Felipe Melo

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Bandiera_Rossa

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 13:17

Kogut W. pisze:
szczypek pisze: Przypomnijcie mi, ale czy Marotta sprzedał chociaż jednego zawodnika za kwotę chociażby przyzwoitą? Albo chociaż jedna wymiana wyszła nam na dobre?
Jedyne co przychodzi mi do głowy to Diego, chociaż patrząc na to ile wydał na niego Secco to jednak prawie 10 mln w plecy. No, ale teoretycznie za Ribasa przyszedł Quagliarella.
Bandiera_Rossa pisze:A może byście wzięli pod uwagę to, że Melo nie chciał zostawać w Juve na ten sezon i nie odpowiadała mu rola rezerwowego? To nie FM, w rzeczywistości opcja "proponuj klubom" chyba tak dobrze nie działa.
Melo mówił, że odchodzi dla pieniędzy.
Skoro odchodzi dla pieniędzy, to gadanie "można go było na ławkę zostawić" jest bez sensu.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 13:18

@Maras@ pisze: 3. Nie pozbywamy się zawodnika ostatecznie. W razie awansu do LM w następnym sezonie trzeba będzie poszerzyć kadrę naszego zespołu więc Felipe do rotacji będzie chyba jak znalazł
Oczywiście-przyleci do nas na skrzydłach-do klubu, któremu jest niepotrzebny. Marotta na piątego najwyżej kogoś weźmie z ligi włoskiej.
@Maras@ pisze: 2. Zarabiamy na tym ruchu 2 bańki.
Robimy "wiernopoddańczy" deal z Galatasaray, które ma:
-całkiem niezłego grajka za bezcen
-ten grajek, jak mu się spodoba zacznie naciskać na trasfer do Turcji i Galata będzie miała lepszą pozycję negocjacyjną, a nam ponownie zacznie zależeć "byle coś z tego mieć". Jakieś wnioski z przeszłości?
@Maras@ pisze: 1. Pozbywamy się wypłacania wynagrodzenia zawodnika którego niespecjalnie widzieliśmy w składzie.
To samo mogliśmy zyskać pozbywając się go na dobre i mieć z tego kasę, więc nie widzę tutaj korzyści.
Poza tym Melo nie jest już taki młody, więc po sezonie w średnio na jeża cenionej lidze tureckiej jego wartość, najwyżej nie spadnie-a wiara w to, że wzrośnie to-jak dla mnie pocieszanie się.(chyba, że wmieszają się szejki z PSG, czy Malagi, ale teraz też można było próbować im go wcisnąć) Jak mu się spodoba to zostanie w Stambule i tyle.
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2011, 13:21 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 13:19

Dla jakich pieniędzy?? zarabia tyle samo co u nas..., z tym że płacą mu turcy a nie my... Szkoda, a Marotta znów się nie popisał

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 13:23

strong return pisze:
@Maras@ pisze: 2. Zarabiamy na tym ruchu 2 bańki.
Robimy "wiernopoddańczy" deal z Galatasaray, które ma:
-całkiem niezłego grajka za bezcen
-ten grajek, jak mu się spodoba zacznie naciskać na trasfer do Turcji i Galata będzie miała lepszą pozycję negocjacyjną, a nam ponownie zacznie zależeć "byle coś z tego mieć". Jakieś wnioski z przeszłości?
Naciskać to on sobie może, bo jeśli Galata nie zaproponuje satysfakcjonujących warunków (nie licząc tego że jest dużo innych klubów piłkarskich) to się go nie po prostu nie sprzeda. Na tym polega wypożyczenie, że klub w którym jest niewiele ma do powiedzenia po jego zakończeniu (chyba że w kontrakcie zapisana jest możliwość wykupienia zawodnika po jego zakończeniu).
@Maras@ pisze: 1. Pozbywamy się wypłacania wynagrodzenia zawodnika którego niespecjalnie widzieliśmy w składzie.
To samo mogliśmy zyskać pozbywając się go na dobre i mieć z tego kasę, więc nie widzę tutaj korzyści.
Poza tym Melo nie jest już taki młody, więc po sezonie w średnio na jeża lidze tureckiej jego wartość, najwyżej nie spadnie-a wiara w to, że wzrośnie to-jak dla mnie pocieszanie się. Jak mu się spodoba to zostanie w Stambule i tyle.[/quote]
Jako sam jeden podpunkt to nie ma różnicy, ale biorąc po uwagę pozostałe to jest to jak najbardziej na plus...
MishaAveJuve pisze:Dla jakich pieniędzy?? zarabia tyle samo co u nas..., z tym że płacą mu turcy a nie my... Szkoda, a Marotta znów się nie popisał
Ja (po chwili zastanowienie) uważam zupełnie inaczej ;)
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2011, 13:24 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

ObrazekObrazekObrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 13:24

Nie wiem, skąd te narzekania. Mnie się ten ruch bardzo podoba. Nie pozbywamy się Melo - pozbywamy się jego pensji, a i zarabiamy 2mln. Za rok, po, miejmy nadzieję, udanym sezonie, gramy w LM i mamy wszystkie karty w ręku - sprzedamy za nie mniejszą kwotę, aniżeli miałoby to miejsce w tym roku, albo zostawiamy (o ile owe wypożyczenie będzie bez opcji wykupienia jego karty).

Swoją drogą, ciekawe zjawisko, Melo ma odchodzić - wszyscy krzyczą, że to błąd, że to niepokonany tytan i nasz najlepszy zawodnik. Marotta wypożycza go na sezon, to głupi, bo przecież Felipe się nie sprawdzi i straci przez ten rok na wartości... :|
MishaJuveFan pisze:Dla jakich pieniędzy?? zarabia tyle samo co u nas..., z tym że płacą mu turcy a nie my... Szkoda, a Marotta znów się nie popisał
Pokaż mi, drogi Misha, gdzie jest napisane, że będzie tam zarabiał tyle co u nas, hm? Z tego co ja widzę, pisze jedynie o tym, że my przestaniemy płacić mu jego pensję, co nie oznacza, że Turcy czegoś mu do tej pensji nie dorzucą.

Haters gonna hate...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 13:40

@Maras@ pisze: Naciskać to on sobie może, bo jeśli Galata nie zaproponuje satysfakcjonujących warunków (nie licząc tego że jest dużo innych klubów piłkarskich) to się go nie po prostu nie sprzeda.
A czy przy kwestii Tiago nie było podobnie? Wystarczy, że dadzą mu dobrą kasę, żeby wywrzeć na nas presję, bo Felipe stwierdzi, że odrzuci inne oferty i cześć. Nie wiem, czy tak będzie, ale tak być może i dlatego lepiej mieć kasę w ręku.
wojczech7 pisze: Felipe się nie sprawdzi i straci przez ten rok na wartości...
Nie wiem, czy straci czy nie. Ale w lidze tureckiej będąc o rok starszym(mając rok gry przed sobą mniej fizycznie) będzie mu trudno jakoś o wiele więcej zyskać. Wypożyczenia nie bez kozery często kończą się brakiem powrotu zawodnika do klubu, z którego odchodził, więc rozpatrywanie Melo jakby miał być na powrót naszym zawodnikiem, nie ma racji bytu według mnie. Zwłaszcza jeśli będzie Conte. I dlatego-choć uważam go za niezłego zawodnika interesuje mnie już tylko jego dobra sprzedaż. Poza tym nie wszyscy mieli go za dobrego zawodnika, więc po co te uogólnienia?
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2011, 14:05 przez strong return, łącznie zmieniany 3 razy.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Rottweill

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 13:42

To że od Turków dostanie więcej niż od nas jest oczywiste, inaczej zawodnik łasy na kasę nie wybrałby takiej samej pensji w słabszym klubie, słabszej lidze i do tego niesprzyjającym mu otoczeniu (Melo w wywiadach podkreślał swą głęboką chrześcijańską religijność, więc nie wiem czy pójście do Turcji byłoby dla niego tak atrakcyjne bez środków przeciwbólowych w postaci sporej gotówki; z drugiej strony - taki charakter jak Melo może czuć się jak ryba w wodzie w nieprzyjaznym otoczeniu, z którym można "walczyć" [vide Artur Boruc ]) :C

Obrazek
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 14:04

Mam takie pytanie, czy znalazl ktos gdzies tego potwierdzenie?
Bo ani na goal.com nie ma, ani na stronie galatasaraya nic nie ma :?

KLIK ==>www
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 14:10

Bartek88 pisze:Mam takie pytanie, czy znalazl ktos gdzies tego potwierdzenie?
Bo ani na goal.com nie ma, ani na stronie galatasaraya nic nie ma :?
Goal.com pisze o 'potwierdzonych rozmowach'. Nie ma natomiast potwierdzenia wypożyczenia.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
karlos18

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 14:33

Teraz wszedłem tu i jakoś nie widzę żadnej informacji o Melo. Tym bardziej wydaje mi się to podejrzane. [/url] Chyba, że ja źle poszukałem. Chociaż znów na TR już coś jest, jak ktoś już wcześniej pisał.

ulin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 14:47

totalna porażka, o ile to prawda
http://transfery.info/news-full-15551.html
za 5 mln to ja sobie Melo mógłbym do domu kupić!!!

P.S. hmm...może im tych 2mln brakuje do Kuna :wink:

Futbol to taka piekna gra, w której 22 zawodników biega po boisku ai tak zawsze
wygrywa JUVENTUS
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 14:58

ulin pisze:totalna porażka, o ile to prawda

Nie ma się co przejmować takim newsem... To zdecydowanie jest przejęzyczenie. 3 bańki to mu będą płacić kontraktu za nas. Czy ktoś o zdrowych zmysłach jest sobie w stanie wyobrazić tak głupią umowę ?? 2 bańki za wypożyczenie z możliwością wykupienia po sezonie za 3 ?? Chyba oczywiste jest że sprzedaliby go od razu za 5...

ObrazekObrazekObrazek
karlos18

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 14:59

ulin pisze:totalna porażka, o ile to prawda

Zerknij tylko na jakie oni źródło podają i wejdź tam i sprawdź czy to jest to samo, bo jak na moje to w tym newsie co podałeś jest zbyt dużo koloryzowania póki co.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 17:35

http://www.solojuve.com/oficjalny/oficj ... asaray.php

No i wszystko jasne. Dla mnie dziwny ruch, choć jeżeli zagra dobrze i wykupią go za te 13 mln to będę zadowolony.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 lipca 2011, 17:37

Marat87 pisze:http://www.solojuve.com/oficjalny/oficj ... asaray.php

No i wszystko jasne. Dla mnie dziwny ruch, choć jeżeli zagra dobrze i wykupią go za te 13 mln to będę zadowolony.
Jedyny pozytyw jest taki, że nie poszedł za 2 miliony €. 4,5 + 13 nie jest złe w kontekście jego transferu.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Zablokowany