Mercato (Lato 2015)
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Nigdzie nie napisałem,ze Shaqiri jest słaby, to akurat sobie wymyśliłeś:)zahor pisze:Dwa pytania:sebatiaen pisze: Juve i Liverpool chcą wykupić drugą połówkę od Cagliari [Liverpool już zaoferował 9 mln] i w ciemno licytacją bić się bezpośrednio w konkursie kopert z Romą:)
1. Od kiedy to niegrającą połówkę można sobie sprzedawać na prawo i lewo bez zgody drugiego klubu?
2. Od kiedy to połówkę piłkarza można sprzedać do zagranicznego zespołu?Wybacz, ale miotasz się straszliwie. Najpierw twierdziłeś że jest za słaby, potem że za bardzo samolubny, teraz z kolei że za mało ograny.AdiJuve pisze:Po prostu w mojej ocenie jest jeszcze za mało ograny by go w ogóle stawiać w roli gracza,który przyjdzie i zrobi różnicęNo i tutaj właśnie będziemy mieli przykład czegoś takiego. Zamiast wydać pod 30 baniek na Szwajcara, z którego pożytek byłby na lata, Marotta "zaoszczędzi" 10 milionów wykupując po prostu Pereyrę.AdiJuve pisze: Wszyscy chyba wiemy,ze Marotta robi super deale za darmo albo za grosze, obecna pierwsza 11 to raptem wydatek nieco ponad 50 baniek, zakładając 3 graczy przed(Buffon,markiz,Chiellini). Większa kasa siedzi na ławce.Nie wiem czemu tak jest, ale Beppe za darmo/pół darmo potrafi sprowadzić prawdziwą gwiazdę, praktycznie każdy transfer mu taki wypala, a jak już rzuci gotówką to bywa różnie.Tak szczerze - kojarzysz tego Konoplyankę z czegokolwiek innego, niż dwa czy trzy niezłe mecze na EURO?AdiJuve pisze:Dlatego wg mnie jeżeli dałoby radę Konoplyankę bądź Ayew za grosze to bym był zdecydowanie za opcją tych 2 graczy:)
Pereyra tak czy siak ma być wykupiony, jego bym w to nie mieszał, bo Beppe wyraził się dość jasno jeżeli chodzi o transfer Roberto.
Ukraińca kilka razy widziałem w LE i trochę więcej w ukraińskiej i on już w tym Dnipro się dusi, za chwilę się udusi i nic z niego nie będzie. Albo mu posmarują i dadzą dużą kasę albo odejdzie i Marotta powinien podziałać w jego bądź Ayewa sprawie. Darmowe/pół darmowe transfery w wykonaniu Beppe są zazwyczaj strzałami w 10

- zahor
- Juventino
Napisałeś że to kilka klas słabszy od Sancheza no-name, który ma "nie te umiejętności" żeby sprzedać go za więcej niż 20 baniek.AdiJuve pisze: Nigdzie nie napisałem,ze Shaqiri jest słaby, to akurat sobie wymyśliłeś:)
Ależ ja doskonale zdaję sobie z tego sprawę, podobnie jak pogodziłem się z faktem że Shaqiri u nas nie zagra. Jeżeli chodzi o transfery za pieniądze większe niż 15 baniek, Marotta specjalizuje się w piłkarz typu "solidny ligowiec", najchętniej z Udinese, do 20 milionów. Wyjątkiem jest tutaj Morata, którego transfer też jest dla mnie dziwny.AdiJuve pisze: Pereyra tak czy siak ma być wykupiony, jego bym w to nie mieszał, bo Beppe wyraził się dość jasno jeżeli chodzi o transfer Roberto.
Jako że nie śledzę ani ligi francuskiej, ani ukraińskiej, możesz mi jakoś wyjaśnić jakim cudem ci goście jeszcze nie trafili do żadnego poważniejszego zespołu?AdiJuve pisze: Ukraińca kilka razy widziałem w LE i trochę więcej w ukraińskiej i on już w tym Dnipro się dusi, za chwilę się udusi i nic z niego nie będzie. Albo mu posmarują i dadzą dużą kasę albo odejdzie i Marotta powinien podziałać w jego bądź Ayewa sprawie. Darmowe/pół darmowe transfery w wykonaniu Beppe są zazwyczaj strzałami w 10Ci dwaj ww gracze mają papiery na dobrą grę, tylko za długo już siedzą w tych swoich klubach, które nawet do elity krajowej nie należą.
- jakku1
- Juventino
1. I pojawilo sie jedno z nazwisk, ktore tak bardzo bylo owiane tajemnica, jesli chodzi o trequartiste: Sneijder. Z tym, ze problem ze Sneijderem jest taki, ze on nie moze grac w LM. Allegri chce koniecznie ofensywnego pomocnika, Holender jest dostepny, ale to tylko jedna z opcji. Na szczescie. Shaqiri chyba tez jest rozpatrywany w tej kategorii. Ale glowy nie dam.
2. W ostatnich godzinach, dniach, nawiazalismy kontakt z agentem Shaqiriego. To jest juz pewna informacja. Bayern jesli juz, to chce chlopaka sprzedac, cena to okolo 20m euro. Jest takze mozliwa opcja wypozyczenia ale oczywiscie z koniecznoscia wykupu po sezonie za ustalona kwote. O kontaktach z agentem Shaqiriego napisal zarowno GDM jak i Agresti.
3. Giovinco podobno sam chce sobie wybrac koniecznie klub, w ktorym bedize gral (nic dziwnego...), w zwiazku z czym wszelkie spekulacje prasowowe na temat wymiany z Fiorentina czy to na Neto, czy to na Savicia, moga okazac sie chybione.
4. Jesli chodzi o Zaze, to jakiekolwiek decyzje w jego sprawie zostana podjete najwczesniej latem. Tak przynajmniej twierdzi Tuttosport.
2. W ostatnich godzinach, dniach, nawiazalismy kontakt z agentem Shaqiriego. To jest juz pewna informacja. Bayern jesli juz, to chce chlopaka sprzedac, cena to okolo 20m euro. Jest takze mozliwa opcja wypozyczenia ale oczywiscie z koniecznoscia wykupu po sezonie za ustalona kwote. O kontaktach z agentem Shaqiriego napisal zarowno GDM jak i Agresti.
3. Giovinco podobno sam chce sobie wybrac koniecznie klub, w ktorym bedize gral (nic dziwnego...), w zwiazku z czym wszelkie spekulacje prasowowe na temat wymiany z Fiorentina czy to na Neto, czy to na Savicia, moga okazac sie chybione.
4. Jesli chodzi o Zaze, to jakiekolwiek decyzje w jego sprawie zostana podjete najwczesniej latem. Tak przynajmniej twierdzi Tuttosport.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- sebatiaen
- Juventino
Nasi prowadzą negocjacje z Porto w sprawie Rolando.
Z ciekawości wybrałem się na stronę interu.
Strasznie kibice są źli na zarząd Interu, że go nie wykupią.
My mając Chelliniego,Bonucciego,Ogbonne, Barzagliego i na zapleczu Marrone praktycznie zabieramy im chyba najlepszego środkowego obrońcę.
Oni bardzo cenią Rolando, dobrze sobie radzi.
Jak na gracza 29 letniego tak ogranego w europie i seriea 4 mln euro to nic tym bardziej jeżeli gość z odstrzału idzie na ławę.
Z ciekawości wybrałem się na stronę interu.
Strasznie kibice są źli na zarząd Interu, że go nie wykupią.
My mając Chelliniego,Bonucciego,Ogbonne, Barzagliego i na zapleczu Marrone praktycznie zabieramy im chyba najlepszego środkowego obrońcę.
Oni bardzo cenią Rolando, dobrze sobie radzi.
Jak na gracza 29 letniego tak ogranego w europie i seriea 4 mln euro to nic tym bardziej jeżeli gość z odstrzału idzie na ławę.
- Morgesztern
- Juventino
Na calciomercato.com pisali, że interesujemy się tymi zawodnikami na pozycję trequartisty:
- Xherdan Shaqiri,
- Wesley Sneijder,
- Hatem Ben Arfa.
W tle przewija się dwudziestoletni Belg z Anderlechtu - Dennis Praet. Młody Belgii jest wyceniany na transfermarkt.de na 8 mln €.
- Xherdan Shaqiri,
- Wesley Sneijder,
- Hatem Ben Arfa.
W tle przewija się dwudziestoletni Belg z Anderlechtu - Dennis Praet. Młody Belgii jest wyceniany na transfermarkt.de na 8 mln €.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Tam co napisałeś nigdzie nie ma nic o tym,ze jest słaby, tylko,że słabszy od Sancheza a to chyba jasne. No-name to już wyjaśniłem,ze chodziło mi szersze grono kibiców, dla wielu tutaj znajomość Shaqiriego nie jest niczym nadzwyczajny, ale dla innych to gracz zagadka, jak np. Cerci, którego tutaj wszyscy znają a kibice mniej obeznani pewnie nawet nie kojarzą. Cenię tego gracza, ale patrząc na to ile gra a właściwie,ze nie gra prawie wcale, ma 1,5 roku do końca kontraktu i za bardzo nie chce siedzieć w Bayernie to powyżej 20mln byłoby przepłaceniem, Marotta tyle za niego nie da bo pewnie myśli podobnymi kryteriami. Co do jego umiejętności, ciężko jest sprecyzować,bo,żeby zobaczyć jak naprawdę gra trzeba obejrzeć 5-6 spotkań w krótkim odstępie czasu a w jego przypadku to nierealne.zahor pisze:Napisałeś że to kilka klas słabszy od Sancheza no-name, który ma "nie te umiejętności" żeby sprzedać go za więcej niż 20 baniek.AdiJuve pisze: Nigdzie nie napisałem,ze Shaqiri jest słaby, to akurat sobie wymyśliłeś:)Ależ ja doskonale zdaję sobie z tego sprawę, podobnie jak pogodziłem się z faktem że Shaqiri u nas nie zagra. Jeżeli chodzi o transfery za pieniądze większe niż 15 baniek, Marotta specjalizuje się w piłkarz typu "solidny ligowiec", najchętniej z Udinese, do 20 milionów. Wyjątkiem jest tutaj Morata, którego transfer też jest dla mnie dziwny.AdiJuve pisze: Pereyra tak czy siak ma być wykupiony, jego bym w to nie mieszał, bo Beppe wyraził się dość jasno jeżeli chodzi o transfer Roberto.Jako że nie śledzę ani ligi francuskiej, ani ukraińskiej, możesz mi jakoś wyjaśnić jakim cudem ci goście jeszcze nie trafili do żadnego poważniejszego zespołu?AdiJuve pisze: Ukraińca kilka razy widziałem w LE i trochę więcej w ukraińskiej i on już w tym Dnipro się dusi, za chwilę się udusi i nic z niego nie będzie. Albo mu posmarują i dadzą dużą kasę albo odejdzie i Marotta powinien podziałać w jego bądź Ayewa sprawie. Darmowe/pół darmowe transfery w wykonaniu Beppe są zazwyczaj strzałami w 10Ci dwaj ww gracze mają papiery na dobrą grę, tylko za długo już siedzą w tych swoich klubach, które nawet do elity krajowej nie należą.
To,że Ayew i Konoplyanka jeszcze grają w swoich klubach jest dla mnie dziwne, ale faktem jest,że kariera szczególnie Ghańczyka stoi w miejscu, bo klub stał się za mały by mu umożliwić rozwój. Być może kluby chciały za nich za dużo, albo sami gracze nie czuli się gotowi i moment na awans lvl wyżej mógł przepaść.
Jeszcze słówko o Naingollanie to chyba nie jest realne,że Juve wykupi połówkę od Genoi, jedyna opcja to,ze się dogadają z Genoą w sprawie całej karty Naingollana za 2x tyle ,ile tamci wydadzą na połówkę. Ale to może być tylko sprytna próba podbicia ceny i bardzo dobrze:)
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2014, 13:54 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Morgesztern
- Juventino
Gazzetta donosi, że Juve i Inter wykazują zainteresowanie Jeisonem Murillo z Granady. 22-letni Kolumbijczyk to stoper. Transfermarkt.de wycenia go na 8 mln €.
Co do Nainggolana to jest to moje osobiste transferowe marzenie, ale pewnie się nie uda.
Co do Nainggolana to jest to moje osobiste transferowe marzenie, ale pewnie się nie uda.

- jakku1
- Juventino
http://www.sky.de/web/cms/de/bundesliga ... ventus.jspRobaku pisze:dobra niemieckie media (SKY) donoszą, że jestesmy super hiper blisko podpisania kontraktu z Szarikiem ( wypozyczenie + opcja kupna w lato).
To jest ten news (za juventuz.com). Z tym, ze niestety, moj niemiecki jest tragiczny, w zwiazku z czym rozumiem piąte przez dziesiąte, a nie chce za bardzo odwoływać się do google translatora, więc... Mógłby ktoś przetłumaczyć?:-)
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Robaku
- Juventino
Ale tam nie ma jakies informacji której bysmy nie znali, gorąca faza negocjacji, w której póki co mówi się o wypozyczeinu z opcja wykupu. Inni zainteresowani sa, ale póki co Bayern negocjuje z nami.
Jeszcze jedna kwestia .... w hiszpanii jest prima aprilis dzisiaj, nie wiem jak wyglada sprawa we Włoszech lub u zachodnich sąsiadow.. wiec moze musimy wstrzymac entuzjazm.
Nie no niby ten prima aprilis hiszpanski to Dzien Niewiniątek i jest obchodzny 28 grudnia, wiec wyglada na to, że cała europa obchodzi normalnie 1.04.
Jeszcze jedna kwestia .... w hiszpanii jest prima aprilis dzisiaj, nie wiem jak wyglada sprawa we Włoszech lub u zachodnich sąsiadow.. wiec moze musimy wstrzymac entuzjazm.
Nie no niby ten prima aprilis hiszpanski to Dzien Niewiniątek i jest obchodzny 28 grudnia, wiec wyglada na to, że cała europa obchodzi normalnie 1.04.
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2014, 14:57 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
No też nie widzę tam żadnych konkretów. W ciągu tylko ostatnich 2 tygodni widziałem już Shaqiriego blisko 8 klubów: Juventusu, Liverpoolu, Arsenalu, Tottenhamu, Manchersteru United, Manchesteru City, Wolfsburga, Borussi Dortmund. W ostatnich dniach mniej mówi się już o Tottenhamie, City, Wolfsburgu i Borussi, ale wciąż wiele pisze się o Shaqirim w kontekście Liverpoolu, ManU, Arsenalu, no i oczywiście o nas. O nas chyba najwięcej. Angielskie brukowce piszą nawet, że w tej chwili wyprzedzamy całą angielską trójkęRobaku pisze:Ale tam nie ma jakies informacji której bysmy nie znali, gorąca faza negocjacji, w której póki co mówi się o wypozyczeinu z opcja wykupu. Inni zainteresowani sa, ale póki co Bayern negocjuje z nami.

- Robaku
- Juventino
Angielskie brukowce to jedno, ale tutaj idzie info z niemieckich źródeł, co jak dla mnie jest pozytywne i bardziej wiarygodne niż jakieś Guardiany czy Telegraphy, które wysłaly Lichego do ManU.
do tego mister Agresti podał, że zaproponowalismy Porto 600/700 tys. euro za wypozyczenie Rolando + 6 baniek czy ew. transferze.No dzisiaj się dzieje, moze Maxiu chce mieć 1 stycznia już transfery gotowe.
do tego mister Agresti podał, że zaproponowalismy Porto 600/700 tys. euro za wypozyczenie Rolando + 6 baniek czy ew. transferze.No dzisiaj się dzieje, moze Maxiu chce mieć 1 stycznia już transfery gotowe.