Mercato (Zima 2017)
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
A i tak już zostały za to wylane na niego tony hejtu.RICTOR pisze:Marotta w wywiadzie przed meczem na Premium Sport powiedział, że 50% dla Boca od ewentualnego dalszego transferu Bentancura to zwyczajne bzdury.
- Arbuzini
- Juventino
Ściągając Pirlo, Vidala i Pogbę, Marotta odwalił genialną robotę, ale w Napoli też nie mają się czego wstydzić. Hamsik (5,5 mln E), Jorginho (9,5 mln E), Allan (11,5 mln E), Zieliński (14 mln E) i Diawara (14,5 mln E).
Zaczynam przeczuwać, że nasz Beppe nic ciekawego w zimie nie wyczaruje.
Zaczynam przeczuwać, że nasz Beppe nic ciekawego w zimie nie wyczaruje.
- CzeczenCZN
- Juventino
Tak sobie myślę..
Wprawdzie Higuain ma jeszcze wiele lat gry przed sobą na najwyższym poziomie to wieczny nie będzie. Dla mnie wymarzonym jego następcą byłby Belotti. Włoch, młody, kapitalnie się rozwija. No a dla Włochów, zazwyczaj klub topowy z kraju jak Juventus to miejsce docelowe. Tylko jak to zrobić? Ktoś musiałby odejść to wiadomo, ale i Andrea musiałby się pogodzić z rolą dublera Ganzalo. No ale on chciałby zapewne grać jak najwięcej, będąc 1 wyborem. Boje się ze go taki Milan przejmie.
Wprawdzie Higuain ma jeszcze wiele lat gry przed sobą na najwyższym poziomie to wieczny nie będzie. Dla mnie wymarzonym jego następcą byłby Belotti. Włoch, młody, kapitalnie się rozwija. No a dla Włochów, zazwyczaj klub topowy z kraju jak Juventus to miejsce docelowe. Tylko jak to zrobić? Ktoś musiałby odejść to wiadomo, ale i Andrea musiałby się pogodzić z rolą dublera Ganzalo. No ale on chciałby zapewne grać jak najwięcej, będąc 1 wyborem. Boje się ze go taki Milan przejmie.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ty chyba sobie żarty robisz twierdząc, że mielibyśmy na niego jakiekolwiek szanse. Torino go do nas nie odda za żadne skarby - kibice by ich ukamienowali.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Tak sobie myślę..
- Cabrini_idol
- Juventino
Podobnie było z IgłąCavAllano pisze:Ty chyba sobie żarty robisz twierdząc, że mielibyśmy na niego jakiekolwiek szanse. Torino go do nas nie odda za żadne skarby - kibice by ich ukamienowali.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Tak sobie myślę..

To ile on tam ma w klauzuli ? 100 ?

- dp10
- Juventino
Klauzula obowiązuje wyłącznie dla klubów spoza Italii.Cabrini_idol pisze:Podobnie było z IgłąCavAllano pisze:Ty chyba sobie żarty robisz twierdząc, że mielibyśmy na niego jakiekolwiek szanse. Torino go do nas nie odda za żadne skarby - kibice by ich ukamienowali.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Tak sobie myślę..
Wprawdzie Higuain ma jeszcze wiele lat gry przed sobą na najwyższym poziomie to wieczny nie będzie. Dla mnie wymarzonym jego następcą byłby Belotti. Włoch, młody, kapitalnie się rozwija. No a dla Włochów, zazwyczaj klub topowy z kraju jak Juventus to miejsce docelowe. Tylko jak to zrobić? Ktoś musiałby odejść to wiadomo, ale i Andrea musiałby się pogodzić z rolą dublera Ganzalo. No ale on chciałby zapewne grać jak najwięcej, będąc 1 wyborem. Boje się ze go taki Milan przejmie.![]()
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ale dla klubów zza granicy tylko:)Cabrini_idol pisze:Podobnie było z IgłąCavAllano pisze:Ty chyba sobie żarty robisz twierdząc, że mielibyśmy na niego jakiekolwiek szanse. Torino go do nas nie odda za żadne skarby - kibice by ich ukamienowali.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Tak sobie myślę..
Wprawdzie Higuain ma jeszcze wiele lat gry przed sobą na najwyższym poziomie to wieczny nie będzie. Dla mnie wymarzonym jego następcą byłby Belotti. Włoch, młody, kapitalnie się rozwija. No a dla Włochów, zazwyczaj klub topowy z kraju jak Juventus to miejsce docelowe. Tylko jak to zrobić? Ktoś musiałby odejść to wiadomo, ale i Andrea musiałby się pogodzić z rolą dublera Ganzalo. No ale on chciałby zapewne grać jak najwięcej, będąc 1 wyborem. Boje się ze go taki Milan przejmie.![]()
Akurat ten tercet co ma w tej chwili Allegri do dyspozycji daje wiele jakościowo i o to chodzi:)
- Cabrini_idol
- Juventino
To tym lepiej... Gdyby Toro miało na stole kwotę powyżej 50 mln to sami spakowaliby go do auta i zawieźli pod Corso Galileo Ferraris 32
Sorry ale Torino nie może odrzucać pewnych kwot, nie ten kaliber klubu.
A ten Belotti to jest konkretny talent. Bardzo mi się podobał dzisiaj.

A ten Belotti to jest konkretny talent. Bardzo mi się podobał dzisiaj.
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2016, 21:41 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- CzeczenCZN
- Juventino
O to mi właśnie chodzi!Cabrini_idol pisze:
Podobnie było z Igłą
Szczerze nie zdziwi mnie to, to już było definitywne ustanowienie hegemoni rynku Serie A.
No bo czy ktoś spodziewałby się takiej bomby transferowej z Pipita?

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Zrozumcie, że Belotti podpisał co dopiero nowy kontrakt z klauzulą antyjuve powodującą, że może odejść tylko za granicę.
Za bardzo w obłokach bujacie bo jeżeli on taki talent to angole zawsze przebiją Juve. Ja go nie chcę tutaj podobnie jak Berardiego.
Za bardzo w obłokach bujacie bo jeżeli on taki talent to angole zawsze przebiją Juve. Ja go nie chcę tutaj podobnie jak Berardiego.

- Cabrini_idol
- Juventino
Wyluzuj, rozmawiamy czysto hipotetycznie odnośnie tego, czy te klauzule antyJuve coś mogą zdziałać, gdy położymy konkretną forsę na stole i czy to będzie Torino, Sampdoria czy inna Atalanta nie ma większego znaczenia. W serie A możemy kupić każdego o ile sam zawodnik będzie miał chęć dołączenia do Juve.
Nikt nie chce kupować Belottiego ( na razie
) gdy w ataku mamy 3 napastników klasy światowej.
Nikt nie chce kupować Belottiego ( na razie

- Arbuzini
- Juventino
Belotti jest do wyciągnięcia z palcem w nosie. Kwestia odpowiedniej kwoty, którą dysponujemy. Konkretnym sianiem dezinformacji jest pisanie, że może odejść tylko za granicę. W kontrakcie ma zapisaną klauzulę, która nie obejmuje włoskich klubów, co jest zwykłym zagraniem pod publiczkę po ostatnim mercato Juventusu i wcale nie wyklucza transferu wewnątrz ligi. Niedawno grał u nas ich wychowanek Ogbonna i jakoś po tym ruchu stadion Torino nie zapłonął.
Tak sobie bujając w obłokach to fajnie byłoby zamieć Mandzukicia na Włocha, ale na ten moment to kompletnie bezsensu. W pierwszej kolejności potrzebujemy prawego obrońcy z umiejętnościami pozwalającymi wygryźć Alvesa, rezerwowego na lewą stronę oraz najlepiej trzech środkowych pomocników z potencjałem na pierwszy skład. Wzmacnianie ofensywy zawsze jest mile widziane, ale mamy inne, naprawdę palące potrzeby.
Tak sobie bujając w obłokach to fajnie byłoby zamieć Mandzukicia na Włocha, ale na ten moment to kompletnie bezsensu. W pierwszej kolejności potrzebujemy prawego obrońcy z umiejętnościami pozwalającymi wygryźć Alvesa, rezerwowego na lewą stronę oraz najlepiej trzech środkowych pomocników z potencjałem na pierwszy skład. Wzmacnianie ofensywy zawsze jest mile widziane, ale mamy inne, naprawdę palące potrzeby.
- jakku1
- Juventino
Belottiego obserwujemy od kilku lat, zanim jeszcze w ogole ktokolwiek o nim uslyszal a chlopak zadebiutowal w Serie A. Jesli latem odejdzie Mandzukic, to stawiam, ze pewnie uderzymy po Belottiego. Nie wiadomo, czy Torino nam go odda, ale bardzo prawdopoobne jest, ze zwyczajnie sprobujemy go wyciagnac. Tak jak probowalismy w ostatni dzien mercato zakupic np. Baselliego.
Andrea nie bedzie cale zycie gral w Toro, jesli pojawia sie powazne oferty, duze pieniadze i szansa na walke o wielkie trofea, sam sie najpewniej zdecyduje na odejscie. Taka jest zwyczajnie kolei rzeczy.
Osobiscie chetnie bym go widzial obok Dybali i Higuaina, w Juventusie. Na razie to jest jednak tylko gadanie i zwyczajne spekulacje, nawet mimo faktu, ze Belottim interesujemy sie juz od dawna.
Andrea nie bedzie cale zycie gral w Toro, jesli pojawia sie powazne oferty, duze pieniadze i szansa na walke o wielkie trofea, sam sie najpewniej zdecyduje na odejscie. Taka jest zwyczajnie kolei rzeczy.
Osobiscie chetnie bym go widzial obok Dybali i Higuaina, w Juventusie. Na razie to jest jednak tylko gadanie i zwyczajne spekulacje, nawet mimo faktu, ze Belottim interesujemy sie juz od dawna.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113