Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Lucas87
- Juventino
SMS, Can, Cavani, Bellerin/Sidibe/F. Luis, Simeone, De Vrij, Marchetti. Takie powinny być transfery jeśli odpalą Dybalę i Sandro. Lichtsteinera i Asamoaha nie pozbywałbym się tak łatwo.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
W większości się zgadzam tylko po co nam Cavani i Simeone? Bellerin to prawa strona tak jak Sidibe, F.Luis lewa także nie wiem czemu tylko jeden z nich.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
A może Bellerin jest po prostu następcą Sandro, tylko nie takim 1:1? Wówczas hiszpan idzie na prawą strone, a na lewą przechodzi De Sciglio, który tym samym łata dziure po Sandro. Nie wierze by Max posadził na ławie swojego pupila. Oby nie, bo sprzedaż Sandro uznam za jeszcze większą głupotę niż powrót tej sieroty Moraty. Już weźmy Girouda, w końcu wygryzł go z Chelsea.
W każdym razie, jeśli chodzi o zmiennika dla Igły to powinniśmy celować w solidnego ligowca, identyczne kryterium powinno dotyczyć zmiennika Wojtka. Taki 3-4 lata młodszy Quagliarella byłby idealnym dublerem dla Higuaina.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Mi pachnie odejściem Sandro i przyjściem Bellerina oraz Digne na boki.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Taki włoski Wagner, czyli Kalinic/DestroBaczu pisze:jeśli chodzi o zmiennika dla Igły to powinniśmy celować w solidnego ligowca, identyczne kryterium powinno dotyczyć zmiennika Wojtka. Taki 3-4 lata młodszy Quagliarella byłby idealnym dublerem dla Higuaina.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Lemina w samych superlatywach wypowiada się na temat Maxa Allegriego twierdząc, że najlepsze co mogłoby spotkać Arsenal to zatrudnienie go. Twierdzi, że byłby tym dla Arsenalu czym Pep dla MC czy Conte dla Chelsea - SKY.
Coś na rzeczy ?
Jeżeli chodzi o mnie to nie podoba mi się ta wypowiedź.
Coś na rzeczy ?

Jeżeli chodzi o mnie to nie podoba mi się ta wypowiedź.
To już było tutaj ale mnie niepokoi nazwisko Ancelottiego, którego wymienia się teraz w naszym kontekście. Costa będzie tak samo szczęśliwy pewnie ja ja jak do nas trafi.Osgiliath pisze:La Reppublica - jeśli Allegri odejdzie Marotta i spółka mają nawiązać kontakt z Carrerą.

- CzeczenCZN
- Juventino
Wy niektórzy to tak na serio z tym Florenzim? Przecież gość jest mega rzadki. Mnie w ogóle nie przekonuje - taki De Sciglio 2.0.
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Poza tym Florenzi to facet który zagra na każdej pozycji, ale na żadnej nie będzie wybitny. Taka mocno ulepszona wersja Padoina, a my potrzebujemy na prawą stronę mocnego nazwiska.
- CzeczenCZN
- Juventino
Nie po raz pierwszy. Darmian i Florenzi? Siebie warci, wraz z De Sciglio do tercetu.jackop pisze:Widzę panowie włączyli dziś Romę pierwszy raz w sezonie. Darmian lepszy, co nie?
Gdyby Florenzi był naszym wychowankiem - lub którykolwiek z nich - to jeszcze spoko, ale tak taki transfer nie ma sensu.
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
https://www.football-italia.net/120797/ ... ithin-days
coś w końcu się dzieje z kruszeniem betonu we Włoszech, jakby się udało do 18/19 to byłoby idealnie, ciekawe czy przez to zakupy talentów nie zwiększą się albo nagle powrót najlepszych wypożyczonych.
coś w końcu się dzieje z kruszeniem betonu we Włoszech, jakby się udało do 18/19 to byłoby idealnie, ciekawe czy przez to zakupy talentów nie zwiększą się albo nagle powrót najlepszych wypożyczonych.
- CzeczenCZN
- Juventino
Szczerze, tak sobie myślę - to odejście Dybali po tym sezonie wydaje się bardzo logiczne. Kupiliśmy Bernardeschiego, który jest szczerze zawodnikiem dość podobnym, może się różnią w paru kwestiach, jednak Bernardeschi wydaje się być odpowiednim kandydatem do zastąpienia go. Kupili Włocha, dali mu sezon na aklimatyzacje - dużo, wiem ale cóż, Allegri to Allegri - nie sprzedali Paulo Dybali licząc że jego cena wzrośnie, lub nie było wystarczająco wysokich ofert w ubiegłoroczne mercato - i Berna zastąpi Paolo automatycznie.