Quiz - piłkarze
- Pan Mietek
- Juventino
Jestem, zaraz zrobię tu porządek 
Ale najpierw zagadka:
Oleg Salenko?
edit:
Wiem, że źle

W sytuacji Supersonic - Łukasz, skoro nie można rozstrzygnąć a wierzę, że nie kłamią to po 1 pkt dostają obydwaj.

Ale najpierw zagadka:
Oleg Salenko?
edit:
Wiem, że źle

Nie było nigdzie mowy o tym, że można 2 dodawać ale skoro już takie było polecenie to punkt dostanie tylko Supersonic. pumex niestety za nadgorliwość musi obejść się smakiemJuras_Senat pisze:Proponuję po punkcie dla każdego.

3.
W sytuacji Supersonic - Łukasz, skoro nie można rozstrzygnąć a wierzę, że nie kłamią to po 1 pkt dostają obydwaj.
- strong return
- Juventino
Maksim Szackich?
Ostatnio zmieniony 02 marca 2012, 21:30 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- Supersonic
- Juventino
Daje tu, co by zobaczyli Towarzysze.
Jedzie ofc Strong! btw. Ja nie warcze małpo 8)
Mietson- umarłem z tej najlepszej jak dotąd wersji kota. 10/10
Jedzie ofc Strong! btw. Ja nie warcze małpo 8)
Mietson- umarłem z tej najlepszej jak dotąd wersji kota. 10/10

- strong return
- Juventino
Jednak wbijam naprzód przed pana miauczącego. 8)
Zagadka
1.Zawodnik ten swego czasu wygrał rywalizację o miejsce w składzie z byłym reprezentantem Polski. Napastnik.
2. Potem przeszedł do drużyny wielkiego rywala wspomnianej ekipy, ale tam nękały go kontuzje i poszło mu przynajmniej indywidualnie- gorzej.
3. Obecnie pyka w rodzimym klubie, który jakiś czas temu ograł (nieaktualnego, ale niedawnego) zwycięzcę Ligi Mistrzów.
4. Ma na koncie wiele trofeów i pucharów za wygrane z drużynami z kraju, w którym grał przez większość zawodowej kariery. Ale nie jest to jego kraj pochodzenia.
5.Reprezentacja, w której gra-do dziś- ma tendencje czasami do sprawiania wielkich niespodzianek.
6. Piłka klubowa w kraju, z którego pochodzi zawodnik-zagadka cały czas się rozwija, jednak głównie dzięki obcokrajowcom. Co możemy zaobserwować doskonale w tym sezonie. Jednak w latach 90-tych by się rozwijać zawodnik-zagadka musiał wyjechać do sąsiedniego kraju. I to tam odnosił największe sukcesy.
7. Pochodzi z małej wyspy na południu Europy. Z tego samego kraju, z którego pochodzi jedna z rewelacji obecnej Ligi Mistrzów.
Uczciwie przyznam się, że w punkcie trzecim zaliczyłem wcześniej faila i niezamierzenie wprowadziłem w błąd. :? Ech-to chyba będzie -1.
Zmieniam trzeci punkt... Skoro dotychczas nikt nie prółbował to może mi się upiecze.
Jeszcze coś?
Jak się pojawi dobra odpowiedź to napiszę. Na razie-pudła.

Zagadka
1.Zawodnik ten swego czasu wygrał rywalizację o miejsce w składzie z byłym reprezentantem Polski. Napastnik.
2. Potem przeszedł do drużyny wielkiego rywala wspomnianej ekipy, ale tam nękały go kontuzje i poszło mu przynajmniej indywidualnie- gorzej.
3. Obecnie pyka w rodzimym klubie, który jakiś czas temu ograł (nieaktualnego, ale niedawnego) zwycięzcę Ligi Mistrzów.
4. Ma na koncie wiele trofeów i pucharów za wygrane z drużynami z kraju, w którym grał przez większość zawodowej kariery. Ale nie jest to jego kraj pochodzenia.
5.Reprezentacja, w której gra-do dziś- ma tendencje czasami do sprawiania wielkich niespodzianek.
6. Piłka klubowa w kraju, z którego pochodzi zawodnik-zagadka cały czas się rozwija, jednak głównie dzięki obcokrajowcom. Co możemy zaobserwować doskonale w tym sezonie. Jednak w latach 90-tych by się rozwijać zawodnik-zagadka musiał wyjechać do sąsiedniego kraju. I to tam odnosił największe sukcesy.
7. Pochodzi z małej wyspy na południu Europy. Z tego samego kraju, z którego pochodzi jedna z rewelacji obecnej Ligi Mistrzów.
Uczciwie przyznam się, że w punkcie trzecim zaliczyłem wcześniej faila i niezamierzenie wprowadziłem w błąd. :? Ech-to chyba będzie -1.
Zmieniam trzeci punkt... Skoro dotychczas nikt nie prółbował to może mi się upiecze.
Jeszcze coś?
Jak się pojawi dobra odpowiedź to napiszę. Na razie-pudła.
Nom.Juras_Senat pisze: Michalis Konstantinou?

Ostatnio zmieniony 03 marca 2012, 12:43 przez strong return, łącznie zmieniany 5 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
- pumex
- Juventino
Masz tendencje do robienia tak pokręconych zagadek, że mam wrażenie, że czasami sam się w nich motasz 
Ogólnie mało rozumiem z tej zagadki. Po 60-krotnym przeczytaniu każdego podpunktu stwierdziłem, że najbardziej pasuje mi ktoś z ligi Tureckiej, Ruskiej lub Szwajcarskiej.
Strzał trochę w ciemno: Evgeni Aldonin?
Edit: nie, to nie on. Miał być napastnik
Halil Altintop?
Fatih Tekke?
Cypr? Michalis Konstantinou?
Ehh.. spóźniłem się.
Pieprznięta zagadka
Ogólnie mało rozumiem z tej zagadki. Po 60-krotnym przeczytaniu każdego podpunktu stwierdziłem, że najbardziej pasuje mi ktoś z ligi Tureckiej, Ruskiej lub Szwajcarskiej.
Strzał trochę w ciemno: Evgeni Aldonin?
Edit: nie, to nie on. Miał być napastnik
Halil Altintop?
Fatih Tekke?
Cypr? Michalis Konstantinou?
Ehh.. spóźniłem się.
Pieprznięta zagadka

Ostatnio zmieniony 03 marca 2012, 12:45 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
- Supersonic
- Juventino
Strong jak zwykle w swoim zagadkowym świecie 8)
Kogo i kiedy ograł Anorthosis? podpowiedź 3?
Kogo i kiedy ograł Anorthosis? podpowiedź 3?
- strong return
- Juventino
Inter-i Ty tego nie wiesz. 
Zresztą i tak mi się pomyliły daty-myślałem, że to ten sam rok, w którym "nasi kumple" wygrali LM.
Zgłosiłem się z tym do organizatora(sam z siebie 8) ) i czekam na decyzję.
Jak dostanę minusa to się wkurzę, no co mi było tego Szackicha szukać?
Zresztą nie być taki do przodu, sam się rypłeś w swojej zagadce o Jarnim sprzed tygodnia.
A tak btw. piłkarze na Ukrainie strzelają mało goli, chyba że robią to w innych miejscach. 8)
Cholera, a ja bym dał sobie rękę uciąć, że było 3:1. Przepraszam. <Kajam się.>

Zresztą i tak mi się pomyliły daty-myślałem, że to ten sam rok, w którym "nasi kumple" wygrali LM.
Zgłosiłem się z tym do organizatora(sam z siebie 8) ) i czekam na decyzję.
Jak dostanę minusa to się wkurzę, no co mi było tego Szackicha szukać?
Zresztą nie być taki do przodu, sam się rypłeś w swojej zagadce o Jarnim sprzed tygodnia.
A tak btw. piłkarze na Ukrainie strzelają mało goli, chyba że robią to w innych miejscach. 8)
To nie ma o czym gadać-minus jeden!!pumex pisze: Ograł? Ograł, znaczy wygrał (Anorthisis). To ciekawe, bo u siebie wygrała ekipa Morattiego po golu Adriano a w rewanżu był remis 3:3
Cholera, a ja bym dał sobie rękę uciąć, że było 3:1. Przepraszam. <Kajam się.>
Ostatnio zmieniony 03 marca 2012, 13:16 przez strong return, łącznie zmieniany 3 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Supersonic
- Juventino
Straciłem wczorajszej nocy 40 minut na wyszukiwaniu kto pasujący do pozostałych 316 punktów ograł inter ( ich porażki znam na pamięć 8) ) lub mu.
A mogłem w tym czasie np. lap dance'a mieć. Albo spać.
Jakie to są wielkie Cypru niespodzianki notoryczne? Raz tam coś Portugalię machnęli. Nie no zabije go!
Nie rozwiązuje zagadek Stronga i wnioskuje o minus 40 ptk za każdą moją straconą minutę szukania :twisted:
w Jarnim błędy były kosmetyczne
W przyszłości, jak ktoś widzi, że się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>**ł to lepiej zmienić od razu treść a nie strugać sprawiedliwego. Wiedzcie, że inni w tym czasie nie śpią. Strong co mam powiedzieć moim murzynom, którzy szukali tego całą noc? Nie zapłacić im? Jak wytłumaczyć? eh
A mogłem w tym czasie np. lap dance'a mieć. Albo spać.
Jakie to są wielkie Cypru niespodzianki notoryczne? Raz tam coś Portugalię machnęli. Nie no zabije go!
Nie rozwiązuje zagadek Stronga i wnioskuje o minus 40 ptk za każdą moją straconą minutę szukania :twisted:
w Jarnim błędy były kosmetyczne

W przyszłości, jak ktoś widzi, że się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>**ł to lepiej zmienić od razu treść a nie strugać sprawiedliwego. Wiedzcie, że inni w tym czasie nie śpią. Strong co mam powiedzieć moim murzynom, którzy szukali tego całą noc? Nie zapłacić im? Jak wytłumaczyć? eh

Chyba w trofeum Afrodyty.strong return pisze:Oni ograli kiedyś Hiszpanię 3:2 u siebie.

Nooo czasem coś tam im szepnę jak są kompletnie zieloni 8)strong return pisze: To w końcu Ty szukasz, czy murzyni?:D
Ostatnio zmieniony 03 marca 2012, 13:49 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.
- strong return
- Juventino
Oni ograli kiedyś Hiszpanię 3:2 u siebie. Trochę tu przesadzasz, bo niespodzianki to akurat im się zdarzają. Aaaa... To w końcu Ty szukasz, czy murzyni?:D
http://en.wikipedia.org/wiki/Cyprus_nat ... tball_team
http://en.wikipedia.org/wiki/Cyprus_nat ... tball_team
Supersonic pisze: W przyszłości, jak ktoś widzi, że się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>**ł to lepiej zmienić od razu treść a nie strugać sprawiedliwego. Wiedzcie, że inni w tym czasie nie śpią.

Spoko-loko. 8) Od dziś sprawdzam przed nabazgraniem. Gupio wyszło.Supersonic pisze: Nie rozwiązuje zagadek Stronga
Dzięki Beppe za Teveza!
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
1. Udało mu się przezwyciężyć ciężką chorobę, bardzo przykrą dla mężczyzny. Był to rak jąder.
2. Obecnie jest trenerem rodzimej reprezentacji.
3. Grał niegdyś w klubie z obecnym właścicielem izraelskiego pierwszoligowego klubu.
4. Ma w dorobku krajowy dublet w jednej z najmocniejszych lig europejskich.
5. Pod koniec kariery był grającym prezesem w najbardziej utytułowanym klubie w swojej ojczyźnie, jest również wychowankiem tego klubu.
2. Obecnie jest trenerem rodzimej reprezentacji.
3. Grał niegdyś w klubie z obecnym właścicielem izraelskiego pierwszoligowego klubu.
4. Ma w dorobku krajowy dublet w jednej z najmocniejszych lig europejskich.
5. Pod koniec kariery był grającym prezesem w najbardziej utytułowanym klubie w swojej ojczyźnie, jest również wychowankiem tego klubu.
Niet.Supersonic pisze:Timur Ketsbaia?
Nie.pumex pisze:hmm.. sam nie wiem
Les Ferdinand?
Też nie.pumex pisze: John Hartson?
Tak. :-DSzikit pisze:Ljubosław Penew?
Ostatnio zmieniony 03 marca 2012, 17:46 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 5 razy.
- Supersonic
- Juventino
Timur Ketsbaia?