Serie A (25): Milan 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]
- Machnes
- Juventino
Ogólnie to całe środowisko Milanu zachowuję się jakby miało monopol na rację. Ich gole są lepsze, ładniejsze i bardziej sprawiedliwe niż nasze itd itp. Nikt dosłownie nikt z nich nie przyzna, że nas sędzia też okradł i dobrze bo wyszło na 0.
Dla wszystkich chyba mecz się skończył w 25minucie bo Milan wygrał 2:0 i miał ogólnie lajtowy spacerek. Kiedyś nawet do przerwy wygrywali 3:0 i jakoś dali radę przegrać
Nawet przy prowadzeniu 2:0 mogła paść szybko jakas fartowna bramka dla nas, co dałoby naszym kopa, kto to może wiedziec? Nikt więc nie ma sensu tutaj dyskutować. Prawda jest taka, że gdyby Mexes czy Muntari dostali czerwoną (na co chyba zasłużyli prawda?) to można zaryzykowac stwierdzenie, że gracze Milanu oddychali by rękawami już w 70minucie bo kondycyjnie wyglądali potem naprawdę marnie (na co niewątpliwie wpływ miała 1sza połowa zagrana na wysokim poziomie)
Ogólnie myślałem, że dzisiaj to wszystko już ucichnie, ale jak czytam jakieś oświadczenia o zerwaniu stosunków (WTF?
) to naprawdę pozostaje tylko złapać się za głowę.
Dzisiejsza wypowiedz Allegriego bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła, po przeczytaniu rannych doniesieniach prasowych.
0 komentarza co do naszych krzywd, Muntari uderzył Lichta bo pewnie to Chiellini go sprowokował więc jemu również należy się zawieszenie
Pirlo to w ogóle boiskowy brutal, bo odpowiedział na ostrą grę rzeźnika Bommela.
Buffon? Powiedział prawdę, każdy by się tak zachował w takiej sytuacji. Na forum acm ktoś wrzucił filmik na którym Ambro "gorąca głowa" przyznaje się do faktu, że nie był faulowany na środku boiska i to ma być dowód, że piłkarze Milanu grają tylko fair play :lol:
Jeszcze słówko co do tego żałosnego komentatora Mediasetu, który podczas przepraszania Conte dodaje, że dzięki tej wypowiedzi stał sie bohaterem to dla mnie już szczyt bezczelności :roll:
Dla wszystkich chyba mecz się skończył w 25minucie bo Milan wygrał 2:0 i miał ogólnie lajtowy spacerek. Kiedyś nawet do przerwy wygrywali 3:0 i jakoś dali radę przegrać

Nawet przy prowadzeniu 2:0 mogła paść szybko jakas fartowna bramka dla nas, co dałoby naszym kopa, kto to może wiedziec? Nikt więc nie ma sensu tutaj dyskutować. Prawda jest taka, że gdyby Mexes czy Muntari dostali czerwoną (na co chyba zasłużyli prawda?) to można zaryzykowac stwierdzenie, że gracze Milanu oddychali by rękawami już w 70minucie bo kondycyjnie wyglądali potem naprawdę marnie (na co niewątpliwie wpływ miała 1sza połowa zagrana na wysokim poziomie)
Ogólnie myślałem, że dzisiaj to wszystko już ucichnie, ale jak czytam jakieś oświadczenia o zerwaniu stosunków (WTF?

Dzisiejsza wypowiedz Allegriego bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła, po przeczytaniu rannych doniesieniach prasowych.
0 komentarza co do naszych krzywd, Muntari uderzył Lichta bo pewnie to Chiellini go sprowokował więc jemu również należy się zawieszenie

Buffon? Powiedział prawdę, każdy by się tak zachował w takiej sytuacji. Na forum acm ktoś wrzucił filmik na którym Ambro "gorąca głowa" przyznaje się do faktu, że nie był faulowany na środku boiska i to ma być dowód, że piłkarze Milanu grają tylko fair play :lol:
Jeszcze słówko co do tego żałosnego komentatora Mediasetu, który podczas przepraszania Conte dodaje, że dzięki tej wypowiedzi stał sie bohaterem to dla mnie już szczyt bezczelności :roll:
- SKAr7
- Juventino
Tak patrzę co wyprawia Milan i środowiska z nim związane- choć w Gazettcie pojawił się jeden obiektywny artykuł analizujący mecz- na 10, ale zawsze). I złość mnie bierze- Juventus nie odrobiłby 0:2? Juve-Napoli. Błąd sędziego nie do zaakceptowania? To jakieś są do zaakceptowania? Czym na Boga różni się jedna nieuznana bramka od drugiej? Czemu boiskowi bandyci zostają na murawie, a sędzia nie reaguje?
Pokusiłbym się o stwierdzenie, że gdyby mecz był sędziowany w 100% bezbłędnie, to Juventus nie tylko odrobiłby dwie bramki, ale nawet by ten mecz wygrał. Z Catanią w 10 nagle odmieniliśmy się kompletnie- czemu by tego miało nie być z Milanem, który jak pokazała nieuznana bramka Matriego- skupił się w tym meczu na destrukcji, ale obrona popełniała błędy. 11 Juventinich, z Matrim, Vuciniciem i Pepe w ataku, 44 minuty przeciwko 10 Milanistów, około 30 minut przeciwko 9 i 10 minut przeciwko 8? To byłby pogrom w drugiej połowie, biorąc pod uwagę jak Milan bez sił.
I mam nadzieję, że piłkarze Starej Damy czują to samo co ja i tę złość wyrzucą z całą siłą na Chievo w najbliższej kolejce. A potem złamią klątwę 4 punktów oraz wyeliminują Milan z CI.
Mam nadzieję, że Conte wykorzysta pozytywnie to, co niedobrego się dziś dzieje dookoła sobotniego meczu.
Pokusiłbym się o stwierdzenie, że gdyby mecz był sędziowany w 100% bezbłędnie, to Juventus nie tylko odrobiłby dwie bramki, ale nawet by ten mecz wygrał. Z Catanią w 10 nagle odmieniliśmy się kompletnie- czemu by tego miało nie być z Milanem, który jak pokazała nieuznana bramka Matriego- skupił się w tym meczu na destrukcji, ale obrona popełniała błędy. 11 Juventinich, z Matrim, Vuciniciem i Pepe w ataku, 44 minuty przeciwko 10 Milanistów, około 30 minut przeciwko 9 i 10 minut przeciwko 8? To byłby pogrom w drugiej połowie, biorąc pod uwagę jak Milan bez sił.
I mam nadzieję, że piłkarze Starej Damy czują to samo co ja i tę złość wyrzucą z całą siłą na Chievo w najbliższej kolejce. A potem złamią klątwę 4 punktów oraz wyeliminują Milan z CI.
Mam nadzieję, że Conte wykorzysta pozytywnie to, co niedobrego się dziś dzieje dookoła sobotniego meczu.
- deszczowy
- Juventino
O ile nie zostanie zawieszony. Ten mecz to niezłe bagno. A wszystko przez odurniałych sędziów...SKAr7 pisze: Mam nadzieję, że Conte wykorzysta pozytywnie to, co niedobrego się dziś dzieje dookoła sobotniego meczu.
- Bartek88
- Juventino
A co takiego Conte zrobil, ze mialby zostac zawieszony? Przeciez tylko wymienial zdania z Van Bomelemdeszczowy pisze:O ile nie zostanie zawieszony. Ten mecz to niezłe bagno. A wszystko przez odurniałych sędziów...SKAr7 pisze: Mam nadzieję, że Conte wykorzysta pozytywnie to, co niedobrego się dziś dzieje dookoła sobotniego meczu.
- annihilator1988
- Juventino
Nie wydaje Ci się, że zawieszenie Conte byłoby nadinterpretacją przepisów? Nie szarpał się, nie pluł, nie kopał, nie obrażał i nie krytykował przed kamerami. Ja nie widzę tu faktycznych podstaw, by taką karą obarczać szkoleniowca "Starej Damy"deszczowy pisze:O ile nie zostanie zawieszony. Ten mecz to niezłe bagno. A wszystko przez odurniałych sędziów...SKAr7 pisze: Mam nadzieję, że Conte wykorzysta pozytywnie to, co niedobrego się dziś dzieje dookoła sobotniego meczu.
- @Maras@
- Juventino
Coś tam krzyczał jeszcze do Galianiego (czy do kogoś tam), że są mafią, czy coś w tym stylu.annihilator1988 pisze:Nie wydaje Ci się, że zawieszenie Conte byłoby nadinterpretacją przepisów? Nie szarpał się, nie pluł, nie kopał, nie obrażał i nie krytykował przed kamerami. Ja nie widzę tu faktycznych podstaw, by taką karą obarczać szkoleniowca "Starej Damy"deszczowy pisze:O ile nie zostanie zawieszony. Ten mecz to niezłe bagno. A wszystko przez odurniałych sędziów...SKAr7 pisze: Mam nadzieję, że Conte wykorzysta pozytywnie to, co niedobrego się dziś dzieje dookoła sobotniego meczu.
Na razie nie ma się co spinać i "strzępić języka". Poczekajmy, zobaczymy co z tego wyniknie...

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Dokladnie jak mowisz kolego.SKAr7 pisze:Tak patrzę co wyprawia Milan i środowiska z nim związane- choć w Gazettcie pojawił się jeden obiektywny artykuł analizujący mecz- na 10, ale zawsze). I złość mnie bierze- Juventus nie odrobiłby 0:2? Juve-Napoli. Błąd sędziego nie do zaakceptowania? To jakieś są do zaakceptowania? Czym na Boga różni się jedna nieuznana bramka od drugiej? Czemu boiskowi bandyci zostają na murawie, a sędzia nie reaguje?
Z chęcia oddam im tę bramkę jeżeli Mexes i Muntari wyleca z Boiska. 40 Minut z przewaga 2 zawodnikow? Przeciez to byłby pogrom. Matri zaapliwał im dwie bramki gdy mieli 11 więc spokojnie moglby ustrzelić Hattriczka Rossonerim grającym bez 2 defensywnych piłkarzy.
Aczkolwiek, jest jak jest, w Historii zapisano już Remis. Nasz los jest tylko i wyłącznie w naszych rękach jako że wygranie zaległego meczu da nam 1 miejsce w Lidze.
Oby te uczucia przerodziły sie w sportową złość i pomogły nam lać wszystkich jak leci.
- pakman
- Juventino
http://www.legaseriea.it/c/document_lib ... upId=10192 - kto zna wloski ?
Nie wiem czy to oznacza , ze Pirlo i Muntari nie zostana ukarani? A Mexes dostal 3 mecze zawieszenia ??
CYTATY :
- "za zachowanie Lichtsteinera należał nam się karny"
- "... Pirlo bijący MvB łokciem przez cały mecz. " .
- 'Lichtsteiner zabawił się w polu karnym w Rogera Gracie i pokazał duszenie w stójce na Muntarim. Sędzia oczywiście ewidentnego karnego nie widzi, a jak Muntari rewanżuje się kilkoma ciosami, Lichtsteiner pada, po czym nie ma odwagi się postawić tylko wstaje i biegnie jakby nic się nie stało. Tchórz."
- " Wkurzył mnie Boriello w tej sytuacji z Mexesem. Francuz go lekko pacnął gdzieś w tułów, takich sytuacji jest pełno w każdym meczu a ten odwalił cały teatr z przewracaniem się i zwijaniem z bólu."
Glowny wniosek - Agresja Juve byla zaplanowana . Mexesa prowokowal Boriello , Van Bombla - Pirlo , Lichy dusil Muntariego .
Szok.
Nie wiem czy to oznacza , ze Pirlo i Muntari nie zostana ukarani? A Mexes dostal 3 mecze zawieszenia ??
CYTATY :
- "za zachowanie Lichtsteinera należał nam się karny"
- "... Pirlo bijący MvB łokciem przez cały mecz. " .
- 'Lichtsteiner zabawił się w polu karnym w Rogera Gracie i pokazał duszenie w stójce na Muntarim. Sędzia oczywiście ewidentnego karnego nie widzi, a jak Muntari rewanżuje się kilkoma ciosami, Lichtsteiner pada, po czym nie ma odwagi się postawić tylko wstaje i biegnie jakby nic się nie stało. Tchórz."
- " Wkurzył mnie Boriello w tej sytuacji z Mexesem. Francuz go lekko pacnął gdzieś w tułów, takich sytuacji jest pełno w każdym meczu a ten odwalił cały teatr z przewracaniem się i zwijaniem z bólu."
Glowny wniosek - Agresja Juve byla zaplanowana . Mexesa prowokowal Boriello , Van Bombla - Pirlo , Lichy dusil Muntariego .
Szok.
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2012, 19:31 przez pakman, łącznie zmieniany 2 razy.
"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
I jeszcze 10,000 dostalismy za kibicow. Kary oczywiscie.pakman pisze:http://www.legaseriea.it/c/document_lib ... upId=10192 - kto zna wloski ?
Czytając dalej, Smuci brak Vidala i Pepe aczkolwiek cieszy nieobecnosc naszej zmory z Chievo czyli Pellissiera. Pauzuje w ten weekend.
- @Maras@
- Juventino
Wedle tej rozpiski (i przy pomocy Tłumacza Google
), wyczytałem, że rzeczywiście Mexes ma bana na 3 mecze (tak jak się spodziewaliśmy), a Muntari (ehhh) i Pirlo uniknęli jakiejkolwiek kary. Gdzieś tam dalej wyczytałem jeszcze że Galliani dostał "upomnienie" ze wejście do szatni sędziów, ale nie wiem czym to będzie skutkowało...
Podsumowując: szkoda że ten patałach Muntari nie poniósł żadnej kary ale sprawiedliwość dosięgnęła chociaż Mexesa

Przez to jednak że wychodził w tempo i sytuacja była na prawdę stykowa (praktycznie na centymetry) to gdyby sędzia nie podniósł "fangi" też by nie zrobił błędu, bo sytuacje stykowe, w których sędzia asystent nie jest pewny powinny być rozstrzygane na korzyść drużyny atakującej (tak mówią przepisy - choć sędziowie często dla świętego spokoju podnoszą takie spalone, bo obserwator mniej w razie W obniży notę za błędny spalony niż za "wypaczenie wyniku bramkowego" - gdyby napastnik na spalonym strzelił bramkę - nie mówiąc już o "wypaczeniu wyniku meczowego"
)

Podsumowując: szkoda że ten patałach Muntari nie poniósł żadnej kary ale sprawiedliwość dosięgnęła chociaż Mexesa

No całe szczęście bo ten gość rzeczywiście ma jakiś "patent" na nas (choć w ostatnim meczu akurat chyba nie strzelił nam bramki)iltalismano pisze:Czytając dalej, Smuci brak Vidala i Pepe aczkolwiek cieszy nieobecnosc naszej zmory z Chievo czyli Pellissiera. Pauzuje w ten weekend.

Ale tak na prawdę był na spalonym bo choć niby był w linii z obrońcami to jego barki i głowa wystawały poza tę linię, czyli był n apozycji spalonejzahor pisze:[...] w sytuacji z Matrim naprawdę ciężko było wyłapać tego spalonego (albo jego brak) bo tego typu sytuacje, kiedy napastnik wychodzi w tempo to dla sędziego najgorsze co może być, w dodatku jeszcze był dokładnie w linii z obrońcami. Tego typu błędy zdarzają się coraz częściej.

Ostatnio zmieniony 27 lutego 2012, 20:31 przez @Maras@, łącznie zmieniany 3 razy.

- zahor
- Juventino
Tak, a ja jestem wręcz przekonany że Juventus strzeliłby im jeszcze czternaście bramek, bo skoro Milan wygrywając z Liverpoolem 3:0 stracił trzy gole czyli tyle, ile miał przewagi, to my byśmy im władowali siedem razy więcej bo jesteśmy siedem razy lepsi od Liverpoolu bo oni mają siódme miejsce w PL a my jak wygramy zaległy mecz to w Serie A będziemy mieć pierwsze.iltalismano pisze:Dokladnie jak mowisz kolego.SKAr7 pisze:Tak patrzę co wyprawia Milan i środowiska z nim związane- choć w Gazettcie pojawił się jeden obiektywny artykuł analizujący mecz- na 10, ale zawsze). I złość mnie bierze- Juventus nie odrobiłby 0:2? Juve-Napoli. Błąd sędziego nie do zaakceptowania? To jakieś są do zaakceptowania? Czym na Boga różni się jedna nieuznana bramka od drugiej? Czemu boiskowi bandyci zostają na murawie, a sędzia nie reaguje?
Z chęcia oddam im tę bramkę jeżeli Mexes i Muntari wyleca z Boiska. 40 Minut z przewaga 2 zawodnikow? Przeciez to byłby pogrom. Matri zaapliwał im dwie bramki gdy mieli 11 więc spokojnie moglby ustrzelić Hattriczka Rossonerim grającym bez 2 defensywnych piłkarzy.
Aczkolwiek, jest jak jest, w Historii zapisano już Remis. Nasz los jest tylko i wyłącznie w naszych rękach jako że wygranie zaległego meczu da nam 1 miejsce w Lidze.
Oby te uczucia przerodziły sie w sportową złość i pomogły nam lać wszystkich jak leci.
Śmieszą mnie goście którzy są absolutnie przekonani że Milan przy stanie 2:0 dowiózłby te trzy punkty, ale ta historia o hat-tricku Matriego to znacznie wyższy poziom głupoty. Facet kiedykolwiek w życiu zdobył hat-tricka? Chyba nie, ale co tam, najlepszy moment żeby się przełamać to wejście w 70. minucie wyjazdowego meczu z aktualnym Mistrzem Włoch i liderem Serie A.
Gdyby gol Muntariego został uznany to PRAWDOPODOBNIE Milan uspokoiłby grę, PRAWDOPODOBNIE gra nie byłaby tak brutalna (bo tego typu zachowania prawie zawsze mają miejsce wtedy, kiedy poziom sędziowania jest żenujący) i Juventusowi byłoby naprawdę ciężko odrobić straty. Jeżeli ktoś uważa że Milan NA PEWNO wywiózłby trzy punkty - jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Jeżeli ktoś jest zdania że Juventus NA PEWNO odrobiłby straty ("bo 0:2 z Napoli") - jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Jeżeli ktoś uważa że Juventusowi z jakichkolwiek względów łatwiej by było grać gdyby sędzia uznał gola na 2:0 - jest skończonym <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Inna kwestia to "co by było gdyby mecz był sędziowany bezbłędnie". Niby jak się zsumuje pomyłki to wychodzi że bilans jest na korzyść Milanu, ale jeżeli ktoś nie widzi związku między agresją gospodarzy a pierwszym kluczowym błędem arbitra, to współczuję. Jasne jest że zawodnicy Milanu powinni byli trzymać nerwy na wodzy zamiast odwalać takie cyrki jak Mexes czy Muntari, ale trzeba zauważyć że jeszcze im się takie masowe napady agresji w tym sezonie nie przytrafiały, nawet jak przegrywali. Naprawdę ciężko nie powiązać jednego z drugim. Z reguły w tym sezonie jak Milan prowadził 2:0 to spokojnie kontrolował grę, a nie boksował rywali, stąd założenie że gdyby gola Muntariego uznano to Murzyn na pewno tak czy siak bawiłby się w Kliczkę jest, moim zdaniem, wzięte z pupy.
Ostatnia sprawa - SKAr7 pyta "Czym na Boga różni się jedna nieuznana bramka od drugiej" - mniej więcej tym, czym różni się jeden pamiętny gol Anglików z Niemcami od drugiego . Przykłady co prawda skrajne, bo tam w jednej sytuacji arbiter nie miał szans zauważyć czy gol padł czy nie, a w drugiej nie miał prawa się pomylić a i tak to zrobił. Ale chodzi o samą ideę - w sytuacji z Matrim naprawdę ciężko było wyłapać tego spalonego (albo jego brak) bo tego typu sytuacje, kiedy napastnik wychodzi w tempo to dla sędziego najgorsze co może być, w dodatku jeszcze był dokładnie w linii z obrońcami. Tego typu błędy zdarzają się coraz częściej. Natomiast w sytuacji pod bramką (a raczej - w bramce) Juventusu liniowy miał obowiązek to zauważyć - stał przy samej linii bramkowej i nie był zasłonięty. Jak ktoś Ci gdzieś na oczach policjanta, który nawet nie drgnie, da po mordzie i ukradnie sto złotych to chyba będziesz bardziej wściekły niż jak cichcem zwinie Ci tę forsę z kieszeni - a strata niby taka sama. Mam nadzieję że jeżeli ten skandaliczny mecz nie przyczyni się do wprowadzenia powtórek wideo, to może chociaż ktoś pomyśli o wpakowaniu do piłki odpowiedniego układu elektronicznego żeby było wiadomo kiedy przekracza linię bramkową.
- stahoo
- Juventino
Dobrze, że jest zahor, bo pisze wywody, których mi się napisać nie chce 
100% racji, póki nie zabierasz się, za analizę gry bramkarzy, jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>
Ogólnie to dziwię się, że zawiesili Mexesa za kuksańca, a Muntariego za prawy sierpowy nie 8)

100% racji, póki nie zabierasz się, za analizę gry bramkarzy, jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>

Ogólnie to dziwię się, że zawiesili Mexesa za kuksańca, a Muntariego za prawy sierpowy nie 8)
- @Maras@
- Juventino
Widocznie potraktowali to w ten sposób, że Muntari był prowokowany (choć to nie tłumaczy tak chamskiego zachowania - gdyby sędzia to widział pewnie skończyłoby się żółtą dla Lichego i czerwem dla kaszanki), a Mexes uderzył Boriello z premedytacjąstahoo pisze:Dobrze, że jest zahor, bo pisze wywody, których mi się napisać nie chce
100% racji, póki nie zabierasz się, za analizę gry bramkarzy, jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>![]()

- Gotti
- Juventino
Ależ sędzia to widział doskonale. Pomyślcie tylko co by się działo na boisku i po meczu jak Muntari dostał by czerwo.
Czerwo Muntariego+ nieuznany gol dla Milanu. Toż to by wojna domowa w Italii wybuchła.
Sędzia wiedzial, że skrzywdził Milan i drugą połowę sędziował pod nich...
Czerwo Muntariego+ nieuznany gol dla Milanu. Toż to by wojna domowa w Italii wybuchła.
Sędzia wiedzial, że skrzywdził Milan i drugą połowę sędziował pod nich...