Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cris92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 15:55

n00beq pisze:Drodzy koledzy, gratuluje strzału w stopę :-D
Beznadziejny sezon i wiele straconych bramek dzięki niemu. No cóż, pozostaje wam nadzieja że tutaj się odbuduje i zyska nową motywacje.
Powiedział gość, którego klub pozyskał Mudingayi'a! :bravo:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 15:57

Lucio ma zarabiać około 3mln? Kogoś tu ładnie powaliło. Ciekaw w ogóle jestem czy wygryzie Bonucciego, który zarabia pewnie połowe z tego...?! Wolałbym żeby klub już wydał większą kasę na Sakho, który podobno chce odejść i dać go do 1 składu, a nie na 34 letniego stopera, który był cieniem samego siebie w zeszłym sezonie. Na super napastnika nie liczę. Może przyjdzie jakiś Destro, ale Cavani...wąptpie. Juve też nie może postępować tak z myślą "Z Cannavaro się udało to z Lucio też się uda".

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 16:02

n00beq pisze:gratuluje strzału w stopę :-D
Ciekawe, co napiszesz w takim razie o ewentualnym tranferze Mudzingaja do interu :lol:

Po transferze Alby do Barcelony zaczelo sie mowic o odejsciu Adriano, a wczoraj pojawily sie jakies pogloski o naszym zainteresowaniu. Kwota transferu mialaby wyniesc 7-8 mln €. Moim zdaniem bardzo ciekawa propozycja na lewa strone do 3-5-2.

Cavani rozmawia z napoli o podwyzce, ale sam zawodnik chce zarabiac 5, klub daje mu 3,2. De Lamentiis wyzywa dziennikarzy od wiesniakow.

Obrazek
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 16:03

Beznadziejny sezon i wiele straconych bramek dzięki niemu. No cóż, pozostaje wam nadzieja że tutaj się odbuduje i zyska nową motywacje.
Wszedłeś specjalnie na terytorium wroga, aby oświadczyć o rzekomym strzale w stopę? Prawda jest taka, że wasz ukochany Lucjusz został zwolniony ze względu na czystkę składu i wysoki kontrakt. Sytuacje wykorzystał Marotta i zakontraktował za całkiem nieduże pieniądze (2,3 miliona euro) doświadczonego i ogranego na boiska Serie A stopera. Nie doszłoby do takiej sytuacji, jeżeli Lucio zostałby wyłącznie sprzedany. Tymczasem teraz Inter prawdopodobnie musiał zapłacić pewną rekompensatę za zerwanie kontraktu w formie odprawy, a ukochany przez was stoper trafił do Turynu.
Obrazek
Genialne posunięcie, genialne. Wierzę, że w towarzystwie Bianconerrich-Lucio zapała chęcią wygrywania kolejnych trofeów. Z pewnością wraz z Caceresem będzie stosunkowo często wykorzystywany w rotacji. Tym bardziej, że nasi stoperzy mają za sobą ciężki sezon, a nastepnie mistrzostwa Europy. Szeroka kadra w następnym sezonie jest konieczna. Zwłaszcza, jeżeli balansujemy między systemem 3-5-2 i 4-3-3.

Ja chciałbym wyrazić wielki szacunek dla pracy Marotty w tym mercato. Wiem, że to dopiero początek... aczkolwiek już teraz jestemusatysfakcjonowany. Transfer topowego napastnika byłby bonusem, soczystą wisienką na wielkim czekoladowo-bezowym torcie.

Teraz przed ewentualnym pozyskaniem napastnika wypadałoby uszczuplić kadrę. Wierzę, że Marotta spienięży karty Krasica, Melo, Elii, Pazienzy, Zieglera (oficjalnego komunikatu o jego transferze nigdzie nie znalazłem) i Motty. Przekonamy się również czy nasz guru transferowy będzie potrafił wcisnąć śmierdzące szambo utwierdzając kupca, że nabywa perfumy. Mam tutaj na myśli Iaquinte oraz Martineza.

Isla, Asamoah, Giovinco, Lucio, Pogba (?), Leali. Fantastyczne wzmocnienia kadry zawodnikami już ogranymi w Serie A. Jedynie snajperzy wyglądają mizernie... FQ, Matri? Edinie Dżeko mam widok z mieszkania na stadion Citizens i zaniosę Cię na plecach do Piemontu :wink:
bendzamin pisze:
n00beq pisze:gratuluje strzału w stopę :-D
Ciekawe, co napiszesz w takim razie o ewentualnym tranferze Mudzingaja do interu :lol:
Gardzę Interem, poważnie. Z drugiej strony szacunek do rywala pozostaje. Staraj się pisać nazwy wszystkich klubów z wielkiej litery. Nawet Interu...
Cris92 pisze:
Powiedział gość, którego klub pozyskał Mudingayi'a! :bravo:
Branca to Ty? :shock:

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 16:08

Musimy kupic jeszcze napastnika (to nie maly wydatek) a co niektorzy narzekaja na Lucio za ktorego nic nie zaplacimy. Wiem ze z Interu, troche wiekowy i po niezbyt udanym sezonie ale bedziemy grali na 3 frontach i taki zawodnik przyda sie na pewno. Sakho mimo ze dobry i mlody do tanich by nie nalezal, a i konkurencja w walce o niego by byla spora.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 16:15

kosciu88 pisze:Musimy kupic jeszcze napastnika (to nie maly wydatek) a co niektorzy narzekaja na Lucio za ktorego nic nie zaplacimy. Wiem ze z Interu, troche wiekowy i po niezbyt udanym sezonie ale bedziemy grali na 3 frontach i taki zawodnik przyda sie na pewno. Sakho mimo ze dobry i mlody do tanich by nie nalezal, a i konkurencja w walce o niego by byla spora.
Oczywiście, że konkurencja większa, trzeba by było za niego zapłacić i to nie mało. ale...
Sakho ma 22 lata czyli jest 12 lat młodszy od Lucio. To by była inwestycja na 10 lat, ma spore doświadczenie, papiery UE, a pewnie zarabiałby tyle samo co Lucio albo i mniej. Lucio może te 2 lata przesiedzieć na ławce i potem znowu trzeba szukać obrońcy. Bonucci mimo iż bardzo się rozwinął nadal w naszym 3 osobowym bloku obrony jest najsłabszy, a obecna taktyka tylko maskuje jego braki, a co do lewej obrony w 3-5-2 to chciałbym by Marotta kontynuował dobre relacje z Udinese i ściągnął Armero - to jest dopiero wybiegany świr.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 16:15

pumex pisze: Gdzieś tam jeszcze, hen, hen daleko jest kandydatura Suareza, przy której co noc zasypia yanquez :wink: Dzeko, to, przynajmniej teoretycznie, najsensowniejsza kandydatura, która pewnie i tak koniec końców zniknie z radaru. Wiem, mamy pierwszy tydzień mercato, ale dobrych fundamentów pod tapmadl nie widać :(
1. Moczę pościel zarówno myśląc o Suarezie (lepszym od Joveticia) jak i o Dzeko (niegorszym od Cavaniego).
2. Ja tu właśnie dostrzegam fundamenty pod mocny transfer. Zoba:
-Lucio, Pogba - darmocha niemalże,
-Asamoah, Isla, Dżiowinek - połówka oszczędzona,
-rezygnacja z Verattiego - oszczędzamy,
-niewykupienie Boriello - miejsce w składzie.

Taka jest moja interpretacja i jak ktoś wyśmieje, to idzie do stonogi ;)

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 16:27

yanquez pisze: Ja tu właśnie dostrzegam fundamenty pod mocny transfer.
Zależy o czym mówimy...Juve nie da się zrobić w bambuko z Cavanim za 70 mln...o nie nie...Wątpię byśmy wydali więcej jak magiczne 15 mln na zawodnika. Marotta może chcieć opchnąć Krasicia i Elie i dołożyć trochę grosza za Suareza. Może też kombinować z Kolarovem i Dżeko, ale transferu w samej gotówce większej niż 30 mln to ja się nie spodziewam. Zarząd robi silny i wyrównany skład w oparciu o ligowych zawodników wyróżniających się na tle całej ligi. Jeśli już trafi do nas napastnik to na tej zasadzie $ + zawodnik/zawodnicy. W bajki nie wierze. Suma sumarum się z Tobą zgadzam tylko wszystko rozchodzi się o zasady tego mocnego transferu.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 16:59

Castiel pisze:Oczywiście, że konkurencja większa, trzeba by było za niego zapłacić i to nie mało. ale...
Sakho ma 22 lata czyli jest 12 lat młodszy od Lucio. To by była inwestycja na 10 lat, ma spore doświadczenie, papiery UE, a pewnie zarabiałby tyle samo co Lucio albo i mniej. Lucio może te 2 lata przesiedzieć na ławce i potem znowu trzeba szukać obrońcy. Bonucci mimo iż bardzo się rozwinął nadal w naszym 3 osobowym bloku obrony jest najsłabszy, a obecna taktyka tylko maskuje jego braki,
Zgadzam sie ale obecnie naszym priorytetem powinien byc napastnik na ktorego wydamy w granicach 20-25mln, na 3 czy 4 srodkowego obronce a takim w kolejnosci bylby Sakho juz by kasy nie bylo. A Lucio jest za free.
Castiel pisze: a co do lewej obrony w 3-5-2 to chciałbym by Marotta kontynuował dobre relacje z Udinese i ściągnął Armero - to jest dopiero wybiegany świr.
:ok: moim zdaniem bedzie lepszy jesli juz nie jest od Kolarova, i bardziej by pasowal do 3 5 2

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 17:05

Wizja transferu Lucio naprawdę mi się podoba. Zawodnik, który nawet z tą niemałą pensją nie będzie nas wiele kosztował. Nikt chyba sobie nie wyobraża, że będzie to zawodnik pierwszej jedenastki. Kolejny zawodnik do rotacji w obronie, która była najmniej liczebną formacją w naszej ekipie. Dla mnie ok.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 17:26

W zasadzie uznałbym transfer Lucio za dobry ruch, tylko ciągle siedzą mi w głowie te doniesienia o rzekomej niechęci Conte do byłego interisty. Oby to były wyłącznie plotki, bo zakontraktowanie zawodnika wbrew trenerowi to dopiero byłby szczyt głupoty w wykonaniu Marotty.

Podobno znowu interesujemy się Balzarettim: "Juventus switch attentions to Balzaretti", więc papa Kolarovie.

Obrazek
Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 18:05

Włoskie media są przekonane, że pomocnik Juventusu Ejlero Elia zmieni w środę barwy klubowe. Jedyną zagadką pozostaje, do jakiego klubu Holender się przeniesie.

Na swoim oficjalnym koncie na Twitterze zawodnik napisał, że ma nadzieję, że środa będzie jego dniem. Prasa na Półwyspie Apenińskim szybko podchwyciła temat, po czym starała się określić ewentualny kierunek jego przeprowadzki.

- Elia jest w Londynie, gdzie w siedzibie Fulham przejdzie testy medyczne - poinformował portal związany z "The Cottagers". Informacja ta została jednak szybko zdementowana przez angielskich dziennikarzy, którzy utrzymują, że Holender był widziany na lotnisku w Bremie.

Na wieść o pobycie piłkarza w Niemczech, strona "Calciomercato.com" poinformowała, że miejscowy Werder doszedł do porozumienia ze "Starą Damą" i pomocnik przejdzie do "zielono-białych" za 7,5 mln euro. Żadna ze stron nie potwierdziła tych rewelacji.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 18:10

Vimes pisze:Podobno znowu interesujemy się Balzarettim: "Juventus switch attentions to Balzaretti", więc papa Kolarovie.
Balzaretti? Trzeba było go nie sprzedawać. 31 lat to za dużo :stop:

Adriano za 7-8 mln? :happy:

Ewentualnie dajmy szansę Zieglerowi :whistle:

Ciekawa sprawa z Elią. Nie chcę być pesymistą, ale nie widzi mi się, aby ktoś miał za niego 7.5 mln...

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
n00beq

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 18:16

Nevermind pisze:
Wszedłeś specjalnie na terytorium wroga, aby oświadczyć o rzekomym strzale w stopę? Prawda jest taka, że wasz ukochany Lucjusz został zwolniony ze względu na czystkę składu i wysoki kontrakt. Sytuacje wykorzystał Marotta i zakontraktował za całkiem nieduże pieniądze (2,3 miliona euro) doświadczonego i ogranego na boiska Serie A stopera. Nie doszłoby do takiej sytuacji, jeżeli Lucio zostałby wyłącznie sprzedany. Tymczasem teraz Inter prawdopodobnie musiał zapłacić pewną rekompensatę za zerwanie kontraktu w formie odprawy, a ukochany przez was stoper trafił do Turynu.
Z jakiego względu ? Nie obchodzi mnie to, grał poniżej poziomu, gdyby tak nie było nie opuścił by on Interu. Nic nie musimy mu płacić.
PS: Mużyngaj nie jest piłkarzem Interu więc nie mówicie że go kupiliśmy.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 18:48

francois pisze: Adriano za 7-8 mln? :happy:
.
Na moje oko Adriano nigdy nie był obronca z prawdziwego zdarzenia. Został przekwalifikowany ze skrzydłowego i w nowej roli spisywał się mizernie. Według mojej opinii zdecydowanie najgorszy zawodnik Barcelony w poprzednim sezonie. Już wolałbym, aby na tej pozycji rywalizował De Ceglie z Giaccherinim. Były zawodnik Ceseny udowodnił podczas dwóch grupowych meczów Euro 2012, że jest gotowy do gry na tej pozycji. Ba! Występując w systemie 3-5-2 na lewym skrzydle przebiegł najwięcej kilometrów wśród wszystkich Azzurich. Jedynym mozliwym wzmocnieniem na tej pozycji byłby Kolarov. Obserwowałem jego grę za czasów gry w Lazio i nieprzypadkowo był porównywalny do Roberto Carlosa. Nieco wolniejszy, słabszy technicznie, lecz strzałem z dystansu mógłby burzyć mury. W Manchesterze oglądałem go kilka razy na zywo i sprawiał lepsze wrażenie od swojego konkuranta-Clichego.
n00beq pisze: Z jakiego względu ? Nie obchodzi mnie to, grał poniżej poziomu, gdyby tak nie było nie opuścił by on Interu. Nic nie musimy mu płacić.
Spoko. Lucio rozegrał w poprzednim sezonie 45 spotkań
Dla porównania Samuel (33), Ranocchia (16), Chivu (20). Wygląda na to, że Inter pozbył się najbardziej regularnego i solidnego obrońcy w kadrze. Wszystko przez słabą postawę w poprzednim sezonie. Był tak słaby, że we wszystkich rozgrywkach rozegrał 45! spotkań, czyli najwięcej wśród stoperów. Jaki Inter ma komfort sprzedając zawodników tej klasy, ba w obwodzie pozostaje Samuel, Juan Jesus, Ranocchia i zmotywowany nowym kontraktem Christian Chivu.

Zablokowany