Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 23:55

Kalou na pozycji napastnika? :roll:
Sponio.

jarek88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 00:06

Conte chce mieć całą drużynę już na pierwszych obozach przygotowawczych - Marotta, więc nie zwalnia na chwilę. Jeszcze tylko LWB/LB oraz CF i mamy komplet. Myślę, że na szpicy 'skończymy' z Van Persim. Arsenal ma już jego 'następców' (Olivier Giroud i Lukas Podolski). Robin potwierdził, że nie podpisze nowego kontraktu, więc jeśli chcą na nim coś zarobić, to ostatnia szansa. Dla nas dodatkowy plus - rok do końca kontraktu = niska cena. Jest ktoś poważnie zainteresowany Van Persim? Piszę się o City, ale tam dużo większa konkurencja w ataku niż u nas (gdzie RVP z miejsca ma wyjściową '11'), sam Arsenal wolałby pewnie opchnąć go za granicę i pytanie klucz - czy Holender zrobi to kibicom, jeśli tak, to Dzeko do nas (i wszyscy zadowoleni). Te wszystkie rozważanie, zasadne jedynie wtedy, gdy mamy wolne około 30 mln Euro.

Podsumowując nasze dotychczasowe oficjalne zakupy. To dziwne, ale większość jest zadowolona (ja też) z działań Marotty, ale jak na razie nie kpiliśmy nikogo, kto podwyższyłby jakość naszej wyjściowej jedenastki. Owszem, mamy świetnie uzupełniony środek pomocy, bardzo dobrze wzmocnioną pozycję cofniętego napastnika, dobrze prezentuje się środek obrony i prawa strona boiska, ale to 'tyko' zawodnicy do walki o pierwszą jedenastkę lub już skazani na ławkę. Mam nadzieje, że nie zabraknie wisienki na torcie w postaci klasowego napastnika (Van Persie lub Dzeko)

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 00:28

Bartek88 pisze:
Bruce Badura pisze:Co będzie jeśli nie kupimy napastnika? Przecież może się tak stać. Matri/Quag/Vucinic/Iaquinta
To zablokują nam Vidala, Marchisio i nie wyjdziemy nawet z grupy w LM.
Nie rozumiem o co Ci chodzi... :think:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 00:38

jarek88 pisze: To dziwne, ale większość jest zadowolona (ja też) z działań Marotty, ale jak na razie nie kpiliśmy nikogo, kto podwyższyłby jakość naszej wyjściowej jedenastki. Owszem, mamy świetnie uzupełniony środek pomocy, bardzo dobrze wzmocnioną pozycję cofniętego napastnika, dobrze prezentuje się środek obrony i prawa strona boiska, ale to 'tyko' zawodnicy do walki o pierwszą jedenastkę lub już skazani na ławkę.
Przecierałem oczy kilka razy...nie zdziw się jak np dwójka z Udinese będzie grała w pierwszym składzie kosztem Marchisio i Pepe, Lichego i Caceresa. Giovinco jest lepszy od każdego naszego napastnika nawet włączając w to Mirka. Takich "ławkowiczów" to ja bym chciał w Juve zawsze. Czołowe kluby Serie A już trzęsą portkami bo możemy praktycznie wystawić 2 równe składy. To Juve może coś zdziałać. Skład prawie kompletny. Brakuje tylko super napastnika, ale też bez przesady - więcej jak 30 mln to nie damy. Już wolałbym dać $ i np Quaga Fiorentinie za Joveticia.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 00:42

jarek88 pisze:. Mam nadzieje, że nie zabraknie wisienki na torcie w postaci klasowego napastnika (Van Persie lub Dzeko)
Będzie!
Obrazek
W ogóle z tego co zauważyłem ucichła sprawa transferu Destro.
Castiel pisze: Quaga Fiorentinie za Joveticia.
Do konkurencji dla Vucinica i Giovinco? Nie wyobrażam sobie, aby Jovetic miałby grać na szpicy u boku Mirko lub Mrówy...
Poroniony pomysł z tym Joveticem, skoro pozyskaliśmy już Giovinco. Tym bardziej, że zostalibyśmy z Matrim w ataku, a drugą opcją byłby... Iaquinta. I proszę nie wciskajcie mi kitu, że Jovetic odnalazłby się na szpicy w systemie 3-5-2 mając za sobą wyżej wymienionych graczy.

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 00:46

nynek pisze:
Bartek88 pisze:
Bruce Badura pisze:Co będzie jeśli nie kupimy napastnika? Przecież może się tak stać. Matri/Quag/Vucinic/Iaquinta
To zablokują nam Vidala, Marchisio i nie wyjdziemy nawet z grupy w LM.
Nie rozumiem o co Ci chodzi... :think:
Pewnie o to, że byli naszą główną siłą ognia w zakończonym niedawno sezonie.

jarek88 tak może się stać.
Z obawy o naszą niemoc strzelecką i coraz mniej optymistyczne nowiny coraz mniej obchodzi mnie kto miałby być nowym napastnikiem. Czy to Suarez, czy to Dzeko, Cavani, Higuain, Damiao czy RvP... byle ktoś z topu, ktoś kto niczym MacGyver z głewna coś ulepi i zagwarantuje te 20 bramek w sezonie, ktoś kto nie obsra się jak przyjdzie mu walczyć z Vidiciem, Terrym, Pepe czy Puyolem. Potrzebujemy na tej pozycji jakości jak ryba wody.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 01:02

Nevermind pisze:
Do konkurencji dla Vucinica i Giovinco? Nie wyobrażam sobie, aby Jovetic miałby grać na szpicy u boku Mirko lub Mrówy...
Poroniony pomysł z tym Joveticem, skoro pozyskaliśmy już Giovinco. Tym bardziej, że zostalibyśmy z Matrim w ataku, a drugą opcją byłby... Iaquinta. I proszę nie wciskajcie mi kitu, że Jovetic odnalazłby się na szpicy w systemie 3-5-2 mając za sobą wyżej wymienionych graczy.
Czyli odpuścić Joveticia bo "rzekomo" nie umie grać na szpicy bo od tego jest Matri? Już wolę żeby Jojo się tam uczył grać niż powierzyć to wszystko Matriemu. Jezu...są zawodnicy tacy jak np kupiony niedawno Isla, który może grać na 4 pozycjach, a Jojo nie będzie potrafił na środku? Ludzie...poza tym nasz styl gry nie opiera się już na piłach do wysuniętego napastnika tylko na grze kombinacyjnej itp rozgrywanie akcji na granicy pola karnego. Napastnik musi sam umieć coś rozegrać, a typowy dostawiacz nogi już nie ma racji bytu.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 01:17

Castiel pisze:
Nevermind pisze:
Czyli odpuścić Joveticia bo "rzekomo" nie umie grać na szpicy bo od tego jest Matri? Już wolę żeby Jojo się tam uczył grać niż powierzyć to wszystko Matriemu. Jezu...są zawodnicy tacy jak np kupiony niedawno Isla, który może grać na 4 pozycjach, a Jojo nie będzie potrafił na środku? Ludzie...poza tym nasz styl gry nie opiera się już na piłach do wysuniętego napastnika tylko na grze kombinacyjnej itp rozgrywanie akcji na granicy pola karnego. Napastnik musi sam umieć coś rozegrać, a typowy dostawiacz nogi już nie ma racji bytu.
Pomysł z Joveticiem jest mocno szemrany, ale czasem trzeba rzeźbić w czym się ma. Jeśli sprowadzenie "9" skończyłoby się klęską, a na pozycję snajpera ściągnięto by Jojo za Q/Matriego + $ to nie miałbym absolutnie żalu do Marotty. Widać wyczerpał wszystkie inne możliwości.

Uprzedzę. Oczywiście, że wolałbym typową "9", to nie podlega żadnej dyskusji, ale sami widzimy, jak dziwna potrafi być piłka. Hiszpania klepie Włochów 4 do 0 nie mając w wyjściowym składzie napastnika, a Roma na przestrzeni ostatnich lat najlepszy okres miała z osamotnionym na szpicy... Tottim (przynajmniej na papierze). Parę lat temu RVP uważany był na tym forum za typowo cofniętego napastnika i porównywany do Del Piero. A skoro Jojo też jest porównywany do Alexa, a warunki fizyczne ma zbliżone do Robina to.......
....... ;) naciągam tezę, luz :P

My koniecznie potrzebujemy nowej jakości w ataku. KONIECZNIE.
E:
Nevermind pisze:Mamy Giovinco, nie potrzebujemy Jovetica. Proste, prawda? Równie dobrze mógłbyś zlepić atak z Mirasa i Seby. Wygląda to wszystko sponio, nie sądzisz? Przestań już pisać podobne farmazony.
A nóżką jeszcze tupniesz? Ja się nie zdziwię, jak Jove zaliczy dobry sezon w Violi grając właśnie na szpicy.
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2012, 02:30 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 01:35

Pewnie o to, że byli naszą główną siłą ognia w zakończonym niedawno sezonie.
No dokladnie. W ataku nie mial kto wykanczac akcji poza czasem Vuciniciem.

Żabojady z PSG chcą dac 12 mln euro +2mln premii - za tyle pescara ponoc jest w stanie go puścić. Ciekawe co na to mlody Verratti...

KLIK ==>www
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 02:12

Mamy Giovinco, nie potrzebujemy Jovetica. Proste, prawda? Równie dobrze mógłbyś zlepić atak z Mirasa i Seby. Wygląda to wszystko sponio, nie sądzisz? Przestań już pisać podobne farmazony. Zawodnik na szpicy musi mieć smykałke do strzelania goli, grać na granicy spalonego i odnajdywać się w polu karnym. Jovetic ma zgoła odmienne cechy i wystawianie go jako snajpera byłoby marnotrawieniem jego potencjału. Już nie wspomnę, że pieniądze przeznaczone na zakup snajpera byłby idiotycznie spożytkowane.
Wejdzie za chwilę następny i rzuci nazwiskiem wiecznie kontuzjowanego Rossiego.
Mercato trwa do końca sierpnia, więc z pewnością trafi się jeszcze kilka ofert zakupu porządnego snajpera. Odrobinę cierpliwości...
Nie, nie będzie to Jovetic. W ogóle sądzę, że spekulacje transferowe łączące Stefanka z Juve były wyssane z palca.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 02:44

Nevermind pisze:Mamy Giovinco, nie potrzebujemy Jovetica. Proste, prawda? Równie dobrze mógłbyś zlepić atak z Mirasa i Seby. Wygląda to wszystko sponio, nie sądzisz? Przestań już pisać podobne farmazony. Zawodnik na szpicy musi mieć smykałke do strzelania goli, grać na granicy spalonego i odnajdywać się w polu karnym. Jovetic ma zgoła odmienne cechy i wystawianie go jako snajpera byłoby marnotrawieniem jego potencjału. Już nie wspomnę, że pieniądze przeznaczone na zakup snajpera byłby idiotycznie spożytkowane.
Wejdzie za chwilę następny i rzuci nazwiskiem wiecznie kontuzjowanego Rossiego.
Mercato trwa do końca sierpnia, więc z pewnością trafi się jeszcze kilka ofert zakupu porządnego snajpera. Odrobinę cierpliwości...
Nie, nie będzie to Jovetic. W ogóle sądzę, że spekulacje transferowe łączące Stefanka z Juve były wyssane z palca.
Możemy się tak przepychać na bzdurne argumenty całą noc. Jest Vidal po co Asamoah? Jest Pepe i Lichy po co Isla? Jovetic wydaje się finansowo najlepszą opcją bo możemy go pozyskać niskim wkładem gotówki i dołożyć jakiegoś zawodnika lub zawodników (coś mówi się, że Fiołki interesują się Pazienza i Padoinem), a Quaga lub Matriego chętnie by przygarneli. Co z tego, że przedłużali kontrakt. W Juventusie nie ma takich frajerów żeby płacili takie kwoty za zawodników jak ponad 30 mln za Van Persiego, któremu kończy się za rok kontrakt. W City nie wiadomo co się wydarzy. Balotelli może chcieć wrócić do Włoch, Tevez zacznie płakać, że tęskni za córką i nic nie wyjdzie z transferu Dżeko. Z Joveticia byłbym bardzo zadowolony tylko ciekawi mnie jedno czy ktoś w ogóle widział mecz z jego udziałem? Bo wygląda mi na to, że jeden ciołek powiedział, że nie może grać na szpicy, a reszta powtarza. Podobno Buffon jako dzieciak grał na skrzydle czy w ataku...razem z Nestą bodajrze...ehhh życie bywa zaskakujące, jak oni się przestawili na te pozycje....?! :angry:

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 03:12

Czytałem bardzo ciekawą propozycję, zdaje się, że na tym forum. Mianowicie by w pierwszym składzie umieścić Vucinica, Jovetica i Giovinco, pozostawiając im dużą swobodę. Grając trzema tak bardzo kreatywnymi zawodnikami zmuszeni byśmy do gry kombinacyjnej, i to po ziemi. Choć wydaje się to być szalone, to być może w tym szaleństwie jest metoda? Jeżeli można wygrać mistrzostwo Europy rozpoczynając większość spotkań bez nominalnego napastnika, to można by i z tym zaryzykować :o . Ale powinna być to opcja ostateczna, gdy nie będą już prawdopodobne żadne transfery pierwszorzędnych "9".

EDYCJA:

Pirlo chciałby grać z Balotellim w Juventusie :whistle:

W sumie - ja nie miałbym nic przeciwko, aby Balotelli dołączył do Juventusu. Jest dobrym zawodnikiem, tylko że nieokiełznanym. Ufam jednak Conte i jego metodom edukacyjnym, które moim zadaniem mogłyby opanować "SuperMario" . A taki wariat na boisku czasem by się przydał 8)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 09:01

K.M. pisze:Ale powinna być to opcja ostateczna
Chciałbym, żeby Jovetić był naszą opcją ostateczną. Z całego serca :D Ale naszą opcją ostateczną jest wzięcie Borriello za darmo (Roma go nie potrzebuje, chętnych raczej brak, mogą rozwiązać kontrakt).

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 09:21

K.M. pisze: Pirlo chciałby grać z Balotellim w Juventusie :whistle:

W sumie - ja nie miałbym nic przeciwko, aby Balotelli dołączył do Juventusu. Jest dobrym zawodnikiem, tylko że nieokiełznanym. Ufam jednak Conte i jego metodom edukacyjnym, które moim zadaniem mogłyby opanować "SuperMario" . A taki wariat na boisku czasem by się przydał 8)
mama eksperymentowała z kocykiem w dzieciństwie?
Mario może co najwyżej zagrać, ale w jednym z dziesięciu, a nie w Juventusie.

Zostały do obsadzenia dwie pozycje i to będzie najlepsze mercato millenium chyba.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 09:28

pan Zambrotta pisze:
K.M. pisze: Pirlo chciałby grać z Balotellim w Juventusie :whistle:

mama eksperymentowała z kocykiem w dzieciństwie?
Mario może co najwyżej zagrać, ale w jednym z dziesięciu, a nie w Juventusie.

Zostały do obsadzenia dwie pozycje i to będzie najlepsze mercato millenium chyba.
Mamy forumowego Balotelliego i jest nim Misiek Zambrotta :D . Jest ok

Marotta działa gibko i sprawnie na tym mercato.Jeszcze 2 pozycje do pozycje do obsadzenia LO I typowa 9 i powinno być, ale na to ma czas do końca sierpnia, większość składu skompletowana. Jeszcze tylko wywalić niepotrzebnych. Mam nadzieję, że Marotta pozbędzie się łatki człowieka, który nie umie sprzedawać, bo kupować to on potrafi :wink: .

Zablokowany