Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2014, 23:03

Medzeer pisze:bla bla bla
Oh wizjonerze! Cztery lata temu Serie A była obiektywnie patrząc na wyniki, czwartą ligą Europy. Obecnie też można ją uznać za czwartą siłę, ale przynajmniej coś się ruszyło w LE.

Kramaric oraz Montoya i byłbym zadowolony.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2014, 12:09

Ten Montoya chyba na serio przyjdzie.
Sporo się o nim mówi i pisze ostatnio, Evra zalicza ostatnio progres, z doświadczeniem mógłby młodziaka trochę podszkolić.

Kwestia Lichego już praktycznie rozwiązana, praktycznie przedłużony kontrakt.Nasi czekali prawdopodobnie na awans do 1/8 LM, udało się kasa jest i będzie lepszy kontrakt nie tracąc możliwości transferu lewego obrońcy, środkowego i napadziora.

Rolando chcemy wypożyczyć, raczej na bank nie uda się Ruganiego już teraz sprowadzić więc wydaje mi się że szukamy kogoś na wypożyczenie na do końca sezonu.

Teraz czytałem informacje o tym że Marotta woli Montoye odpuścić i taniej kupić w lecie taniej tylko jest jeden problemy, jest sporo chętnych i ktoś go podkradnie przecie...[/i]

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2014, 12:34

Montoye mnie w ogóle nie wydaje się jakimś super grajkiem by się rzucać po niego za wszelką cenę. Jak da się tanio to ok, jak nie to trudno, trafi się ktoś lepszy:) Środkowego obrońcę też bym wolał na teraz, Schar na kontrakt z Basel do czerwca, wątpię czy odejdzie w styczniu, mają realna szanse na 1/4 LM, więc albo dadzą mu nowy kontrakt, albo odejdzie za darmo, perspektywa jego odejścia w styczniu jest mało realna. Basel więcej zarobi na awansie niż jego sprzedaży teraz, także taki Rolando byłby fajnym uzupełnieniem na chwilę jak 4-5 do gry a Schar czy Rugani nie mogą być tak daleko w kolejce bo to byłoby bez sensu.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2014, 13:23

Czy my mówimy o tym Rolando:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rolando?

To ja już wole odpuścić i grać tym co jest. Przeciez Martin wróci pewnie już na Inter/ Napoli w styczniu, Barca na LM, damy radę, nei wiem po co się w chłopaka pakować. Ani w Napoli ani w Interze nie przekonuje, a na pewno nie zgodziłby sie na jakiś kontrakt roczny. Już ten 23 latek Montoya mnie bardziej przekonuje.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2014, 14:14

Robaku pisze:Czy my mówimy o tym Rolando:

To ja już wole odpuścić i grać tym co jest. Przeciez Martin wróci pewnie już na Inter/ Napoli w styczniu, Barca na LM, damy radę, nei wiem po co się w chłopaka pakować. Ani w Napoli ani w Interze nie przekonuje, a na pewno nie zgodziłby sie na jakiś kontrakt roczny. Już ten 23 latek Montoya mnie bardziej przekonuje.
W Interze i Napoli zgodził się na jeden sezon, w Interze grał bardzo dobrze.Jeżeli już koniecznie chcemy obrońcę to wolałbym jego za friko i Caceresa na bokach niż pakować kasę w Montoye,który jest kotem w worku, bo gra bardzo mało a jeżeli nie jest wstanie nawet powalczyć z Alvesem to o nim za dobrze nie świadczy.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2014, 14:15

Robaku pisze:Czy my mówimy o tym Rolando:
Jak na złość Juve stara się ulepszyć coś co nawet na poziomie europejskim wygląda b. dobrze.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2014, 01:46

Montoya dziś rozegrał 90 minut przeciwko Cordobie. Chyba go sprawdzają czy warto zostawić :whistle:

Poza tym:
http://www.fcbarca.com/60697-martin-mon ... n=mainpage
Czy ktoś wiedział wcześniej, że Barca raczej nie chce, a sam gracz ma klauzulę aż 20 mln?

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2014, 02:34

Już nie przesadzaj o tej kwocie 20 mln się dawno mówiło to raz, a dwa w Hiszpanii to normalnie stosowana praktyka, więc nie ma co się dziwić, że ktoś mu wpisał klauzule. M.in. dlatego Llorente nie przyszedł do nas dużo wcześniej.

Montoya w tej chwili wart jest 8 mln i Barca o tym wie, ale myśli, że znajdzie idiotę, który zapłaci 20 mln. Inna sprawa, że nie tak łatwo pozbyć się zawodnika za bezcen nie mogąc robić transferów do klubu.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2014, 17:01

Doszły mnie słuchy, że Ramires z Chelsea może przyjść do Juve za 12 milionów funtów. Do transferu miałoby dojść w przypadku sprzedaży Vidala lub Pogby.

Jakość w to nie wierzę :snooty: . To pewnie kolejne gdybanie ze strony mediów.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2014, 17:14

Morgesztern pisze:Doszły mnie słuchy, że Ramires z Chelsea może przyjść do Juve za 12 milionów funtów. Do transferu miałoby dojść w przypadku sprzedaży Vidala lub Pogby.

Jakość w to nie wierzę :snooty: . To pewnie kolejne gdybanie ze strony mediów.
Nie warto nawet o tym pisac. Zrodlo to angielski szmatlawiec. Takie pieniadze na Remireza nie wystarczylyby na pewno, a Mourinho moze sie interesowac Pogba. Jego prawo. :wink:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2014, 17:34

La Stampa wymyśliła,że szukamy solidnego obrońcę i sugerują Vidicia:D Z solidnością ma tyle wspólnego co Marco Motta:)

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2014, 19:32

Szkoda że nasi nie zamknęli szybko transferu Kramaricia.
Ta jego cena będzie rosła, już nawet na onecie piszą o nim i Chelsea.
Ja wiem że to portal nie mający za wiele wspólnego z realną informacją tym bardziej w futbolu ale gość jest naprawdę już postrzegany jako naprawdę dobry snajper i powinien się sprawdzić ale nasi pewnie drewnianego Zaze kupią.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2014, 12:53

Powinniśmy dążyć do tego, aby w przyszłości grać 4-3-3 lub 4-2-3-1. Wiem, że to tylko liczby, ale w ostatnich latach sukcesy odnoszą drużyny grające głównie tymi 2 ustawieniami.

4-3-3 teraz:
Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra/Asamoah - Vidal, Pirlo, Pogba - Pereyra, Llorente/Morata, Tevez

4-2-3-1 teraz:
Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra/Asamoah - Vidal, Marchisio - Pereyra, Pogba, Tevez - Llorente/Motata

docelowo powinniśmy jednak myśleć o tych ustawieniach za 2-3 sezony i wtedy mogłyby one wyglądać tak:

4-3-3:
X - X, Bonucci, Ogbonna?, Asamoah? - Vidal, Marchisio, Pogba - Berardi?, Morata?, Coman?

4-2-3-1:
X - X, Bonucci, Ogbonna?, Asamoah? - Vidal, Pogba - X, X, Coman? - Berardi?/Morata?

Iksy i pytajniki pokazują na jakie pozycje powinniśmy szukać młodych graczy. W obu tych ustawieniach będzie nam potrzebny bramkarz i prawy obrońca do podstawowego składu. Przede wszystkim bramkarz (marzy mi się taki Perin) i prawy obrońca. Potem jakiś skrzydłowy. Według mnie Leali, Rugani, Marrone, Sturaro, Gabbiadini, Zaza i Boakye nie zapowiadają się póki co na graczy 1. składu wielkiego Juventusu, ale mogą być z nich solidni rezerwowi.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2014, 13:01

Crunny pisze:Rugani, zapowiadają się póki co na graczy 1. składu wielkiego Juventusu, ale mogą być z nich solidni rezerwowi.
Akurat Rugani to zapowiada sie na takiego i to znakomicie.

Chłopak jest kotem, a wieku 20 lat. Bedzie grał w 1 składzie za pare lat.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 grudnia 2014, 13:04

Crunny pisze:Powinniśmy dążyć do tego, aby w przyszłości grać 4-3-3 lub 4-2-3-1. Wiem, że to tylko liczby, ale w ostatnich latach sukcesy odnoszą drużyny grające głównie tymi 2 ustawieniami.
W ostatnich latach sukcesy odnosza zespoly, ktorych ofensywa opiera sie na pilkarzach takich jak Messi, Ronaldo, Bale, Robben, Ribery czy Müller. I akurat tamte formacje pomagaja wyeksponowac najwieksze zalety tych graczy. Jezeli u nas w ich role wcielic sie maja Pogba na zupelnie nietypowej dla siebie pozycji albo Pereyra, ktory pod bramka rywala nie stanowi zadnego zagrozenia, to apelowalbym zeby dac sobie z tym spokoj.

Zablokowany