Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2014, 12:53

AdiJuve pisze:Porównania Shaqiriego do Sancheza są nie na miejscu, zupełnie dwa inne światy piłkarskie.Przecież Chilijczyk w Barcie źle nie grał, tylko musiał zrobić miejsce dla Suareza a Shaqiri w Bayernie w tym sezonie gra bardzo rzadko.
25mln to jakaś abstrakcja w tej chwili za Szwajcara, tym bardziej,że za rok będzie już mógł sobie wybierać klub.
Każdy w Barcelonie jest przydupasem Messiego, więc i Zlatan i Neymar i nawet Suarez nie zrobią kariery, a patrząc jeszcze wstecz to Eto musiał zostać sprzedany. Prawda jest taka, że Messi zabija tych napastników i Sancheza też zabił, dlatego fantastycznie zajął miejsce w PL, które miał Suarez. Alexis to jest zawodnik o którym marzyłem od czasów Udinese i jest tak niespełniony dla mnie jak kiedyś kiedyś Jankulovski.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2014, 12:58

pumex pisze:To że święta minęły nie znaczy, że możesz ludzi tak bezczelnie denerwować :naughty:

Nie mamy trequartisty to sprowadźmy kogoś, to zawsze był średniakiem, z pozycją typowego trequartisty nie miał zbyt wiele wspólnego, a na dodatek ostatnio kopał rzepę gdzieś na krańcu świata :doh:
Hahahaha.

Jestem w stanie się założyć, że pomysl ściągnięcia Diamantiego chociaz przewinie sie przez wloskie media w styczniu. O cos powazniejszego sie nie zakladam, bo to tylko i wylacznie moj strzał i nie chce przegrać :prochno:.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2014, 13:52

Realna wartosc Shaqiriego w tej chwili oceniam na ok. 19mln E. Bylaby to rowniez fair cena i dla Bayernu i dla nas. Ale nie zapominajmy, ze Monachijczycy chca nas wydymac na sucho za Vidala.

Ktos tam wczesniej pisal (czym rozbawil mnie do łez), ze Kielon mialby miejsce w podstawie czolowych klubow Premier League. No to mam nadzieje, ze te kluby beda sie w styczniu/lipcu zabijac o naszego drzewca i skasujemy za niego te 10mln.
Montoya czy Vrslajko? Kogo byscie widzieli?

Powinnismy grac 4-3-3 z kilkoma nowymi nazwiskami w skladzie. Elo.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2014, 13:55

Ja nie twierdzę że cena 25 mln euro o której pisałem jest realna.
Uważam że jak Bayern da znak do sprzedaży Szwajcara to chętnych będzie więcej i przez to cena wzrośnie a Juve nie wydaje ponad 20 mln euro na transfery.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2014, 14:58

Jest news, że Porto chce 1 mln euro za wypożyczenie Rolando i potem 6 mln za jego wykupienie.

Czyli łącznie chcą 7 mln za 29-letniego gracza z kontraktem do 2016 roku, który w tym sezonie nie rozegrał nawet 1 minuty. Nawet milion za półroczne wypożyczenie kogoś takiego, to zdecydowanie za dużo. Do tego ten półtoraroczny kontrakt i jego forma, która jest wielką niewiadomą.

A w Empoli, jak kiedyś w Bari (Bonucci-Ranocchia) świetny sezon rozgrywa para młodych włoskich obrońców Rugani-Tonelli :whistle:

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2014, 15:13

Nasza oferta to podobno 500 tyś za pół roku wypożyczenia i ewentualnie 4 miliony € latem.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2014, 15:36

Mateo Kovačić mi sie marzy, mógł by grac w Lm Xherdanem Shaqirim tez dobry podniósł by LV ale dawać 20 milionów za zawodnika co nie wzmocni w Lm w której jest okazja awansować przy dobrej formie .
Mateo Kovačić 30 by poszedł ciężka operacja do zrobienia ,ale moze kiedys miernota zrobi cos w stylu Moggi .
trequartista jak znalazł na lata
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2014, 16:32 przez sebastian10, łącznie zmieniany 1 raz.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2014, 16:12

Daily express podaje że nasz prawy obrońca ze szwajcarii odchodzi do United ale po sezonie za darmo.
Ściema? czy prawda? wsumie mi to obojętne, jak chce to niech idzie, sprowadzi się kogoś w jego miejsce.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2014, 16:23

Jacky pisze:Realna wartosc Shaqiriego w tej chwili oceniam na ok. 19mln E. Bylaby to rowniez fair cena i dla Bayernu i dla nas.
Pytanie tylko czy byłaby to również fair cena dla Manchesteru, Arsenalu, Atletico i kilku innych klubów, które Szwajcara chętnie by u siebie widziały. Zasadniczo ten schemat był już wielokrotnie przerabiany przy dywagacji na temat każdego klasowego piłkarza, który nosił się z zamiarem odejścia. Forumowi rzeczoznawcy dokonywali wyceny, uwzględniając sto tysięcy czynników i znajdowali z dokładnością do 5% cenę, która byłaby uczciwa zarówno dla Juventusu, jak i dla drugiej strony. A następnie przychodził jakiś inny klub, rzucał dwa razy tyle i wszystkimi tymi wyliczeniami i szacunkami można sobie było podetrzeć tyłek. Stawiam na powtórkę z RvP - jakiś klub z Anglii rzuci 30 baniek na stół bez pytania za piłkarza, który zdaniem jednych na JuvePoland wart byłby wydania nawet 20 milionów, natomiast zdaniem innych co najwyżej 15.
sebastian10 pisze:...
Nie wiem co tu jest gorsze - forma czy treść.
sebatiaen pisze:Daily express podaje że nasz prawy obrońca ze szwajcarii odchodzi do United ale po sezonie za darmo.
Źródło?
sebatiaen pisze: Ściema? czy prawda? wsumie mi to obojętne, jak chce to niech idzie, sprowadzi się kogoś w jego miejsce.
Pewnie że się ktoś znajdzie, pewnie w dodatku za darmo, młodszy i z trzy razy niższą pensją. Nie wiadomo jeszcze kto, ale ktoś na pewno.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2014, 16:37

Na Tuttojuve taki news jest, wiadomo że tam zbieranina wszystkiego, jako źródło podali daily express.
Szwajcar już długo nie przedłuża więc już różne scenariusze przychodzą do głowy, tym bardziej dziennikarzom.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2014, 16:45

Jacky pisze:Ktos tam wczesniej pisal (czym rozbawil mnie do łez), ze Kielon mialby miejsce w podstawie czolowych klubow Premier League. No to mam nadzieje, ze te kluby beda sie w styczniu/lipcu zabijac o naszego drzewca i skasujemy za niego te 10mln.
O panie, ja rozumiem, że można danego zawodnika nie lubić, ale do tej pory myślałem, że istnieje jakaś rozsądna granica w subiektywnej ocenie.
sebastian10 pisze:Mateo Kovačić mi sie marzy
Kot piłkarz, ale obawiam się, że jeśli nikt spoza Serie A się po niego nie zgłosi przed końcem kontraktu to choćby Inter miał walczyć o utrzymanie to Chorwat jest skazany na swój zespół. My z wysokimi kwotami transferów nie szalejemy, a Roma po tym jak zaliczyła upadek po romantycznym uniesieniu z Iturbe też pewnie będzie staranniej oglądała każdego euraka.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2014, 17:15

Uwaga, uwaga! Dla wszystkich fanów dealu Moraty.

Juventus gotowy zawrzeć klauzulę wykupu dla Barcelony w kontrakcie Montoyi

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2014, 18:03

A ile ona wynosi? Dobrze pamiętam, że 20 mln E?

Albo totalna bzdura, albo po sezonie żegnamy Rysia. Co nie zmienia faktu, że tyle pieniędzy za Hiszpana to totalne przepłacenie.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2014, 18:06

Arbuzini pisze:A ile ona wynosi? Dobrze pamiętam, że 20 mln E?

Albo totalna bzdura, albo po sezonie żegnamy Rysia. Co nie zmienia faktu, że tyle pieniędzy za Hiszpana to totalne przepłacenie.
Nie, Arbuzini, mylisz się. Tutaj nie chodzi o to, że wpłacilibyśmy całą klauzulę, a o to, że zawarlibyśmy taką, za pomocą której Barcelona mogłaby odkupić swojego wychowanka za, prawdopodobnie, przyzwoite pieniądze. Coś, jak deal z Moratą.
Tragedia, wszyscy Nas dymają. :doh:
Denerwuje mnie coś takiego. Jak klub faktycznie nie chce się go definitywnie pozbywać i w niego wierzy, to niech do cholery jasnej da go na wypożyczenie!

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2014, 18:10

O.o

Ok, mój mózg po prostu nie dopuścił takiej myśli, że po raz drugi klękniemy do miecza hiszpańskiej drużyny żeby pozyskać ich rezerwowego...

Zablokowany