Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 19:01

Nie no, Lucio to nadal jest wysoka klasa, mimo wieku. 2 lata u nas pogra, dopisze kolejny puchar za CL do kolekcji i fru do ojczyzny. Tak będzie.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 19:18

Yyyy... Strasznie glupie moze byc pytanie, ale kiedy odnowilismy kontrakt z Barzaglim? :| Bo nie przypominam sobie jakos...

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 19:19

Dobrze gada!. Doskonale widać że Robin chce coś wygrać w życiu a Arsenal (przynajmniej jego właściciele) nie. Polityka transferowa Arsenalu polega na robieniu kasy, to im świetnie wychodzi. Szkoda że nie sprzedali Robina rok temu za krocie, teraz jest już za późno ;d To jest szansa dla nas, przybywaj Robin!!
Monte Cristo pisze:Yyyy... Strasznie glupie moze byc pytanie, ale kiedy odnowilismy kontrakt z Barzaglim? :| Bo nie przypominam sobie jakos...
Andrea ma kontrakt do 2015 roku tak więc spokojnie ; )

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 19:20

Dzisiaj Van Persie oficjalnie poinformował, że nie zamierza przedłużać kontraktu z Arsenalem: "I've thought long and hard about it, but I have decided not to extend my contract". Telenowelę pod tytułem "Gdzie przejdzie Robin" czas zacząć.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 19:24

Bruce Badura pisze:2 lata u nas pogra, dopisze kolejny puchar za CL do kolekcji i fru do ojczyzny. Tak będzie.
To potwierdzone info?
Vimes pisze:Telenowelę pod tytułem "Gdzie przejdzie Robin" czas zacząć.
Oby nie do nas. Królowie strzelców PL (prócz Drogby i CR) kończą się około 30. Niech go bierze City a nam odda Dzeko.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Marian50

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 19:42

Bruce Badura napisał:
2 lata u nas pogra, dopisze kolejny puchar za CL do kolekcji i fru do ojczyzny. Tak będzie.

To potwierdzone info?
W Tuttosporcie napisali! :wink:

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 19:52

Dzięcioł pisze:Cały Inter rozczarował, Milito w jednym meczy strzela cztery gole, a później długo przez kilka meczy nie umiał strzelić chociażby jednej. Jestem głęboko przekonany, że u Conte Lucio się odbuduje. Barzagli za LDN nie grał jakoś super dobrze, owszem przyzwoicie, ale w ubiegłym sezonie obok Silvy był najlepszy stoperem w całej lidze.
Można się czepiać Forlana czy Pazziniego, ale akurat Milito chyba jedyny z napastników nie zawiódł, zwłaszcza wiosnę miął dobrą zdaje się.
Barzagli jest jednak te 5 lat młodszy, nie ma "mrocznej przeszłości" no i mimo, żenujacej wiosny 2011 całego Juventusu akurat on grał bardzo dobrze. Przebił się z miejsca do składu, może nie było jakoś to trudne, bo większość defensorów była kiepska, ale jednak tego Chielliniego na lewą wypchnął.
rad pisze:czy ktoś w temacie obeznany powie mi, jakie są szanse na pozyskanie Naniego ? Ponoć jest do wyciągnięcia za 25mln i nie może dojść do porozumienia z ManUtd. Lepszy piłkarsko od Pepego i temu chyba nikt nie zaprzeczy, mógłby się przydać. Wiadomo, że priorytetem jest napastnik, ale Juve ma też inne potrzeby, dlatego pytam czysto teoretycznie. Kiedyś Conte się nim zachwycał (chyba).
Obeznany to chyba nie jestem, bo w życiu bym nie obstawiał przyjścia Lucio, natomiast zakup Naniego uważam za bardzo mało prawdopodobny. Jak Juve wyda 25 mln to na środkowego napastnika, jeśli w ogóle tyle kasy zostało.
Castiel pisze:Juve też nie może postępować tak z myślą "Z Cannavaro się udało to z Lucio też się uda".
Zwłaszcza że się nie udało, za drugim razem przynajmniej. Dziwny transfer ogólnie, takiego Lucio to się bierze, jak obrona jest w rozsypce i potrzeba np. dwóch, wtedy jeden to wariant bardzo oszczędnościowy, na przeczekanie. Inna rzecz, że kasa się przyda. A może już jej nie ma?
yanquez pisze:Moczę pościel zarówno myśląc o Suarezie (lepszym od Joveticia) jak i o Dzeko (niegorszym od Cavaniego).
Chyba jednak wolałbym od Suarez Joveticia, choć Urusa słabo znam w sumie. A najbardziej ucieszy mnie Dzeko, z tych realnych napastników.
yanquez pisze:Taka jest moja interpretacja i jak ktoś wyśmieje, to idzie do stonogi ;)
Ale zauważ, że dużo kasy już poszło.
Castiel pisze:Wątpię byśmy wydali więcej jak magiczne 15 mln na zawodnika.
Teoretycznie już wydaliśmy, bo połówki Seby, Isla, Asamoah są takie, że każdy z nich jest wart na papierze ponad 15 mln :) Ale też wątpie, że czeka nas jakiś cud miód i orzeszki.
Vimes pisze:Podobno znowu interesujemy się Balzarettim
Podobno to Balza idzie do PSG lub zostaje w Palermo.

Swoją drogą:
Roma (Mirko)
Milan (Pirlo)
Liverpool (Aquilani)
Inter (Lucio)
Mamy jeszcze jakiś wrogi zespół z którego Beppe nie kupił zawodnika? :) Wypadałoby teraz wziąć Cavaniego i kogoś z Bayernu :D
A poważnie, pierwsza trójka mi nie przeszkadzał, nawet byłem za, ale z Lucio mam mały zgryz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 19:52

yanquez pisze:-Lucio, Pogba - darmocha niemalże
Pogba pewnie nie będzie w naszej kadrze na sezon 12/13
yanquez pisze:-rezygnacja z Verattiego - oszczędzamy
W sumie szkoda by było. Uważam, że jeśli teraz nie zaklepiemy sobie jego połówki, to już go nie sprowadzimy. Jeśli nie sprawdzi się w SerieA, pewnie odpuścimy. Jeśli się sprawdzi, bez 20mln nie będzie sensu zaczynać tematu a tyle nie damy.
francois pisze:Balzaretti? Trzeba było go nie sprzedawać. 31 lat to za dużo :stop:

Adriano za 7-8 mln? :happy:

Ewentualnie dajmy szansę Zieglerowi :whistle:
Kurna, gdzie Adriano i Kolarov, a gdzie Ziegler. Inny świat.
Balzą bym nie pogardził, ale tylko wtedy, gdy jego transfer i zaoszczędzone na nim pieniądze gwarantowałyby transfer super strikera

Dobrze, że van Persie nie przedłuży kontraktu z Kanonierami. Wyjątkowo nie lubię Arsenalu, jego kibiców i przede wszystkim Wengera. Holendra tak czy inaczej nie chciałbym u nas, bo uważam go za nieopłacalnego, ale dobrze, że zagrał na nosie Wengerowi i spółce. Niech Arsenal dalej żyje w swoim wyimaginowanym świecie
@D@$ pisze:Mamy jeszcze jakiś wrogi zespół z którego Beppe nie kupił zawodnika? :)
No Lucio to chyba już nic nie przebije :) Koleś grał w Interze - klubie, z którym mamy najgorsze stosunki oraz w Bayernie - próżno szukać klubu spoza Italii, z którym mielibyśmy tak na pieńku

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 19:57

Galliani powiedział, że Milan zakończył mercato. Zatem nasz największy rywal w Serie A sensownie wzmocnił się tylko Montolivo. Nawet sobie nie wyobrażacie, jak na swoich stronach kibice Milanu są zdruzgotani naszymi transferami i zazdroszczą nam Asamoah, Isly i Giovinco. Lucio też chwalą. Są przekonani, że obroniliśmy już mistrza, bo twierdzą, że jesteśmy w stanie wystawić praktycznie dwie równorzędne 11-tki, czego w zeszłym sezonie zabrakło u nich.

Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 20:08

Napastnik Arsenalu Londyn Robin Van Persie oficjalnie ogłosił, że nie zamierza przedłużać wygasającego w przyszłym roku kontraktu - podała "SkySports.uk". Jeśli "The Gunners" chcą zarobić na sprzedaży Holendra, snajper musi opuścić The Emirates Stadium w letnim oknie transferowym.

Menadżer Arsenalu Arsene Wenger nie chce nawet słyszeć o pozbywaniu się piłkarza, jednakże klub ma w tym przypadku związane ręce. Van Persie będzie mógł w przyszłym sezonie opuścić Londyn za darmo. Jeśli więc kierownictwo trzeciej drużyny ligi angielskiej chce cokolwiek zyskać, musi Holendrowi pozwolić odejść.

W kolejce po gracza ustawiły się przede wszystkim Manchester City i Juventus. "The Citizens" oferują piłkarzowi dużo lepsze zarobki, jednak napastnik wolałby nie przenosić się do klubu z tej samej ligi. Turyńczycy natomiast nie dysponują wystarczającymi funduszami, by swobodnie negocjować z "Kanonierami".

Van Persie, który wyceniany jest przez ekspertów na 47,5 mln euro, w zeszłym sezonie zagrał w 51 meczach "The Gunners", w których strzelił 38 bramek i zanotował 14 asyst. Myślicie że jest jakaś szansa żeby zasilił Juve :) ?

pavel88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 20:11

mam nadzieję, że nie

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 20:11

Crunny pisze:Galliani powiedział, że Milan zakończył mercato.
I ty w to uwierzyłeś!? Kibice ACM są PRZEKONANI że to tylko mydlenie oczu :whistle: Jeśli Galliani nic nie zrobi to faktycznie - scudetto mamy w kieszeni.

@up 2x
Jeśli RvP nie przejdzie do nas to zasili Man City wtedy my zgarniemy Edina Dzeko ;p

EDIT: OFICJALNIE : LUCIO W JUVE!
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 20:13 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

kscr

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 20:13

Facebook'owy profil Juventusu potwierdził podpisanie kontraktu z Lucio. Także wszystkie wątpliwości co do transferu rozwiane.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 20:14

Ja zwariuję. Mozna, musisz robić perfidne kopiuj wklej całego newsa z innego portalu? Nie martw się, jestem pewny, że 99% zaglądających na forum już dawno to przeczytało w źródle docelowym. Podaj link lub krótko streść, cokolwiek, ale nie kradnij na miłość boską co rusz gotowych tekstów.
Nie mam cierpliwości do nowych użytkowników forum. No cóż... taka jest cena sukcesu klubu :doh:

NIE, van Persie do nas nie przyjdzie :!:

Wojtek pisze:
Crunny pisze:Galliani powiedział, że Milan zakończył mercato.
I ty w to uwierzyłeś!? Kibice ACM są PRZEKONANI że to tylko mydlenie oczu :whistle:
Jak zwykle. Galliani lubi nabijać w butelkę.
Wojtek pisze:OFICJALNIE : LUCIO W JUVE!
Witamy, powodzenia.
Chociaż trochę cuchnie mi ten transfer

Obrazek
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 20:16

Crunny pisze:Galliani powiedział, że Milan zakończył mercato. Zatem nasz największy rywal w Serie A sensownie wzmocnił się tylko Montolivo. Nawet sobie nie wyobrażacie, jak na swoich stronach kibice Milanu są zdruzgotani naszymi transferami i zazdroszczą nam Asamoah, Isly i Giovinco. Lucio też chwalą. Są przekonani, że obroniliśmy już mistrza, bo twierdzą, że jesteśmy w stanie wystawić praktycznie dwie równorzędne 11-tki, czego w zeszłym sezonie zabrakło u nich.
Dziwne. To oznacza ze Milan nastawia sie na gre tylko na jednym froncie w nastepnym sezonie (w sensie, ze jeden sobie odpuszcza). Sami Silva i Zlatan na wygranie LM nie wystarcza, wiec naturalnym stanem rzeczy Milan pewnie w nowym sezonie bedzie celowal w Serie A.

A taka polityka Rossonerich pewnie odstraszy ich najwieksza gwiazde - Ibre. Wszyscy wiedza ze on pragnie Ligi Mistrzow i rzadal wzmocnien jesli mial zostac, zeby jego druzyna sie liczyla w nadchodzacym sezonie. Czyli ze Milan i tak bedzie musial sie wzmocnic, inaczej wcale mnie nie zdziwi jesli Ibrahimovic odejdzie do np. Realu. W koncu Szwed ma juz 31 lat i jesli chce wygrac LM to pewnie nie bedzie sobie pozwalal na granie w drugiej sile Serie A.

A jesli by Ibra zostanie sprzedany do takiego Realu, to klub z San Siro pewnie by dostal kupe kasy i i tak by zrobil wzmocnienia. ;)

Zablokowany