Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 21:52

Robaku pisze:mimo, że Alvaro się stara, to uważam,że on już głową w Madrycie.
Oby :prochno: A tak powazniej, to nawet jesli w przyszlym sezonie zostaniemy na "9" z Mandzurem i Zaza, to tragedii nie bedzie. Tylko sie Dybale dokupi jakiegos sensownego konkurenta i tyle.
Btw. ktos cos wie w jakim tonie Zizou wypowiadal sie o Moracie?
CavAllano pisze:(dlatego uważam, że van der Wiel za darmo to świetna okazja, Marotta na pewno ma ją na uwadze)
Niepokoi mnie, ze Inter sie kolo niego kreci ::/:
Paweljuve2006 pisze:
Poprostu pisze:Orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja Jorginho? Może go by udało się wyciągnąć zima?
Podpisał niedawno nowy kontrakt do 2020 roku.
meda11 pisze:Obok Allana i Higuaina kluczowy gracz Napoli. Do dnia dzisiejszego w Serie A i CI rozegrał łącznie 17 spotkań (1325 minuty na 1530 możliwych). W grudniu przedłużył kontrakt o dwa lata - do 2020. Także ten...
Pomijajac to, co wyluszczyli koledzy powyzej, uwazam, za gracz to fajny, ale myslalem, ze bardziej sie rozwinie. Sa lepsi od niego. Wiadomo, ze za wiekszy hajs, no ale chyba kupujemy do pierwszej "11"?
ponoć Marotta pisze:Po co mielibyśmy sprowadzać Gundogana, jeśli mamy już Claudio Marchisio? Mamy wiele opcji dla linii pomocy, ale Ilkay nie jest jednym z piłkarzy, o których dyskutujemy. Inni także są łączeni z Juventusem. Poza tym uważam, że Borussia nie sprzeda go za żadna cenę
No coz...

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
mikqs88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 22:37

Każdy pisze o ewentualnych wzmocnieniach juve w pomocy, ataku a trzeba też pomyśleć przyszłościowo o obsadzie bramki, nasz capittano Gigi powoli kończy karierę prawdopodobnie w przyszłym sezonie. Alisson Becker z Internationalu Porto Alegre ponoć wybrał Romę wiec trzeba poszukać innego kandydata nie mam pojęcia kto Może ktoś z trójki:Perin, Donnarumma, Sirigu bądź ktoś z zagranicznych golkiperów czekających na życiowe wyzwanie np. Ter Stegen czy nasz młody obiecujący Bartek Drągowski

mikqs88
Kadziel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 22:45

mikqs88 pisze:Każdy pisze o ewentualnych wzmocnieniach juve w pomocy, ataku a trzeba też pomyśleć przyszłościowo o obsadzie bramki, nasz capittano Gigi powoli kończy karierę prawdopodobnie w przyszłym sezonie. Alisson Becker z Internationalu Porto Alegre ponoć wybrał Romę wiec trzeba poszukać innego kandydata nie mam pojęcia kto Może ktoś z trójki:Perin, Donnarumma, Sirigu bądź ktoś z zagranicznych golkiperów czekających na życiowe wyzwanie np. Ter Stegen czy nasz młody obiecujący Bartek Drągowski
Gigi zapowiadał wielokrotnie, że chce grać do mundialu 2018, jeśli nie zaliczy nagłego spadku formy to 2,5 roku będzie u nas grał, a co by nie mówić Gigi w obecnej formie jest najlepszy. Tak wiem są Neuer, De Gea, i inni, ale Gigi jest jeden ! :hellyes: Dlatego o bramkę bym się na razie nie martwił.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 22:45

mikqs88 pisze:Nasz Capitano Gigi powoli kończy karierę prawdopodobnie w przyszłym sezonie
Gdzie to wyczytałeś? Bynajmniej nie było żadnej jego wypowiedzi w tej sprawie. On jeszcze grał będzie wiele długich sezonów ;) Z tego co mówił właśnie - zamierza pojechać na Mundial do Rosji. Co nie znaczy że zakończyć karierę po nim. Zresztą w formie jest fenomenalnej przez cały czas, po co miałby odchodzić? - Bramka? O to to jestem spokojny i Tobie też polecam nie stresować się tym ;)

O Boże @Kadziel uprzedziłeś mnie!

P.S. Lealiego może uda się opchnąć... Dla mnie on jest całkowicie zbędny Juventusowi, nie widzę go w tej drużynie w ogóle. Nie ten poziom!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 22:51

No jak to gdzie wyczytał? Alisson Becker ponoć wybrał wielką Romę. Donnarumma już jest w większym klubie to co będzie odchodził. W walce o Perina z potęgami angielskimi szans nie mamy. Na Sirigu jesteśmy za biedni. Ter Stegen to w stronę Włoch spojrzy co najwyżej jak będzie oglądał pogodę w TV a Bartek Drągowski życiowe wyzwanie podejmie w Legii, klubie wszak bardziej prestiżowym niż jakieś Juve. Ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości odnośnie intencji powyższego posta?

Niedługo znów się pojawią jakieś sensacyjne fotki z Malpensy w stylu Fabregasa czy Ibry.

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 23:50

Oj nudzi się, nudzi.. kolejną ciekawostkę w mediach napotkałem. Otóż Juve ciągle poszukując wzmocnień pomocy spojrzał w kierunku Old Trafford, a konkretnie Herrery. Bardzo ciekawy plejas, który za wiele nie gra..., a może to przykrywka pod Matę ;)?

jak to zaś wynajdę, to podrzucę linka

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 23:51

Zastanawia mnie czy my nikogo nie złapiemy w to okienko? Nawet żadnego leszcza, to takie nie w stylu Marotty. No może chociaż Pazzini, albo inny Cerci. Przecież Beppe tak dla zasady musi kogoś pozyskać.

PrzemasJuve, nie trudź się, Herrera był tu gdzieś wcześniej poruszany.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 23:58

Był. Stronę wcześniej ktoś coś pisał chyba. Ja o nim jakieś przebąkiwania słyszałem koło miesiąca temu może i akurat chwilę później się ukazał wywiad z samym Herrerą, że chciałby zostać w United także sobie możemy go raczej odpuścić. Poza tym oni na niego wywalili ponad 40 baniek bodajże także po rozsądnej cenie i tak by go nie oddali.

No jak to nie Robaku? Już Mandragora ponoć jest :whistle: Możnaby jakiegoś brata Kwadwo jeśli posiada takowego przygarnąć co by straszył rywali z ławki jak sam Asa będzie w szpitalu :dance2: Może nikt by się nie skapnął.

A Caceres ponoć ma zostać do lata a później papa bo o ile sam Martin by chciał zostać tak Fonseca namieszał i nie chcemy z nim przedłużać kontraktu.

Edit: Właśnie Marchetti na Sky stwierdził, że Juventus w zimie nie sprowadzi nikogo.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2016, 01:01

Takze Pedullà stwierdzil dzis, ze obecnie nic sie w temacie naszego mercato nie dzieje, bo chcielibysmy wzmocnic sklad zawodnikami lepszymi niz mamy obecnie, a takich na rynku w tym momencie po prostu nie ma.

Jak dla mnie to bardzo dobra informacja. Przydalby sie co prawda jakis dodatkowy pomocnik, ale tylko na zasadzie wypozyczenia, by nie musiec sie meczyc z kolejnym uciazliwym kontraktem. W lecie odpalimy Lemine i Hernanesa, a od samego poczatku okienka bedzie mozna szukac na ich miejsce wartosciowych nastepcow. Mam nadzieje, ze Marotta kolejny raz nie popelni juz bledu z pozyskaniem kogos na pale, byle tylko sie pojawil. Sam przyznal, ze Hernanes nie byl pozyskiwany jako ten wymarzony zawodnik, a bylismy w patowej sytuacji, majac do dyspozycji ledwie kilka ostatnich godzin okienka. Na szczescie nasza obecna sytuacja kadrowa nie wymaga od niego nerwowych ruchow, jakie obserwowalismy w ostatnich latach.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2016, 01:22

Za te dwojke jeden porzadny wystarczy. :cwaniak:

La fidanzata d'Italia
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2016, 06:35

Mkhitaryan przyjdzie do nas bo wczoraj jakiś Mkhitaryan zalajkował moje zdjęcia na instagramie :smile:

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2016, 09:37

Cały internet huczy o prośbie Hazarda... Podobno poprosił o zgodę na transfer.
Nie wierze, ze Chelsea puści go do bezpośredniej konkurencji, wiec Premier league odpada. Nie chce tez wierzyć, zeby Belg zdecydował sie tez wrócić do Francji, wiec PSG rownież odpada. Barcelona nie ma go gdzie zmieścić, Trio NSM jest nie do ruszenia, wiec zostaje Real i Bayern. Znając Pereza, ten nie przepuści takiej okazji... Wydaje mi sie rownież, ze aby zakupić piłkarza wartego 60 mln +, Real będzie musiał sie kogoś pozbyć i miejmy nadzieje, ze będzie to Isco :D Zidane na pewno przychylnie spojrzałby na taki ruch, gdyż juz pare miesięcy temu pojawił sie news, jakoby Zidane zachwalał Edena Perezowi.

To co, telenowela rozkręca sie na nowo?

mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2016, 13:21

RICTOR pisze: Tak. A kolejnym razem zagra w LM jak już będzie po 30 chyba, że ucieknie do innego klubu albo Wolfsburg znowu przez pomyłkę się zakwalifikuje jakimś cudem :ok: .
Niby czemu? Skąd możesz wiedzieć, co będzie za rok? Jasne, że Juve to większa marka, ale na chwilę obecną tak się sytuacja ułożyła, że Draxler ma wraz ze swoim klubem większe szanse zajść dalej w LM, niż Wy. Co się wydarzy w przyszłym sezonie - zobaczymy. Ale siła ligi - a co za tym idzie ilość slotów w LM - w jakiej pozostał, też sprawia, że o kwalifikację choćby do tej fazy grupowej LM martwić się specjalnie nie będzie musiał, a jednocześnie ma dużo łatwiej o pierwszy skład. Wcale bym nie powiedział, że Niemiec źle na tym transferze wyszedł. A wręcz powiedziałbym, że wszyscy na nim wyszli dobrze, bo nie bardzo wyobrażałem go dobrze sobie radzącego w Turynie.
Fedo pisze: Strony Ci się pomyliły. To nie Wolpoland.
Jak to, to trzeba być kibicem VFL, żeby stwierdzić, że Bayern jest faworytem dwumeczu z Juve? Czy na forum Juve wolno wieścić tylko zwycięstwa Juve?
Medzeer pisze:Wydaje mi sie rownież, ze aby zakupić piłkarza wartego 60 mln +, Real będzie musiał sie kogoś pozbyć i miejmy nadzieje, ze będzie to Isco :D
No tak, tylko jaki to by miało sens? To znaczy, zdaję sobie sprawę, że niejednokrotnie w działaniach madryckiego klubu próżno szukać sensu i logiki, ale jednak Belg to skrzydłowy. Prędzej bym to łączył z ostatnimi doniesieniami, jakoby z Madrytu odejść chciał Bale.

Na Waszym miejscu jednak cieszyłbym się, że żadnego Herrery nie będzie; przecież to zwykły przeciętniak, a United za paczkę czipsów z pewnością by go nie puściło. 30 milionów niewyjęte, a żadnych cudów chłopak na boisku robić nie będzie.

Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2016, 14:42

Tak jak zauważyłeś, w działaniach Realu próżno szukać jakiejkolwiek logiki.
Chociaż z drugiej strony, paradoksalnie, może się okazać, że to jeden z nielicznych klubów, który wie co robi...

W końcu Futbol to maszynka do zarabiania pieniędzy, im bardziej rozpoznawalny zawodnik, tym więcej kasy wpłynie do klubowej kasy. A o to przecież Perezowi chodzi. Poza tym Eden śmiga na lewym skrzydle, Bale w Madrycie przeszedł na prawe. Zostaje Ronaldo, który mógłby grać tuż za benzemą. Tym bardziej, że wcześniej ( nie wiem jak za Benka) Real często grał 4-5-1, i w tym ustawieniu jest miejsce dla belga, dla Garetha i dla Cristiano. Na pewno nie ma miejsca dla Isco.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2016, 14:47

Nie zapominaj o Jamesie który kosztował 80 mln.

Mi się wydaje się, że bardzo prawdopodobne jest odejście Ronaldo po sezonie. Ostatni dzwonek na zarobienie krocia bo chętnych nawet na wydanie 100 mln nie zabraknie w Paryżu czy MC.

Obrazek
Zablokowany