Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
elbiczek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:49

Łoles pisze:
elbiczek pisze:
Łoles pisze:
Mi śmierdzi klub z jakiego przychodzi i jak dla mnie to gracze pokroju Lucio nei maja co u nas szukać, szkoda że zarząd myśli inaczej.
:angry: :angry:
a nie śmierdziało wam jak Pirlo przychodził z Milanu??? I gdzie dzisiaj byłby Juventus i Reprezentacja Włoch bez niego? Przez lata Lucio był jednym z najlepszych stoperów na świecie zdobył MŚ w 2002 z Brazylią wygrywał Lige Mistrzów i mistrzostwa krajowe w różnych ligach...Co z tego,że ostanio bez formy i wiekowy? Do ilu lat grał Maldini na najwyższych obrotach...Zobaczycie będzie z Lucio jeszcze wiele pożytku może więcej niż byłoby z Bruno Alvesa nawet :bravo:
Nie nie nie!!! Ja nie porównuje Lucio i Maldiniego jako graczy tylko wskazałem tego drugiego jako wzorcowy przykład iż z dobrym zdrowiem można grać świetnie i do 40-tki...choć pod koniec wchodzil już rzadko jednak zachował klase do końca...i porównanie z Lucio jest ciężkie bo Maldini poświęcił zdrowie jednemu klubowi przez całą kariere jak Alex-Juventusowi. A jeśli chodzi o stosunki klubowe swego czasu Figo przeszedł z Barcy do Realu,a to raziło wtedy znacznie mocniej...Jednak w nowym klubie spisywał sie conajmniej tak samo dobrze...Zresztą jaki transfer by nie zrobić wszystkim nie dogodzi: Ranocchia byłby również z Interu, Bruno Alves za drogi, Hummels nierealny lub za cienki bo zdaniem niektórych słabo w półfinale Euro 2012 itd. :doh:

Nie porównuj Milanu do Interu bo z Milanem nasze stosunki jakoś wyglądały a i jego władze nie obrzucały nas ### (do momentu bramki Muntariego :smile: ) przy każdej okazji jak to czynił Moratti.

I dobrze napisałeś że BYŁ a już porównanie go do Maldiniego to poprostu majstersztyk :rotfl:

Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:52

pan Zambrotta pisze:Dzięcioł, bartek(Juventino)

W Maladze miałby raczej pierwszy skład, w Juve pierwszy na ławkę. Więc argument o skład Brazylii 2014 raczej do mnie nie trafia.

Wiem, trzeba mu dać kredyt zaufania, a nie jeden taki transfer wypalił w Juventusie. Ale kiepsko powitać z otwartymi ramionami kogoś, kto grał ostatnio często w Interze, a w przeszłości parę razy nam odmawiał...
Nie skreślałbym go z pierwszej 11. Chiellini ostatnio gra różnie, a i Barzagli na Euro grał słabiej niż w Juve. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi, też o tym pomyślałem, bo faktycznie już Moggi chciał go wyciągnąć z Leverkusen, ale Lucio wolał Bayern. Niemniej, teraz podobnie może być z Dzeko, który dwa lata temu był jedną nogą w Turynie, jednak ostatecznie poszedł do MC, a sądzę że obaj z radością powitalibyśmy Bośniaka w Juve.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 11:05 przez Dzięcioł, łącznie zmieniany 1 raz.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 11:00

Dzięcioł pisze:

W Maladze miałby raczej pierwszy skład, w Juve pierwszy na ławkę. Więc argument o skład Brazylii 2014 raczej do mnie nie trafia.

Wiem, trzeba mu dać kredyt zaufania, a nie jeden taki transfer wypalił w Juventusie. Ale kiepsko powitać z otwartymi ramionami kogoś, kto grał ostatnio często w Interze, a w przeszłości parę razy nam odmawiał...
Nie skreślałbym go z pierwszej 11. Chiellini ostatnio gra różnie, a i Barzagli na Euro grał słabiej niż w Juve. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi, też o tym pomyślałem, bo faktycznie już Moggi chciał go wyciągnąć z Leverkusen, ale Lucio wolał Bayern. Niemniej, teraz podobnie może być z Dzeko, który dwa lata temu był jedną nogą w Turynie, jednak ostatecznie poszedł do MC, a sądzę że obaj z radością powitalibyśmy Serba w Juve.

Tylko, że z Dzeko taka była sytuacja, że mieliśmy 1 miejsce non-EU i wybraliśmy Krasica. Także Bośniak nie chciał czekać kolejnego roku i poszedł do MC. Gdybyśmy go wybrali (co z perspektywy byłoby lepsze niż Serb) to on wybrałby nas :)

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 11:04

Fajnie że Lucio przychodzi, szeroka ławka i rywalizacja to podstawa sukcesu, tym bardziej że Barzagli i Chiellini na Euro tak dobrze jak w Juve nie grali. No i ta kontuzja Giorgio... Nic tylko powitać Brazylijczyka w Juventusie i życzyć powodzenia :)
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 13:40 przez Myzarel, łącznie zmieniany 2 razy.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 11:04

Kamex22 pisze:
Dzięcioł pisze:

Nie skreślałbym go z pierwszej 11. Chiellini ostatnio gra różnie, a i Barzagli na Euro grał słabiej niż w Juve. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi, też o tym pomyślałem, bo faktycznie już Moggi chciał go wyciągnąć z Leverkusen, ale Lucio wolał Bayern. Niemniej, teraz podobnie może być z Dzeko, który dwa lata temu był jedną nogą w Turynie, jednak ostatecznie poszedł do MC, a sądzę że obaj z radością powitalibyśmy Serba w Juve.

Tylko, że z Dzeko taka była sytuacja, że mieliśmy 1 miejsce non-EU i wybraliśmy Krasica. Także Bośniak nie chciał czekać kolejnego roku i poszedł do MC. Gdybyśmy go wybrali (co z perspektywy byłoby lepsze niż Serb) to on wybrałby nas :)
@Myzarel Piona!

To pewne info?? Bo ja czytałem, że Krasic był naszym wyborem nr 2, w przypadku nie dogadania się co do kwoty odstępnego za Dzeko.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 11:10

Dzięcioł pisze: Nie skreślałbym go z pierwszej 11. Chiellini ostatnio gra różnie, a i Barzagli na Euro grał słabiej niż w Juve. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi, też o tym pomyślałem, bo faktycznie już Moggi chciał go wyciągnąć z Leverkusen, ale Lucio wolał Bayern. Niemniej, teraz podobnie może być z Dzeko, który dwa lata temu był jedną nogą w Turynie, jednak ostatecznie poszedł do MC, a sądzę że obaj z radością powitalibyśmy Serba w Juve.
Przy tym wyliczaniu różnej gry Chiellinigo i Barzagliego, zapomniałeś jeszcze o tym, że sam Luzio grał chyba najróżniej z nich, że tak napiszę. Chiellini grał różnie? Grał, ale to mimo wszystko świetny obrońca, który nie jeden raz potrafił świetnie wyłączyć z gry np Ibre. Barzagli na Euro słabiej niż w Juve? Bo i rywale trudniejsi, ale i tak moim zdaniem bardzo dobrze. Słaba obrona do finału nie dochodzi o czym przekonali się Niemcy. Bonucci za to, moim zdaniem na turnieju potwierdził, że zaczyna łapać wyższy poziom. Za to Lucio swoje ogromne doświadczenie ma, przy dobrej dyspozycji fizycznej, z pomocą wiatrów, a może bez, pogra i w pierwszej 11, ale nie na dłuższą metę, na pewno za to ciśnienie na cała trójkę będzie wywierał ciągle i dobrze, bo to jest potrzebne. A przy graniu co trzy dni na pewno i on pogra swoje. Powtórzę się, za 3/4 obrońcę nie powinno płacić się, albo tylko grosze, chyba że za młodego utalentowanego krajana.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 11:13

@elbiczek dziwnie się czytało to co napisałeś ale powiedzmy że udało mi się tą zagadke rozszyfrować.

Mimo Twojego toku rozumowania pisanie w jednym zdaniu o Lucio i Maldinim jest niesmaczne.
Co do dogadzania transferami to od tego to ja mam moja panne co by mi dogadzała, nie traktuje piłki w ten sposób - ale co kto lubi - po prostu nie jestem przekonany co do Lucio. Nie napisze tutaj że to odpad czy coś bo w piłkę grac potrafi, tylko pytanie czy będzie miał na tyle motywacji żeby gryźć trawe na treningach i czy w ogóle wytrzyma mentalność Conte. Jeżeli okaże że to historia jak z Pirlo wówczas przyznam że nie miałem racji, póki co jednak jestem zdania że nie jest on nam potrzebny, równiez dlatego że przylazł z Interu (mojego zdania nt tego klubu chyba nie muszę omawiać).

Piszesz o Ranokiach, Hummelsach i Alvesach - żaden z nich mnie nie przekonuje tak gwoli moich preferencji ale w tej materii to ja mogę wyrazić moje zdanie bo do gadania to mam tyle co żyd za okupacji.

Nie napiszę też kogo bym chciał na obronę a kogo nie bo po prostu przestało mnie to bawić, zaufam w tej materii naszemu zarządowi i jak już napisałem - jeżeli Lucio udowodni że przyszedł grać i walczyć a nie po to aby zagrać ~10 spotkań z ławki i odebrać medal przyznam że się myliłem ale póki to nie nastąpiło pozwolę sobie w dalszym ciągu pisać że dla mnie ten transfer to porażka.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 11:16

Dzięcioł pisze:
pan Zambrotta pisze: Wiem, trzeba mu dać kredyt zaufania, a nie jeden taki transfer wypalił w Juventusie. Ale kiepsko powitać z otwartymi ramionami kogoś, kto grał ostatnio często w Interze, a w przeszłości parę razy nam odmawiał...
Nie skreślałbym go z pierwszej 11. Chiellini ostatnio gra różnie, a i Barzagli na Euro grał słabiej niż w Juve. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi, też o tym pomyślałem, bo faktycznie już Moggi chciał go wyciągnąć z Leverkusen, ale Lucio wolał Bayern.
Nie skreślałbym go i ja, aczkolwiek pierwsza 11 "z urzędu" dla niego to przesada. Może i Chiellini grał na Euro gorzej niż w sezonie, ale Barza i Bonucci całkiem nieźle dyrygowali włoską defensywą. Nie sadzę, by Conte (btw: ile prawdy jest w tym, że nasz trener dostał go "w prezencie"?) postanowił nagle rozbić dobrze funkcjonujący blok obronny, by zrobić w nim miejsce przeterminowanemu lekko Lucio. Poza tym mam tu takie samo zdanie jak Pluszak.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 11:25

Ludzie nie bądźcie żałośni z argumentem o Pirlo. Inny zawodnik, inna klasa, inna sytuacja i jednak te 2 lata młodszy.
A Lucio to bym porównał do sytuacji z Cannavaro za drugim razem. Stary, wypalony i niekoniecznie mile w Juventusie widziany. Nie podoba mi się ten pomysł, nijak ma się do projektu, nijak się ma do Juve. Muszę to zaakceptować, ale pomysł słaby. Zalety to oczywiście cena i to, że ogarnią grę z trójką, a więc może zastępować Leo, wad widze więcej, ale cóż. Przyjdzie i niedługo pójdzie sobie, mozna tolerować, nie trzeba uwielbiać.

Aha, fajnie, niektórzy to chcą go wciepać do składu kosztem Barzagliego lub Chielliniego? :doh: Nie ma takiej opcji, gdy oczywiście Włosi będa zdrowi.
elbiczek pisze:Przez lata Lucio był jednym z najlepszych stoperów na świecie zdobył MŚ w 2002 z Brazylią wygrywał Lige Mistrzów i mistrzostwa krajowe w różnych ligach...
Nawet ładną asystę miał na tych MŚ :)
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 11:31 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 11:28

Dzięcioł pisze:To pewne info?? Bo ja czytałem, że Krasic był naszym wyborem nr 2, w przypadku nie dogadania się co do kwoty odstępnego za Dzeko.
Czy pewne? Pewnego info w takiej sprawie nie ujrzysz. Media spekulowały różnie, ale w końcu po prostu odpuściliśmy Dzeko na rzecz Krasicia. Można gdybać, czy Edin przeprowadziłby się do Turynu, gdybyśmy wszystkie siły skierowali na niego. Patrząc na jego cenę, są pewne wątpliwości. Wybraliśmy Krasicia, który okazał się chyba najbardziej przecenionym piłkarzem jakiego widziałem na oczy. Eh, było, minęło, nie ma co do tego wracać.

Zmieniając temat:
1) Żeby tylko nikomu z zarządu nie przyszło do głowy sprzedawać Bonucciego, bo przecież jest Lucio i Caceres. Tak na zaś się martwię :wink:
2) Ciekawe, z jakim numerem będzie grał Lucio. Może zechce zatrzymać '6'? Nie wiem... ciężko będzie oglądać Lucio z numerem Scirei, to raz. Dwa, jak wszyscy wiemy, jest pewien mit na temat tegoż numeru :smile:
@D@$ pisze:Lucio to bym porównał do sytuacji z Cannavaro za drugim razem. Stary, wypalony i niekoniecznie mile w Juventusie widziany
:bravo: To samo miałem napisać. Brazola można porównywać do Cannavaro... ale second edition a nie do transferu z Interu do Juve

EDIT:
evilboy pisze:Btw. Czy już można oficjalnie jarać się tegorocznym mercato?
Można, szczególnie, że wygląda na to, iż od gracza, który będzie seryjnie strzelał dla nas bramki dzielą nas lata świetlne :|
Choć nie powiem.. początek niezwykle udany. Ale jak to napisałeś w innym temacie: "poczekajmy z chwaleniem"
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 11:35 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 11:30

Z tym hejtowaniem go "bo interista" to ja bym nie przesadzał... Gdyby był z niego taki interista, to nie wykiwałby tak pięknie papy Morattiego i nie przechodził do największego rywala.

Jak dla mnie to świetny ruch, o ile tylko nie będzie robił dymów o siedzenie na ławce. Gracz naprawdę wielkiego formatu, do tego pozyskany kompletnie za darmo. Jest w piłce coś takiego, że wśród lepszych gra się lepiej, więc liczę, że ten sezon będzie w jego wykonaniu dużo bardziej udany niż poprzedni w rozpadającym się interze.

Btw. Czy już można oficjalnie jarać się tegorocznym mercato? Cholera, nie sądziłem, że po kilku dniach otwartego okienka będziemy mieć tyle świetnych nabytków.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 11:37 przez evilboy, łącznie zmieniany 1 raz.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 11:35

Bartek(Juventino) pisze:
Dzięcioł pisze: Nie skreślałbym go z pierwszej 11. Chiellini ostatnio gra różnie, a i Barzagli na Euro grał słabiej niż w Juve. Co do drugiej części Twojej wypowiedzi, też o tym pomyślałem, bo faktycznie już Moggi chciał go wyciągnąć z Leverkusen, ale Lucio wolał Bayern. Niemniej, teraz podobnie może być z Dzeko, który dwa lata temu był jedną nogą w Turynie, jednak ostatecznie poszedł do MC, a sądzę że obaj z radością powitalibyśmy Serba w Juve.
Przy tym wyliczaniu różnej gry Chiellinigo i Barzagliego, zapomniałeś jeszcze o tym, że sam Luzio grał chyba najróżniej z nich, że tak napiszę. Chiellini grał różnie? Grał, ale to mimo wszystko świetny obrońca, który nie jeden raz potrafił świetnie wyłączyć z gry np Ibre. Barzagli na Euro słabiej niż w Juve? Bo i rywale trudniejsi, ale i tak moim zdaniem bardzo dobrze. Słaba obrona do finału nie dochodzi o czym przekonali się Niemcy. Bonucci za to, moim zdaniem na turnieju potwierdził, że zaczyna łapać wyższy poziom. Za to Lucio swoje ogromne doświadczenie ma, przy dobrej dyspozycji fizycznej, z pomocą wiatrów, a może bez, pogra i w pierwszej 11, ale nie na dłuższą metę, na pewno za to ciśnienie na cała trójkę będzie wywierał ciągle i dobrze, bo to jest potrzebne. A przy graniu co trzy dni na pewno i on pogra swoje. Powtórzę się, za 3/4 obrońcę nie powinno płacić się, albo tylko grosze, chyba że za młodego utalentowanego krajana.
Cały Inter rozczarował, Milito w jednym meczy strzela cztery gole, a później długo przez kilka meczy nie umiał strzelić chociażby jednej. Jestem głęboko przekonany, że u Conte Lucio się odbuduje. Barzagli za LDN nie grał jakoś super dobrze, owszem przyzwoicie, ale w ubiegłym sezonie obok Silvy był najlepszy stoperem w całej lidze. Nie twierdzę, że z Lucio będzie dokładnie tak samo, ale uważam że Brazylijczyk zagwarantuje spokój i pewność gry na dobrym, wysokim poziomie, bez fundowania głupich baboli. Stabilność Lucio, na to liczę. Jakiś czas temu głośno było o Neście w Juve, starszym i szklanym. Mając na uwadze tylko ubiegły sezon Lucio na tle Włocha, wyglądał zdecydowanie pewniej i sensowniej, a jest i młodszy. Transfer zdecydowanie na plus.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 11:38

Dzięcioł pisze:Jakiś czas temu głośno było o Neście w Juve, starszym i szklanym. Mając na uwadze tylko ubiegły sezon Lucio na tle Włocha, wyglądał zdecydowanie pewniej i sensowniej, a jest i młodszy.
E tam. Nesta jak grał to grał dobrze. Tylko go chłopaki z Barcy powozili trochę ale to wina trenera, który nie mając wyboru musiał wystawić emeryta na najlepszych piłkarzy świata.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 11:40

Mnie ciekawi jak Giuseppe poradzi sobie na rynku, kiedy Juventus przestanie wydawać rokrocznie 60-70 mln euro na transfery. Wtedy, DS "Starej Damy", będzie musiał wykazać się nie lada talentem, by wyrwać zawodnika, który na "już" mógłby wchodzić do pierwszej jedenastki. Co nie zmienia faktu, że bardzo sobie cenię usługi "Szalonookiego". Lucio w Juve ? Ok, jeżeli może zaoferować stabilność formacji defensywnej, to czemu nie. Do załatwienia zostały jeszcze dwa kluczowe transfery, później można zakończyć etap zakupów i skoncentrować się na sprzedaży Vicków, Mott i innych Martinezów. Niemniej, nie pogniewałbym się, gdyby Giuseppe dokonał jakiegoś nad przydziałowego zakupu pod koniec sierpnia.

Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 12:03

Ouh_yeah pisze:
Dzięcioł pisze:Jakiś czas temu głośno było o Neście w Juve, starszym i szklanym. Mając na uwadze tylko ubiegły sezon Lucio na tle Włocha, wyglądał zdecydowanie pewniej i sensowniej, a jest i młodszy.
E tam. Nesta jak grał to grał dobrze. Tylko go chłopaki z Barcy powozili trochę ale to wina trenera, który nie mając wyboru musiał wystawić emeryta na najlepszych piłkarzy świata.
A Lucio grał słabo?? Lucio to najlepszy środkowy defensor Interu z ubiegłego sezonu, zdanie to podzielają nawet kibice Interu, według których grał lepiej od Samuela. To jest naprawdę mądre i dobre wzmocnienie. Czwarty stoper był potrzebny, Hummels opcja nierealna i bezsensowna, Bruno Alves byłby zdecydowanie droższym wyborem, a i niekoniecznie lepszym. Mamy ogranego i solidnego obrońcę, w dodatku za darmo. Brazylijczyk na bank wywrze presję na naszą trójkę Włochów, a że jestem zwolennikiem konkurencji, to uważam że mogą być z tego tylko korzyści. Nie sądzę też, żeby zepsuł atmosferę w szatni, nie z tym trenerem.

Zablokowany