Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 19:15

Morgesztern pisze:
Wojtek pisze:
Morgesztern pisze:Co do Nainggolana to jest to moje osobiste transferowe marzenie, ale pewnie się nie uda. :cry:
a gdzie byś go chciał wcisnąć mając pomoc Pogba,Marchisio,Pirlo,Vidal ?
Shaquiri? Wielkie tak!
Jestem zwolennikiem tego transferu, ale latem. W letnim mercato NA PEWNO opuści nas Vidal lub Pogba. Andrzej nie może grać w każdym meczu, zresztą ostatnio gra przeciętnie. Przydałby nam się gość, który gra cały mecz, od początku do końca. Takim zawodnikiem jest Radja "Ninja" Nainggolan. :-D
Co do Szwajcara to też popieram. :wink:
Niczego niema NA PEWNO, tym bardziej, że Vidal w tym sezonie obniżył swoje loty i nie będzie już tak łakomym kąskiem na rynku, poza tym mówi się, że United weźmie się za Strootmana. Pogba? Paul zostanie z nami jeszcze co najmniej rok albo i dłużej.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 19:24

Wojtek pisze:
Morgesztern pisze:
Wojtek pisze:
Shaquiri? Wielkie tak!
Jestem zwolennikiem tego transferu, ale latem. W letnim mercato NA PEWNO opuści nas Vidal lub Pogba. Andrzej nie może grać w każdym meczu, zresztą ostatnio gra przeciętnie. Przydałby nam się gość, który gra cały mecz, od początku do końca. Takim zawodnikiem jest Radja "Ninja" Nainggolan. :-D
Niczego niema NA PEWNO, tym bardziej, że Vidal w tym sezonie obniżył swoje loty i nie będzie już tak łakomym kąskiem na rynku, poza tym mówi się, że United weźmie się za Strootmana. Pogba? Paul zostanie z nami jeszcze co najmniej rok albo i dłużej.
No właśnie, Vidal obniżył loty. Odpowiedź na twoje pytanie gdzie bym go wcisnął to: w miejsce Vidala. Tak, wolę Nainggolana od Vidala, przynajmniej w takiej formie. Możecie co niektórzy nazywać mnie idiotą, ale OBECNIE takie jest moje zdanie. Belg nie miał na dobrą sprawę żadnego słabego meczu, a dobre spotkania odgrywa prawie zawsze. Vidal? Gra wręcz fatalnie. Miewa przebłyski, ale to zdecydowanie za mało. Na chwilę obecną Radja przewyższa Arturo o jakieś dwie długości. Takie mam osobiste odczucia.

Obrazek
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 19:30

Co do Shaqa, pokazał chociażby w sparingu z Polską kilka cech, które pozwalają mu zaufać jako cofniętemu napastnikowi. Mając w składzie Pogbę, Markiza, Pirlo, powiedzmy nawet Teveza i Leosia, naprawdę nie potrzebujemy wirtuoza rozgrywania. Ze Szwajcara nie ma żadnego Topa, a nawet szanse na to są bardzo marne, że nim zostanie. Jednak posiada cechy, których w tym momencie nam brakuje. Nieprzewidywalność i siła. Comana jako naszą siłę widzę za dwa lata, może jako następca Teveza.

Co do Belga z Romy. Pamiętam jak był przymierzany do nas. Jaki to był płacz na forum... po co nam ten mnich? Mamy Vidala :)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 19:37

Jakbyśmy oceniali jakość składu "na tę chwilę" to co pół roku trzeba by było gruntownie przemeblowywać kadrę.

Z tego co pamiętam to do nas za bardzo nie chcieli puścić Nainggolan bez 20 mln E na stół tu i teraz.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 19:42

Morgesztern pisze:
Wojtek pisze:
Morgesztern pisze: Jestem zwolennikiem tego transferu, ale latem. W letnim mercato NA PEWNO opuści nas Vidal lub Pogba. Andrzej nie może grać w każdym meczu, zresztą ostatnio gra przeciętnie. Przydałby nam się gość, który gra cały mecz, od początku do końca. Takim zawodnikiem jest Radja "Ninja" Nainggolan. :-D
No właśnie, Vidal obniżył loty. Odpowiedź na twoje pytanie gdzie bym go wcisnął to: w miejsce Vidala. Tak, wolę Nainggolana od Vidala, przynajmniej w takiej formie. Możecie co niektórzy nazywać mnie idiotą, ale OBECNIE takie jest moje zdanie. Belg nie miał na dobrą sprawę żadnego słabego meczu, a dobre spotkania odgrywa prawie zawsze. Vidal? Gra wręcz fatalnie. Miewa przebłyski, ale to zdecydowanie za mało. Na chwilę obecną Radja przewyższa Arturo o jakieś dwie długości. Takie mam osobiste odczucia.
Jak mi ktoś zapewni, że Vidal w lato pójdzie za co najmniej 40 milionów i to we wczesnym etapie mercato, to byłbym na tak. Ale w tej chwili jest to wróżenie z fusów, tak jak to robią ci dziennikarze, sami sobie wymyślając kolejne newsy.
Zresztą ta cała plotka śmierdzi, widać brak wiedzy, bo zagraniczny klub nie może kupić połówki ( na Ciro w to lato musiały się zgodzić oba kluby z Turynu ), a i nie wiem nawet, czy włoski klub może kupić połówkę bez zgody właściciela drugiej części piłkarza. A nawet jak się tak da, to wyobraź sobie, jakie zaporowe ceny rzucałaby Roma...

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 20:13

Dajcie spokój z tym Nainggolanem, przecież Roma go nie wypuści z rąk ot tak. To ich kluczowy zawodnik, więc tym bardziej ciężko mi jest go sobie wyobrazić w koszulce Juve czyli konkurenta do tytułu. Co do Shaqa to wciąż nie wierzę w jego transfer. Może i rozpoczęliśmy negocjacje, ale to wcale nie oznacza, że zakończą się one porozumieniem. Nie napalam się bo już nie raz się srodze zawiodłem. Kto to już u nas miał nie grać: Aguero, Van Persie, Rossi, Sanchez, Di Natale, Jovetic, a jak się skończyło ? Dlatego uwierzę jak zobaczę.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 20:17

rufi8 pisze:Dajcie spokój z tym Nainggolanem, przecież Roma go nie wypuści z rąk ot tak. To ich kluczowy zawodnik, więc tym bardziej ciężko mi jest go sobie wyobrazić w koszulce Juve czyli konkurenta do tytułu. Co do Shaqa to wciąż nie wierzę w jego transfer. Może i rozpoczęliśmy negocjacje, ale to wcale nie oznacza, że zakończą się one porozumieniem. Nie napalam się bo już nie raz się srodze zawiodłem. Kto to już u nas miał nie grać: Aguero, Van Persie, Rossi, Sanchez, Di Natale, Jovetic, a jak się skończyło ? Dlatego uwierzę jak zobaczę.
to ze go nie wypusci to pewne, to ze mozemy im robic troche koło pióra to inna sprawa. Nam zepsuli z Iturbe- no i nie przekonuje mnie to, że mamy im dziękowac, bo jasne, jest to, że może u Maxa teraz grałby pierwsze skrzypce, a moze po prostu w taktyce Rudiego sie nie sprawdza, wiec jeśli mamy szanse napsuc im troche krwi, zwiekszyc ich wydatki to czemu nie. Wiadomo jak na to zareaguje Garcia - trochę wyprowadzi sie go z równowagi, zamiast na trenowaniu skupi sie na gadaniu, same plusy :)

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 20:25

Robaku pisze: to ze go nie wypusci to pewne, to ze mozemy im robic troche koło pióra to inna sprawa. Nam zepsuli z Iturbe- no i nie przekonuje mnie to, że mamy im dziękowac, bo jasne, jest to, że może u Maxa teraz grałby pierwsze skrzypce, a moze po prostu w taktyce Rudiego sie nie sprawdza, wiec jeśli mamy szanse napsuc im troche krwi, zwiekszyc ich wydatki to czemu nie. Wiadomo jak na to zareaguje Garcia - trochę wyprowadzi sie go z równowagi, zamiast na trenowaniu skupi sie na gadaniu, same plusy :)
Marotta to nie Moggi, skupi się raczej na tym czy zabulić Porto 800 tys czy 1mln E za wypożyczenie Rolando, Negocjacje utkną w martwym punkcie i stwierdzi, że skład i tak mamy konkurencyjny, a kontuzjowani lada moment powrócą do zespołu :D

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 20:46

Morgesztern pisze:wolę Nainggolana od Vidala, przynajmniej w takiej formie. Możecie co niektórzy nazywać mnie idiotą, ale OBECNIE takie jest moje zdanie.
Nie jesteś idiotą, to racjonalne, tyle że niewdzięczne podejście. Vidal w formie to samograj, teraz jest pod nią, a charakter ma trudny (i tryb życia chyba mało sportowy), ale... No właśnie. Chilijczyk dawał kilkukrotnie do zrozumienia, że utożsamia się jakoś z naszyym klubem. Facet nie tylko zostawiał dla nas na boisku sporo zdrowia (ot, taka - dobrze płatna! - praca), ale też - w świecie najemników - oszpecił się tatuażem (za to nikt mu nie płaci), symbolizującym mistrzostwa z Juve Conte. Nainggolan z kolei możliwość przejścia do Juve miał (tak wynikało z doniesień mediów), a wybrał ofertę Romy, z którą nigdy nie mieliśmy dobrych stosunków... Naprawdę chciałbyś zamienić naszego żołnierza, w kryzysie, ale jednak naszego, za chłopaka, który wolał Romę?

Nie lubię uderzania w taki patetyczny ultrasowski ton, ale czasem trzeba: miejmy trochę dumy!

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 21:01

Arbuzini pisze:
Jacky pisze:Ty bys go nie opchnal majac na jego miejsce np. Nastasicia lub muszacego juz grac w powaznej pilce Ruganiego?
Opchnąłbym, ale nie za 10 mln E, bo taka kwota nic nam praktycznie nie daje. Chiellini jest strasznie drewniany, ale w formie to wciąż bardzo dobry obrońca. Moim zdaniem na wiosnę ubiegłego sezonu był naszym najlepszym stoperem. Patrząc na to, że Barcelona za rok starszego Mathieu zapłaciła 20 mln E to my też minimum takiej kwoty powinniśmy żądać. Akurat Rugani, czy Nastasic mają tutaj dla mnie drugorzędne znaczenie. Od początku sezonu (nie mylić z pre-sezonem) bardzo fajnie gra Ogbonna i to on obecnie powinien być partnerem Bonucciego na środku obrony, a nie Giorgio pod formą.
Kwote transferu wzialem z dupy, bo nie mam pojecia ile w tej chwili moglby byc wart. Oczywiscie, ze chcialbym za niego jak najwiecej :)
sebatiaen pisze:Roma wydała za wypożyczenie Naingolana 3 mln euro i za połówkę karty 6 mln.
Teraz oni chcą dać pozostałe 6 mln za drugą połówkę tylko że Cagliari się postawiło i chce 10, widzą że belg się pięknie rozwinął i mają prawo chcieć więcej.
My w okolicach tej sumy bedziemy miec... Pereyre. Skonczmy juz konszachty z Udine :doh:
sebatiaen pisze:Na Calcio pisze też o możliwej wymianie z Ajaxem.
Prawdopodobnie wypożyczenia Denswil - Rugani.
Yyy, naczy ze co? Damy im Ruganiego, a wezmiemy Dance-vila? Poroniony pomysl.
Morgesztern pisze:
Wojtek pisze:
Morgesztern pisze:Co do Nainggolana to jest to moje osobiste transferowe marzenie, ale pewnie się nie uda. :cry:
Shaquiri? Wielkie tak!
Jestem zwolennikiem tego transferu, ale latem. W letnim mercato NA PEWNO opuści nas Vidal lub Pogba.
Ztymżenienapewno. Pogba zapewne odejdzie, ale po ME we Francji, kiedy to jego cena wybije pod niebiosa. W zwiazku z tym, musimy zostawic w druzynie innego kozaka, czyli Vidala, ktory moze obecnie nie zachwyca, ale to dalej kawal grajcara. Zreszta transfer Mongoła do nas jest awykonalny, wiec o czym ta gadka.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 21:07

Łukasz pisze:
Morgesztern pisze:wolę Nainggolana od Vidala, przynajmniej w takiej formie. Możecie co niektórzy nazywać mnie idiotą, ale OBECNIE takie jest moje zdanie.
Nie jesteś idiotą, to racjonalne, tyle że niewdzięczne podejście. Vidal w formie to samograj, teraz jest pod nią, a charakter ma trudny (i tryb życia chyba mało sportowy), ale... No właśnie. Chilijczyk dawał kilkukrotnie do zrozumienia, że utożsamia się jakoś z naszyym klubem. Facet nie tylko zostawiał dla nas na boisku sporo zdrowia (ot, taka - dobrze płatna! - praca), ale też - w świecie najemników - oszpecił się tatuażem (za to nikt mu nie płaci), symbolizującym mistrzostwa z Juve Conte. Nainggolan z kolei możliwość przejścia do Juve miał (tak wynikało z doniesień mediów), a wybrał ofertę Romy, z którą nigdy nie mieliśmy dobrych stosunków... Naprawdę chciałbyś zamienić naszego żołnierza, w kryzysie, ale jednak naszego, za chłopaka, który wolał Romę?

Nie lubię uderzania w taki patetyczny ultrasowski ton, ale czasem trzeba: miejmy trochę dumy!
czy on wolał Rome czy Cagliari my chyba nigdy nie proponowalismy powaznych hajsow za Belga? Chłop raczej nie wypowiadal sie co do preferencji klubowych,czekał na ruch Sardynczyków i otrzymał polecenie sluzbowe i tyle w temacie.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 21:22

Robaku pisze: czy on wolał Rome czy Cagliari my chyba nigdy nie proponowalismy powaznych hajsow za Belga? Chłop raczej nie wypowiadal sie co do preferencji klubowych,czekał na ruch Sardynczyków i otrzymał polecenie sluzbowe i tyle w temacie.
Proponowalismy. W ostatni dzien mercato 2013 Nainngolan byl u nas jedną nogą, ale w ostatniej chwili wszystko zablokował prezes Cagliari jednoczesnie "dajac nam slowo", ze sprzeda nam Belga zimą 2014.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 21:26

Ja myślę, że Radja to profesjonalista. Romy nie opuści w styczniu, ale gdy będzie miał okazję grać w lepszym klubie z realnymi szansami występu to nie odmówi. Tak sobie tylko myślę, ale to chyba nie jest zakamufolwany Totti :D

Podobno Chelsea wykłada 7,8 mln € za Andreja Kramaricia, którym nadal interenu je się Juve. (calciomercato.com)

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 21:50

jakku1 pisze:
Robaku pisze: czy on wolał Rome czy Cagliari my chyba nigdy nie proponowalismy powaznych hajsow za Belga? Chłop raczej nie wypowiadal sie co do preferencji klubowych,czekał na ruch Sardynczyków i otrzymał polecenie sluzbowe i tyle w temacie.
Proponowalismy. W ostatni dzien mercato 2013 Nainngolan byl u nas jedną nogą, ale w ostatniej chwili wszystko zablokował prezes Cagliari jednoczesnie "dajac nam slowo", ze sprzeda nam Belga zimą 2014.
ale jakku jakie byly powazne hajsy w 2013? roku? Bo wiesz, to moglyby kwoty rzedu 1 mln...
ja sie przychyle do tekstu Morgenszterna- Radja to pro...jak dostanie wiecej od Juve - przyjdzie.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2014, 00:25

Nie ma się co bawić w fantasymercato. Ktoś myśli że Roma odda takiego zawodnika głównemu rywalowi? Czy w ogóle ktoś u nas myśli o szukaniu zastępstwa Vidalowi, bo ten ma słabszy okres, mimo że ma najwięcej odbiorów w drużynie a bramek strzelił więcej niż Llorente?

Temat trequartisty jest dużo ciekawszy. Sam Shaqiri wpisuje się w naszą koncepcję budowania zespołu, to znaczy wyciągania nieszczęśliwych talentów z wielkich klubów. Chłopak zresztą ma potencjał i "to coś".
Jednak kandydatura Sneijdera, mimo że nie trafiała do mnie na początku, też jest bardzo interesująca. To zawodnik światowego formatu sprzed kilku sezonów i od czasu do czasu o tym przypomina, mimo że od kilku lat nie grał w dobrze skomponowanym zespole. A u nas wzmocnienie właśnie jego pozycji dałoby największy skok jakościowy.
Jeśli tacy zawodnicy jak Pirlo i Buffon, może do tego Tevez, chcieliby jeszcze pomarzyć o znaczącym wyniku w LM, musielibyśmy się na nią rzucić w przyszłym sezonie, a do takiego projektu bardziej pasuje Holender.

Zresztą, dlaczego nie obaj? :D

Obrazek
Zablokowany