Mercato (Lato 2015)
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Vidal ma za sobą słaby rok. Po latach w których swoją grą wypromował swoje nazwisko i stworzył sobie markę rok 2014 był dla niego ewidentnym zahamowaniem. Zrzuciło się na to wiele czynników. Kontuzja, wyścig z czasem na mundial, zawirowania w Juve, gorące mercato, ploty....
Ale gdyby to tak podsumować to w statystykach nasz zawodnik i tak wygląda bardzo dobrze. My, jako eksperci, wiemy że Arturo 14' to praktycznie cień Vidala z lat poprzednich. Ja jestem spokojny. Mam wrażenie, że to kwestia czasu kiedy Vidal wjedzie na swój normalny poziom. Tym bardziej jeśli do 4-3-1-2 doda się klasyczny numer 10. Bo ani Vidal, ani Marchisio nijak tam pasują. Po prostu - się tam nie nadają.
Naingollana cenie. Jeden z lepszych piłkarzy roku 2014 w Serie A. Ale nie chciałbym Go na siłę w Juventusie. Oglądam Rome i mam wrażenie, że... że ten facet gra w tym klubie od zawsze. Po prostu nie widzę Go w naszym biało-czarnym trykocie. Chyba podzielam zdanie Łukasza.
Ale gdyby to tak podsumować to w statystykach nasz zawodnik i tak wygląda bardzo dobrze. My, jako eksperci, wiemy że Arturo 14' to praktycznie cień Vidala z lat poprzednich. Ja jestem spokojny. Mam wrażenie, że to kwestia czasu kiedy Vidal wjedzie na swój normalny poziom. Tym bardziej jeśli do 4-3-1-2 doda się klasyczny numer 10. Bo ani Vidal, ani Marchisio nijak tam pasują. Po prostu - się tam nie nadają.
Naingollana cenie. Jeden z lepszych piłkarzy roku 2014 w Serie A. Ale nie chciałbym Go na siłę w Juventusie. Oglądam Rome i mam wrażenie, że... że ten facet gra w tym klubie od zawsze. Po prostu nie widzę Go w naszym biało-czarnym trykocie. Chyba podzielam zdanie Łukasza.
- jakku1
- Juventino
Kilka ciekawych rzeczy od Agrestiego:
1. Chcemy wypchnac Giovinco juz teraz, jednak bedzie to bardzo ciezkie zadanie. Fiorentina caly czas monitoruje sytuacje Seby, ale tak jak wspomnialem - nie wiadomo czy w ogole cos z tego bedzie, bo Giovinco jest niezbyt chetny...
2. Szukamy jakiegos perspektywicznego bramkarza, sa rzekomo dwa powazniejsze cele: Perin i Neto. Pierwszy jest podobno dla naszych wlodarzy nieprzekonywujacy (nie pytajcie mnie dlaczego...), drugiego ciezko bedzie wyciagnac z Violi (teraz sie mowi o tym, ze Brazylijczyk pewnie przedluzy kontrakt).
3. Co do srodkowego obroncy: w tej chwili najbardziej pracujemy nad Rolando i najblizsze dni, godziny powinny byc decydujace.
4. Jesli chodzi o bocznych obroncow, to wedlug Agrestiego Montoya wcale nie jest tak blisko nas i podobno powaznie rozwazamy sprowadzenie Vrsaljko. Zalezy nam koniecznie na obroncy, ktory moze grac po obu stronach boiska.
5. Shaqiri - jak najbardziej jestesmy zainteresowani i jestesmy w stanie zaoferowac cos w stylu 4m za wypozyczenie plus 15m latem.
1. Chcemy wypchnac Giovinco juz teraz, jednak bedzie to bardzo ciezkie zadanie. Fiorentina caly czas monitoruje sytuacje Seby, ale tak jak wspomnialem - nie wiadomo czy w ogole cos z tego bedzie, bo Giovinco jest niezbyt chetny...
2. Szukamy jakiegos perspektywicznego bramkarza, sa rzekomo dwa powazniejsze cele: Perin i Neto. Pierwszy jest podobno dla naszych wlodarzy nieprzekonywujacy (nie pytajcie mnie dlaczego...), drugiego ciezko bedzie wyciagnac z Violi (teraz sie mowi o tym, ze Brazylijczyk pewnie przedluzy kontrakt).
3. Co do srodkowego obroncy: w tej chwili najbardziej pracujemy nad Rolando i najblizsze dni, godziny powinny byc decydujace.
4. Jesli chodzi o bocznych obroncow, to wedlug Agrestiego Montoya wcale nie jest tak blisko nas i podobno powaznie rozwazamy sprowadzenie Vrsaljko. Zalezy nam koniecznie na obroncy, ktory moze grac po obu stronach boiska.
5. Shaqiri - jak najbardziej jestesmy zainteresowani i jestesmy w stanie zaoferowac cos w stylu 4m za wypozyczenie plus 15m latem.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- rufi8
- Juventino
No jeśli wyżej cenimy Neto niż Perina to nie mam pytań. Jedyne sensowne wyjaśnienie to takie, że chodzi tu po prostu o względy finansowe, bo Neto za chwilę kończy się kontrakt. Brazylijczyk zapewniał jednak swego czasu, że do Juve nigdy nie przejdzie i mnie się to podoba. Poza tym co z Lealim, już go skreśliliśmy ?
Co do Shaqiriego to cały czas mam wrażenie, że te 4 bańki + 15 latem jak pisze Jakku mogą być niewystarczające. Przyjdzie Liverpool czy inny niezły klub z Premier League i wyłoży 20-25 baniek już teraz i będzie pozamiatane. Niestety ale takie są realia. Juventus jest drobnym ciułaczem w porównaniu z klubami z Wysp. Ciekawi mnie jak na transfer do Juve zapatruje się sam Szwajcar, bo jeśli się uprze jak Morata to tylko w takim wypadku widzę szansę na jego transfer.
Z Porto też będziemy się targować o 200 tys Euro płatne w 16 lub 45 ratach.
Co do Shaqiriego to cały czas mam wrażenie, że te 4 bańki + 15 latem jak pisze Jakku mogą być niewystarczające. Przyjdzie Liverpool czy inny niezły klub z Premier League i wyłoży 20-25 baniek już teraz i będzie pozamiatane. Niestety ale takie są realia. Juventus jest drobnym ciułaczem w porównaniu z klubami z Wysp. Ciekawi mnie jak na transfer do Juve zapatruje się sam Szwajcar, bo jeśli się uprze jak Morata to tylko w takim wypadku widzę szansę na jego transfer.
Z Porto też będziemy się targować o 200 tys Euro płatne w 16 lub 45 ratach.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ogbonna też kiedyś twierdził, że do Juve nie przejdzie...Juve jest takim klubem, któremu we Włoszech nie sposób odmówić i gdyby przejście było zależne już od samego Neto to przyczłapałby tu nawet na czworakach...Perin to jednak jedyna sensowna opcja nie będąca półśrodkiem bo spośród pozostałych bramkarzy grających w Italii żaden nie zasługuje na koszulkę Juve...cały czas łudzę się, że zawita jednak Shaqiri ale Snejderem też nie pogardziłbym bo to w dalszym ciągu facet o wielkich umiejętnościach....nie chcieliśmy Drogby, ściągnęła go Chelsea a ten w dalszym ciągu strzela aż miło...

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
http://www.bayern.munchen.pl/art/show/g ... erte/15323
Na stronie Bayernu raczej za nim nie płaczą. Wyceniają go na ok. 20 mln. Jeśli nasza oferta: 5 mln za wypożyczenie + 14 mln za wykup jest prawdą, to dosyć dobry interes dla obu stron i samego Shaqiriego. Jeśli wypożyczymy gościa na pół roku za 5 mln, to będzie miał pewność 1. składu. Sporo ryzykujemy, bo może się okazać, że złapie kontuzję i wyrzucimy 5 mln w błoto. Z drugiej strony jak wróci do Bayernu, to nawet po słabym półroczu u nas, dalej będzie młodym graczem, którego opchną gdzieś za te kilkanaście milionów.
Na stronie Bayernu raczej za nim nie płaczą. Wyceniają go na ok. 20 mln. Jeśli nasza oferta: 5 mln za wypożyczenie + 14 mln za wykup jest prawdą, to dosyć dobry interes dla obu stron i samego Shaqiriego. Jeśli wypożyczymy gościa na pół roku za 5 mln, to będzie miał pewność 1. składu. Sporo ryzykujemy, bo może się okazać, że złapie kontuzję i wyrzucimy 5 mln w błoto. Z drugiej strony jak wróci do Bayernu, to nawet po słabym półroczu u nas, dalej będzie młodym graczem, którego opchną gdzieś za te kilkanaście milionów.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
No co Ty, przecież znawcy wiedzą lepiej i zaraz jakiś Liverpool czy ktoś innych rzuci na stół 30 baniek:)Crunny pisze:http://www.bayern.munchen.pl/art/show/g ... erte/15323
Tak poza tym zgadzam się,że transfer na takich warunkach jest całkiem przyjemny, 5mln to na pewno jakieś ryzyko ale znając Beppe jeszcze będzie zbijał cenę. Coś w granicach 15-20mln rozłożone na wypożyczenie + nieobligatoryjny wykup i całkiem niezły transfer.Aczkolwiek to jeszcze tylko plotki.
Jednakże dalej potrzebujemy kogoś kto pomoże w LM.
Pojawiają się plotki o Vasquezie ale dopiero na lato.
Shaqiri,Rolando i Montoya/Vrsaljiko wtedy mercato jak na zimowe będzie naprawdę dość udane:)
- Wojtek
- Juventino
http://www.thesportbible.com/articles/c ... n-the-move
Przed Ibrą być może stoi ostatni transfer w jego karierze. Ibra w żadnym klubie nie grał dłużej niż 3 sezony a w PSG właśnie leci trzeci sezon, być może ostatni w "lig ę" kto wie. Omijając już kwestie finansowe to Ibra na pewno rozważa powrót do Serie A bo to jest liga, która najbardziej mu pasuje, oczywiście mógłby jeszcze spróbować w Premier League,. Jeśli chodzi o mnie to brałbym Ibre z pocałowaniem ręki, wartość rynkowa nie będzie wysoka ze względu na wiek, jedyny problem to zarobki, ale Ibra to Ibra, chciałbym go z powrotem w Juve! Atak Tevez-Ibra, pomarzyć można.
Przed Ibrą być może stoi ostatni transfer w jego karierze. Ibra w żadnym klubie nie grał dłużej niż 3 sezony a w PSG właśnie leci trzeci sezon, być może ostatni w "lig ę" kto wie. Omijając już kwestie finansowe to Ibra na pewno rozważa powrót do Serie A bo to jest liga, która najbardziej mu pasuje, oczywiście mógłby jeszcze spróbować w Premier League,. Jeśli chodzi o mnie to brałbym Ibre z pocałowaniem ręki, wartość rynkowa nie będzie wysoka ze względu na wiek, jedyny problem to zarobki, ale Ibra to Ibra, chciałbym go z powrotem w Juve! Atak Tevez-Ibra, pomarzyć można.
- Dybala 4ever
- Juventino
A bo ja wiem czy pensja Ibry to będzie taki problem
. Moim zdaniem zszedłby dość ze swoich wymagań płacowych. Przez całą karierę swoje zarobił. Kontrakt w PSG miał bajeczny, co prawda były tam wliczone podatki. Jednak czytałem książkę Zlatana po nauczce w barwach Malmoe nie dałby się znowu zrobić finansowo w butelkę. Może być powtórka manewru jak z Tevezem. Na 2-3 latka mógłby jeszcze u nas popykać.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Zlatan i Tevez w ataku..Elo Vidal:) pisze:A bo ja wiem czy pensja Ibry to będzie taki problem. Moim zdaniem zszedłby dość ze swoich wymagań płacowych. Przez całą karierę swoje zarobił. Kontrakt w PSG miał bajeczny, co prawda były tam wliczone podatki. Jednak czytałem książkę Zlatana po nauczce w barwach Malmoe nie dałby się znowu zrobić finansowo w butelkę. Może być powtórka manewru jak z Tevezem. Na 2-3 latka mógłby jeszcze u nas popykać.

W koncu atak na miare europy. Zlatan jeszcze z 2 sezony pogra na najwyższym poziomie, a patrząc co wyczynia teraz to nie wiem czy nie dłuzej ze wzgledu na jego charakterystyke. :
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Buffalo
- Juventino
Czy to ten szczyl, ktory po meczu z nami w Turynie rzucil na murwe koszulke, ktora wczesniej z kims sie wymienil? Zgrywal takiego, ktoremu najmniej przeszkadzal napis ' -39' pokazany przez fanow Violi :evil:jakku1 pisze: 2. Szukamy jakiegos perspektywicznego bramkarza, sa rzekomo dwa powazniejsze cele: Perin i Neto. Pierwszy jest podobno dla naszych wlodarzy nieprzekonywujacy (nie pytajcie mnie dlaczego...), drugiego ciezko bedzie wyciagnac z Violi (teraz sie mowi o tym, ze Brazylijczyk pewnie przedluzy kontrakt).
Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
- ewerthon
- Juventino
Tutaj chodzi o Emiliano Viviano z tego co się orientuję.Buffalo pisze:Czy to ten szczyl, ktory po meczu z nami w Turynie rzucil na murwe koszulke, ktora wczesniej z kims sie wymienil? Zgrywal takiego, ktoremu najmniej przeszkadzal napis ' -39' pokazany przez fanow Violi :evil:jakku1 pisze: 2. Szukamy jakiegos perspektywicznego bramkarza, sa rzekomo dwa powazniejsze cele: Perin i Neto. Pierwszy jest podobno dla naszych wlodarzy nieprzekonywujacy (nie pytajcie mnie dlaczego...), drugiego ciezko bedzie wyciagnac z Violi (teraz sie mowi o tym, ze Brazylijczyk pewnie przedluzy kontrakt).
- Morgesztern
- Juventino
Gdzieś słyszałem, że to jego ostatni sezon, ale nie jestem na 100% pewny. Tevez-Ibra to niestety tylko marzeniaAdrian27th pisze:Zlatan i Tevez w ataku..Elo Vidal:) pisze:A bo ja wiem czy pensja Ibry to będzie taki problem. Moim zdaniem zszedłby dość ze swoich wymagań płacowych. Przez całą karierę swoje zarobił. Kontrakt w PSG miał bajeczny, co prawda były tam wliczone podatki. Jednak czytałem książkę Zlatana po nauczce w barwach Malmoe nie dałby się znowu zrobić finansowo w butelkę. Może być powtórka manewru jak z Tevezem. Na 2-3 latka mógłby jeszcze u nas popykać.
![]()
W koncu atak na miare europy. Zlatan jeszcze z 2 sezony pogra na najwyższym poziomie, a patrząc co wyczynia teraz to nie wiem czy nie dłuzej ze wzgledu na jego charakterystyke. :
Nasi pojechali podobno do Londynu w sprawie obrońcy Tottenhamu Vlada Chiricheşa (calciomercato.com)
EDIT: Zlatan zapowiedział koniec kariery w 2016 r. Wtedy też kończy mu się kontrakt z PSG i nie zamierza podpisywać nowej ani z Francuzami, ani z innym klubem. Sorry, za pomyłkę. :-D
Tak, to Viviano.ewerthon pisze:Tutaj chodzi o Emiliano Viviano z tego co się orientuję.Buffalo pisze:Czy to ten szczyl, ktory po meczu z nami w Turynie rzucil na murwe koszulke, ktora wczesniej z kims sie wymienil? Zgrywal takiego, ktoremu najmniej przeszkadzal napis ' -39' pokazany przez fanow Violi :evil:jakku1 pisze: 2. Szukamy jakiegos perspektywicznego bramkarza, sa rzekomo dwa powazniejsze cele: Perin i Neto. Pierwszy jest podobno dla naszych wlodarzy nieprzekonywujacy (nie pytajcie mnie dlaczego...), drugiego ciezko bedzie wyciagnac z Violi (teraz sie mowi o tym, ze Brazylijczyk pewnie przedluzy kontrakt).

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Od momentu, gdy pojawiły się doniesienia niemieckiego Sky, nie mamy zbyt wielu nowych informacji odnośnie Shaqiriego. Scenariusz przedstawiany przez rzeczoną stację jest na tyle wiarygodny, że jestem w stanie w niego uwierzyć. Kilka baniek teraz i obowiązkowy wykup pod koniec sezonu to rozwiązanie, które zadowoliłoby obie strony. Musimy się z pewnością pośpieszyć, bo w walkę o Szwajcara może się włączyć kilka klubów, które byłyby w stanie zaoferować zdecydowanie więcej, jeśli mowa o zarobkach.
Doprawdy nie jestem w stanie pojąć głosów, które w pewnym sensie psioczą na Szwajcara. To jest dokładnie TEN piłkarz, którego potrzebujemy. Jego problem polega na tym, że "gra" w obecnie w najmocniejszym obok Realu klubie na świecie i możliwość przebicia się do pierwszego składu (zwłaszcza na tej pozycji) graniczy z cudem. Coman na chwilę obecną to żadne rozwiązanie, bo chłopak potrzebuje czasu, by nauczyć się wielu rzeczy, ma ledwie 18 lat. Wrzucanie go na starcie do pierwszego składu z całą pewnością jest kiepskim pomysłem.
Shaqiri to ten zawodnik, który posiada cechy, których na pozycji trequartisty potrzebujemy najbardziej - przebojowość, dobra technika, siła, nieprzewidywalność. Jestem przekonany, że w naszym zespole może rozwinąć skrzydła, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego wiek i fakt, że do tej pory nie miał szans na występy w pierwszej jedenastce. Z perspektywy czasu cieszę się, że nie wzięliśmy Iturbe (kompletnie nie radzi sobie w Rzymie) i skupiamy się na Szwajcarze.
Doprawdy nie jestem w stanie pojąć głosów, które w pewnym sensie psioczą na Szwajcara. To jest dokładnie TEN piłkarz, którego potrzebujemy. Jego problem polega na tym, że "gra" w obecnie w najmocniejszym obok Realu klubie na świecie i możliwość przebicia się do pierwszego składu (zwłaszcza na tej pozycji) graniczy z cudem. Coman na chwilę obecną to żadne rozwiązanie, bo chłopak potrzebuje czasu, by nauczyć się wielu rzeczy, ma ledwie 18 lat. Wrzucanie go na starcie do pierwszego składu z całą pewnością jest kiepskim pomysłem.
Shaqiri to ten zawodnik, który posiada cechy, których na pozycji trequartisty potrzebujemy najbardziej - przebojowość, dobra technika, siła, nieprzewidywalność. Jestem przekonany, że w naszym zespole może rozwinąć skrzydła, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego wiek i fakt, że do tej pory nie miał szans na występy w pierwszej jedenastce. Z perspektywy czasu cieszę się, że nie wzięliśmy Iturbe (kompletnie nie radzi sobie w Rzymie) i skupiamy się na Szwajcarze.