Mercato (2012-2014)
- meda11
- Juventino
Żadna kaczka. Było o jego przenosinach już kilka miechów temu. Skoro w styczniu nie przedłużono kontraktu z Alexem to wiadome było, że trzeba 3-go bramkarza i Arcari został wytypowany na to miejsce.Crunny pisze:http://www.pilka.pl/arcari-bramkarzem-juventusu
To jakaś kaczka dziennikarska, że ktoś Lealiego pomylił z Arcarim? Nie wierzę, by Brescia pozbyła się naraz swojego pierwszego i drugiego bramkarza.
- Arbuzini
- Juventino
Już przed Euro pojawiały się informacje, że łykniemy od nich dwóch bramkarzy. Starszy teraz za Manningera, a młodszy kiedyś za BuffonaCrunny pisze:http://www.pilka.pl/arcari-bramkarzem-juventusu
To jakaś kaczka dziennikarska, że ktoś Lealiego pomylił z Arcarim? Nie wierzę, by Brescia pozbyła się naraz swojego pierwszego i drugiego bramkarza.

- Dybala 4ever
- Juventino
Crunny pisze:http://www.pilka.pl/arcari-bramkarzem-juventusu
Wiesz co jest najlepsze, że news o Lealim też jest na tej stronie. Więc być może Arcari będzie 3 golkiperem, bo z Manningerem się żegnamy-koniec kontraktu, odejdzie za free.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Ok, dzięki - musiałem przeoczyć informację o tym transferze, bo pierwsze słyszę, że mamy go ściągnąć. Swoją drogą znalazłem ciekawe info sprzed roku, że podpisał 3-letni kontrakt z Legią Warszawa 
http://sport.wp.pl/kat,32284,title,Wlos ... &_ticrsn=5

http://sport.wp.pl/kat,32284,title,Wlos ... &_ticrsn=5
- Gotti
- Juventino
To dopiero początek okienka, a ja już uznaję je za niezwykle dla Juve udane i obiecujące, może bardziej obiecujące, bo czy udane to się dopiero okaże.
Giovinco, Isla, Asamoah to na papierze fantastyczne wzmocnienia i wygląda na to, że odjeżdżamy rywalom.
Leali i Pogba to dwa ogromne talenty, które mogą za 4-5 lat stanowić o sile klubu.
No i Lucio. Jeden z najlepszych obrońców ostatniej dekady, niezwykle doświadczony - znacznie bardziej niż którykolwiek z naszego bloku defensywy(nie licząc Gigiego). Barzagli albo Bonucci kontuzja? Będziemy mieć Lucio, który niewykluczone, że będzie grał w pierwszej jedenastce.
Jedyny transfer, który mi się nie podoba to ten Arcari jako trzeci bramkarz. Po co? Gość który całe życie grał w Serie B i C nie powinien przychodzić do Juve. Maninnger powinien zostać jako trzeci bramkarz, bo jest bardzo doświadczony i w razie podwójnej kontuzji Gigiego o Storariego nikt by się zbytnio nie obawiał gdyby Manninger miał na kilka spotkań pograć w pierwszej jedenastce, ale to mało istotne, bo szansa na podwójną kontuzje naszych bramkarzy jest minimalna.
Liczę jeszcze tylko na transfer Verattiego i jakiegoś napastnika. Dla mnie to nie musi być Cavani czy Van Persie. Ważne oby nie miał 30 lat i strzelał regularnie bramki.
Giovinco, Isla, Asamoah to na papierze fantastyczne wzmocnienia i wygląda na to, że odjeżdżamy rywalom.
Leali i Pogba to dwa ogromne talenty, które mogą za 4-5 lat stanowić o sile klubu.
No i Lucio. Jeden z najlepszych obrońców ostatniej dekady, niezwykle doświadczony - znacznie bardziej niż którykolwiek z naszego bloku defensywy(nie licząc Gigiego). Barzagli albo Bonucci kontuzja? Będziemy mieć Lucio, który niewykluczone, że będzie grał w pierwszej jedenastce.
Jedyny transfer, który mi się nie podoba to ten Arcari jako trzeci bramkarz. Po co? Gość który całe życie grał w Serie B i C nie powinien przychodzić do Juve. Maninnger powinien zostać jako trzeci bramkarz, bo jest bardzo doświadczony i w razie podwójnej kontuzji Gigiego o Storariego nikt by się zbytnio nie obawiał gdyby Manninger miał na kilka spotkań pograć w pierwszej jedenastce, ale to mało istotne, bo szansa na podwójną kontuzje naszych bramkarzy jest minimalna.
Liczę jeszcze tylko na transfer Verattiego i jakiegoś napastnika. Dla mnie to nie musi być Cavani czy Van Persie. Ważne oby nie miał 30 lat i strzelał regularnie bramki.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
A ja sie wcale nie zdziwie, jesli takowy sie nie pojawi, gdyz jak sam napisales "kilka" ladnych milionow juz poszlo (a niby mamy jeszcze zakusy na Kolargola), a po drugie cala paka bedzie taka mocna, ze napastnik faktycznie bedzie musial tylko dostawic noge. No chyba, ze uda sie wypozyczyc z MC Dzekomazi12 pisze:niepokoi mnie, że nie ma nic konkretnego w sprawie TOP napastnika.

A co z Gackiem? Jak juz jestesmy przy Chelsea, to Bosingwa tez jest za free :roll:stahoo pisze:Kalou byłby o tyle ciekawy, że w 4-3-3 Pepe zyskałby konkurenta.
Na Neymara sie zasadzasz?Arbuzini pisze:Kalou zabiera jedno miejsce non-EU. Nie podoba mi się ta wizja transferu.
A na tm.de jest napisane, ze ma z nami kontrakt do 2015.Padoin pisze:No przecież został dzisiaj oficjalnie piłkarzem Fenerbahce za 4 mln euro.Mati1990 pisze:Najszybciej opuścić nas powinni wg plot: Ziegler.
Jakis Arcari za Manningera... No comment :doh:
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Dżeko + Kolarov (o których sam pisałeś) = 2 miejsca Non-EU Jacky jest "gupi" i nie myśliJacky pisze:Na Neymara sie zasadzasz?Arbuzini pisze:Kalou zabiera jedno miejsce non-EU. Nie podoba mi się ta wizja transferu.
Aleście się przyczepili, życiowym osiągnięciem tego gościa będzie zagranie 1 meczu w naszych barwach - a mogę się założyć, że nie osiągnie tego w najbliższym sezonie.Jacky pisze:Jakis Arcari za Manningera... No comment :doh:
Leali = ciacho !!!!!!!

Ostatnio zmieniony 03 lipca 2012, 23:54 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pavel88
- Juventino
może na Kolarova?Jacky pisze:Na Neymara sie zasadzasz?Arbuzini pisze:Kalou zabiera jedno miejsce non-EU. Nie podoba mi się ta wizja transferu.
rzeczywiście ogromna różnica, Manninger w tym sezonie nie powąchał murawy, mógłby za niego być ktokolwiek. Nie da się ukryć, że rezygnacja z niego to ogromna stata...Jakis Arcari za Manningera... No comment :doh:
- Mateuszello
- Juventino
Pogba
Jezuuu, już z... n-ty raz czytam, że jest naszym zawodnikiem. Po tylu przekładanych terminach, wahań Paula w końcu pojawiła się informacja o jego wyborze Juiventusu... po czym pojawiły się jeszcze co najmniej 3 newsy, że odstawił MU i jednak wybiera się do Turynu. Zdziwię się jak jeszcze odkryję, że zdecydował się na Juve:shock:

Może warto by się postawić po stronie samego ManningeraGotti pisze:Jedyny transfer, który mi się nie podoba to ten Arcari jako trzeci bramkarz. Po co? Gość który całe życie grał w Serie B i C nie powinien przychodzić do Juve. Maninnger powinien zostać jako trzeci bramkarz, bo jest bardzo doświadczony i w razie podwójnej kontuzji Gigiego o Storariego nikt by się zbytnio nie obawiał gdyby Manninger miał na kilka spotkań pograć w pierwszej jedenastce, ale to mało istotne, bo szansa na podwójną kontuzje naszych bramkarzy jest minimalna.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- Dybala 4ever
- Juventino
Widzę, że transfer Arcariego jest tak palącym problemem, że po prostu ... wtopa transferowa. To może niech Marotta dzwoni do Realu, żeby wziąć Casillasa jako 3 bramkarza? :doh: . Dajcie sobie spokój, ktoś musi być tym 3 bramkarzem, a jakoś nie widzę w żadnej drużynie jakiegoś znanego bramkarza. Już lepiej niech to będzie jakiś starszy koleś jak Arcari, a Branescu i Leali są młodymi szczawami i oni muszą teraz jak najwięcej się ogrywać, żeby wrócili jako dobrzy bramkarze w kwiecie wieku piłkarskiego, aby zastąpić Gigiego. Mi ten Arcari w ogóle nie zawadza. A jak już ktoś mówił, może Manninger chce sobie jeszcze postać jako 1 golkiper ze 2 latka w jakiejś austriackiej drużynie, bo młodzieniaszkiem już nie jest i ma jeszcze jakąś krztynę motywacji, aby pograć. Niech idzie, w Juve spełnił swoją rolę, ktoś inny go zastąpi i tyle.
- pumex
- Juventino
Chyba odpuściliśmy sobie Destro, przynajmniej tak wynika z medialnych doniesień. Już któryś dzień z rzędu dochodzą informacje, że w ogóle nie kontaktujemy się ze Sieną w sprawie piłkarza, tymczasem Inter wysunął się zdecydowanie na prowadzenie w tym wyścigu. My zaś ponoć bardzo naciskamy na Atalantę w sprawie Gabbiadiniego (ja tam w nim nic ciekawego nie wiedzę)
Lucio około 10:00 ma zjawić się w turyńskiej klinice na badaniach. Coś mi w tym zawodniku śmierdzi
Lucio około 10:00 ma zjawić się w turyńskiej klinice na badaniach. Coś mi w tym zawodniku śmierdzi

- Łoles
- Juventino
Mi śmierdzi klub z jakiego przychodzi i jak dla mnie to gracze pokroju Lucio nei maja co u nas szukać, szkoda że zarząd myśli inaczej.pumex pisze: Lucio około 10:00 ma zjawić się w turyńskiej klinice na badaniach. Coś mi w tym zawodniku śmierdzi
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Virgil
- Juventino
Lucio też mi się nie podoba, ale z drugiej strony przychodzi za free, z nie jakimś kosmicznym kontraktem więc chyba nie ma za bardzo na co narzekać w końcu to będzie rezerwowy.
Jeżeli przyjdzie Lucio to będziemy mieli na pewno najsilniejszą ławkę w Serie A i spokojnie na wysokim poziomie europejskim, oby jeszcze tylko załatać te dziury w ataku i na lewej obronie/pomocy
Wedle tuttosport Cavani nie może się dogadać z De Laurentisem odnośnie pensji, co prawda dostał ostatnio podwyżkę na 2,5mln ale chce 5mln, De Laurentis jest podobno wściekły ale jest w stanie dać w tej chwili 3,2mln.
Jeżeli przyjdzie Lucio to będziemy mieli na pewno najsilniejszą ławkę w Serie A i spokojnie na wysokim poziomie europejskim, oby jeszcze tylko załatać te dziury w ataku i na lewej obronie/pomocy

Wedle tuttosport Cavani nie może się dogadać z De Laurentisem odnośnie pensji, co prawda dostał ostatnio podwyżkę na 2,5mln ale chce 5mln, De Laurentis jest podobno wściekły ale jest w stanie dać w tej chwili 3,2mln.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2012, 09:52 przez Virgil, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kamex22
- Juventino
Też nie lubię Lucio, ale jeżeli koniec końców przejdzie (za darmo i z w miarę ok kontraktem) to nie widzę powodów, aby nie trzymać kciuków i go nie wspierać. Zresztą tak jak widzimy, Giorgio kontuzja na miesiąc, a więc Lucio jak znalazł będzie go zastępował. Oby dał z siebie to co najlepsze!