Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 00:47

Robaku pisze:DiMarzio doniósł,że Juve skontaktowało się z agentem Szwajcara, wiec co "operacja Szarik" - rozpoczęta?
http://gianlucadimarzio.com/news-cat/ju ... i-shaqiri/
Ta jasne, już widzę jak Bayern jest skłonny nam go wypożyczyć z opcją wykupu w lecie. Przyjdą Angole z gotówką i skończy się jak zwykle czyli wdrożymy plan B, następnie C itd, itp.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 01:32

AdiJuve pisze: ładować dużą kasę w 3 ofensywnego grajka, który wcale nie gwarantuje,że atak Juve wskoczy na wyższy lvl byłoby bardzo ryzykowne.
Oczywiście, że tego nie gwarantuje, ale chyba równie oczywistym jest, że nie pozyskamy zimą żadnego innego piłkarza, który ten skok na wyższy level mógłby zagwarantować.
AdiJuve pisze: Jeżeli uda się go wypożyczyć z opcją wykupu za rozsądną kasę ok 15 baniek to super, a jeżeli jego cena ma wędrować do 30 baniek to trzeba powiedzieć pas i tyle.
Ale to nie ulega przecież najmniejszej wątpliwości, że jeżeli szwajcar miałby kosztować 30 mln, to nawet nie będziemy podejmować rękawic.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 01:37

AdiJuve, wybacz ale z każdym kolejnym postem utwierdzam się w przekonaniu, że Tyś Shaqiriego widział w trzech meczach na krzyż a zdanie na jego temat wyrobiłeś sobie na podstawie Wikipedii/transfermarket/co tam jeszcze. Facet ma umiejętności, wyszkolenie techniczne, przegląd pola i zdolności do walki których Giovinco nigdy nie miał i mieć nie będzie, więc porównywanie obu gości ma sens faktycznie wtedy, kiedy nie za bardzo ma się pojęcie o charakterystyce Szwajcara i o tym co potrafi. Jak będziesz mi w stanie wytknąć konkretne braki w jego grze, które Twoim zdaniem sprawiają że facet nie jest wart tyle, ile w Anglii płaci się za zupełnych no-name'ów to się przypomnij, póki co ja nie widzę sensu kontynuowania dyskusji. Wolno Ci się spodziewać, że facet zgnije na ławce albo z litości jakiś średniak weźmie go za 10 baniek, ja natomiast obstawiam że chłopak zajdzie dużo dalej.
fazzi pisze: Oczywiście, że tego nie gwarantuje, ale chyba równie oczywistym jest, że nie pozyskamy zimą żadnego innego piłkarza, który ten skok na wyższy level mógłby zagwarantować.
Ani zimą, ani latem, ani wiosną, ani jesienią. Piłkarz ofensywny który jest gwiazda silnego zespołu z mocnej ligi, ma formę, nie jest za stary ani podatny na kontuzje, sprawdził się w rożnych ligach i w rożnych systemach gry, a na dodatek ma poukładane w głowie to wydatek rzędu 50mln+.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 02:00

rufi8 pisze: Ta jasne, już widzę jak Bayern jest skłonny nam go wypożyczyć z opcją wykupu w lecie. Przyjdą Angole z gotówką i skończy się jak zwykle czyli wdrożymy plan B, następnie C itd, itp.
Bayern chce podobno umiescic w tym calym wypozyczeniu "koniecznosc" wykupu Shaqiriego po sezonie. Nic dziwnego, nie ma prawie zadnych szans na to, aby puscili chlopaka za jakies marne grosze na wypozyczenie z opcja wykupu, a potem jedynie przygladali sie jak jego cena kurczy sie w oczach (kontrakt Szwajcarowi sie konczy w 2016, w czerwcu 2015 bedzie mial rok do konca umowy).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 02:10

Czy my chcemy ukrasc Romie - Radje? Kurna ale to byłby hit. Gdybysmy to zrobili to by Roma przez nastepne kilka lat to przezywala. Ale czy to jest mozliwe? Czy Roma nie ma prawa pierwokupu?
http://www.diggita.it/v.php?id=1427282

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 02:25

zahor pisze:
Jacky pisze:Realna wartosc Shaqiriego w tej chwili oceniam na ok. 19mln E. Bylaby to rowniez fair cena i dla Bayernu i dla nas.
Pytanie tylko czy byłaby to również fair cena dla Manchesteru, Arsenalu, Atletico i kilku innych klubów, które Szwajcara chętnie by u siebie widziały. Zasadniczo ten schemat był już wielokrotnie przerabiany przy dywagacji na temat każdego klasowego piłkarza, który nosił się z zamiarem odejścia. Forumowi rzeczoznawcy dokonywali wyceny, uwzględniając sto tysięcy czynników i znajdowali z dokładnością do 5% cenę, która byłaby uczciwa zarówno dla Juventusu, jak i dla drugiej strony. A następnie przychodził jakiś inny klub, rzucał dwa razy tyle i wszystkimi tymi wyliczeniami i szacunkami można sobie było podetrzeć tyłek. Stawiam na powtórkę z RvP - jakiś klub z Anglii rzuci 30 baniek na stół bez pytania za piłkarza, który zdaniem jednych na JuvePoland wart byłby wydania nawet 20 milionów, natomiast zdaniem innych co najwyżej 15.
Powiedzmy, ze moje stanowisko jest nastepujace: Juventus powinien sie bic o tego pilkarza, poki cena aukcji bedzie do 20mln.
Arbuzini pisze:
Jacky pisze:Ktos tam wczesniej pisal (czym rozbawil mnie do łez), ze Kielon mialby miejsce w podstawie czolowych klubow Premier League. No to mam nadzieje, ze te kluby beda sie w styczniu/lipcu zabijac o naszego drzewca i skasujemy za niego te 10mln.
O panie, ja rozumiem, że można danego zawodnika nie lubić, ale do tej pory myślałem, że istnieje jakaś rozsądna granica w subiektywnej ocenie.
Alez ja go bardzo lubie :prochno: Sympatyczny bandzior z niego :prochno: Sęk (<- nomen-omen) w tym, ze gosciu robi coraz wiecej prezentow przeciwnikom. Osobiscie drżę (i to nie z podniecenia) zawsze, kiedy Giorgio jest przy gale. W jego przypadku powiedzenie "najlepszy okres wloskich obroncow, to po 30-stce" sie raczej nie sprawdzi, gdyz ten Pan z wiekiem, robi sie coraz bardziej drewniany. Jak sobie przypomne Canne i jego zwinnosc, to w porownaniu z nim Kielon powinien dostac umiarkowany stopien inwalidztwa. Ty bys go nie opchnal majac na jego miejsce np. Nastasicia lub muszacego juz grac w powaznej pilce Ruganiego?

Jestem "za" Podolskim, jesli zgodzi sie na obnizke apanazy i dostaniemy go po taniosci.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 09:53

zahor@
A czy ja gdzieś negowałem te umiejętności Shaqiriego? Po prostu w mojej ocenie jest jeszcze za mało ograny by go w ogóle stawiać w roli gracza,który przyjdzie i zrobi różnicę, także wydając na niego 30 baniek bardzo w niego wierzymy, ale jak nie wypali to mamy problem.Wszyscy chyba wiemy,ze Marotta robi super deale za darmo albo za grosze, obecna pierwsza 11 to raptem wydatek nieco ponad 50 baniek, zakładając 3 graczy przed(Buffon,markiz,Chiellini). Większa kasa siedzi na ławce.Nie wiem czemu tak jest, ale Beppe za darmo/pół darmo potrafi sprowadzić prawdziwą gwiazdę, praktycznie każdy transfer mu taki wypala, a jak już rzuci gotówką to bywa różnie. Dlatego wg mnie jeżeli dałoby radę Konoplyankę bądź Ayew za grosze to bym był zdecydowanie za opcją tych 2 graczy:)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 11:25

Jacky pisze:Ty bys go nie opchnal majac na jego miejsce np. Nastasicia lub muszacego juz grac w powaznej pilce Ruganiego?
Opchnąłbym, ale nie za 10 mln E, bo taka kwota nic nam praktycznie nie daje. Chiellini jest strasznie drewniany, ale w formie to wciąż bardzo dobry obrońca. Moim zdaniem na wiosnę ubiegłego sezonu był naszym najlepszym stoperem. Patrząc na to, że Barcelona za rok starszego Mathieu zapłaciła 20 mln E to my też minimum takiej kwoty powinniśmy żądać. Akurat Rugani, czy Nastasic mają tutaj dla mnie drugorzędne znaczenie. Od początku sezonu (nie mylić z pre-sezonem) bardzo fajnie gra Ogbonna i to on obecnie powinien być partnerem Bonucciego na środku obrony, a nie Giorgio pod formą.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 11:45

SSNHD również podało informację, że chcemy wypożyczyć Szwajcara z opcją późniejszego wykupu. Zatem musi być coś na rzeczy.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 12:05

Roma wydała za wypożyczenie Naingolana 3 mln euro i za połówkę karty 6 mln.
Teraz oni chcą dać pozostałe 6 mln za drugą połówkę tylko że Cagliari się postawiło i chce 10, widzą że belg się pięknie rozwinął i mają prawo chcieć więcej.
Juve i Liverpool chcą wykupić drugą połówkę od Cagliari [Liverpool już zaoferował 9 mln] i w ciemno licytacją bić się bezpośrednio w konkursie kopert z Romą:)
To jest trochę bajka, wystarczy że Roma da te 10 baniek i nie ma gadki, wątpię by rzymianie ryzykowali by taką wtopą.

Zobaczymy co zrobią, nasi powinni pokazać pazura i trochę popodbijać cenę Belga, oni nam Iturbe podebrali [ póki co nie wyszli na tym dobrze ]
Lucek potrafił takie akcje robić, niech nasi trochę ich podbiją.

Aha zapomniałem o jednym.
Benatia odszedł z powodów finansowych zarabiał coś około 1 mln euro, obiecywali mu podwyżke rok i na obiecankach się skończyło, jeżeli Radja będzie chciał więcej zarobić a Juve sypnie kasą tak by Cagliari naszą ofertę przyjęło to może być naprawdę różnie.
Jednak taki scenariusz to już trochę hard core;)

Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 12:23

Nie zapominajmy też o woli zawodnika. Wątpię żeby Radja nagle chciał zamienić Romę na Juve.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 12:25

Kicek7 pisze:Nie zapominajmy też o woli zawodnika. Wątpię żeby Radja nagle chciał zamienić Romę na Juve.
Akurat tutaj mnie to nie przekonuje. Roma - Romą wiadomo, ale jesli chlop a szanse na tytuły to Juve, jeśli chce podwyżke to Juve.
Jesli Benatii płacili 1 mln, to pewnie Radja zarabia mniej, 800 tys. ja myślę, ,ze nasi spokojnie mogą mu sypnąć 2 i po sprawie. Ale nie wiem czy te plotki pojawiają się aby wkurzyć Rome czy my naprawdę chcemy go pozyskać bo jesli tak to na pewno ktoś będzie musiał odejść. I jakoś nie wierze ze Perreyry nie wykupimy, wtedy co Asa za te 25 mln odejdzie?

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 12:35

Bardzo lubię Kwadwo ale jak by go wrzucić do tego składu?
nie ma gdzie go wepchać.
Nasi będą grać choinką albo 4-3-3 więc Asa nie ma szans na skład, jest ofiarą Allegriego.

Nasi teraz dostaną trochę więcej kasy z transmisji tv i dobrego sezonu w LM.
Na spokojnie jesteśmy w stanie podbić ofertę Romy, jedyny problem to sumienie młodego Belga.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 12:44

sebatiaen pisze: Juve i Liverpool chcą wykupić drugą połówkę od Cagliari [Liverpool już zaoferował 9 mln] i w ciemno licytacją bić się bezpośrednio w konkursie kopert z Romą:)
Dwa pytania:
1. Od kiedy to niegrającą połówkę można sobie sprzedawać na prawo i lewo bez zgody drugiego klubu?
2. Od kiedy to połówkę piłkarza można sprzedać do zagranicznego zespołu?
AdiJuve pisze:Po prostu w mojej ocenie jest jeszcze za mało ograny by go w ogóle stawiać w roli gracza,który przyjdzie i zrobi różnicę
Wybacz, ale miotasz się straszliwie. Najpierw twierdziłeś że jest za słaby, potem że za bardzo samolubny, teraz z kolei że za mało ograny.
AdiJuve pisze: Wszyscy chyba wiemy,ze Marotta robi super deale za darmo albo za grosze, obecna pierwsza 11 to raptem wydatek nieco ponad 50 baniek, zakładając 3 graczy przed(Buffon,markiz,Chiellini). Większa kasa siedzi na ławce.Nie wiem czemu tak jest, ale Beppe za darmo/pół darmo potrafi sprowadzić prawdziwą gwiazdę, praktycznie każdy transfer mu taki wypala, a jak już rzuci gotówką to bywa różnie.
No i tutaj właśnie będziemy mieli przykład czegoś takiego. Zamiast wydać pod 30 baniek na Szwajcara, z którego pożytek byłby na lata, Marotta "zaoszczędzi" 10 milionów wykupując po prostu Pereyrę.
AdiJuve pisze:Dlatego wg mnie jeżeli dałoby radę Konoplyankę bądź Ayew za grosze to bym był zdecydowanie za opcją tych 2 graczy:)
Tak szczerze - kojarzysz tego Konoplyankę z czegokolwiek innego, niż dwa czy trzy niezłe mecze na EURO?
sebatiaen pisze:Zahor to jest zależne od kontraktu, czy Roma ma prawo pierwokupu drugiej połówki Belga, zawsze ktoś może złożyć ofertę, tak ja to widzę.
To nie jest kwestia tego jak kto co widzi, to wszystko jest sprecyzowane w przepisach. Poczytaj odpowiednie dokumenty na stronie FIGC albo zajrzyj do Calcio FAQ. I na drugi raz z łaski swojej nie wrzucaj takich plotek, które się nijak kupy nie trzymają.
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2014, 13:00 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2014, 12:57

Zahor to jest zależne od kontraktu, czy Roma ma prawo pierwokupu drugiej połówki Belga, zawsze ktoś może złożyć ofertę, tak ja to widzę.
Kwestia dogadania Cagliari z Romą.

Liverpool nie może wykupić połówki ale czy nie może wykupić obu połówek?
kupić od Cagliari i Romy? oni szastają kasą więc jak się dogadają z Cagliari to też Roma będzie zmuszona odpuścić, Roma to nie Bayern;)

W te wakacje jeżeli się nie mylę, jest ostatnia szansa na rozwiązanie spraw współwłasności, może Cellino nie ustalił dokładnej kwoty wykupu z Romą?
ostatnie współwłasności i klub mogą trochę kombinować.
Nie wierzę że Cellino umówił się na dokładną cene z Romą, będzie chciał jak najwięcej zarobić.

[/code]
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2014, 13:15 przez sebatiaen, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany