Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 17:06

Tacchinardi. pisze:Podziękujmy też Prandelliemu, że podniósł cenę Marco wzywając go na zgrupowanie, żeby zobaczył jak wygląda trening reprezentacji...
Bez przesady. To takie gadanie frustrata. Sam jestem bardzo, bardzo niepocieszony sytuacją Verrattiego, ale Prandelli nie myśli przecież o tym, żeby przypadkiem nie zepsuć Juve interesu, tylko ma na uwadze dobro zawodnika i włoskiej piłki, a dla samego Marco pobyt w kadrze na pewno był wartościowym doświadczeniem.

Wiecie, zgoda, ponad dychę za Verrattiego to drogo. Ale nie oszukujmy się, wielkie talenty są w cenie. Przypomnijcie sobie, ile kosztował Pato przechodząc do Milanu, który rozegrał raptem kilka spotkań dla Internacionalu. Bologna za Ramireza chce 20mln, więc czemu największy włoski talent z etykietą nowego Pirlo miałby nie kosztować połowy tej kwoty?! Ile chce Torino za Ogbonnę? Minimum 15mln. Ile Roma zapłaciła za 18-letniego Cassano. Z tego co pamiętam, sporo, ponad 20mln.
Oczywiście zdaję sobie doskonale sprawę, że w naszej sytuacji płacić tyle forsy za transfer zawodnika grającego dotąd w SerieB byłoby dużym ryzykiem, bo mogłoby oznaczać utratę szans na top playera.
Kurna, tak szkoda nie było mi nawet Xabiego Alonso, kiedy w jego miejsce przychodził wiatronogi Poulsen :cry: Żal jest duży
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2012, 17:10 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 17:07

Oby PEESŻE zbankrutowało i spadło 3 ligi niżej :angry: . Nienawidzę ich, tylko te zakichane Arabusy rzucą kasę i jest niech się walą! Ale się wkurzyłem, już miałem takie nadzieje na Verrattiego, następnym razem nie dam się zwieść na pieprzenie, że ktoś kocha Juve ma fotki w koszulce jak był bobasem etc. Verratti papa i jak będzie w peesże daruj sobie wszelakie tłumaczenia.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 17:11

Po co ten płacz? Na dzień dzisiejszy, mercato w naszym wykonaniu jest bardzo udane, pozostaje wzmocnić napad (oraz ewentualnie lewą obronę) i będzie kapitalnie.

Ten cały Verratti to nie pierwszy i nie ostatni "wielki talent", na dzień dzisiejszy na pewno nie jest wart takiej kasy jaką PSG zamierza za niego wyłożyć.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 17:12

verratti nie jest tyle wart ile daje PSG, to wielki talent ale przepłacony. bardzo dobrze, że marotta nie dał się naciągnąć.
co do następstwa po Pirlo, to nie musimy grać zawsze takim stylem jak teraz, ja wyobrażam sobie w przyszłości drużynę bez takiego piłkarza jak Pirlo

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 17:16

Elo Vidal:) pisze:Oby PEESŻE zbankrutowało i spadło 3 ligi niżej :angry: . Nienawidzę ich, tylko te zakichane Arabusy rzucą kasę i jest niech się walą! Ale się wkurzyłem, już miałem takie nadzieje na Verrattiego, następnym razem nie dam się zwieść na pieprzenie, że ktoś kocha Juve ma fotki w koszulce jak był bobasem etc. Verratti papa i jak będzie w peesże daruj sobie wszelakie tłumaczenia.
Verratti już chyba kiedyś powiedział, że czuje symaptię do Juve, ale teraz jest zawodowym piłkarzem i w pierwszej kolejności musi myśleć o swojej karierze, więc jakichś wielkich kitów nam nie wstawiał. Poza tym, nie można winić zawodnika, skoro PSG zgodziło się na warunki Pescary, a Juventus nie. Marco miał stanąć okoniem i uprzeć się na transfer do Juve pomimo tego, że PSG przedstawiło lepszą ofertę?

Obrazek
Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 17:17

Dante93 pisze:Yyyy WTF? Przecież to jest kwestia tego, że to Juventus nie chce zapłacić tyle, ile oczekuje Pescara. Różnica między Juve a PSG w tej sytuacji jest tylko taka, że Juventus ma ale nie chce dać, a PSG ma i chce dać. Żalu tutaj mieć nie można, bo to Juventus w takiej sytuacji świadomie z zawodnika rezygnuje i tyle. O jakiej walce o podpis mówimy, skoro wydaje sie, że Marotta myśli, że kupi zawodnika pół darmo, dlatego, że jest on kibicem Juventusu. Pescara może zarobić te 12 mln to czemu miała by za jakiś ochłap sprzedawać go do Turynu?
Nie, nie jestem zwolennikiem płacenia za Marco niewiadomo jakich kwot. No ale oby nam sie to czkawką nie odbilo.
Żal do PSG mam z powodu pieniędzy jakie wykładają. To jest po prostu okropnie zawyżona kwota, ale im to nie robi różnicy. Każdy włoski klub chciał dokładać kartę któregoś ze swoich zawodników, ale nawet nikt nie zbliżał się wartością do tej kwoty. Następna sprawa to wchodzenie Leonardo na włoski rynek - Pastore, Sissoko, Thago Motta, Sirigu, Lavezzi. A potem się dziwimy, że nie ma gwiazd w lidze (nie mówię o wszystkich np. Momo). Boli mnie ta decyzja, że akurat Leonardo musiał dostać posadę dyrektora sportowego PSG. I na tym się nie skończy. Co do tego, że Verratti chciałby grać dla Juve, to nie chciałbym mieć sytuacji w stylu Fabregasa (taaak, on był wychowankiem).

Bardzo czekałem aż City się w miarę ukształtuje i przestanie polować na wszystkich (a nawet będzie można od nich kupować), a tu paryżanie są dwa razy większym wrzodem na tyłku. W kolejce czeka Malaga, Anży czy Monako (z tym zobaczymy).

@Pumex

Wiem, że to nie było umyślnie - on nic nie ma do Juve. Ale jednak był to czynnik podnoszący cenę.

@Vimes

Oferta PSG pod względem finansowym pewnie jest kilkakrotnie razy lepsza, pod względem sportowym to jest pikuś (chyba, że ktoś ceni ligę francuską i pojedynki z Montpellier) w porównaniu do naszego klubu.

@Lypsky
Po co ten płacz?
Mieliśmy taką radość z Pirlo w tym sezonie, że chcielibyśmy mieć następce na lata. A Marco wydaje się jedynym porównywalnym jeżeli chodzi o styl (który zresztą mógłby się jeszcze ukształtować)

Obrazek
pavel88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 17:31

Marian. pisze:Jeśli byłbym na miejscu Marco i byłbym "po słowie" z Juve, że kiedyś mnie wykupią to nigdy nie przeszedłbym do innego klubu, nawet jakby mi dawali 20 milionów na sezon. Wolałbym zapierniczać te 2 lata w takiej Pescarze za 200k euro rocznie i później odejść do Juventusu. Ale skoro jemu kasa w głowie, to dużej kariery może nie zrobić.
a może on to widzi inaczej? Może to Juve go rozczarowało, bo nie wykazało wystarczającej determinacji? Zrozumiał, że jest któryś z kolei na liście, a PSG chce go już teraz.

I żeby nie było wątpliwości, też wydaje mi się, że wiele on tam nie pogra, tak samo byłoby u nas. Najlepszym rozwiązaniem był (dla niego) kolejny rok w Pescarze, zmierzenie się w Serie A jako podstawowy, a może kluczowy gracz swojego klubu.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 17:36

Gdyby Veratti na takich warunkach zawitał do nas jak do PSG to płacz bylby jeszcze większy niż teraz, za takiego młodziana tyle kasy i pensja prawie 2mln Euro? Bez jaj...Mam nadzieje że Veratti zostanie w Pescarze a za rok przejdzie do swojego ukochanego klubu ;d

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 17:41

Lypsky pisze:Po co ten płacz? Na dzień dzisiejszy, mercato w naszym wykonaniu jest bardzo udane, pozostaje wzmocnić napad (oraz ewentualnie lewą obronę) i będzie kapitalnie.

Ten cały Verratti to nie pierwszy i nie ostatni "wielki talent", na dzień dzisiejszy na pewno nie jest wart takiej kasy jaką PSG zamierza za niego wyłożyć.
Nie no dobrze, że Juve nie da tyle ile PEESŻE za niego , bo to przesada. On jest w wieku juniora niemalże. Tylko, że my długi czas się o niego staraliśmy, a przyjdzie banda pajaców, nie znają piłkarza, tylko coś takiego Juve, Roma go chce to nic damy sporo mamony i niech oni się pałują. Tak to właśnie wygląda. Ja z mercato jestem zadowolony, wielokrotnie to powtarzałem. I wiadomo, że z Verrattim może być różnie, ale on jest szykowany na pozycję Pirlo. To we Włoszech jest deficytowa pozycja i będzie spory problem.

Vimes

Napoli też złożyło lepszą ofertę finansową od nas. Ale wtedy jakoś wtedy zaparł się i nie przeszedł. Teraz PEESŻE i idzie z miejsca. Nie takiego czegoś się spodziewałem. Jak tam pójdzie nie chcę go widzieć kiedyś tam w Juve, skażonych $$ gnojów nie chcę!

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 17:42

Najzabawniejsze jest to że za podobne pieniądze do Barcelony poszedł Alba. Koleś, który był rewelacją mistrzostw , a nie dla 90% kibiców anonimowy Włoch.

Jestem ciekaw jak bardzo można napompować i wyśrubować rynek tym hajsem od szejków

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 17:50

Albo miał klauzulę 18 mln €, no i podobnie jak Fabregas, miał mokre majtki jak zapytała się o niego Barca. Veratti widocznie tak nie naciska na transfer do Juve, jak myśleliśmy.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 18:00

Mentalność Kalego aż się z was wylewa. Jak parę lat temu Juve szastało kasą i kupowało młodych zdolnych to wszystko było ok, a teraz wielki płacz. Biznes is biznes. PSG wygrało tę rozgrywkę (przepłacając mocno), my przegraliśmy. A te wasze gromy ciskane na głowę Leonardo mnie zwyczajnie bawią :) Facet ma możliwości i korzysta z nich - jego prawo.

My nie daliśmy z siebie wycisnąć kasy, ale jak już ktoś słusznie zauważył - Verratti może i jest wielkim talentem, ale skalę Serie B. Jak coś ugra w tym PSG, to będzie można płakać, a wy robicie raban na zaś. Zresztą... mamy Pogbę. Ponoć też młody talent. Mamy Kwadwo i jeszcze paru grajków na tę pozycję. Jeden w jedną, jeden w drugą - hu kers w tej chwili?

Czilałt, dziewczyny.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 18:04

Z informacji ktore dostawalismy wynikało jasno, że naciskał. Ale gdy sytuacja sie wyklarowała(tj wiadomym sie stało, że Juventus nie spelni oczekiwań finansowych), zrozumiał, że nie ma co płakać nad tym, i trzeba dalej kontynuować kariere.
Do szejków mam w tym wszystkim najmniejszy żal, bo jak Juventus, Real czy inna Barcelona wydaje krocie to nikt o żadnym braku moralności nie trąbi. Futbol to kasa, to wiadomo nie od wczoraj.
Oby chłopak zrobił kariere we Francji.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 18:04

Marian. pisze: Jeśli byłbym na miejscu Marco i byłbym "po słowie" z Juve, że kiedyś mnie wykupią to nigdy nie przeszedłbym do innego klubu, nawet jakby mi dawali 20 milionów na sezon. Wolałbym zapierniczać te 2 lata w takiej Pescarze za 200k euro rocznie i później odejść do Juventusu. Ale skoro jemu kasa w głowie, to dużej kariery może nie zrobić.
Taaa.... Nigdy nie byłeś i nigdy nie będziesz w podobnej sytuacji, więc po co takie gdybanie? Prawdą jest, że chłopak może już na samym początku swojej piłkarskiej kariery (jeszcze za "małolata") zarabiać niemal 2 duże bańki rocznie. Co prawda sympatyzuje z naszym klubem, ale naprawdę niewielu piłkarzy odrzuciłoby tak znakomitą ofertę w oczekiwaniu na Juve, z którym to klubem Pescara dogadać się nie może. Tak naprawdę nic nam nigdy nie obiecywał, mówił jedynie, że kibicuje naszym od dziecka i że marzeniem byłaby gra u boku Pirlo.

Agent Verrattiego wypowiedział się raz jeszcze i tym razem przyznał, że co prawda piłkarz jak i on sam zachwyceni są stadionem PSG, ich siedzibą (bla bla bla), ale potrzebują kilka dni na przemyślenie oferty. Jednocześnie zaprzecza doniesieniom radia Monte Carlo, o których pisałem wcześniej... Co ten typ kombinuje... :/

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 18:06

deszczowy pisze:Mentalność Kalego aż się z was wylewa. Jak parę lat temu Juve szastało kasą i kupowało młodych zdolnych to wszystko było ok, a teraz wielki płacz. Biznes is biznes. PSG wygrało tę rozgrywkę (przepłacając mocno), my przegraliśmy. A te wasze gromy ciskane na głowę Leonardo mnie zwyczajnie bawią :) Facet ma możliwości i korzysta z nich - jego prawo.

My nie daliśmy z siebie wycisnąć kasy, ale jak już ktoś słusznie zauważył - Verratti może i jest wielkim talentem, ale skalę Serie B. Jak coś ugra w tym PSG, to będzie można płakać, a wy robicie raban na zaś. Zresztą... mamy Pogbę. Ponoć też młody talent. Mamy Kwadwo i jeszcze paru grajków na tę pozycję. Jeden w jedną, jeden w drugą - hu kers w tej chwili?

Czilałt, dziewczyny.

Zapomniałeś dziewczyno, że jak kupowaliśmy za grubą forsę to też zbiegało się to z naszymi sukcesami. Może Scudetto co roku nie było, ale byliśmy w top 4 regularnie niemalże za Moggiego. A takie PEES(Ł)ŻE jeszcze 2 lata temu mogło być w Ligue 2, nagle przyszły szejki arabskie i się wybudzili z letargu i są potęgą <rzygi>! Ponadto jak kupowaliśmy za grubą kasę to i za Moggiego spieniężyliśmy Zidane'a i przyszli Nedved, Thuram etc. Więc nie braliśmy kapitału z zewnątrz, tylko z przysłowiowego gówna ukręcaliśmy tęgiego bata.

Zablokowany