Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2016, 15:51

Po co nam Isco skoro Serie A i tak wygramy a Hiszpan w LM nie pomoże...fajny piłkarz,ale jak dla mnie transfer zbędny, tym bardziej, że wróciliśmy do 3-5-2, rozumiem, że okazja, no, ale to byłoby na siłę, bardziej potrzeby Gundo.

ps. właśnie czytam, że Real dziś zwolni Beniteza i już po Isco :prochno:
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2016, 15:52 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2016, 15:52

Ptaszki z Hiszpanii ćwierkają, że właśnie klepnięto zwolnienie Benka.
Chciałem nawet postawić latem większy pieniądz, że nie dotrwa do końca sezonu, szkoda szkoda. W każdym razie to chyba mocno komplikuje jeśli nie definitywnie kończy temat transferu Isco.

BSNT

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2016, 16:07

Wróciliśmy do 3-5-2, bo nie mamy piłkarzy do innego stylu gry. Pereyry nie ma już długi czas, zresztą żaden z niego AMF, Hernanesa nie komentuje. Nie było wyjścia, ale widać, że Allegri chciałby zagrać z z atakiem 1-2, tylko nie ma materiału. Jestem pewien, że jak kupią mu kogoś dobrego to znów spróbuje zmienić nam taktyke. :whistle:

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2016, 16:30

Tak za godzinkę podobno Beniek ma oficjalnie wylecieć, a w jego miejsce wskoczyć Zidane co mogłoby nam pokrzyżować plany. Czyli prawdopodobnie nie przyjdzie, ani Turek, ani Hiszpan.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2016, 16:31

Jeśli Benek rzeczywiście poleci z Madrytu na zbity p...., a w jego miejsce przyjdzie Zizu, to o Isco niestety możemy tylko pomarzyć. A szkoda, bo druga taka okazja na wyciągniecie Hiszpana raczej już się nie powtórzy :angry:

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2016, 17:03

Yaro417 pisze:Jeśli Benek rzeczywiście poleci z Madrytu na zbity p...., a w jego miejsce przyjdzie Zizu, to o Isco niestety możemy tylko pomarzyć. A szkoda, bo druga taka okazja na wyciągniecie Hiszpana raczej już się nie powtórzy :angry:
Dlaczego? Nawet jak stery przejmie Zidane, to Isco i tak prawdopodobnie nadal będzie tylko zmiennikiem. BBC jest nie do ruszenia, a James jest mimo wszystko lepszym zawodnikiem od Hiszpana. Pytanie tylko z jakiego powodu Isco chce/chciał opuścić z Real. Z powodu Benka czy z powodu małej liczby minut na boisku. Jeżeli to drugie, to wydaje mi się, że jest jakaś iluzoryczna szansa na młodego pomocnika.
Mimo wszystko wolałbym w Naszych szeregach zobaczyć Gundogana.
Isco vs. Gundogan = Magik vs. Rozgrywający. Kogo bardziej potrzebujemy? Wydaje mi się, że tego drugiego. FransISCO jest bardzo podobnym zawodnikiem do Pogby. Świetna technika, drybling, kontrola piłki itp... potrafi też posłać fantastyczne piłki, jakich nie powstydziłby się sam Pirlo, ale są to raczej dodatki do jego efektownej gry, niżeli główny atrybut. Gundogan jest inny. Również posiada fantastyczne umiejętności, ale jest urodzonym plejmejkerem. To, co u Isco jest dodatkiem, u Turka jest motywem przewodnim - czyli kontrolowanie tempa i rozdzielanie piłek. Marchisio miewa świetne mecze, ale nie ma we krwi rozgrywania. Często gra na alibi, ale nie ma się mu co dziwić. Jakby nie patrzeć, nie jest to jego naturalna rola na boisku. Można powiedzieć, że mamy dwóch magików z przodu, ale żadnego prawdziwego rozgrywającego.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2016, 17:14

Zidane to Juventino :prochno: sprezentuje nam kogoś ;)

Gundogan jest nie do wyciągnięcia za 30-35mln. Trzeba byłoby rzucić 50 mln na Volksturka, czego nie zrobimy.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2016, 17:36

Ozdobny coś taki ostatnio aktywny na JP? :whistle:

Z zimowego mercato będę zadwolony nawet jeśli będzie ona polegała tylko na sprzedażach niechcianych zawodników czyt. Martin Caceres i zapewnieniu sobie jakiegoś dobrego podłoża pod negocjacje letnie z niektórymi zawodnikami. Najwięcej i tak dowiemy się w lutym, bo już taką mam tradycję, że ktoś z wygasającym kontraktem dołączy do naszego zespołu. Pirlo, Pogba, Llorente, Khedira to ostatnie takie nabytki, które bardzo wiele wniosły do zespołu. Liczę na Gregory van der Wiela.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2016, 17:37

Nie mam wyjscia do srody ;)

Jezeli Caseres odejdzie w styczniu to grajac 3-5-2 ciezko mi uwierzyc w to, ze na dalsza czesc sezonu zostaniemy tylko z 4 stoperow. Przypuszaczam wiec, ze albo przyjdzie ktos w zestepstwo, albo pozyskamy pomocnika, ktory otworzy nam droge do innego ustawienia.

Zyczylbym sobie ten drugi scenariusz. :cwaniak:

La fidanzata d'Italia
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2016, 17:44

pablo1503 W kontekście powodów odejścia Isco z Realu wymienia się dwa czynniki, które ty poruszyłeś. Jednak tym pierwotnym jest konflikt z Benkiem, który z kolei powoduje przesiadywanie Isco na ławce....wcześniej Isco zaliczał bardzo dużo minut, ale od rzekomego konfliktu na linii z trenerem przestał praktycznie grac. Jak ktoś wcześniej wspomniał tylko 12 minut w 6 ostatnich meczach. Dla porównania dodam, że w 19 wcześniejszych spotkaniach rozegrał blisko 1400 minut. W kuluarach mówiło się nawet ostatnio, że dziennikarze sportowi blisko związani z Realem doradzali Isco, aby ten wstrzymał się z potencjalnym odejściem z klubu, a to z racji tego, że Benek miał zbierać coraz to gorsze recenzje w kierownictwie Realu i niedługo wylecieć z klubu. Jeśli dzisiaj to się rzeczywiście stanie, to sytuacja Isco może się diametralnie odmienić, a sam zawodnik może przynajmniej grać tyle, co w początkowej części rundy jesiennej.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2016, 18:26

A dziennikarze rozwodzą się nad opcją Zaza out (Arsenal) Matri in :lol: Jeśli ktokolwiek odejdzie, to będzie to zapewne Martin i nie liczyłbym na jakikolwiek pieniądz. Afera z alkoholem, ciągłe kontuzje, rola jaką pełnił w Juventusie w tym sezonie gdy był zdrowy no i kończący się kontrakt. Szalonooki puści go wolno. Bardziej ciąży mi osoba Hernanesa.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2016, 18:33

Co do sporu Gundogan vs Isco, zdecydowanie niemiecki turek, nie tylko dla nas ale jako piłkarz, to jeden z najlepszych rozgrywających na świecie, takiego piłkarza nam potrzeba, z wizją gry, do kreowania, kogoś kim miał byś Hernanes (chociaż kim miał nie być i zastępcą Pirlo i grać za napastnikami), a Isco? dla mnie już mamy podobnego piłkarza - Dybala. Zresztą wątpię, żeby miał Allergi zmieniać ustawienie, skoro już próbował to zrobić i nic z tego nie wyszło, a dla Isco w 352 miejsca nie ma, dla Gundogana to wręcz wymarzone ustawienie, do tego jest w orbicie Berardi kolejny podobny piłkarz ...

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
BSNT

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2016, 18:45

Gdzie Isco, a gdzie Dybala? Hiszpan to pomocnik, nigdy napastnik, a Argentyńczyk odwrotnie - typowy napastnik, żaden pomocnik.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2016, 18:50

annihilator1988 pisze:A dziennikarze rozwodzą się nad opcją Zaza out (Arsenal) Matri in :lol: Jeśli ktokolwiek odejdzie, to będzie to zapewne Martin i nie liczyłbym na jakikolwiek pieniądz. Afera z alkoholem, ciągłe kontuzje, rola jaką pełnił w Juventusie w tym sezonie gdy był zdrowy no i kończący się kontrakt. Szalonooki puści go wolno. Bardziej ciąży mi osoba Hernanesa.
He,he a zaczynają się pojawiać plotki o Guarinie :hellyes:
Ale chyba Marotta drugi raz takiej głupoty nie zrobi :think:

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2016, 18:55

Za Guarina ja dziękuję...mam nadzieje, że Marotta drugi raz nie uwolni interu od balastu w postaci szrotu piłkarskiego...to zresztą nie ma się w żaden sposób do tego co mówił Allegri, e tym razem nie czas na półśrodki...

Oho uwolnili nas od hernanesa za piękne pieniążki, to dlaczego nie mieliby nas uwolnić od gołębiarza? Jak najbardziej, niech biorą nawet dzisiaj!

Mam nadzieję, że to czarne ploty...

Obrazek
Zablokowany