Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
elbiczek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:06

Łoles pisze:
pumex pisze: Lucio około 10:00 ma zjawić się w turyńskiej klinice na badaniach. Coś mi w tym zawodniku śmierdzi :/
Mi śmierdzi klub z jakiego przychodzi i jak dla mnie to gracze pokroju Lucio nei maja co u nas szukać, szkoda że zarząd myśli inaczej.
:angry: :angry:
a nie śmierdziało wam jak Pirlo przychodził z Milanu??? I gdzie dzisiaj byłby Juventus i Reprezentacja Włoch bez niego? Przez lata Lucio był jednym z najlepszych stoperów na świecie zdobył MŚ w 2002 z Brazylią wygrywał Lige Mistrzów i mistrzostwa krajowe w różnych ligach...Co z tego,że ostanio bez formy i wiekowy? Do ilu lat grał Maldini na najwyższych obrotach...Zobaczycie będzie z Lucio jeszcze wiele pożytku może więcej niż byłoby z Bruno Alvesa nawet :bravo:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:08

No i mamy już foteczki Lucio na Juventus.com . Charakterny facet, wydaje mi się że podoba się Conte i znajdą wspólny język a Marotta oczywiście nie ma nic przeciwko darmowym transferom.
Na pewno lepszy interes niż Alves albo Ranocchia za 12 baniek.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:18

różnica, że Pirlo to klasa, nie pasujący Allegriemu. A Lucio to ochłap z drużyny, która zajęła 7. miejsce. Na dodatek z Interu.

34 lata, za dwa lata zyska dodatkowe 4,6 mln i wyjedzie gonić wielbłądy, widzicie u niego motywację? Ja wątpię.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:19

Virgil pisze:Lucio też mi się nie podoba, ale z drugiej strony przychodzi za free, z nie jakimś kosmicznym kontraktem więc chyba nie ma za bardzo na co narzekać w końcu to będzie rezerwowy.

Jeżeli przyjdzie Lucio to będziemy mieli na pewno najsilniejszą ławkę w Serie A i spokojnie na wysokim poziomie europejskim, oby jeszcze tylko załatać te dziury w ataku i na lewej obronie/pomocy :pray:

Wedle tuttosport Cavani nie może się dogadać z De Laurentisem odnośnie pensji, co prawda dostał ostatnio podwyżkę na 2,5mln ale chce 5mln, De Laurentis jest podobno wściekły ale jest w stanie dać w tej chwili 3,2mln.
Żeby się tylko nie okazało, że Brazol wskoczy do podstawy, a Kielon zostanie przesunięty na lewą stronę. Taki wariant trochę oszczędnościowy, parę baniek zostanie w klubowej sakwie. Ciężko wyczuć ile nam jeszcze zostało kasiorki, ale mam nadzieję, że jednak ostatecznie trafi do nas Kolarov. Co do Cavaniego, to ja się mimo wszystko nie napalam, to "tylko" tuttosport.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:21

elbiczek pisze:
Łoles pisze:
pumex pisze: Lucio około 10:00 ma zjawić się w turyńskiej klinice na badaniach. Coś mi w tym zawodniku śmierdzi :/
Mi śmierdzi klub z jakiego przychodzi i jak dla mnie to gracze pokroju Lucio nei maja co u nas szukać, szkoda że zarząd myśli inaczej.
a nie śmierdziało wam jak Pirlo przychodził z Milanu??? I gdzie dzisiaj byłby Juventus i Reprezentacja Włoch bez niego? Przez lata Lucio był jednym z najlepszych stoperów na świecie zdobył MŚ w 2002 z Brazylią wygrywał Lige Mistrzów i mistrzostwa krajowe w różnych ligach...Co z tego,że ostanio bez formy i wiekowy? Do ilu lat grał Maldini na najwyższych obrotach...Zobaczycie będzie z Lucio jeszcze wiele pożytku może więcej niż byłoby z Bruno Alvesa nawet :bravo:
Pożyjemy zobaczymy... Jeśli Conte go nie chce, to Lucio nie powącha murawy a pensje powinien płacić mu Marotta. Podobnie było z Zieglerem też za darmo a bronić to w ogóle nie umiał, Conte nie przypadł do gustu i poszedł chen daleko.

Kolejny ochłap Marotty który będzie tylko kupony odcinał. Marotta niech lepiej myśli nad napastnikiem którego chce Conte a nie swoje widzimisię realizować które trafią na boczny tor i problemy stwarzają.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 10:27 przez AdiZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:24

elbiczek pisze:
Łoles pisze:
Nie porównuj Milanu do Interu bo z Milanem nasze stosunki jakoś wyglądały a i jego władze nie obrzucały nas gównem (do momentu bramki Muntariego :smile: ) przy każdej okazji jak to czynił Moratti.

I dobrze napisałeś że BYŁ a już porównanie go do Maldiniego to poprostu majstersztyk :rotfl:

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:25

pan Zambrotta pisze:różnica, że Pirlo to klasa, nie pasujący Allegriemu. A Lucio to ochłap z drużyny, która zajęła 7. miejsce. Na dodatek z Interu.

34 lata, za dwa lata zyska dodatkowe 4,6 mln i wyjedzie gonić wielbłądy, widzicie u niego motywację? Ja wątpię.
Takim samym ochłapem był Barzagli, a jak jest, każdy widzi. To po primo, a po secundo jego motywacją będzie chęć zagrania na Mundialu organizowanym w jego ojczyźnie. A w kontekście braku klasowych, młodych obrońców w Brazylii ma na to realne szanse, bo Mano Menezes to nie nasz Franek Smuda.

Panowie, to kto będzie trzecim bramkarzem nie ma większego znaczenia, bo i tak najpewniej zawodnik ów nie powącha murawy, tak jak Austriak w tym sezonie. Natomiast w tym miejscu, oficjalnie chciałem wyrazić swoje uznanie wobec poczynań naszego guru transferowego, który podczas trwającego mercato wykonuje znakomitą pracę. Sprowadzenie Lelaliego i Pogby to znakomite ruchy, zwłaszcza Francuz w niedługim czasie może stać się zawodnikiem światowej klasy, a ma ku temu wszelkie zadatki. Giovinco za 11 mln, Kwadwo i Isla za 15,8 mln (w drugą stronę za 3 mln poleciał Pasquato), Lucio za free z kontraktem 2,3mln za sezon to transferowe majstersztyki. Brazylijczyka chciałem od momentu, kiedy jakoś z półtora miesiąca temu pojawiły się informacje, że rozwiąże kontrakt z Interem. Facet wniesie do drużyny niebywałe doświadczenie, a i poziom jego umiejętności na tle naszych zawodników pozwala sądzić, że walka o pierwszy skład będzie zacięta (Lucio to wieloletni kapitan reprezentacji Brazylii, funkcję tę pełnił nawet podczas ostatniego Copa America, wygrał LM z Interem, był w jej finale z Bayerem), Chielliniego przewyższa chociażby techniką i wizją gry, a przede wszystkim nie ma tak niewyważonego kulasa jak Giorgio. Jeżeli Marotta sprowadzi jeszcze napadziora klasy światowej, to jak dla mnie mamy nowego Moggiego. Facet realizuje trudne transakcje, nie przepłaca, jest zasadniczy, i wykorzystuje nadarzające się okazje sprowadzenia za free piłkarzy uznanych i cenionych (Barzagli, Pirlo, oby teraz Lucio). Oby tak dalej Beppe!
Virgil pisze:Gramy na 3 frontach, kontuzje, kartki, zmęczenie każdy się nagra.
I nie będziemy musieli eksperymentować z Vidalem na stoperze. Lucio to marka, a o jego formę zadba już nasz sztab z grande Antkiem na czele.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 10:33 przez Dzięcioł, łącznie zmieniany 2 razy.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:26

Ja się boję, że rozwali nam szatnię. Bo mimo wieku na pewno będzie miał ciśnienie na grę.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:28

Gramy na 3 frontach, kontuzje, kartki, zmęczenie każdy się nagra.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:31

pan Zambrotta pisze:różnica, że Pirlo to klasa, nie pasujący Allegriemu. A Lucio to ochłap z drużyny, która zajęła 7. miejsce. Na dodatek z Interu.

Wybrał Juventus, z którym ma szanse jeszcze coś wygrać, a nie dającą więcej kasy Malagę. Jak to inaczej nie nazwać jak motywacją? A inter nie rozwiązał z nim kontraktu, bo był słaby, tylko dlatego, że za drogi w utrzymaniu, jak na swój wiek. Robią wietrzenie szatni, to zaczynają od najstarszych, drogich i tych, którzy akurat nie są symbolami klubu.
Łukasz pisze:Ja się boję, że rozwali nam szatnię. Bo mimo wieku na pewno będzie miał ciśnienie na grę.
No tak, ale że piłkarz ma ciśnienie na grę to z drugiej strony też dobrze o nim świadczy. A dobry trener musi umieć takie rzeczy kontrolować. Wątpię, że B Alves z większą pokorą przesiedziałby cały sezon na ławce. Gramy na kilku frontach, jak będzie w dobrej dyspozycji fizycznej to sądzę, że troszkę pogra.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 10:37 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 4 razy.

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:32

Jeszcze tylko napastnik i lewy obrońca. Marotta może zaproponować City jakieś 25-30mln + Krasic za Dzeko i Kolarova i możemy kończyć wzmacnianie składu, wtedy by było Mercato marzenie. Oczywiście trzeba się jeszcze pozbyć kilku piłkarzy. Co do napastnika to ja naprawdę bym się cieszył z Leandro Damiao.

Forza Juve!
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:33

ZawszeWierny pisze:Jeszcze tylko napastnik i lewy obrońca.
Raczej bym nie liczył na lewego obrońcę. A napastnik? Taki "z odzysku" - Dżeko.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:42

Oo to to. Przychodzi z drużyny wypalonej, w której sam siał sporo fermentu. Boję się, że rozwali nam atmosferę w szatni i nie będzie grzeszył ambicją.

Obrazek
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:42

ZawszeWierny pisze:Jeszcze tylko napastnik i lewy obrońca. Marotta może zaproponować City jakieś 25-30mln + Krasic za Dzeko i Kolarova i możemy kończyć wzmacnianie składu, wtedy by było Mercato marzenie. Oczywiście trzeba się jeszcze pozbyć kilku piłkarzy. Co do napastnika to ja naprawdę bym się cieszył z Leandro Damiao.
Jakoś nie wierzę w transfer klasowego lewego obrońcy w tym okienku. Opcja Kolarov & Dzeko jest marzeniem, ale chyba nierealnym. W pierwszej kolejności klasowy napastnik, później sprzedaż szrotu, dopiero wówczas zająłbym się Kolarovem. Jest DC, który gra dobrze, a jeżeli sprowadzenie Serba miałoby wykluczyć transfer cracka, to ja podziękuję. Braki w ataku są zbyt duże (odchodzi Alex, mam nadzieję że nie wykupią Borriello ,o spektakularnym powrocie Vicka nie chcę słyszeć, tak więc zostaną Matri i Quagliarella, a to zdecydowanie za mało na przyszły sezon). Potrzebujmy zawodnika gwarantującego 20 bramek w sezonie (Dzeko, Cavani) oraz młodego i perspektywicznego napastnika (szkoda oddania Immobile, byłby w sam raz).
pumex pisze:Oo to to. Przychodzi z drużyny wypalonej, w której sam siał sporo fermentu. Boję się, że rozwali nam atmosferę w szatni i nie będzie grzeszył ambicją.
Conte nie pozwoli sobie na to, aby ktoś mu podskoczył. Lucio to profesjonalista, a Inter to klub, który w ostatnim sezonie był zarządzany strasznie nieprofesjonalnie. A o ambicje Brazylijczyka nie ma się co martwić, jeżeli wybiera ciekawszy, ale mniej płatny projekt.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 10:46 przez Dzięcioł, łącznie zmieniany 1 raz.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2012, 10:44

Dzięcioł, bartek(Juventino)

W Maladze miałby raczej pierwszy skład, w Juve pierwszy na ławkę. Więc argument o skład Brazylii 2014 raczej do mnie nie trafia.

Wiem, trzeba mu dać kredyt zaufania, a nie jeden taki transfer wypalił w Juventusie. Ale kiepsko powitać z otwartymi ramionami kogoś, kto grał ostatnio często w Interze, a w przeszłości parę razy nam odmawiał...

Zablokowany