Polityka
- Karowiew
- Juventino

Jeszcze podrzucę dwie rzeczy, jestem ciekawy co na to powiesz :lol: :Alex96 pisze:Czyli wg Was bycie w SD w tamtych czasach ( z tego co pamietam ze dwa razy Korwin siedzial/byl internowany) to wystarczajacy powod zeby stawiac go na rowni z ludzmi z SLD?
Tego to nawet makiavel by chyba nie wymyslil zeby Korwinowi od komuchow "wrzucac"...
http://www.politykawarszawska.pl/index.php/article/131Proszę zrozumieć, ja jestem przeciwny walczeniu z symbolami przeszłości. W Paryżu jest metro Stalingrad, nikomu to nie przeszkadza. Są ulice imienia Lenina, Hitlera jeszcze nie ma, ale w przyszłości kto wie. To jest świadectwo historii. Trzeba to pokazywać, jeżeli je usuniemy, to nie będzie ostrzeżenia na przyszłość. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to jakaś główna arteria.
Link: http://www.fakt.pl/korwin-mikke-o-jaruz ... 657,1.htmlTym razem Janusz Korwin-Mikke odniósł się do kontrowersji wokół postaci generała Wojciecha Jaruzelskiego. – Nie uważam pana generała Jaruzelskiego za zbrodniarza – zaznacza Janusz Korwin-Mikke w rozmowie z „SE”. – Powiedzmy sobie jasno. To, co robiły solidaruchy, żeby za wszelką cenę usprawiedliwić przejęcie władzy, to było podpuszczanie generała Kiszczaka – mówi Korwin-Mikke. I dalej ciągnie swój szokujący wywód, zestawiając Jaruzelskiego z Józefem Piłsudskim.
– Generał Jaruzelski to postać historyczna, dość tragiczna, dobry wojskowy – przekonuje Janusz Korwin-Mikke i dodaje, że nie zgadza się krytykami generała, którzy twierdzą, że Wojciech Jaruzelski był zbrodniarzem. Odpowiada, że w takim razie „Józef Piłsudski był oberzbrodniarzem”.
Lider Kongresu Nowej Prawicy udowadniał także, że po 1956 roku w Polsce nie było już komunizmu, a służby nie torturowały ludzi. Dziennik.pl cytuje: – Proszę mi powiedzieć, kto był torturowany poza księdzem Popiełuszką? – pyta Korwin-Mikke, odwołując się do swoich wcześniejszych słów, że śmierć księdza Jerzego Popiełuszki to był wypadek przy pracy. – Z punktu widzenia generała Jaruzelskiego zarówno wydarzenia w kopalni Wujek, jak i to, to są wypadki przy pracy. Przecież to nie było w żadnym przypadku planowane".
Tak, po 1956 roku komunistyczne służby nikogo nie torturowały... :lol:
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Vimes
- Juventino

Ja lubię Korwina, ale to nie znaczy, że nie widzę, iż jego wypowiedzi na na temat wyborów jakich dokonywał w przeszłości bywają mocno pokrętne.Alex96 pisze:Czyli wg Was bycie w SD w tamtych czasach ( z tego co pamietam ze dwa razy Korwin siedzial/byl internowany) to wystarczajacy powod zeby stawiac go na rowni z ludzmi z SLD?

Jutrzejsze "Do Rzeczy" pisze o tym, że podpalenie budki przed rosyjską ambasadą mogło zostać dokonane na polecenie Sienkiewicza dla oczernienia uczestników i samej idei
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Skompromitowany były minister Sienkiewicz pozostaje stałym bywalcem programów TVN24, gdzie występuje w roli autorytetu, a jego popisówką (heh) była sesja zdjęciowa kiedy na odchodne zapalił sobie fajeczkę na schodach swojego urzędu. Ten człowiek wydaje się idealnie pasować do Barejowskiego (i tak często zapożyczanego przez Ziemkiewicza) "Nie mamy pańskiego płaszcza, no i co pan nam zrobi?".
Sprawa podpalonej budki raz, że jest odgrzewanym kotletem, dwa że ledwo uszczypnie Sienkiewicza i całą tę wesołą ferajnę.
Sprawa podpalonej budki raz, że jest odgrzewanym kotletem, dwa że ledwo uszczypnie Sienkiewicza i całą tę wesołą ferajnę.
- baron
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Niestety Komorowski na tle zbyt ugrzecznionego Dudy wypadł zaskakująco dobrze i zapewne to on zostanie ogłoszony zwycięzcą. Duda zła mowa ciała za dużo gestykulacji rękoma. Za dużo zwracania się panie prezydencie....
Komorowski był w ofensywie, a Duda nie miał na to wyraźnej odpowiedzi. W pamięci ludzi zostanie trafny przytyk o etat.
Duda by w TVN nie dać się zjeść musi zrobić spory postęp. Jako pretendent by być ogłoszony zwycięzcą to jak w boksie musi nokautować.
Komorowski był w ofensywie, a Duda nie miał na to wyraźnej odpowiedzi. W pamięci ludzi zostanie trafny przytyk o etat.
Duda by w TVN nie dać się zjeść musi zrobić spory postęp. Jako pretendent by być ogłoszony zwycięzcą to jak w boksie musi nokautować.
- Vimes
- Juventino

- Vimes
- Juventino

Fanatyczny zwolennik Komorowskiego atakuje: https://www.youtube.com/watch?v=IK0_FgXRs8k. Prowokacja rodem ze WSI.
- meda11
- Juventino

Jeden i drugi opowiadali dyrdymały, obrzucali siebie i/lub swoje partie błotem więc ciężko mówić o stronie merytorycznej - też mi nowość. Natomiast widok krzywo uśmiechającego się przy niewygodnych pytaniach, trzęsącego się i nieustannie mówiącego "Panie prezydencie" Dudy sprawia wrażenie, że to Bronuś odrobił zadanie domowe. I tak jak wspomniał baron w pamięci ludzi zostanie mina Dudusia po pytaniu o blokowany etat.
- Makiavel
- Juventino

Wpadłem pozdrowić tych, co mówili, że Duda zje Bronka w debacie, że go na proch zetrze :-)
Rzecz druga: zostałem zaproszony do tworzącego się "ruchu JOW"
Rzecz trzecia: zamiast czytać wypociny Ziemkiewicza o JOW lepiej zaglądnąć do polityki i tam jest rozmowa z politologiem oraz symulacja wyników wyborów z JOW, na podstawie wyborów parlamentarnych 2011: PO - 306, PiS -151, PSL -3.
Rzecz druga: zostałem zaproszony do tworzącego się "ruchu JOW"
Rzecz trzecia: zamiast czytać wypociny Ziemkiewicza o JOW lepiej zaglądnąć do polityki i tam jest rozmowa z politologiem oraz symulacja wyników wyborów z JOW, na podstawie wyborów parlamentarnych 2011: PO - 306, PiS -151, PSL -3.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- wagner
- Juventino

Dziwne bo sam debaty nie oglądałem, ale podobno te dyrdymały spowodowały że lepiej podczas niej wypadł Komorowski teraz czytam/słysze. To jak to jest ? Typ: nieprzekonanych nie przekonasz ?Lucas87 pisze:PBK gadał jak zwykle dyrdymały oderwane od rzeczywistości, ale sama debata chyba zbyt wiele nie zmieniła.
- Vimes
- Juventino