Liga Mistrzów 2009/2010

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 17 marca 2010, 09:05

z sedziami w LM to jest tragedia, krucho to dosc lagodnie powiedziane...

a inter dobrze ze awansowal, italia potrzebuje tych punktow to raz, a dwa jak beda grali w LM wieksza szansa ze milan ich przeskoczy w lidze

a co do transferow interu to wieksza w tym zasluga obecnosci special one niz calej reszty klubu, nie wierze ze dla jakiegos manciniego przyszedlby chociazby etoo

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2010, 10:45

Azrael pisze:Włochów? Dziś jedynym Włochem, którego można było dziś zobaczyć na Stanford Bridge, był trener Chelsea...
a Materac w 92' :prochno:
Vincitore pisze:Komentatorzy w "N"ce to mistrzostwo świata. Według nich, Barcelona wyszła jak Zabłocki na mydle na wymianie Zlatan - Eto'o, tylko dlatego, że Eto'o ma w Lidze Mistrzów 2 gole, a Zlatan 1 :D.
mi najbardziej podobał się jeden, kibic barcy, który twierdził, że real ma kompleks ligi mistrzów (chyba dlatego, że wygrali ją 9 a nie 10 razy) a alves jest lepszym obrońcą niż maicon (a dunga stawia w reprezentacji na tego drugiego bo boi się, że z alvesem miałby za silny skład) :lol: dodam tylko, że na Nce obejrzałem tylko pierwszą połowę a później przełączyłem na chinoli bo już nie dało się tego słuchać.

Jednej jedynej rzeczy zazdroszczę interowi - tego, że mourinho nauczył ich cwaniactwa, potrafią wychodzić na 2 połowę z opóźnieniem gdy wszyscy już na nich czekają, umieją grać na czas przez co również nieźle potrafią wybić z rytmu i wkurzyć przeciwnika no a motta potrafi tak odepchnąć przeciwnika by jeszcze wywalczyć dla niego czerwoną kartkę :lol:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2010, 16:30

Dwa mecze, dwa zwycięstwa gości i dwa spore zaskoczenia. Inter i CSKA okazały się lepsze od swoich przeciwników, byli lepsi od drużyn z "najlepszych" lig. Myśle że porażka Chelsei, Sevili, Realu Madryt, oraz odpadnięcie Liverpool'u w grupie, pokazuje że liga angielska i hiszpańska nie stoją juz na tak wysokim poziomie, a jedynie jej najlepsi przedstawiciele są pionierami, którzy też słabną. Mam przedewszystkim na myśli Barcelone, nie gra już galaktycznie, jest lepsza od większości woich rywali, ale gra słabiej, liczę że odpadnie, lubię niespodzianki i licze na drużyny egzotyczne lub odstające od czołówki. Jest to niepokojce, szczegolnie ze zadna z druzyn nie rosnie radykalnie w sile...

PS Inter byl lepszy od Angilkow.

Za wszelki nie ład w moich wypowiedziach odpowiedzialni są kosmici.

27 marca 2010 - 2 lata na Forum JuvePoland
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2010, 19:33

Przyznam, że wczorajsze wyniki Ligi Mistrzów mnie trochę zaskoczyły. Byłem prawie pewien, że zarówno Sevilla, a już tym bardziej Chelsea awansują do ćwierćfinałów. CSKA nie jest już tak mocnym zespołem aniżeli w tym sezonie co zdobywali Puchar UEFA, ale z Sevillą się im udało. Dalej będzie gorzej, bo zostały już tylko dobre drużyny. Inter miał trochę szczęścia, bardzo liczyłem na graczy z Londynu, ale zawsze to jakieś punkty do rankingu.

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2010, 19:47

Nie bede nikogo przekonywal jak zagral Inter, bo widze, ze paru z was woli sie skupiac na tym jak "zle" zagrala Chelsea.

Posluchajcie sobie wypowiedzi Ballacka, Drogby, Maloudy, Ancelottiego, to bedziecie wiedziec dlaczego Chelsea zagrala tak zle.

Co do pozostalych - brawo za obiektywizm.

...

Cieszy mnie, ze EPL powoli slabnie w Europie, oraz odpadniecie Sevilli. Szkoda Fiorentiny, bo gdyby przeszla jednak Bayern, to mysle, ze to bylby wlasciwy obraz stanu wloskiego futbolu (gdzie z roku na rok jest coraz lepiej).
charles pisze: zamilcz.. naście lat bez scudetto i więc trzeba było Juventus podejść z innej strony..
Ciezko jest sie przyznac, ze sie oszukiwalo. Jestes kolejnym tego przykladem.

O wiele latwiej jest wierzyc, ze wszystkiemu jest winny Moratti, niz uwierzyc w to co jest jasne dla wszystkich, ktorzy chociaz rzucili okiem na zapiski tasm.
nie byliście i nigdy nie będziecie..
Patrzac na to gdzie jest dzis Inter, a gdzie Real, nie przeszkadza mi to.

Myslalem, ze odebrales to z mojej wypowiedzi, ale chyba jednak nie.
szczypek pisze: Przestań walić smuty.

Wielki mecz dzisiaj. Wielka też porażka.
Ten sie smieje, kto sie smieje ostatni ?
Azrael pisze:No i Chelsea chyba za burtą LM. Inter gra zdecydowanie lepiej niż Londyńczycy i zdecydowanie bardziej zasługują na zwycięstwo.
Z tego co tu wyczytalem, niektorzy juventini sie z toba nie zgadzaja 8)
Poza tym, gdybym był kibicem Interu i słuchał dzisiejszych wywodów komentatorów N-Sportu, to bym się mocno wkurzył. Są tak nieobiektywni i tak stronniczy, że to aż kole w oczy kibica Juventusu.
Nie chce sie wypowiadac na temat pracy tych "ekspertow" (w tym beznadziejnego Trzeciaka - antyfana pilki wloskiej, ktory tylko docenia gre ofensywna), bo bym kolejna karte zobaczyl.
ewerthon pisze:Inter prawdopodobnie w ćwierćfinale, możemy się spodziewać więcej napinaczy z tego klubu na forum po tym meczu.
"Szansa na przejscie Chelsea jest, jednak nadal jest to 50-50, pomimo 2-1 w pierwszym meczu. Najpiew poczekajmy na ten mecz, pozniej bedziemy prorokowac co dalej."

Wystarczajaca napinka dla ciebie ? 8)
Portfel pisze:Zagrywali kontratakiem praktycznie cały czas i w końcu się opłaciło.
Potwierdza to przede wszystkim statystyka posiadania pilki w tym meczu. 51 vs 49 dla... Interu.

Masz racje. Inter "zagrywal kontratakiem praktycznie caly czas".
mrozzi pisze: Co do pojedynków Interu w Europie... Kiedy oni się wreszcie nauczą, że są "wielcy" tylko i wyłącznie dzięki Calciopoli i mimo tyku baniek wpakowanych w zespół szans na zwycięstwo w LM NIE MA? Nie Chelsea to inna Barca.
Po meczu, byc moze zmieniles troche zdanie ?

"Powiem ci to samo co powiedzialem im wtedy. Nic nie trwa wiecznie..."

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 17 marca 2010, 20:00

Luker pisze:
szczypek pisze:Wielki mecz dzisiaj. Wielka też porażka.
Ten sie smieje, kto sie smieje ostatni ?
Dla Chelsea to była na pewno wielka porażka.

Karne były, Luker?

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2010, 20:10

Jakby co to w sumie w tym roku w pojedynku Wlochy - Anglia Italia jest gora (zakladajac ze jutro awansujemy) szczegolnie liczac fakt ze Viola pogonila Zwierzatka...

KimiIceman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2010, 23:12

Zaskoczony byłem i rozczarowany wynikiem meczu/dwumeczu Chelsea-Inter. Oj Ancelotti może polecieć po sezonie, bo od 2004 roku tylko raz nie byli w półfinale. Nie oglądałem meczu, ale to jest najsłabsza Chelsea jaką pamiętam. Żeby takiego Interu nie przejść, z takim składem :?: Największe dla mnie rozczarowanie LM. Odpadnięcie Realu wcale mnie nie zaskoczyło, Milan miał pecha, ale gdyby wygrał na San Siro i wystawił Leonardo Beckhama w rewanżu to wszystko wyglądałoby inaczej. Barca oczywiście rozbiła Stuttgart. Dwa gole Messiego były cudowne, a ta asysta Alvesa...stadiony świata.... Kiks Palopa może pogorszyć mu nieco reputację w Sevilli. Myślałem że pokonają Cska a było inaczej. Nasi pogromcy Bordeaux i Bayern przechodzą dalej, choć Bawarczycy z pewnością nie zasłużyli na to, bo sędzia im pomógł. Inter teraz dołączył do Barcelony i ManU czyli do największych faworytów tegorocznej LM, ale Arsenal, Lyon i Bordeaux nie odpuszczą. Bayern i Cska też mogą postraszyć. Szykuje się ciekawa walka o półfinał :dance:

^Slim^

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2010, 23:50

Ale dziś Molinaro był zadowolony jak go Guardiola pogłaskał :-D .

oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2010, 02:13

Nie to , że jestem zaskoczony wynikami. CSKA, Inter, Lyon ja wiem, że niespodzianki się zdarzają ale 3 na 8 meczy w tak poważnych rozgrywkach to coś jest nie tak. Dodając jeszcze Bordeaux nie chodzi mi o wynik meczu z Grekami ale sam fakt, że znaleźli się w ósemce. Czułem, że będą silną drużyną, że powalczą o wyjście z grupy i że na tym ich szczęście się skończy, a tu szczęśliwe los i grają dalej. Ostatnio mają mały kryzys w lidze trochę punktów tracą, ale liczę, że przejdą dalej możne znowu szczęśliwy los zobaczymy w piątek. Jeśli się nie spotkają wcześniej to finał jak z przed roku. Jakoś wizja dalszej gry Interu w dalszej fazie jest nie co śmieszna, ale jest jeszcze kilka drużyn do ogrania. Wszystko zależy od losowania korzystne losowania dla Interu i dojdzie kilku interistów na forum. Życzę im MU lub Barcy albo porażki z Moskwą.

Zestaw drużyn w kolejnej fazie nie cieszy mnie bo nie ma Juve, ale są drobne rzeczy które powodują uśmiech. Ktoś dobrze już zauważył jedna Hiszpańska drużyna, dwie Angielskie co ostatnio nie często się zdarza i brak milionów z Madrytu. Na pewno na plus to francuskie drużyny pisałem że Ligue 1 rośne w siłę to nikt nie chciał mnie czytać. :smile: .

I jeszcze o dzisiejszym, a w zasadzie wczorajszym meczu. Liczyłem, że Niemcy trochę bardziej powalczą tzn. liczyłem, że nie stracą tak szybko gola niestety Messi gra fantastycznie i to podanie do Yaya przy bramce Pedro palce lizać, z resztą gol Lionela na 1-0 też niczego sobie.

Mam takie pytanie Ibra grzej ławkę w Barcie :smile: czy jest po kontuzji, czy co?

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 marca 2010, 08:27

^Slim^ pisze:Ale dziś Molinaro był zadowolony jak go Guardiola pogłaskał :-D .
hehe, w końcu nie byle kto go pogłaskał. Swoją drogą może właśnie głaskania potrzebował, a w Juve nikt tego mu nie robił XD. Wracając do wczorajszych meczów to Barcelona nie zawiodła, a Stuttgart zagrał fatalnie zwłaszcza w drugiej linii. Genialny Messi strzelił dwie bramki z czego jedną, tą pierwszą szczególnie ładną. Bordeaux też oczekiwanie wygrało z Olympiakosem i zagra w ćwierćfinale. Czekam na losowanie bo na pewno będzie na co popatrzeć w meczach ćwierćfinałowych.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2010, 10:11

^Slim^ pisze:Ale dziś Molinaro był zadowolony jak go Guardiola pogłaskał :-D .
pogłaskał?! on go namaścił! czyżby szykowała się jakaś mega wymiana na lini Juve-Barca? dają Alvesa i ja jestem ZA!

Bordeaux może być czarnym koniem tych rozgrywek czego im życzę.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2010, 12:23

Bayern Monachium - Manchester United
Olimpique Lyon - Bordeaux

Inter- CSKA Moskwa
Arsenal - Barcelona

Ciekawe pary, choć spodziewałem się innych.
Moim zdaniem półfinały:
Manchester - Bordeaux
Inter - Barcelona

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 19 marca 2010, 12:25

Bayern Monaco-Manchester United
Olimpique Lione-Bordeaux
Inter-CSKA Mosca
Arsenal-Barcellona

Czyli witamy inter w półfinale... Nie wierzę w to, że CSKA przejdzie inter.
Mam coraz większy żal do tych kretynów z zarządu jak i do Ciro, bo mogliśmy grać dalej i kto wie, może to my byśmy grali w ćwierćfinale na dodatek z CSKA, który jest stanowczo do ogrania.
Włosi dostali najłatwiejszego przeciwnika...
Arsenal z Barceloną - Według mnie to będzie najciekawsze spotkanie i liczę na dużo goli.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2010, 12:28

Niech podreperuje Inter statystyki Włochów w pucharach, a później tak czy siak out bo czeka na nich prawdopodobnie Barcelona. Ja rozumiem że Inter jest mega, bo ograł Chelsea, ale Barcelona już raz im miejsce w szeregu w tym sezonie LM pokazała.

Inter - Barcelona
Bordeaux - Manchester

Tak to widzę.

ODPOWIEDZ