Liga Mistrzów 2013/14

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:38

A ja z kolei wypowiem się na temat drugiego meczu, który był dla mnie ciekawszy...

Chelsea strzeliła bramkę na 2:0 w 87 minucie i tak naprawdę PSG odpadło na własne życzenie. Blanc ściągnął najlepszego Lavezziego, zamiast słabego Moure. Tak to jest jak się nastawia w 75 minucie na bronienie wyniku, ale... skąd my to znamy :roll:

Cavani - temu zawodnikowi mogą podziękować koledzy, za brak gola na Stamford... Jeśli miałby przyjść za Pogbę i zażądać 7mln, to ja już wolę dać tą kasę Pogbie. :stop:

Generalnie trochę szkoda, bo liczyłem, że PSG będzie czarnym koniem, ale widocznie Zlatanowi, rzeczywiście nie pisana jest LM :whistle:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:40

I pomyśleć, że BVB wystarczyło by strzelić gola przed tygodniem.... :(

Mam jednak nadzieję, że GALAKTIKOS zostaną z niczym po tym sezonie...
Oni nigdy nie stworzą wielkiego zespołu, tylko zawsze będą zlepkiem indywidualności, których nawet taki fachowiec jak Ancelotti nie ogarnie do końca. Mogą sobie strzelać po 6 czy 10 goli jakiejś Almerii, lecz w decydujących meczach - może być płacz i zgrzytanie zębów. Dzisiaj im się fartnęło, ale chyba tylko dzięki Mhitarianowi. A Żelek się trzęsł jak galareta cały...

Brawa dla całego zespołu Dortmundu i słowa uznania dla trenera. Tak się gra w Europie o najwyższe cele, nawet jak każdy z góry skreśla daną drużynę.
W drugim meczu, Chelsea jednak odrobiła. PSG bez Ibry= bezsilność.
Jak sobie pomyślę, że ktoś z dwójki Real, Chelsea może grać w finale, to aż mnie odrzuca.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:41

Cobra pisze:Cavani - temu zawodnikowi mogą podziękować koledzy, za brak gola na Stamford... Jeśli miałby przyjść za Pogbę i zażądać 7mln, to ja już wolę dać tą kasę Pogbie. :stop:
No tak, bo Pogba to siatki rwie w LM :D

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:42

Cobra pisze:Generalnie trochę szkoda, bo liczyłem, że PSG będzie czarnym koniem, ale widocznie Zlatanowi, rzeczywiście nie pisana jest LM :whistle:
To niech przyjdzie do nas w lato, może mu się uda :prochno:

Szkoda BVB bo zasługiwali dziś conajmniej na dogrywkę.
Szkoda także PSG bo Chelsea nie lubię, jak i Mourinho, ale PSG przegrało na własne życzenie, powinni bardziej starać się strzelić gola już wcześniej co by ich jako tako ustawiło. O ile się nie mylę, PSG drugi raz z rzędu przegrywa tylko wagą bramek?

Jutro Bayern i Atletico :pray:

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:44

Ouh_yeah pisze:
Cobra pisze:Cavani - temu zawodnikowi mogą podziękować koledzy, za brak gola na Stamford... Jeśli miałby przyjść za Pogbę i zażądać 7mln, to ja już wolę dać tą kasę Pogbie. :stop:
No tak, bo Pogba to siatki rwie w LM :D
Siatek nie rwie, ale jednak karnego z Realem nam załatwił :prochno:

Generalnie to chodzi mi o to, że Pogba (wtrącę, że nie jestem jego wielkim fanem i po stokroć bardziej cenię Vidala) może i pewnie będzie jeszcze lepszy niż jest, a Cavani po transferze staje się coraz słabszy. Zresztą on tam miał co najmniej (!) dwie sytuacje, po których powinien umieścić piłkę w siatce :roll: NIE za te pieniądze.
Wojtek pisze:
Cobra pisze:Generalnie trochę szkoda, bo liczyłem, że PSG będzie czarnym koniem, ale widocznie Zlatanowi, rzeczywiście nie pisana jest LM :whistle:
To niech przyjdzie do nas w lato, może mu się uda :prochno:
Gdzie mam podpisać? :wink: :twisted:
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2014, 22:47 przez Cobra, łącznie zmieniany 1 raz.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:44

Ehh, aż chyba pierwszy raz mocno ściskałem kciuki za Borussię, szkoda że się nie udało. Jak dla mnie to wielka porażka Ancelottiego, że tak osłabiona Borussia momentami tłamsiła Real. Gdyby tylko Mkhitaryan wykorzystał to co miał do wykorzystania.
Kurde nie wiem jakie pranie mózgu Klopp musi robić swoim piłkarzom przed ważnymi meczami, ale prawie nigdy się nie poddają i wierzą w sukces, brawa dla niego.

Co do PSG to się cieszę, nie chcę żadnego szejkowskiego tworu odnoszącego sukcesy.
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2014, 22:49 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.

#AllegriOut
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:45

Ten mecz to byla niemal kwintesencja Ancelottiego :prochno:. Wszyscy pamietaja te spektakularne porazki Milanu, gdzie rywalizacja wydawala sie rozstrzynieta - Deportivo czy Liverpool. I gdyby Mkhitaryan nie mial dzisiaj dnia "ukrytej opcji galaktikos" to by tak sie pewnie skonczylo. Jak mozna bylo zmarnowac takie dwie patelnie to ja naprawde nie wiem. Niemniej naprawde Borussia zostawila po sobie swietne wrazenie, grala bardzo szybko, z poswieceniem i pomyslem, majac w kadrze takich graczy jak Durm, Kirch czy Friedrich.

Co do Chelsea, to nie jestem zdziwiony ich awansem. Klatwa Zlatana jest wieczna i nawet petrodolary nie sa w stanie jej przelamac :prochno:.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:46

Cavani zawiódł, antybohater meczu. Tak jak Ormianin z BVB.

Generalnie byłem pewien, że Chelsea wciśnie tego gola w końcówce, bo drużyna, która traci gola niczym reprezentacja Polski (po rzucie z autu) nie powinna awansować do półfinału LM. Sorry PSG.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:51

Jestem wściekły na PSG ponieważ nie znoszę Czelsi odkąd pamiętam i nie moge przeboleć jak można tak frajersko odpaść w walce o półfinał.. Czuję że ostre transfery szykują się w Paryżu i szczerze? Zapraszam po Paula Pogbe bo za kasę z tego Pana zbudujemy DRUŻYNĘ która będzie grałą w półfinale LM a nie LE. Bardzo liczę na sprzedaż Pogby kiedyś wszyscy płakli za Zidane ale kupiliśmy Buffona, Thurama i Nedveda i niech mi ktoś powie że wyszliśmy na tym źle..
Bardzo źle się stało że Czelsi jest w 1/2.
Real Madryt wygra Ligę Mistrzów.
Dobranoc!

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:52

filippo pisze:
Maly pisze: ps2. aha Veratti? jakbym go widział pierwszy raz nie dałbym 10mln za niego
To ciekawe ile byś dał za Pogbe, jakbyś zaczął oglądać Juve dopiero od
ostatnich paru tygodni
więcej, a powiem ci więcej - po dzisiejszym meczu już wiem czemu Prandelli tak mało nim gra ;]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:53

pisze:Mkhitaryan
Puszczają troche tych meczy w tv, sam też od czasu do czasu obejrzę sobie ich mecze w Bundeslidze i to co w ogołe robi tam wspomniany pan... szkoda gadać. Według mnie nie dla niego Borussia. Jak będą chcieli go sprzedać to się nie zdziwię, ale pieniądze z tego transferu już do nich nie wrócą.

Dziś meczu BVB - Real nie oglądałem

PS: Liczę na finał Chelsea - Atletico.
PS2: Licze jutro na.. Men Utd :C
hellspawn pisze:ale poszedł bym na wymianę Veratti + Cavani = Pogba.
wtf :shock:
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2014, 22:56 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

hellspawn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:54

Cavani? Możeże jego przygoda w PSG dobiega końca....może czas na Juve? Może być ciekawie podczas mercato. Opchnąć Pogbę za grube miliony póki jeszcze chcą tyle za niego dać i kupić prawdziwe armaty. Taki cel. Nie wiem jak wy, ale poszedł bym na wymianę Veratti + Cavani = Pogba.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:55

brawo LM!! Takie dwumecze można oglądać i tylko się zachwycać. Borussia nie ma czego się wstydzić, bardzo ładny mecz i walka.

Ps. takiego sędziowania życzę sobie i nam wszystkim w LM, LE i Serie A!!
hellspawn pisze:Cavani? Możeże jego przygoda w PSG dobiega końca....może czas na Juve? Może być ciekawie podczas mercato. Opchnąć Pogbę za grube miliony póki jeszcze chcą tyle za niego dać i kupić prawdziwe armaty. Taki cel. Nie wiem jak wy, ale poszedł bym na wymianę Veratti + Cavani = Pogba.
:ok: chyba tylko niepełnosprawni umysłowo ludzie poszliby na taką wymianę :prochno: Można się łudzić i mieć nadzieję, ale takie coś byłoby wręcz cudem.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 22:57

hellspawn pisze: Taki cel. Nie wiem jak wy, ale poszedł bym na wymianę Veratti + Cavani = Pogba.
Oczywiście że bym poszedł i pewnie nie ja jeden jeszcze w pakiecie za darmo zakontraktować Meneza! Rozsądniej byłoby sprzedać Pogbe do Realu za Di Maria i Coentrao ale obie opcje są do przyjęcia. Dla mnie Pogba to zawodnik świetny ale przede wszystkim młody i na pewno jeszcze się rozwinie. Ale nie oszukujmy się na pewno nie da nam takiej jakości jak Verratti + Cavani lub Coentrao + Di Maria.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2014, 23:01

naros pisze: Dla mnie Pogba to zawodnik świetny ale przede wszystkim młody i na pewno jeszcze się rozwinie. Ale nie oszukujmy się na pewno nie da nam takiej jakości jak Verratti + Cavani lub Coentrao + Di Maria.
Jeśli można wybierać, to poproszę bramkę nr 2 :smile:

A może weźmiemy Reusa? :whistle:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Zablokowany