieje wielkim markom, które zawsze jest ktoś chętny kupić.
Przykładu Milanu widzę nikogo niczego nie nauczył. Milan w sezonie 13/14 jak w jakimś gimnazjum gdzie jeden gówniarz ściągnął drugiemu gacie i tak ten Milan stał z odsłoniętą fujarą i dopiero w minionym sezonie zaczęli te gacie podciągać. Tyle lat bez LM to sportowy downgrade. Milan musiał się zaadaptować do nowej rzeczywistości ponadto kadra była już mega stara. W Interze nie wygląda to dobrze. Ja tam stawiam, że ich kadra za 2 lata będzie wyglądać zupełnie inaczej, a transfery będą robione a'la Marotta style. Darmowy lub tani wyrobnik w wieku około 30 na niski kontrakt do 4 lat. Nie wykluczam sprzedaży jakiegoś cracka czy to de Vrij/Skriniar czy Lautaro.

VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 11:42

Czyli norma przewidujesz jak najgorzej :D

Ja przewiduje , że Juve nie wejdzie do LM, wrócą niechciani piłkarze, brak kasy na transfery bo skarbona rozbita,że Elkan nie będzie wiecznie dosypywać do interesu.

I właśnie tak można się bawić...

Forza Inter
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 11:50

@VVujek pisze: Jesli Juve zechce Frattesiego to go bedzie mialo. Bo tak. Czego Ty nie rozumiesz? :laugh2:
Ehh... Zdaję sobie sprawę, że pewne rzeczy ciężko zaakceptować, ale jest jak jest. Piłkarze w wieku Loci, Chiesy, Vlaho dorastali w erze Juventusu na szczycie, totalnej dominacji, jest to ogromny plus dla klubu. Wszyscy się dziwią, czemu Bayern zbiera najlepszych z BL - bo są niekwestionowanym dominatorem, tam są oni, potem wiecznie aspirująca BVB i reszta. Przy ściąganiu Włochów z SA Juventus ma wielki handicap, chłopcy w wieku 8-10 lat widzieli Starą Damę trzaskającą scudetto jedno za drugim, stąd jestem w stanie uwierzyć, że zawsze chcieli zagrać w biało-czarnym pasiaku. Do tego renoma klubu - czy ktoś chce czy nie - Juventusu jest na o wiele wyższym poziomie. Nie przeczę, że tu akurat też duża zasługa AA, zawsze dbał - niczym wytrawny biznesmen - o rozpoznawalność marki, a kolejne mistrzostwa, transfery Igły czy Ronaldo na pewno nie przeszkadzały. Dlatego twierdzę, że jeśli Juve przedstawi np. takiemu Frattesiemu plan na włączenie do drużyny, pokaże, że wierzy i widzi w nim, w przyszłości, zawodnika ważnego dla La Vecchia Signora - ani Inter ani Milan, ani inny włoski klub nie będą miały startu. Tylko wizja pierwszego garnituru skonfrontowana z opcją 2-3 z ławki może - moim zdaniem - skłonić go do wybrania Nerrazurich. Inna sprawa, że to pierwsze pół sezonu, gdzie gra w podstawie w SA, dla niego najlepsza opcja to pozostanie w Sass.

Scamacca - oczywiście, że chce tylko Inter. Na razie gra tylko w ligowym średniaku, przeskok do większego klubu z europejskimi aspiracjami, gdzie będzie mógł liczyć na regularną grę, powinien być dla niego priorytetem. W Juve, przy Vlaho, byłby tylko zmiennikiem, dlatego wykazuje zdrowy rozsądek chcąc iść do nerrazurrich. Ktoś sądzi, że młody Włoch mając ofertę 1 do 1ego, zarówno finansową jak i roli w drużynie, wybierze Inter? Otóż nie. Nie jest to moje 'zacietrzewienie' a realna ocena sytuacji.
Osobiscie nie wierze w przybycie Dybali, traktuje to tylko jako ewentualna mila niespodzianke, ale bardzo chetnie przywolalbym kiedys Twoj komentarz. Natomiast chcialbym poznac Twoja argumentacje stanu rzeczy, o ktorym piszesz powyzej.
Finansowo Inter nie stoi najlepiej - to raz.
Dwa - wyrównanie obecnego kontraktu Paulo uczyniłoby go najlepiej zarabiającym zawodnikiem Interu. Przy tym co napisałem powyżej, i faktem, że takie rozdawnictwo budowałoby komin płacowy w wiadomym położeniu mediolańskiego klubu.
Trzy - mając na uwadze powyższe, nie wiem czym Inter miałby przekonać Argentyńczyka. Pierwszym składem? Ma w Juve. Aspiracjami sportowymi? No chyba nie. Poziomem drużyny? Loca, Vlaho, Chiesa, tylko ostatnie transfery pokazują, że raczej niezbyt. Pieniędzmi? W to chyba nikt nie uwierzy.
Cztery - w Juve spisał kawał historii, jest kapitanem, dostał dychę. To coś znaczy. Po co miałby zmieniać klub, nie notując ani sportowego, ani finansowego awansu, przekreślając pozycję w Turynie, na którą pracował całą dorosłą karierę?

Co do finansów Interu - nie jesteśmy finansistami, żeby realnie wszystko ocenić. Pewne jest, że pod tym względem nie jest za różowo. Nerrazuri muszą uważać na wydatki i bez dwóch zdań nie stać ich na ekstrawagancje typu aktualny kontrakt Dybali, czy zakup Vlaho. Na pewno nie zbankrutują, zbyt duża marka.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 75 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 11:53

Kamciu pisze: 01 lutego 2022, 11:18 Co do odbudowy zwycieskiego Interu, do ktorej przyczynil sie Conte, ale uwazam przede wszystkim Marotta - nie uwazam aby w jakikolwiek sposob bylo to ujma. Zhang sciagnal do Mediolanu specjalistow w swoim fachu, ktorzy zrobili/robia robote i chwala mu za to. Przeszlosc klubowa tych Panow mnie kompletnie nie interesuje.
Przeszłość klubowa tych panów (w sensie ich ostatniej pracy) to niepoważny argument i nie mam pojęcia po co go gdziekolwiek stosować. Rozstaliśmy się z Marottą, dużo wcześniej rozwiązaliśmy umowę z Conte, więc co w tym dziwnego, że znaleźli zatrudnienie w innej, dużej włoskiej drużynie skoro wyrobili sobie dobrą markę. Niemniej wielu z nas jest przekonanych, że gdybyście nie zakontraktowali tego duetu, to wasza odbudowa trwałaby o wiele dłużej, a może i do tej pory nie sięgnęlibyście ponownie po Scudetto. Zresztą Juventus z Agnellim na czele po części mógł nawet zapobiec temu procesowi, gdyby nie zwolnił Beppe oraz sprowadził Antka jako następcę Allegriego (ponoć nawet Antek sam się zgłaszał, ale Andrea nie chciał z nim gadać). To za co mogą być źli kibice Juve dotyczy jedynie tego, że były kapitan Starej Damy i jednocześnie Włoch objął ich największego rywala (do Lippiego nikt nie ma teraz większej urazy, że zrobił podobnie, aczkolwiek on nie był zawodnikiem Juve, a ponadto nie odniósł z Interem sukcesu).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 11:55

VVujek pisze: 01 lutego 2022, 11:42 Czyli norma przewidujesz jak najgorzej :D

Ja przewiduje , że Juve nie wejdzie do LM, wrócą niechciani piłkarze, brak kasy na transfery bo skarbona rozbita,że Elkan nie będzie wiecznie dosypywać do interesu.

I właśnie tak można się bawić...

Akurat z tą kwestią się nie zgodzę bo Elkann będzie dosypywał ile trzeba w każdy dozwolony sposób. Taka już jest historia Juve i Agnellich, zawsze to oni sponsorowali klub i nigdy poza prestiżem z posiadania Juventusu nie wymagali żadnego zwrotu w formie gotówki. Gdyby zliczyć całą pomoc Exoru dla Juve w ostatnich kilkunastu altach to byśmy liczyli w setkach milionów i te setki byłyby w sumie blisko 1mld euro.

A co do scudetto to poniekąd Juventus sprezentował duet Marotta-Conte Interowi. Najpierw wywalili Beppe bo nie chciał iść dalej drogą all-in, a też mogli brać Antka zamiast Sarrigo. Inter skorzystał na błędach Juve, co oczywiście im ujmy nie przynosi zaś działaczom Juve z Agnellim na czele i owszem.

Regis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 12:08

Maly pisze: ↑Jak Inter będzie miał problemy z kasą to znajdzie nowego właściciela i po problemie. Nie martwcie się ich bankructwem na zapas bo w piłce nożnej nic takiego się nie dzieje wielkim markom, które zawsze jest ktoś chętny kupić
Jeżeli ktoś nie kupi Interu teraz, to za dwa lata po prostu przejmie ich Oaktree. To oznacza bankructwo.
Oczywiście Inter w jego wyniku nie zniknie, tylko zmieni właściciela. Biorąc pod uwagę że już nie mają czego dać pod zastaw nie mają jak zrefinansować tego zadłużenia.
Także moje prognozy skąd Interu są takie: w ciągu dwóch lat będzie nieunikniony kryzys sportowy (raczej w tym roku scudetto dowiozą, w kolejnym obstawiam top4/możliwą walkę o scudetto, w kolejnym top4 ale bez aspiracji mistrzowskich), a potem gruby kilkuletni zjazd związany z prostowaniem finansów przez Oaktree. I to jest max potencjału Interu na następne trzy lata - może oczywiście być gorzej (czego gorąco Nerazzurim życzę).

Oczywiście: te przewidywania są nawet nie tyle możliwe co pewne pod jednym warunkiem: nikt bogaty nie kupi w tym czasie Interu od Chińczyków. Ale nawet z nowym bogatym właścicielem będzie trudno uniknąć przejęcia przez Oaktree.

VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 12:36

Przejęcie przez Okarte nie oznacza bankructwa, oznacza tylko to , że Sunning straci Inter lub jego część. Ta pożyczka jest wzięta na Sunning nie na Inter, w żadnym wypadku nie obciąża to Interu.

Jeśli chodzi o dług który niedawno został refinansowany chyba do (2027r) to Inter bedzie mógł go refinansować ponownie jeśli będzie chciał , bo kto mu zabroni? Jeśli klub będzie się rozwijał to kolejne refinansowanie bedzie na zdecydowanie lepszych.

Forza Inter
Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 12:39

@Volto
W koncu podales jakies argumenty, tyle dobrze. Pozostawiam bez wiekszego komentarza kwestie zwiazane z (moim zdaniem) troche Twoim zyczeniowym mysleniem odnosnie marzeniu kazdego mlodego, perspektywicznego chlopaka o grze dla wielkiego Juve. Mysle, ze to, ze Stara Dama jest najwiekszym klubem w Italii (bo jest) niczego z gory nie przesadza, a to co piszesz jest przeklamaniem. Kropka.
Volto pisze: 01 lutego 2022, 11:50 Tylko wizja pierwszego garnituru skonfrontowana z opcją 2-3 z ławki może - moim zdaniem - skłonić go do wybrania Nerrazurich.
Ale wiesz, ze aktualnie blizej Frattesiemu do pierwszego garnituru Juve niz Interu, ktory dysponuje bardziej jakosciowa druga linia? Mimo to, zaryzykuje teze, ze mlody Wloch jest blizej Mediolanu i mysle, ze finalnie trafi do nas.
Volto pisze: 01 lutego 2022, 11:50 Ktoś sądzi, że młody Włoch mając ofertę 1 do 1ego, zarówno finansową jak i roli w drużynie, wybierze Inter? Otóż nie. Nie jest to moje 'zacietrzewienie' a realna ocena sytuacji.
A ten realizm zbudowany jest na podobnych podstawach co przy Frattesim? Ja np. uwazam, ze moglby nie wybrac Juventusu, ale jednoczesnie nie zakladam, ze tak tez by sie na pewno nie wydarzylo. Ty rowniez takiej wiedzy nie masz, zaufaj mi. ;)
Volto pisze: 01 lutego 2022, 11:50 Finansowo Inter nie stoi najlepiej - to raz.
Nie twierdze, ze tak nie jest, moze to prawda, a moze aktualnie sa inne przeslanki mowiace, ze niekoniecznie jest tak zle? Podaj prosze argumenty, ktore moglyby przekonac zwyklego laika o pewnosci co do Twojej opinii.
Volto pisze: 01 lutego 2022, 11:50 Poziomem drużyny? Loca, Vlaho, Chiesa, tylko ostatnie transfery pokazują, że raczej niezbyt.
Skriniar, de Vrij, Bastoni, Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Gosens, Lautaro. Moze jednak to przemysl...
Volto pisze: 01 lutego 2022, 11:50 Cztery - w Juve spisał kawał historii, jest kapitanem, dostał dychę. To coś znaczy.
Zgadzam sie. Dybala stracilby w oczach wielu przechodzac wlasnie do Interu, zwlaszcza biorac pod uwage to co piszesz.
Volto pisze: 01 lutego 2022, 11:50 Po co miałby zmieniać klub, nie notując ani sportowego, ani finansowego awansu, przekreślając pozycję w Turynie, na którą pracował całą dorosłą karierę?
No nie wiem, wydaje mi sie, ze sportowo awans to aktualnie by zaliczyl. Zwlaszcza gdyby Juve nie dostalo sie do LM - czego raczej nie przewiduje, jednak jest to mozliwe.

Co do finansow nie bede zbytnio polemizowal, bo to temat rzeka, do ktorej nie chce mi sie wchodzic. Zwroc jednak uwage, ze w lato Inter prawdopodobnie sporo zejdzie z kontraktow (Vidal, Perisic, moze Sanchez, moze Dzeko). Mysle wiec, ze troche grosza by sie znalazlo na oplacenie kontraktu Dybali - spokojnie.

Natomiast podkresle jeszcze raz, ze osobiscie uwazam, ze Paulo nie zawita wsrod szeregi Nerazzurrich, glownie dlatego, ze pensja (na ktora w mojej opinii Inter byloby stac) moglaby prokurowac cos na wzor kominow placowych oraz z uwagi na to, iz bardzo prawdopodobnym jest przybycie Scamacci - troche brakowaloby miejsca dla Argentynczyka w systemie Inzaghiego. Oczywiscie nie bez znaczenia jest w tym kontekscie rowniez punkt czwarty, ktory opisales w swoim wpisie.

Pazza Inter
Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 12:40

dimebag11 pisze: 01 lutego 2022, 11:53
Kamciu pisze: 01 lutego 2022, 11:18 Co do odbudowy zwycieskiego Interu, do ktorej przyczynil sie Conte, ale uwazam przede wszystkim Marotta - nie uwazam aby w jakikolwiek sposob bylo to ujma. Zhang sciagnal do Mediolanu specjalistow w swoim fachu, ktorzy zrobili/robia robote i chwala mu za to. Przeszlosc klubowa tych Panow mnie kompletnie nie interesuje.
Przeszłość klubowa tych panów (w sensie ich ostatniej pracy) to niepoważny argument i nie mam pojęcia po co go gdziekolwiek stosować. Rozstaliśmy się z Marottą, dużo wcześniej rozwiązaliśmy umowę z Conte, więc co w tym dziwnego, że znaleźli zatrudnienie w innej, dużej włoskiej drużynie skoro wyrobili sobie dobrą markę. Niemniej wielu z nas jest przekonanych, że gdybyście nie zakontraktowali tego duetu, to wasza odbudowa trwałaby o wiele dłużej, a może i do tej pory nie sięgnęlibyście ponownie po Scudetto. Zresztą Juventus z Agnellim na czele po części mógł nawet zapobiec temu procesowi, gdyby nie zwolnił Beppe oraz sprowadził Antka jako następcę Allegriego (ponoć nawet Antek sam się zgłaszał, ale Andrea nie chciał z nim gadać). To za co mogą być źli kibice Juve dotyczy jedynie tego, że były kapitan Starej Damy i jednocześnie Włoch objął ich największego rywala (do Lippiego nikt nie ma teraz większej urazy, że zrobił podobnie, aczkolwiek on nie był zawodnikiem Juve, a ponadto nie odniósł z Interem sukcesu).
Podpisuje sie pod tym.

Pazza Inter
Kamciu

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 12:58

Regis pisze: 01 lutego 2022, 12:08 Jeżeli ktoś nie kupi Interu teraz, to za dwa lata po prostu przejmie ich Oaktree. To oznacza bankructwo.
Zapomniales o tym, iz Zhang moze splacic pozyczke.
Regis pisze: 01 lutego 2022, 12:08 Także moje prognozy skąd Interu są takie: w ciągu dwóch lat będzie nieunikniony kryzys sportowy (raczej w tym roku scudetto dowiozą, w kolejnym obstawiam top4/możliwą walkę o scudetto, w kolejnym top4 ale bez aspiracji mistrzowskich), a potem gruby kilkuletni zjazd związany z prostowaniem finansów przez Oaktree. I to jest max potencjału Interu na następne trzy lata - może oczywiście być gorzej (czego gorąco Nerazzurim życzę).
Inter jest zabezpieczony finansowo na najblizsze 2 lata. Widac zamiar poprawy jakosci zespolu poprzez wzmacnianie na teoretycznie najslabszych pozycjach wraz z planem stopniowego odmladzania kadry.

Jesli jestes pewny swojej opinii, wejdz ze mna w zaklad, taki sam jak @Adrian72th (mowa o 2 latach do przodu, zerknij na poprzednich stronach, ewentualnie daj znac).
Regis pisze: 01 lutego 2022, 12:08 Oczywiście: te przewidywania są nawet nie tyle możliwe co pewne pod jednym warunkiem: nikt bogaty nie kupi w tym czasie Interu od Chińczyków. Ale nawet z nowym bogatym właścicielem będzie trudno uniknąć przejęcia przez Oaktree.
Nie wiem jak to sie potoczy, natomiast na pewno nie zakladam z gory, iz pozyczka nie zostanie splacona przez Zhanga (to najczarniejszy scenariusz). Mysle, ze Chinczycy wiedza co robia i plan na te sytuacje maja. Budowa nawego stadionu rowniez nie jest tu bez znaczenia i daje do myslenia. Podobnie jak ruchy transferowe dokonane oraz zapowiadane. A nawet jesli finalnie przejmie nas Oaktree, to tez nie mamy pojecia co sie wydarzy. Najwyzej pojdziemy sciezka obecnego Milanu i trzeba bedzie to zaakceptowac. Nic nie trwa wiecznie, a ja zdaje sobie z tego sprawe.

Pazza Inter
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 13:05

Milan był sprzedawany w nieco innych realiach. Przegrał mistrza dawno temu i błąkał się po czeluściach Serie A bez choćby połowy dobrego piłkarza. Interowi to nie grozi raczej a wręcz wygląda to trochę na budowanie bazy pod sprzedaż. Na dwukrotnego mistrza Włoch z ciekawym składem chętni się znajdą i nie będą to gołodupce.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Regis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 14:51

Jesli jestes pewny swojej opinii, wejdz ze mna w zaklad, taki sam jak @Adrian72th (mowa o 2 latach do przodu, zerknij na poprzednich stronach, ewentualnie daj znac).
Nie ma takiej opcji: cały czas są dwa scenariusze i zdecydowanie zbyt mało wiem żeby zakładać że chińczykom nie uda się sprzedaż klubu. Za dużo opcji, gdzie nie ma zwycięzcy. Pamiętaj że wszystkie poważne źródła twierdzą że Zhang będzie próbował sprzedać klub.
Zapomniales o tym, iz Zhang moze splacic pozyczke.
Na ten moment: Zhang ma problemy i to poważne w Chinach. Szans żeby mógł dokapitalizować Inter nie ma. A nawet jeśli przez te dwa lata naprostują swoje podstawowe biznesy to nadal muszą chcieć dołożyć do interesu. Już wywalili 600 mln, zwrotu nie widać. A już wyłożenie gotówki w okolicach połowy całej wartości klubu to całkowita idee fixe.

Oznacza to tyle, że albo w tym czasie sam klub musi uzbierać 300 mln gotówką albo Inter idzie do Oaktree. Na razie klub generuje grubą stratę więc środki są przepalane na bieżąco.
Inter jest zabezpieczony finansowo na najblizsze 2 lata.
Ta informacja znaczy dokładnie tyle: klub na pożyczonych pieniądzach będzie funkcjonował dwa lata. Potem jest koniec gotówki w kasie.
Widac zamiar poprawy jakosci zespolu poprzez wzmacnianie na teoretycznie najslabszych pozycjach wraz z planem stopniowego odmladzania kadry.
Tak, tyle że to plan dyrektora sportowego, który z punktu widzenia właścicieli wygląda raczej jak próba zrobienia dobrego wrażenia do sprzedaży udziałów.
Jeżeli Inter miałby pozostać Zhangów, to teraz trwałby demontaż drużyny, gdzie celem byłoby utrzymanie jakości na top4 przy równoczesnej drastycznej redukcji kosztów. Tak żeby można było spłacić cyrograf Oaktree.

Także kwestia tego czy znajdzie się frajer, który od ręki włoży ~1 miliard euro tylko po to, żeby móc utrzymać bieżący poziom.

Rok temu taki się nie znalazł. Pół roku temu też nie, się wykluczyć niczego nie można. Szczególnie że pieniądze lubią ciszę i jakieś negocjacje już mogą trwać.

VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2022, 15:16

Nie Inter a Sunning ma uzbierać kasę inaczej Inter trafi do Oaktre, to pożyczka niezależna od Interu zrozum to w końcu.

Forza Inter
ODPOWIEDZ