Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2016, 18:43

RICTOR pisze:Marotta w wywiadzie przed meczem na Premium Sport powiedział, że 50% dla Boca od ewentualnego dalszego transferu Bentancura to zwyczajne bzdury.
A i tak już zostały za to wylane na niego tony hejtu.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2016, 20:07

Ściągając Pirlo, Vidala i Pogbę, Marotta odwalił genialną robotę, ale w Napoli też nie mają się czego wstydzić. Hamsik (5,5 mln E), Jorginho (9,5 mln E), Allan (11,5 mln E), Zieliński (14 mln E) i Diawara (14,5 mln E).

Zaczynam przeczuwać, że nasz Beppe nic ciekawego w zimie nie wyczaruje.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2016, 21:12

Tak sobie myślę..

Wprawdzie Higuain ma jeszcze wiele lat gry przed sobą na najwyższym poziomie to wieczny nie będzie. Dla mnie wymarzonym jego następcą byłby Belotti. Włoch, młody, kapitalnie się rozwija. No a dla Włochów, zazwyczaj klub topowy z kraju jak Juventus to miejsce docelowe. Tylko jak to zrobić? Ktoś musiałby odejść to wiadomo, ale i Andrea musiałby się pogodzić z rolą dublera Ganzalo. No ale on chciałby zapewne grać jak najwięcej, będąc 1 wyborem. Boje się ze go taki Milan przejmie.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2016, 21:18

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Tak sobie myślę..

Wprawdzie Higuain ma jeszcze wiele lat gry przed sobą na najwyższym poziomie to wieczny nie będzie. Dla mnie wymarzonym jego następcą byłby Belotti. Włoch, młody, kapitalnie się rozwija. No a dla Włochów, zazwyczaj klub topowy z kraju jak Juventus to miejsce docelowe. Tylko jak to zrobić? Ktoś musiałby odejść to wiadomo, ale i Andrea musiałby się pogodzić z rolą dublera Ganzalo. No ale on chciałby zapewne grać jak najwięcej, będąc 1 wyborem. Boje się ze go taki Milan przejmie.
Ty chyba sobie żarty robisz twierdząc, że mielibyśmy na niego jakiekolwiek szanse. Torino go do nas nie odda za żadne skarby - kibice by ich ukamienowali.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2016, 21:19

Człowieku w tej chwili Belotti to najdroższy włoski napastnik.
Mamy takich napastników a ty go chce za 50,60 mln minimum sprowadzac zeby grzał ławę?
Czasami mi sie wydaje że ty coś jarasz.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2016, 21:20

CavAllano pisze:

Ty chyba sobie żarty robisz twierdząc, że mielibyśmy na niego jakiekolwiek szanse. Torino go do nas nie odda za żadne skarby - kibice by ich ukamienowali.
Podobnie było z Igłą :ahsisi:

To ile on tam ma w klauzuli ? 100 ? :prochno:

Obrazek
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2016, 21:37

Cabrini_idol pisze:
CavAllano pisze:

Klauzula obowiązuje wyłącznie dla klubów spoza Italii.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2016, 21:39

Cabrini_idol pisze:
CavAllano pisze:

Ale dla klubów zza granicy tylko:)
Akurat ten tercet co ma w tej chwili Allegri do dyspozycji daje wiele jakościowo i o to chodzi:)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2016, 21:40

To tym lepiej... Gdyby Toro miało na stole kwotę powyżej 50 mln to sami spakowaliby go do auta i zawieźli pod Corso Galileo Ferraris 32 ;) Sorry ale Torino nie może odrzucać pewnych kwot, nie ten kaliber klubu.

A ten Belotti to jest konkretny talent. Bardzo mi się podobał dzisiaj.
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2016, 21:41 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2016, 21:40

Cabrini_idol pisze:
Podobnie było z Igłą
O to mi właśnie chodzi! :smile: No to jak panowie? Rządzimy w Italii idąc drogą Bayernu czy nie? Neapol, Rzym teraz czas na Turynskiego rywala.
Szczerze nie zdziwi mnie to, to już było definitywne ustanowienie hegemoni rynku Serie A.
No bo czy ktoś spodziewałby się takiej bomby transferowej z Pipita? :P

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2016, 22:32

Zrozumcie, że Belotti podpisał co dopiero nowy kontrakt z klauzulą antyjuve powodującą, że może odejść tylko za granicę.
Za bardzo w obłokach bujacie bo jeżeli on taki talent to angole zawsze przebiją Juve. Ja go nie chcę tutaj podobnie jak Berardiego.

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2016, 22:50

50 milionów za kogoś na ławkę, przy olbrzymich dziurach w pomocy? Gratuluje samopoczucia. No ale niektórzy wolą "definitywną hegemonię rynku Serie A".

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2016, 23:10

Wyluzuj, rozmawiamy czysto hipotetycznie odnośnie tego, czy te klauzule antyJuve coś mogą zdziałać, gdy położymy konkretną forsę na stole i czy to będzie Torino, Sampdoria czy inna Atalanta nie ma większego znaczenia. W serie A możemy kupić każdego o ile sam zawodnik będzie miał chęć dołączenia do Juve.

Nikt nie chce kupować Belottiego ( na razie :smile: ) gdy w ataku mamy 3 napastników klasy światowej.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2016, 23:15

Belotti jest do wyciągnięcia z palcem w nosie. Kwestia odpowiedniej kwoty, którą dysponujemy. Konkretnym sianiem dezinformacji jest pisanie, że może odejść tylko za granicę. W kontrakcie ma zapisaną klauzulę, która nie obejmuje włoskich klubów, co jest zwykłym zagraniem pod publiczkę po ostatnim mercato Juventusu i wcale nie wyklucza transferu wewnątrz ligi. Niedawno grał u nas ich wychowanek Ogbonna i jakoś po tym ruchu stadion Torino nie zapłonął.

Tak sobie bujając w obłokach to fajnie byłoby zamieć Mandzukicia na Włocha, ale na ten moment to kompletnie bezsensu. W pierwszej kolejności potrzebujemy prawego obrońcy z umiejętnościami pozwalającymi wygryźć Alvesa, rezerwowego na lewą stronę oraz najlepiej trzech środkowych pomocników z potencjałem na pierwszy skład. Wzmacnianie ofensywy zawsze jest mile widziane, ale mamy inne, naprawdę palące potrzeby.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2016, 23:26

Belottiego obserwujemy od kilku lat, zanim jeszcze w ogole ktokolwiek o nim uslyszal a chlopak zadebiutowal w Serie A. Jesli latem odejdzie Mandzukic, to stawiam, ze pewnie uderzymy po Belottiego. Nie wiadomo, czy Torino nam go odda, ale bardzo prawdopoobne jest, ze zwyczajnie sprobujemy go wyciagnac. Tak jak probowalismy w ostatni dzien mercato zakupic np. Baselliego.

Andrea nie bedzie cale zycie gral w Toro, jesli pojawia sie powazne oferty, duze pieniadze i szansa na walke o wielkie trofea, sam sie najpewniej zdecyduje na odejscie. Taka jest zwyczajnie kolei rzeczy.

Osobiscie chetnie bym go widzial obok Dybali i Higuaina, w Juventusie. Na razie to jest jednak tylko gadanie i zwyczajne spekulacje, nawet mimo faktu, ze Belottim interesujemy sie juz od dawna.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany