Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- daroo89
- Juventino
No to trzymam kciuki za zatrudnienie Carletto. Skoro angaż toskańskiego stratega określiłeś swego czasu jako "pogrzeb Juventusu", to ten niepokój w stosunku do Ancelottiego chyba skończy się wygraniem LM.MRN pisze:To już było tutaj ale mnie niepokoi nazwisko Ancelottiego, którego wymienia się teraz w naszym kontekście. Costa będzie tak samo szczęśliwy pewnie ja ja jak do nas trafi.
A swoją drogą jak obecnie oceniasz allegriego? Kilka miesięcy temu napisałeś, że to najlepszy trener w historii klubu, po meczu z Napoli, że czas na zmianę na ławce trenerskiej. Natomiast w meczu z Interem twój max "zamknął ryje malkontentom".
Jak to obecnie wygląda? Bo ja już sam nie wiem, a chciałbym poznać opinię jakiegoś kibica z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> długim stażem, który zna się na rzeczy.
Bukol87 pisze:Bardzo dobry w odbiorze ze świetną wydolnością. Technika jak na prawego obrońcę wystarczająca. Jest walka i duża świadomość taktyczna. Sturaro ma wszelkie atrybuty by dawać radę, nawet na poziomie LM.
- CzeczenCZN
- Juventino
Ja osobiście coś czuję, że Can nas zrobi tak, jak jeszcze nikt w takiej sytuacji nas nie zrobił - mianowicie przedłuży kontrakt ze swoim klubem, w tym przypadku z Liverpoolem. 

- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Najwazniejsze to odejacie Allegriego - pilka to zabawa, rozrywka, przyciaga nowych kibicow jak jest ciekawa, ladna. Niestety Nasz trener sie lekko wypalil oczywiscie zdobyl 3 mistrzowsta 2 puchary 1 superpuchar dotarl dwukrotnie do finalu LM ale gra zespolu jest coraz gorsza, mamy wybitnych pilkarzy z przodu, nie dziw ze pewnoe wygramy po raz 7 mistrzostwo ale z takim sklademi takimi przeciwnikami ? Kto za Maxa? Inzaghi, Di Francesco, Sarri. Z Maxem wiecej nie osiagniemy.
z transferow chetnie bym przyjsl.Sidibe, pisze sie o Bellerinia ale ja watpie, szkoda ze z Vrsljako nam.bie wyszlo gdy byla okazja. Czas pozegnac Barzagliego ktory zabiera minuty np Ruganiemu ktory niestety sie u nas marnuje, do tego Caldara. Stodek pomocy to koniecznie SMS piekniebylo by zobaczyc znow Pogbe:) i Can. Matuidi mnie zawiodl bo bardzo na niego liczylem. Tyle wiecej nam nie trzeba !
z transferow chetnie bym przyjsl.Sidibe, pisze sie o Bellerinia ale ja watpie, szkoda ze z Vrsljako nam.bie wyszlo gdy byla okazja. Czas pozegnac Barzagliego ktory zabiera minuty np Ruganiemu ktory niestety sie u nas marnuje, do tego Caldara. Stodek pomocy to koniecznie SMS piekniebylo by zobaczyc znow Pogbe:) i Can. Matuidi mnie zawiodl bo bardzo na niego liczylem. Tyle wiecej nam nie trzeba !
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Lucas87
- Juventino
Pamiętam dobrze czas Carlo u nas, ale mimo wszystko, w razie odejścia Maxa zaryzykowałbym. Gość zna smak zwycięstwa w l.m, jak mało kto. Carrery, Montelle, to dla mnie półprodukty.
ps. i kończyć szybko tą telenowelę z Canem.
ps. i kończyć szybko tą telenowelę z Canem.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- juvemaroko
- Juventino
Carlo Ancelotti byl w Juve od razu po Marcelo Lippi ktore zdominowal europe w latach 95-99 (wygrywajac raz LM grajac 2 razy w finale oraz grajac raz w polfinale). Nic dziwnego ze mlody trener w swoim debiucie nie sprostal wymagania zwlaszcza ze tez w serii A skonczylo sie dwukrotnie na drugiej pozycji.
od 2001 minylo sporo czasu w ktorym Ancelotti wygral jak trener 3 razy LM i mistrozstwa Angli, Francji, Niemiec i oczywiscie Wlochy.
Osobiscie jesli Allegri odejdzie to tez zaryzykowalbym z Ancelottim.
od 2001 minylo sporo czasu w ktorym Ancelotti wygral jak trener 3 razy LM i mistrozstwa Angli, Francji, Niemiec i oczywiscie Wlochy.
Osobiscie jesli Allegri odejdzie to tez zaryzykowalbym z Ancelottim.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Chyba żartują z tym Moratą. Trzeba było myśleć przy pierwszym transferze, a nie ogrywać go, a teraz kupować za takie kwoty.jakku1 pisze:1. Jestesmy na serio zainteresowani Moratą a chłopak chce do nas wrócić. Nie chcemy za neigo zaplacic od razu wielkiej kwoty, ale wziac na chyba dwuletnie wypozyczenie z obligacja wykupu po dwoch latach. Czyli coś a'la: 15m w pierwszym sezonie, 15m w drugim, 30 na koniec.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Do części już odniosłem się ale nie wiesz gdzie szukać bo wpadasz raz na pół roku aby komuś dosrać i idziesz dalej. Ponieważ w kilku wątkach zwracałeś uwagę na to samo powtarzając się, to sam nie wiesz w którym Ci odpowiedziałem ale to Twoja rozrywkadaroo89 pisze:A swoją drogą jak obecnie oceniasz allegriego? Kilka miesięcy temu napisałeś, że to najlepszy trener w historii klubu, po meczu z Napoli, że czas na zmianę na ławce trenerskiej. Natomiast w meczu z Interem twój max "zamknął ryje malkontentom".

Ja do tego się odniosłem, natomiast Ty nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie w innym wątku, które ma związek z ponownym zarzutem w tym wątku. Już sam nie wiesz gdzie masz zajrzeć, chcesz powymieniać poglądy to zajrzyj częściej niż raz na 6 miesięcy.
Skoro Ancelottiego piszesz z dużej litery, tym bardziej powinieneś pisać z dużej litery Allegriego, który bardziej na to zasłużył niż C.A.
A co Ancelottiego - czy Ty w ogóle pamiętasz czasy kiedy on był trenerem Juve ? Chyba nie bo biegałeś wówczas z patykiem w piaskownicy ale radzę zapoznać się z historią i kulisami jego pracy tutaj.
Druga sprawa - zwolennikiem Ancelottiego jest Agnelli, który uważa, że jego doświadczenie może pomóc w walce o LM. Ale ten sam Agnelli jest przeciwny ponownego objęcia Juve przez Conte twierdząc, że dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi ( o ile te wszystkie doniesienia medialne są prawdziwe ). Co do Conte postępuje w porządku bo ten trener nie zasługuje na ponowne objęcie klubu. Co do Carlo to mam mieszane uczucia ale i pełne zaufanie do Agnellego. Carlo odchodząc z Juve nie zatrzasnął za sobą drzwi ale kibice nie zostawili na nim suchej nitki więc nie wiem czy w ogóle on będzie chętny na powrót tutaj.

- pumex
- Juventino
Te plotki dotyczące Moraty zaczynają niebezpiecznie przybierać dość wiarygodnie brzmiącą formę. Kto w klubie wpadł na tak dziwaczny pomysł, żeby w ogóle rozważać pomysł ponownego sprowadzenia do Turynu hiszpańskiego Giovinco? Oczywiście zachowując proporcje, ale Morata to właśnie taki Giovinco - niby talent, niby momentami może się podobać, ale do spełnienia pokładanych w nim nadziei jest łohoho i jeszcze trochę. Real -> Juve -> znowu Real -> Chelsea; 26 lat na karku i ciągle więcej z niego kpią niż go chwalą. Czy naprawdę ktoś się jeszcze łudzi, że z tego chłopaka będzie coś na miarę poważnego klubu, przesiąkniętego potężną presją na każdym kroku? Jeszcze przy Allegrim, który swoją manią kunktatorstwa przy dobrych wiatrach stworzy mu półtorej sytuacji w meczu? Hue hue
Już zupełnie abstrahując od kwoty, jaką łącznie trzeba by za Moratę wybulić. W tym momencie to chyba jeden z najbardziej przecenianych piłkarzy na runku jeśli chodzi o szacowaną wartość. Przed kilkoma laty, gdy pierwszy raz trafiał do Juve, byłem wielkim zwolennikiem tego transferu. Niestety, srogo się na nim zawiodłem, a dokładniej rzecz ujmując na jego psychice, która ewidentnie przeszkadza mu w rozwoju i ciężko oczekiwać, że to przeskoczy. Sevilla, Valencia, w porywach Arsenal - w takich klubach powinien szukać szczęścia.
Bardzo liczę, że ten pomysł szybko upadnie. Nawet przy obecnych realiach rynkowych, za 60 milionów euro oczekiwałbym pewniaka gotowego do gry, na którego będzie można liczyć. Wybaczcie, ale ostatnie lata kariery Moraty wyraźnie wskazują, że on kimś takim nie jest.
Szczerze? Już po stokroć wolałbym wydać np połowę z tych 60 milionów na nieopierzonego Simeone, niż na Moratę. Mimo różnicy wieku, Argentyńczyk już teraz nakrywa Hiszpana swoim charakterem, a i talentu mu odmówić nie można. Może nie jest to ta skala, co początkowo u Moraty, ale może go dużo efektywniej wykorzystać.
W ogóle ostatnie doniesienia nie napawają optymizmem. Barzagli ma mieć przedłużony kontrakt - po co? Tego chyba najwięksi mędrcy nie wiedzą. To będzie modelowy upadek legendy. Rugani z Caldarą będą z poziomu ławki wyobrażać sobie, jak w wieku 30-paru lat wreszcie wskakują do składu. Pod darmowego de Vrija nie zrobiliśmy ponoć żadnego konkretnego podejścia, łatwo go odpuszczając (najpewniej) Interowi. Ślepo liczę chociaż na Siergieja, bo raz, że Can darmowy, więc zaoszczędziliśmy, a dwa, że z plecami Niemca jest ponoć czeski film, a prawdziwy komediodramat może zacząć się w momencie, gdy zaprzyjaźni się on z naszym sztabem medycznym i z trenerami od przygotowania fizycznego.

Bardzo liczę, że ten pomysł szybko upadnie. Nawet przy obecnych realiach rynkowych, za 60 milionów euro oczekiwałbym pewniaka gotowego do gry, na którego będzie można liczyć. Wybaczcie, ale ostatnie lata kariery Moraty wyraźnie wskazują, że on kimś takim nie jest.
Szczerze? Już po stokroć wolałbym wydać np połowę z tych 60 milionów na nieopierzonego Simeone, niż na Moratę. Mimo różnicy wieku, Argentyńczyk już teraz nakrywa Hiszpana swoim charakterem, a i talentu mu odmówić nie można. Może nie jest to ta skala, co początkowo u Moraty, ale może go dużo efektywniej wykorzystać.
W ogóle ostatnie doniesienia nie napawają optymizmem. Barzagli ma mieć przedłużony kontrakt - po co? Tego chyba najwięksi mędrcy nie wiedzą. To będzie modelowy upadek legendy. Rugani z Caldarą będą z poziomu ławki wyobrażać sobie, jak w wieku 30-paru lat wreszcie wskakują do składu. Pod darmowego de Vrija nie zrobiliśmy ponoć żadnego konkretnego podejścia, łatwo go odpuszczając (najpewniej) Interowi. Ślepo liczę chociaż na Siergieja, bo raz, że Can darmowy, więc zaoszczędziliśmy, a dwa, że z plecami Niemca jest ponoć czeski film, a prawdziwy komediodramat może zacząć się w momencie, gdy zaprzyjaźni się on z naszym sztabem medycznym i z trenerami od przygotowania fizycznego.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Jaką masz pewność, że Fiorentina puściłaby Simeone za około 30 mln €? Ponoć za Chiesę żądają coś koło 50 mln €, więc tyle samo mogą zażyczyć za Argentyńczyka, bo wiedzą, że może się po niego zgłosić któryś z angielskich klubów i tyle zapłacić. Ja tam nie jestem wielkim zwolennikiem powrotu Moraty i osobiście chyba wolałbym zainwestować kasę w Martiala, bo jest bodajże 3 lata młodszy, a również ma spore doświadczenie i chyba dużo większy potencjał od Alvaro.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Z Moratą jest tak jak z Bonuccim do Milanu. Nieśmiałe pogłoski, doniesienia, śmiechy a potem bomba. I ja boje się ponownego scenariusza z Moratą ale Maly i Makiavel wzmocnią za to swoja przynależność do rzeszy fanów Juve. Nikt go nie chce, ze składu wygryza go jakiś Giroud a my mamy zamiar brać tę parówę ponownie ? Szkoda na niego kasy, nawet za darmo chyba nie chciałbym go a Chelsea szuka frajera aby odzyskać część utopionych w nieudacznika pieniędzy. Mam nadzieję, że tym frajerem nie będziemy my a te pomysły wybiją Marotcie z głowy Nedved i Agnelli. Jeżeli sięgniemy po Moratę to zamiast kroku w przód zrobimy dwa do tyłu. Odpuściliśmy Tolliso i wzięliśmy beznadziejnego Matuidiego, który biega jak Żyd po pustym sklepie. Teraz odpuścimy Matriala i weźmiemy Moratę ? :hellyes:

- Virgil
- Juventino
Pumex akurat w Juve Morata strzelał bramki w ważnych meczach i własnie nie pękał. Akurat ja wolę Moratę od Martiala, który to dopiero nic nie gra. Morata sprawdzony w lidze, już z dosyć dużym doświadczeniem i w ważnych meczach nie pękający.
Oczywiście nie za 60mln bo to jakiś głupi pomysł tyle dawać kasy za gościa który w Chelsea był niewypałem totalnym.
Żadnego Segieja nie będzie bo Lazio nam go nie sprzeda, a wątpię żeby zawdonik się aż tak na as uparł, szczególnie że poza Serie A może dostać większą kasę. Wierzenie w jego transfer to już czysta naiwność chociażby ze względu na nasze stosunki z szefem Lazio.
Do pomocy pewnie przyjdzie Can i Pellegrini, odejdzie Sturaro i to by było na tyle.
Do obrony Caldara, Spinazolla, Darmian, Digne. Jak sprzedamy Sandro to uwierzę w podjazd pod Bellerina
+ jakiś bramakrz.
Naprawdę się nie zdzwię się mercato to będzie (przy założeniu że nie odejdzie Dybala)
In : Bramkarz nr 2, Caldara, Spinazzola, Darmian, Digne, Can, Pellegrini, Morata
Out : Lichy, Asamoah, Sturaro, Mandzu
I wcale mnie nie zdziwi przedłużenie kontraktu dla Barzy, Pjaca pewnie jeszcze pójdzie na wypożyczenie do jakiegoś Crotone, podobnie jak Orsolini.
Być może Khedira też odjedzie do MLS.
Oczywiście nie za 60mln bo to jakiś głupi pomysł tyle dawać kasy za gościa który w Chelsea był niewypałem totalnym.
Żadnego Segieja nie będzie bo Lazio nam go nie sprzeda, a wątpię żeby zawdonik się aż tak na as uparł, szczególnie że poza Serie A może dostać większą kasę. Wierzenie w jego transfer to już czysta naiwność chociażby ze względu na nasze stosunki z szefem Lazio.
Do pomocy pewnie przyjdzie Can i Pellegrini, odejdzie Sturaro i to by było na tyle.
Do obrony Caldara, Spinazolla, Darmian, Digne. Jak sprzedamy Sandro to uwierzę w podjazd pod Bellerina
+ jakiś bramakrz.
Naprawdę się nie zdzwię się mercato to będzie (przy założeniu że nie odejdzie Dybala)
In : Bramkarz nr 2, Caldara, Spinazzola, Darmian, Digne, Can, Pellegrini, Morata
Out : Lichy, Asamoah, Sturaro, Mandzu
I wcale mnie nie zdziwi przedłużenie kontraktu dla Barzy, Pjaca pewnie jeszcze pójdzie na wypożyczenie do jakiegoś Crotone, podobnie jak Orsolini.
Być może Khedira też odjedzie do MLS.
- ewerthon
- Juventino
Z niecierpliwością czekam aż przewidywania pana doktora sprzed jakiegoś czasu się sprawdzą i Morata zostanie napastnikiem światowej klasy i będzie lepszy niż Lewandowski. Jak dotąd nic na to nie wskazuje. Jest obecnie za drogi dla Juve, w tej cenie na pewno da się znaleźć lepszego piłkarza.
- Virgil
- Juventino
Ja nie twierdzę że się nie da, tylko patrząc realnie nie zdzwię się jak własnie na Moratę się zdecydujemy - wszystko zależy od kwoty jeżeli Chelsea go puści za te max 45 mln (jakkolwiek rozbite) to nasi możliwe że go ściągną bo jednak jest wobec niego mniej znaków zapytania niż więcej - już u nas grał, grał nieźle, w ważnych meczach zachowywał się całkowicie odwrotnie niż Dybala czy Higuain, może grać na skrzydle.
Martial tańszy nie będzie a wobec niego jest więcej znaków zapytania.
Też bym chciał Sergieja ale jego transfer jest raczej skazany na porażkę - chociaż chciałbym się mylić bo to byłoby niesamowite wzmocnienie naszej pomocy - ale bardziej realną opcją jest Pellegrini + Can.
Podobnie oborna wcale nie zdzwią mnie transfery Darmiana i Digne + sciągnięcie Spinzzoli (w perspektywnie odejścia Lichego, Asamoaha i podatności na kontuzje MDS)
Bellerin może i jest do wyciągnięcia w wypadku odjeścia Sandro, ale czy to ponosi poziom naszej drużyny ? Obaj są ostatnio w słabej formie, a w optymalnej formie wolę jednak Sandro.
Po prostu ewentualne transfery właśnie Darmiana, Digne, Cana, Pellegriniego i Moraty idealnie się wpisują w to co robi nasz zarząd od dawna.
Oczywiście sytuację diametralnie zmienia np. sprzedaż Dybali, bo myślę że w przypadku Sandro ruszymy własnie po Bellerina.
Martial tańszy nie będzie a wobec niego jest więcej znaków zapytania.
Też bym chciał Sergieja ale jego transfer jest raczej skazany na porażkę - chociaż chciałbym się mylić bo to byłoby niesamowite wzmocnienie naszej pomocy - ale bardziej realną opcją jest Pellegrini + Can.
Podobnie oborna wcale nie zdzwią mnie transfery Darmiana i Digne + sciągnięcie Spinzzoli (w perspektywnie odejścia Lichego, Asamoaha i podatności na kontuzje MDS)
Bellerin może i jest do wyciągnięcia w wypadku odjeścia Sandro, ale czy to ponosi poziom naszej drużyny ? Obaj są ostatnio w słabej formie, a w optymalnej formie wolę jednak Sandro.
Po prostu ewentualne transfery właśnie Darmiana, Digne, Cana, Pellegriniego i Moraty idealnie się wpisują w to co robi nasz zarząd od dawna.
Oczywiście sytuację diametralnie zmienia np. sprzedaż Dybali, bo myślę że w przypadku Sandro ruszymy własnie po Bellerina.
- wagner
- Juventino
Pewnie zwykła kaczka dziennikarska, ale dużo bym dał żeby to nie były tylko plotki lecz realne zainteresowanie.Poprostu pisze:Juvenews
Jesteśmy bardzo zainteresowani Julianen Weigl.
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.