Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 00:54

Vidal ma za sobą słaby rok. Po latach w których swoją grą wypromował swoje nazwisko i stworzył sobie markę rok 2014 był dla niego ewidentnym zahamowaniem. Zrzuciło się na to wiele czynników. Kontuzja, wyścig z czasem na mundial, zawirowania w Juve, gorące mercato, ploty....

Ale gdyby to tak podsumować to w statystykach nasz zawodnik i tak wygląda bardzo dobrze. My, jako eksperci, wiemy że Arturo 14' to praktycznie cień Vidala z lat poprzednich. Ja jestem spokojny. Mam wrażenie, że to kwestia czasu kiedy Vidal wjedzie na swój normalny poziom. Tym bardziej jeśli do 4-3-1-2 doda się klasyczny numer 10. Bo ani Vidal, ani Marchisio nijak tam pasują. Po prostu - się tam nie nadają.

Naingollana cenie. Jeden z lepszych piłkarzy roku 2014 w Serie A. Ale nie chciałbym Go na siłę w Juventusie. Oglądam Rome i mam wrażenie, że... że ten facet gra w tym klubie od zawsze. Po prostu nie widzę Go w naszym biało-czarnym trykocie. Chyba podzielam zdanie Łukasza.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 10:42

Kilka ciekawych rzeczy od Agrestiego:

1. Chcemy wypchnac Giovinco juz teraz, jednak bedzie to bardzo ciezkie zadanie. Fiorentina caly czas monitoruje sytuacje Seby, ale tak jak wspomnialem - nie wiadomo czy w ogole cos z tego bedzie, bo Giovinco jest niezbyt chetny...
2. Szukamy jakiegos perspektywicznego bramkarza, sa rzekomo dwa powazniejsze cele: Perin i Neto. Pierwszy jest podobno dla naszych wlodarzy nieprzekonywujacy (nie pytajcie mnie dlaczego...), drugiego ciezko bedzie wyciagnac z Violi (teraz sie mowi o tym, ze Brazylijczyk pewnie przedluzy kontrakt).
3. Co do srodkowego obroncy: w tej chwili najbardziej pracujemy nad Rolando i najblizsze dni, godziny powinny byc decydujace.
4. Jesli chodzi o bocznych obroncow, to wedlug Agrestiego Montoya wcale nie jest tak blisko nas i podobno powaznie rozwazamy sprowadzenie Vrsaljko. Zalezy nam koniecznie na obroncy, ktory moze grac po obu stronach boiska.
5. Shaqiri - jak najbardziej jestesmy zainteresowani i jestesmy w stanie zaoferowac cos w stylu 4m za wypozyczenie plus 15m latem.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 11:15

No jeśli wyżej cenimy Neto niż Perina to nie mam pytań. Jedyne sensowne wyjaśnienie to takie, że chodzi tu po prostu o względy finansowe, bo Neto za chwilę kończy się kontrakt. Brazylijczyk zapewniał jednak swego czasu, że do Juve nigdy nie przejdzie i mnie się to podoba. Poza tym co z Lealim, już go skreśliliśmy ?
Co do Shaqiriego to cały czas mam wrażenie, że te 4 bańki + 15 latem jak pisze Jakku mogą być niewystarczające. Przyjdzie Liverpool czy inny niezły klub z Premier League i wyłoży 20-25 baniek już teraz i będzie pozamiatane. Niestety ale takie są realia. Juventus jest drobnym ciułaczem w porównaniu z klubami z Wysp. Ciekawi mnie jak na transfer do Juve zapatruje się sam Szwajcar, bo jeśli się uprze jak Morata to tylko w takim wypadku widzę szansę na jego transfer.
Z Porto też będziemy się targować o 200 tys Euro płatne w 16 lub 45 ratach.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 12:09

Ogbonna też kiedyś twierdził, że do Juve nie przejdzie...Juve jest takim klubem, któremu we Włoszech nie sposób odmówić i gdyby przejście było zależne już od samego Neto to przyczłapałby tu nawet na czworakach...Perin to jednak jedyna sensowna opcja nie będąca półśrodkiem bo spośród pozostałych bramkarzy grających w Italii żaden nie zasługuje na koszulkę Juve...cały czas łudzę się, że zawita jednak Shaqiri ale Snejderem też nie pogardziłbym bo to w dalszym ciągu facet o wielkich umiejętnościach....nie chcieliśmy Drogby, ściągnęła go Chelsea a ten w dalszym ciągu strzela aż miło...

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 12:12

The sun podaje informację że Liverpool przespał szansę na transfer Szaqa.
Podają że transfer do Juve już jest praktycznie zamknięty, wypożyczenie z opcją wykupu.

Bayern śpieszy się bo chce De Bruyne.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 13:06

http://www.bayern.munchen.pl/art/show/g ... erte/15323

Na stronie Bayernu raczej za nim nie płaczą. Wyceniają go na ok. 20 mln. Jeśli nasza oferta: 5 mln za wypożyczenie + 14 mln za wykup jest prawdą, to dosyć dobry interes dla obu stron i samego Shaqiriego. Jeśli wypożyczymy gościa na pół roku za 5 mln, to będzie miał pewność 1. składu. Sporo ryzykujemy, bo może się okazać, że złapie kontuzję i wyrzucimy 5 mln w błoto. Z drugiej strony jak wróci do Bayernu, to nawet po słabym półroczu u nas, dalej będzie młodym graczem, którego opchną gdzieś za te kilkanaście milionów.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 13:31

Crunny pisze:http://www.bayern.munchen.pl/art/show/g ... erte/15323

Na stronie Bayernu raczej za nim nie płaczą. Wyceniają go na ok. 20 mln. Jeśli nasza oferta: 5 mln za wypożyczenie + 14 mln za wykup jest prawdą, to dosyć dobry interes dla obu stron i samego Shaqiriego. Jeśli wypożyczymy gościa na pół roku za 5 mln, to będzie miał pewność 1. składu. Sporo ryzykujemy, bo może się okazać, że złapie kontuzję i wyrzucimy 5 mln w błoto. Z drugiej strony jak wróci do Bayernu, to nawet po słabym półroczu u nas, dalej będzie młodym graczem, którego opchną gdzieś za te kilkanaście milionów.
No co Ty, przecież znawcy wiedzą lepiej i zaraz jakiś Liverpool czy ktoś innych rzuci na stół 30 baniek:)
Tak poza tym zgadzam się,że transfer na takich warunkach jest całkiem przyjemny, 5mln to na pewno jakieś ryzyko ale znając Beppe jeszcze będzie zbijał cenę. Coś w granicach 15-20mln rozłożone na wypożyczenie + nieobligatoryjny wykup i całkiem niezły transfer.Aczkolwiek to jeszcze tylko plotki.
Jednakże dalej potrzebujemy kogoś kto pomoże w LM.
Pojawiają się plotki o Vasquezie ale dopiero na lato.
Shaqiri,Rolando i Montoya/Vrsaljiko wtedy mercato jak na zimowe będzie naprawdę dość udane:)

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 14:02

http://www.thesportbible.com/articles/c ... n-the-move

Przed Ibrą być może stoi ostatni transfer w jego karierze. Ibra w żadnym klubie nie grał dłużej niż 3 sezony a w PSG właśnie leci trzeci sezon, być może ostatni w "lig ę" kto wie. Omijając już kwestie finansowe to Ibra na pewno rozważa powrót do Serie A bo to jest liga, która najbardziej mu pasuje, oczywiście mógłby jeszcze spróbować w Premier League,. Jeśli chodzi o mnie to brałbym Ibre z pocałowaniem ręki, wartość rynkowa nie będzie wysoka ze względu na wiek, jedyny problem to zarobki, ale Ibra to Ibra, chciałbym go z powrotem w Juve! Atak Tevez-Ibra, pomarzyć można.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 14:24

A bo ja wiem czy pensja Ibry to będzie taki problem :think:. Moim zdaniem zszedłby dość ze swoich wymagań płacowych. Przez całą karierę swoje zarobił. Kontrakt w PSG miał bajeczny, co prawda były tam wliczone podatki. Jednak czytałem książkę Zlatana po nauczce w barwach Malmoe nie dałby się znowu zrobić finansowo w butelkę. Może być powtórka manewru jak z Tevezem. Na 2-3 latka mógłby jeszcze u nas popykać.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 14:56

Elo Vidal:) pisze:A bo ja wiem czy pensja Ibry to będzie taki problem :think:. Moim zdaniem zszedłby dość ze swoich wymagań płacowych. Przez całą karierę swoje zarobił. Kontrakt w PSG miał bajeczny, co prawda były tam wliczone podatki. Jednak czytałem książkę Zlatana po nauczce w barwach Malmoe nie dałby się znowu zrobić finansowo w butelkę. Może być powtórka manewru jak z Tevezem. Na 2-3 latka mógłby jeszcze u nas popykać.
Zlatan i Tevez w ataku.. :dance:

W koncu atak na miare europy. Zlatan jeszcze z 2 sezony pogra na najwyższym poziomie, a patrząc co wyczynia teraz to nie wiem czy nie dłuzej ze wzgledu na jego charakterystyke. :

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 15:09

jakku1 pisze: 2. Szukamy jakiegos perspektywicznego bramkarza, sa rzekomo dwa powazniejsze cele: Perin i Neto. Pierwszy jest podobno dla naszych wlodarzy nieprzekonywujacy (nie pytajcie mnie dlaczego...), drugiego ciezko bedzie wyciagnac z Violi (teraz sie mowi o tym, ze Brazylijczyk pewnie przedluzy kontrakt).
Czy to ten szczyl, ktory po meczu z nami w Turynie rzucil na murwe koszulke, ktora wczesniej z kims sie wymienil? Zgrywal takiego, ktoremu najmniej przeszkadzal napis ' -39' pokazany przez fanow Violi :evil:

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 15:15

Buffalo pisze:
jakku1 pisze: 2. Szukamy jakiegos perspektywicznego bramkarza, sa rzekomo dwa powazniejsze cele: Perin i Neto. Pierwszy jest podobno dla naszych wlodarzy nieprzekonywujacy (nie pytajcie mnie dlaczego...), drugiego ciezko bedzie wyciagnac z Violi (teraz sie mowi o tym, ze Brazylijczyk pewnie przedluzy kontrakt).
Czy to ten szczyl, ktory po meczu z nami w Turynie rzucil na murwe koszulke, ktora wczesniej z kims sie wymienil? Zgrywal takiego, ktoremu najmniej przeszkadzal napis ' -39' pokazany przez fanow Violi :evil:
Tutaj chodzi o Emiliano Viviano z tego co się orientuję.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 15:15

Adrian27th pisze:
Elo Vidal:) pisze:A bo ja wiem czy pensja Ibry to będzie taki problem :think:. Moim zdaniem zszedłby dość ze swoich wymagań płacowych. Przez całą karierę swoje zarobił. Kontrakt w PSG miał bajeczny, co prawda były tam wliczone podatki. Jednak czytałem książkę Zlatana po nauczce w barwach Malmoe nie dałby się znowu zrobić finansowo w butelkę. Może być powtórka manewru jak z Tevezem. Na 2-3 latka mógłby jeszcze u nas popykać.
Zlatan i Tevez w ataku.. :dance:

W koncu atak na miare europy. Zlatan jeszcze z 2 sezony pogra na najwyższym poziomie, a patrząc co wyczynia teraz to nie wiem czy nie dłuzej ze wzgledu na jego charakterystyke. :
Gdzieś słyszałem, że to jego ostatni sezon, ale nie jestem na 100% pewny. Tevez-Ibra to niestety tylko marzenia :cry:

Nasi pojechali podobno do Londynu w sprawie obrońcy Tottenhamu Vlada Chiricheşa (calciomercato.com)

EDIT: Zlatan zapowiedział koniec kariery w 2016 r. Wtedy też kończy mu się kontrakt z PSG i nie zamierza podpisywać nowej ani z Francuzami, ani z innym klubem. Sorry, za pomyłkę. :-D

ewerthon pisze:
Buffalo pisze:
Tutaj chodzi o Emiliano Viviano z tego co się orientuję.
Tak, to Viviano.
Obrazek

Obrazek
Warchoł

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 15:22

Oglądałem Rumuna wczoraj w meczu z Czerwonymi Diabłami. Prócz jednej wyśmienitej interwencji grał słabo, sporo strat i niedokładnych podań.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 17:30

Od momentu, gdy pojawiły się doniesienia niemieckiego Sky, nie mamy zbyt wielu nowych informacji odnośnie Shaqiriego. Scenariusz przedstawiany przez rzeczoną stację jest na tyle wiarygodny, że jestem w stanie w niego uwierzyć. Kilka baniek teraz i obowiązkowy wykup pod koniec sezonu to rozwiązanie, które zadowoliłoby obie strony. Musimy się z pewnością pośpieszyć, bo w walkę o Szwajcara może się włączyć kilka klubów, które byłyby w stanie zaoferować zdecydowanie więcej, jeśli mowa o zarobkach.

Doprawdy nie jestem w stanie pojąć głosów, które w pewnym sensie psioczą na Szwajcara. To jest dokładnie TEN piłkarz, którego potrzebujemy. Jego problem polega na tym, że "gra" w obecnie w najmocniejszym obok Realu klubie na świecie i możliwość przebicia się do pierwszego składu (zwłaszcza na tej pozycji) graniczy z cudem. Coman na chwilę obecną to żadne rozwiązanie, bo chłopak potrzebuje czasu, by nauczyć się wielu rzeczy, ma ledwie 18 lat. Wrzucanie go na starcie do pierwszego składu z całą pewnością jest kiepskim pomysłem.

Shaqiri to ten zawodnik, który posiada cechy, których na pozycji trequartisty potrzebujemy najbardziej - przebojowość, dobra technika, siła, nieprzewidywalność. Jestem przekonany, że w naszym zespole może rozwinąć skrzydła, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego wiek i fakt, że do tej pory nie miał szans na występy w pierwszej jedenastce. Z perspektywy czasu cieszę się, że nie wzięliśmy Iturbe (kompletnie nie radzi sobie w Rzymie) i skupiamy się na Szwajcarze.

Zablokowany