Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 16:26

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=101362

Potwierdzenie z kolejnego źródła - tym razem mowa o francuskiej stacji radiowej Radio Montecarlo, w którym mówi się się już o pewnym transferze. Piłkarz ma otrzymać 3-letnią umowę opiewającą na kwotę 1,8 mln € rocznie. Pescara z kolei ma zainkasować 14 baniek (11 w gotówce i 3 bonusu).

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 16:29

Tzn., że jednak agent Verrattiego i dysrektor sportowy Pescary ordynarnie wciskali nam kit dementując te pogłoski?

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 16:32

Przede wszystkim o transferze informuje SKY, a to naprawdę wiarygodne źródło. Nie wiem... naprawdę jestem mocno zasmucony, przed oczami miałem Verrattiego, którego kariera miała iść szlakiem Del Piero. Takiego talentu we Włoszech nie było od lat. Ciężko płacić tyle kasy za nastolatka, kiedy ciągle kręcimy się wokół bardzo drogich strikerów, ale może warto byłoby zaryzykować?

:x
:x

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 16:32

Chłopak nie pogra zbyt wiele u nich, podobny los czekałby go u nas. Najlepiej zrobiłby zostając w Pescarze i sprawdzając się w serie a. Nie zdziwię się, jeśli za 2-3 lata, chłopaczyna będzie do wzięcia za czapkę gruszek. Wszystko sprawka Leonardo - wielkiego guru transferowego.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 16:33

A co liczyliście, że Juve wyda podobną kwotę na zawodnika, który nawet nie powąchał trawy na pierwszoligowym boisku? Dawać takie kwoty za praktycznie no-name'a to zbrodnia. Za co? Co on takiego pokazał, że jest tyle wart? W Serie B się wyróżniał, ale w najwyższych klasach rozgrywkowych może odejść w zapomnienie w tak samo szybki sposób w jaki wypłynął na powierzchnie.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 16:37

Za 18 baniek mamy pakiet Isla+Asamoah (nie w pełni ale będą u nas grali przez kolejne dwa lata) a tutaj 13-14 za chłopaka z Serie B. Litości. Nawet Martinez był pewniejszą opcją w chwili zakupu :think:

Za taką kasę to niech go biorą w piździec.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 16:42

Powinien zostać w Pescarze i pokazać co potrafi w Serie A. Właściciel klubu pewnie w obawach, że może się w Serie A spalić wolał go sprzedać teraz.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 16:45

No to lipa. Szczerze mówiąc, to coś mi w kościach mówilo od samego początku, że to może byc najlepszy transfer tego lata (w perspektywie lat). No ale mówi sie trudno, coś przeczuwać, że we Francji nie powiedzie mu sie tak jak sie tego spodziewają. Ciężko wierzyć, że to jest piłkarz 'na już'.

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 16:47

Jeżeli transfer Verrattiego do PSG okaże się prawdą, to paryski klub idzie na listę najbardziej znienawidzonych przez mnie drużyn. To nie jest zwykła walka o podpis zawodnika. Najpierw walczyliśmy o podpis z Romą, potem dopiero było pogłoski o interze i konkretna oferta Napoli. Nagle przychodzi Leonardo - "znafca włoskiej piłki" - razem z Ancelottim z pieniędzmi od szejka i cała praca na nic. Gdyby włączyli się do sprawy wcześniej, albo aż tyle nie dowiedziałbym się o Marco (więcej wiadomości -> więcej informacji) to nei byłbym taki zły. Ale jeżeli do tego dojdzie, a potem chłopak się rozwinie to będzie bardzo bolało.

Nie wiem czy to nie nasz błąd, że wcześniej nie byliśmy bardziej zdecydowani. Kiedyś próbowałem argumentować to, że rozgłos w mediach na temat transferu podnosi cenę. Teraz widać to jak na dłoni.

Taka krótka refleksja na temat możliwego przejścia. Mam nadzieje, że do tego nie dojdzie. Druga sprawa, że nadal Curva był pewny jeżeli chodzi o Verrattiego - ma (miał) być nasz. Pożyjemy, zobaczymy.

PS.
Podziękujmy też Prandelliemu, że podniósł cenę Marco wzywając go na zgrupowanie, żeby zobaczył jak wygląda trening reprezentacji...
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2012, 16:51 przez Tacchinardi., łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 16:49

Mam nadzieje ze SKY sie myli i jednak Verratti przejdzie do nas za rozsadna kase. Za rok czy dwa ktos bedzie musial tego Pirlo zastapic :pray:

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 16:52

Za taką kasę to można byłoby przy dobrym wietrze kupic Sahina w tym okienku, który jest 4 lata starszy od Verrattiego a nakrywa go czapką jeżeli chodzi o umiejętności. Nie ma o czym mówic nawet.

onliforpipul
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 16:56

14 milionów + 2milionowa pensja? Bez jaj. Niech idzie, krzyz na droge. Zeby za 2 lata nie wracał z podkulonym ogonem do Wloch grac dla jakieś Ceseny czy innego Rimini.

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 17:03

Tacchinardi pisze:Jeżeli transfer Verrattiego do PSG okaże się prawdą, to paryski klub idzie na listę najbardziej znienawidzonych przez mnie drużyn. To nie jest zwykła walka o podpis zawodnika. Najpierw walczyliśmy o podpis z Romą, potem dopiero było pogłoski o interze i konkretna oferta Napoli. Nagle przychodzi Leonardo - "znafca włoskiej piłki" - razem z Ancelottim z pieniędzmi od szejka i cała praca na nic. Gdyby włączyli się do sprawy wcześniej, albo aż tyle nie dowiedziałbym się o Marco (więcej wiadomości -> więcej informacji) to nei byłbym taki zły. Ale jeżeli do tego dojdzie, a potem chłopak się rozwinie to będzie bardzo bolało.
Yyyy WTF? Przecież to jest kwestia tego, że to Juventus nie chce zapłacić tyle, ile oczekuje Pescara. Różnica między Juve a PSG w tej sytuacji jest tylko taka, że Juventus ma ale nie chce dać, a PSG ma i chce dać. Żalu tutaj mieć nie można, bo to Juventus w takiej sytuacji świadomie z zawodnika rezygnuje i tyle. O jakiej walce o podpis mówimy, skoro wydaje sie, że Marotta myśli, że kupi zawodnika pół darmo, dlatego, że jest on kibicem Juventusu. Pescara może zarobić te 12 mln to czemu miała by za jakiś ochłap sprzedawać go do Turynu?
Nie, nie jestem zwolennikiem płacenia za Marco niewiadomo jakich kwot. No ale oby nam sie to czkawką nie odbilo.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 17:05

Najgorsze jest dla mnie to że chyba Marco na prawde chciał przejsc do Juve ale związku z taką oferta od PSG, Pescara delikatnie może go zmuszać do odejścia i on nie ma nic do gadania. Kpiną byłoby wydawanie na zawodnika który nigdy nie grał na ligowych boiskach 14mln. Niech araby się wypchają swoją kasą.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 17:05

it doesn't matter pisze:14 milionów + 2milionowa pensja? Bez jaj. Niech idzie, krzyz na droge. Zeby za 2 lata nie wracał z podkulonym ogonem do Wloch grac dla jakieś Ceseny czy innego Rimini.
Najgorsze jest to, że chłopak nie zdaje sobie sprawy z tego, że takie PSG za rok może kupić już jakiegoś ukształtowanego piłkarza za kilkadziesiąt milionów i tyle zostanie po Verrattim. Zresztą... o czym ja mówie? Przecież już teraz będzie grzał ławę. Najlepszym dla niego wyborem byłoby pozostanie w Pescarze na jeszcze przynajmniej rok. Tam ma pierwsze miejsce w składzie, status gwiazdy w drużynie - mógłby pokazać na co na prawdę go stać. W PSG czesto murawy wąchał nie bedzie.

Jeśli byłbym na miejscu Marco i byłbym "po słowie" z Juve, że kiedyś mnie wykupią to nigdy nie przeszedłbym do innego klubu, nawet jakby mi dawali 20 milionów na sezon. Wolałbym zapierniczać te 2 lata w takiej Pescarze za 200k euro rocznie i później odejść do Juventusu. Ale skoro jemu kasa w głowie, to dużej kariery może nie zrobić.

Obrazek
Zablokowany