Sezon 2015/2016

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 23:01

zbysioJuve pisze:Szkoda trochę Gabbiadiniego. Nie wiem ile on tam gra w tym Napoli, ale myślę, że trochę się tam marnuje. A talent niewątpliwie chyba chłopak ma. Dzisiaj ani minuty na boisku z jego strony.
Gabbiadini, Rugani, Sturaro, Zaza - taki urok bycia młodym Włochem we Włoszech. Tylko nielicznym (Insigne i Florenzi) udało się w wieku 21-24 lata wywalczyć pewne miejsce w 1. składzie topowego włoskiego klubu.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 23:11

Crunny pisze:
zbysioJuve pisze:Szkoda trochę Gabbiadiniego. Nie wiem ile on tam gra w tym Napoli, ale myślę, że trochę się tam marnuje. A talent niewątpliwie chyba chłopak ma. Dzisiaj ani minuty na boisku z jego strony.
Gabbiadini, Rugani, Sturaro, Zaza - taki urok bycia młodym Włochem we Włoszech. Tylko nielicznym (Insigne i Florenzi) udało się w wieku 21-24 lata wywalczyć pewne miejsce w 1. składzie topowego włoskiego klubu.
Dzisiaj mógł zagrać od pierwszej minuty, Jorginho chyba pauzował . Jednak Sarri chyba wolał zamiast jego wystawić tego, który razem z nim przybył z Empoli czyli Valdifioriego, który raczej niczym ciekawym się nie wyróżnił. Chyba jak wszędzie tak i tutaj jest przywiązanie do niektórych nazwisk. Trochę z żalem patrzyło się na smutną twarz Manolo pod koniec meczu.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2016, 00:46

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
zbysioJuve pisze:Quagliarella jakoś nie cieszył się po tej zdobytej bramce z karnego. Czym to jest spowodowane? Tym, że grał kiedyś w Napoli czy może tym, że pochodzi z tamtego regionu?
Fabio się nigdy nie cieszy po golach strzelanych swoim byłym drużynom. Nam jak strzelił w zeszłym sezonie, też się nie cieszył. ;)
Biorąc pod uwagę fakt w ilu klubach grał Quag, to prawie nigdy się nie cieszy z bramek. Przewalone.

Tak swoją drogą, to Torino w tym sezonie jest bardzo słabe. W sumie jak kapitanem zespołu jest Kamil Glik, na lewej obronie szaleje Molinaro, a w ataku Maxi Lopez, to czego się spodziewać. No i ich bardzo "pewny" bramkarz.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2016, 02:33

zbysioJuve pisze:Dzisiaj mógł zagrać od pierwszej minuty, Jorginho chyba pauzował . Jednak Sarri chyba wolał zamiast jego wystawić tego, który razem z nim przybył z Empoli czyli Valdifioriego, który raczej niczym ciekawym się nie wyróżnił.
Co ma wspólnego Gabbiadini (skrzydłowy/napastnik) z Jorginho (rozgrywający)? To tak samo jakby stwierdzić że pod nieobecność Marchisio powinien zagrać Zaza lub Dybala w jego miejsce. Poza tym, Manolo zdaje się wrócił po kontuzji i pewnie będzie grywał coraz częściej w miejsce nieskutecznego Callejona, który w tym sezonie w lidze gola nie zdobył.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2016, 10:50

Oficjalny kanał Serie A TIM wybrał 11 pierwszej części sezonu.

Obrazek

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2016, 11:52

Pierwszej części sezonu, czy 2015 roku? Bo tytuł filmu faktycznie wskazuje, że obecnego sezonu, ale treści w nim zawarte już nie. Jeśli mówimy o obecnym sezonie, to za groma jasnego nie mam pojęcia co w zestawieniu robi Romagnoli, który poprzedni sezon miał wyraźnie lepszy? Bonucci, Murillo - co z nimi? Już prędzej widziałbym w tym zestawieniu Koulibaly'ego czy chwiejnego ostatnimi czasy Manolasa. Salah też w aktualnej kampanii tyłka nie urywa.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2016, 12:53

Zasugerowałem się tytułem.. Też mnie zastanawiało, czy to 11 roku czy pierwszej części sezonu, ale akurat wyróżnienie dla Romagnolego dla mnie nie jest jakimś wielkim zaskoczeniem. Naprawdę gra równo i bardzo dobrze w tym sezonie, nie mogę się zgodzić, że poprzedni sezon miał WYRAŹNIE lepszy. Alessio ogarnia obronę Milanu, jest jej liderem, ma posłuch. Jednym z nielicznych graczy do którego nigdy kibice nie mają pretensji. W Mediolanie nie będą wypominać tych milionów na niego wydanych, dobra inwestycja. Dodatkowo wydaje się, że to materiał na kapitana, zachowuje się podobnie jak Bonucci w Juventusie.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2016, 17:15

Ufam Ci, jeśli piszesz tak o Romagnolim to przyjmuję to do wiadomości bo wiem, że interesujesz się tym wnikliwiej niż ja. Natomiast moje zdanie jest zbudowane w oparciu o chyba 4 mecze Milanu, które oglądałem w tym sezonie i akurat w nich Romagnoli grał przeciętnie, przede wszystkim raziło po oczach niezrozumienie z drugim środkowym obrońcą i niekiedy błędne decyzje, coś właśnie a'la Bonucci z początków w Juve. Przykładowo widziałem w akcji Murillo i on wywarł na mnie o wiele większe wrażenie.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2016, 10:44

Dzisiaj fantastyczny mecz roma-Milan :hellyes: Mam nadzieje, że lepsza część Mediolanu wygra. W sumie to potencjał w obronie mają większy

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2016, 11:06

Niezła obrona i dramatycznie słaby atak (chociaż Cerci wyleciał kompletnie z kadry) kontra niezły atak i dramatycznie słaba obrona. Dwóch trenerów na wylocie. Tego nie można przegapić :snackgy:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2016, 11:21

Mecz w Rzymie potraktuję jako ciekawostkę. :ahsisi: Bardziej skupiłbym się na pojedynku Fiorentina - Lazio. Liczę na rzymian, choć zagrają ponoć w mocno osłabionym składzie. Sprawili niespodziankę na San Siro, niech o takową pokuszą się także we Florencji. ;)

Dziś przekonamy się także, jak się ma Udinese, jadące na spotkanie z Carpi. Przy okazji meczu z nami będzie mieć miejsce inauguracja ukończonego już stadionu, więc pewnie się zepną podwójnie (z drugiej strony atuty czysto piłkarskie mają w tym sezonie mocno okrojone).

W tej kolejce najważniejszym będzie zachowanie obecnego dystansu do lidera. Nie można wykluczyć kilku niespodzianek, ale na innych nie ma się co oglądać, bo mają dużo słabszych rywali od nas. To nas czeka wojna w Genui i prawdopodobnie jeden z najtrudniejszych pojedynków ostatnich kilku tygodni.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2016, 18:51

Lazio Prowadzi we Florencji 1-0! Balde Keita strzelcem bramki!
Ostatnio zmieniony 09 stycznia 2016, 18:51 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2016, 18:51

Jak na razie jest dobrze bo Lazio prowadzi...pachnie niespodzianka podobnie jak w Mediolanie ale to wszystko nabierze znaczenia wtedy kiedy my będziemy wygrywać swoje mecze...jutro musi być zwycięstwo z Sampą...

Kolega mnie uprzedził... :)

Obrazek
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2016, 18:53

Po pierwszej połowie we Florencji Lazio prowadzi. Fiorentina nie gra dobrego meczu, za to Lazio mądrze się broni i wykorzystali sytuację. Oby tak się skończyło :)

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2016, 19:11

alessandro1977 pisze:Wszystko nabierze znaczenia wtedy kiedy my będziemy wygrywać swoje mecze...
No swoje mecze wygrywamy od 8 kolejek już. Jeżeli tak się skończy to spotkanie, to na dzień dzisiejszy będziemy mieli zagwarantowane przynajmniej top 3 na koniec półmetka, po zwycięstwie z Sampdorią. :D
Swoją drogą nieobliczalne to Lazio. Możliwe że pokona dwa razy z rzędu na wyjeździe drużynę z aktualnego top 3; zaś między tymi meczami stracili punkty z 2 outsiderem ligi. :C

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Zablokowany