Mercato (2012-2014)
- deszczowy
- Juventino
NIE, kurdesz!! Jaki Balotelli?? Tak was rozmiękczyły jego łzy w finale czy rozbawiły setki grafik?
To jest jeszcze Juventus czy powoli przytułek dla niechcianych Interistów?
To jest jeszcze Juventus czy powoli przytułek dla niechcianych Interistów?

- Castiel
- Juventino
Elo Vidal:) pisze: Mam nadzieję, że Marotta pozbędzie się łatki człowieka, który nie umie sprzedawać, bo kupować to on potrafi.

Mam pytanie czy Ty jako prezes jakiegokolwiek klubu z Serie A kupiłbyś za $ Motte, Martineza, Melo, Elie, Krasicia i Iaquinte? Jezusie...
To był błąd, że znaleźli się w tym klubie, ale kto mógł przewidzieć, że tak to się wszystko potoczy? Teraz ciężko będzie ich opchnąć. Najwięcej do powiedzenia o sprzedażach mają ci którym udało się na allegro opchnąć stare radio samochodowe albo kostkę ramu.
Obiecaj na forum, że jak uda Ci się trafić 6 w lotto to sam ich odkupisz z Juve, a potem z zyskiem sprzedaż.
- Vimes
- Juventino
- binio
- Juventino
Piszesz i piszesz, nabijasz posty a nie myślisz ...Castiel pisze:Elo Vidal:) pisze: Mam nadzieję, że Marotta pozbędzie się łatki człowieka, który nie umie sprzedawać, bo kupować to on potrafi.
![]()
![]()
![]()
Mam pytanie czy Ty jako prezes jakiegokolwiek klubu z Serie A kupiłbyś za $ Motte, Martineza, Melo, Elie, Krasicia i Iaquinte? Jezusie...
To był błąd, że znaleźli się w tym klubie, ale kto mógł przewidzieć, że tak to się wszystko potoczy? Teraz ciężko będzie ich opchnąć. Najwięcej do powiedzenia o sprzedażach mają ci którym udało się na allegro opchnąć stare radio samochodowe albo kostkę ramu.
Obiecaj na forum, że jak uda Ci się trafić 6 w lotto to sam ich odkupisz z Juve, a potem z zyskiem sprzedaż.
Dwójka z wymienionych była kupiona za kadencji Secco, na Krasicia wszyscy byli napaleni, i śmiem twierdzić, że w takiej Chelsea byłby mega zawodnikiem, ale nie w taktyce Conte. Motta, Marinez i Elja - fakt, ryzykowne transfery i wtopa.

- Piti
- Juventino
Balotelli nie byłby złą opcją a tak poza tym ktoś pisał wyżej, żebyśmy przestali ściągać niechcianych interistów
no jeśli Balo byl nie chciany no to leże.. niewiem zresztą te wasze myślenie mnie dobija..gdyby Marotta szedł waszym tokiem myślenia, to Pirlo nie, bo ikona Milanu, Lucio nie bo z Interu, Vucinic nie bo z Romy, Matri nie, bo wychowanek Milanu..ehh..
tak poza tym Prandelli potrafił go ogarnąć, Conte myślę też by to potrafił
Problem w tym, że to pupil Manciniego jeszcze za czasów gry w ynterze. Tyle ile Balo zarobił czerwonych kartek za swoją głupote to powinien z klubu wylecieć dawno

tak poza tym Prandelli potrafił go ogarnąć, Conte myślę też by to potrafił

- evilboy
- Juventino
Nie zgadzam się. Dobry dyrektor transferowy powinien umieć tak sprzedawać, jak i kupować. Spójrz na syf, jaki wciskają domokrążni akwizytorzy, a przekonasz się, że i większy badziew można ludziom wcisnąć, jeśli się tylko ma odpowiednie umiejętności. Człowiek, który zajmuje się handlem (a takim kimś - oczywiście w specyficznych, piłkarskich warunkach - jest Marotta) powinien tak zabajerować dyrektorów innych klubów, żeby doszli do wniosku, że robią świetny interes. Żeby fapali przed transferem do kompilacji na YouTubie... Żeby byli napaleni jak inter na Mudingayia! Gwarantuję Ci, że i gorszymi piłkarzami się handluje.Castiel pisze:Elo Vidal:) pisze: Mam nadzieję, że Marotta pozbędzie się łatki człowieka, który nie umie sprzedawać, bo kupować to on potrafi.
![]()
![]()
![]()
Do tego dochodzi także kwestia psychologii i rozmowy z samym zawodnikiem - uświadomienia mu, że powinien zgodzić się na niższy kontrakt i pójść na rok do Lecce - tam dzięki regularnym występom się odbuduje, wróci do reprezentacji, a potem pójdzie grać do Realu albo Barcy.
Skoro Ramirez ma kosztować 20 mln, to nie skusiłbyś się w mega promocji na Martineza lub Krasicia za dyszkę?
EDIT: Z tym YT to raczej taka ironia

@Oł_je: a jakbym dorzucił kołpaki do Jeepa?
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2012, 10:41 przez evilboy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Castiel
- Juventino
W Serie A chyba nie ma aż takich kretynów wśród dyrektorów i prezesów by wziąć zawodników będących u nas na wylocie i jeszcze za nich płacić. Nikt nie jest na tyle głupi, a ludzie liczą się z każdym wydatkiem dlatego może okazać sie, że rozwiązanie kontraktu to jedyne wyjście. Melo i Ziegler nie powinni mieć problemu ze znalezieniem nowego klubu, ale Martinez i Iaquinta od dłuższego czasu nie grają i sa ciągle połamani - kto się zdecyduje na takie ryzyko? Motta to chyba przesiedzi w domu przed tv po tym co pokazał w Catanii. Elia i Krasic też powinni łatwo znaleźć nowy klub. W Juve nie mają szans na grę bo nie oferują nic w defensywie. W innych klubach mogliby sobie poradzić, ale nie u Conte. Właściciele klubów przed kupnem zawodnika wiedzą o nim wszystko, a nie tylko to co jest na YT :doh:
Sprzedaj stary tv kineskopowy za 4 tys argumentując tym, że ma świetną czerń
Sprzedaj stary tv kineskopowy za 4 tys argumentując tym, że ma świetną czerń

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ramirez - jeden z największych talentów w Serie A ostatnich lat. 21 lat i dwa dobre sezony w lidze za nim. Ogarnia chyba wszystkie ofensywne pozycje oprócz typowej 9tki. Prawdopodobnie żaden włoski klub nie stać na jego kupno.evilboy pisze:Skoro Ramirez ma kosztować 20 mln, to nie skusiłbyś się w mega promocji na Martineza lub Krasicia za dyszkę?
Martinez wygląda przy nim jak Harry Potter przy Hardkorowym Koksie

- jarek88
- Juventino
Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś.Castiel pisze:Przecierałem oczy kilka razy...nie zdziw się jak np dwójka z Udinese będzie grała w pierwszym składzie kosztem Marchisio i Pepe, Lichego i Caceresa. Giovinco jest lepszy od każdego naszego napastnika nawet włączając w to Mirka. Takich "ławkowiczów" to ja bym chciał w Juve zawsze. Czołowe kluby Serie A już trzęsą portkami bo możemy praktycznie wystawić 2 równe składy. To Juve może coś zdziałać. Skład prawie kompletny. Brakuje tylko super napastnika, ale też bez przesady - więcej jak 30 mln to nie damy. Już wolałbym dać $ i np Quaga Fiorentinie za Joveticia.jarek88 pisze: To dziwne, ale większość jest zadowolona (ja też) z działań Marotty, ale jak na razie nie kpiliśmy nikogo, kto podwyższyłby jakość naszej wyjściowej jedenastki. Owszem, mamy świetnie uzupełniony środek pomocy, bardzo dobrze wzmocnioną pozycję cofniętego napastnika, dobrze prezentuje się środek obrony i prawa strona boiska, ale to 'tyko' zawodnicy do walki o pierwszą jedenastkę lub już skazani na ławkę.

- jakku1
- Juventino
Sama sprawa Verrattiego chyba w tym momencie wymaga jakiegos powazniejszego wyjasnienia. Jakis czas temu, z informacji, ktore uzyskal Curva, wylanil sie bardzo pozytywny obraz w kontekscie transferu tego chlopaka i mowiac szczerze, ja dalej bylbym o jego przyszlosc spokojny. W trakcie rozmow z Verrattim okazalo sie, ze pilkarz jest wielkim fanem Juvetnusu, od dziecka jego marzeniem bylo w granie w naszej koszulce i zrobi ze swojej strony wszystko, aby do nas dolaczyc w odpowiednim momencie (chcial zostac jeszcze sezon w Pescaerze i sie ogrywac w Serie A - Conte byl innego zdania, chcial chlopaka od razu). Z tego powodu wszyscy w Turynie byli spokojni, byla umowa z agentem pilkarza, z samym pilkarzem, chlopak jednoczesnie kategorycznie odrzucil mozliwosc transferu do innego klubu. Z tego tez powodu Juventus zlozyl tak skromna, w porownaniu z innymi druzynami, oferte za Verrattiego. Wiedzielismy i wciaz wiemy, ze on chce trafic tylko i wylacznie do nas. Dlatego tez Napoli zaczelo sie najpierw dogadywac z Pescara proponujac im duzo lepsze warunki, dlatego tez Pescara "zdjela gracza z rynku" - chcieli zarobic wieksze pieniadze, a wobec uporu Marco zdecydowali sie w ogole przerwac negocjacje, co mialo albo sklonic nas do poprawienia swojej oferty albo samego pilkarza do zaakceptowania oferty niebieskich. Nie stalo sie ani jedno ani drugie, ze wzgledow oczywistych - Verratti chce grac dla Juve i my o tym wiemy. I tak sie pewnie skonczy predzej czy pozniej. Na bazie tych informacji i jeszcze kilku innych szczegolow, ktorych juz nie pamietam, opieram swoj spokoj w tej kwestii ; )Vimes pisze:Agent Verrattiego i dyrektor sportowy Pescary już zdementowali plotki o rzekomych negocjacjach, a samemu Marco podobno marzy się nauka pod okiem Pirlo.Bartek88 pisze:Żabojady z PSG chcą dac 12 mln euro +2mln premii - za tyle pescara ponoc jest w stanie go puścić. Ciekawe co na to mlody Verratti...
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Łoles
- Juventino
No to nie pozostaje mi nic jak tylko czekać na Verrattiego bo jeżeli on sam chce tylko do nas to nie możemy tego spieprzyć.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
jakkson kocham Twoje posty... Wszystko ładnie wytłumaczone, zebrane i poparte źródłami... masz kogoś? :lol:
Bardzo fajne/ciekawe trio nam się szykuje: Pogba, Leali, Veratti. Wszyscy niemal idealnie w jednym wieku. Mówcie co chcecie i wypominajcie tych wszystkich Iagów (?!), Faustów Rossich i resztę, ale mówię Wam: teraz będzie lepiej.
Co prawda widziałem na żywca tylko dwa mecze Verattiego i jeden Pogby (Leali tylko na skrótach i kompilacjach), ale chłopaki naprawdę świetnie grali i byli najjaśniejszymi (Pogba?!) punktami na boiskach.
Bardzo fajne/ciekawe trio nam się szykuje: Pogba, Leali, Veratti. Wszyscy niemal idealnie w jednym wieku. Mówcie co chcecie i wypominajcie tych wszystkich Iagów (?!), Faustów Rossich i resztę, ale mówię Wam: teraz będzie lepiej.
Co prawda widziałem na żywca tylko dwa mecze Verattiego i jeden Pogby (Leali tylko na skrótach i kompilacjach), ale chłopaki naprawdę świetnie grali i byli najjaśniejszymi (Pogba?!) punktami na boiskach.
- pan Zambrotta
- Juventino
Pogba, Veratti, Bouy, Appelt, a do tego nasi obecni środkowi ze średnią wieku +/- 26 lat. Nie licząc Pirlo. Za dużo ludzi. Pogba, czy inny Buj będą niezłymi niewolnikami do wyhandlowania za innych wartościowszych zawodników.
- pumex
- Juventino
Nie zapominaj o Marrone, na którego o wiele bardziej liczę niż na Pogbę czy Lealiego. Conte również chyba widzi w przyszłości Lukę jako podstawowego zawodnika. Szkoda, że tak rzadko grał w poprzednim sezonie, ale jak już był na boisku, zawsze pokazywał się z dobrej strony.yanquez pisze:Bardzo fajne/ciekawe trio nam się szykuje: Pogba, Leali, Veratti.
Bouy - z niego może również coś będzie. Pewnie chłopak jest trochę sfrustrowany. Pewnie teraz często pukałby do pierwszego składu Ajaxu, zdobywałby cenne doświadczenie a tak kisi się w Primce z perspektywą wyjazdu na wypożyczenie do jakiejś prowincjonalnej ekipy
Appelt chyba okazał się przewartościowanym talentem, przynajmniej takie głosy pojawiają się na różnych zagranicznych forach
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2012, 11:36 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- jarek88
- Juventino
Pescara na siłę nie sprzeda Verratti, sam zawodnik chce do Juve - ja nie widzę żadnego problemu i myślę, że najpóźniej za rok będzie nasz. Na razie mamy inne problemy, to też trzeba odpuścić Marco. Idealne rozwiązanie - dogadać się z zawodnikiem (niech blokuje inne transfery), rok pogra tam gdzie jest, nabierze doświadczenia w Serie A, z Pescarą usiąść do stało zimą i dograć ten transfer za rozsądne pieniądze lub innych zawodników.