Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 19:18

jakku1 pisze:1. Jeśli Real pozwoli odejść zimą Isco, to mówi się o wypożyczeniu. Isco nie może grać w LM. Nie jest dla nas tak atrakcyjny jak Gundogan. Zainteresowane nim są także kluby z Manchesteru i Milan.
2. Zrobimy BARDZO dużo aby pozyskać zimą Gundogana. Wszystkim u nas on się podoba. Od Allegriego po Nedveda.
3. Pojawiają się nowe nazwiska na rynku. Ale już mniej realne jeśli chodzi o zimę. Mowa o Maticiu.
4. Mamy hajs.
Wiesz jak poprawić humor na weekend :dance2:
Jeśli Marotta wyciągnie Gundo zimą albo i nawet latem za dobre pieniądze to szacun :pray:

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 19:21

jakku1 pisze:1. Jeśli Real pozwoli odejść zimą Isco, to mówi się o wypożyczeniu. Isco nie może grać w LM. Nie jest dla nas tak atrakcyjny jak Gundogan. Zainteresowane nim są także kluby z Manchesteru i Milan.
Już widzę jak tam idzie :lol: Co jak co ale łysy to ma fantazję.

Czuję, że nie przyjdzie żaden Gundogan a Marotta w swoim stylu (jak po fiasku transferu Draxlera) powie w lutym "Przecież mówiłem, że nie będzie transferów. Gundogan? Nie było takiego tematu".

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 19:35

Wyciągnięcie Gundogana zima to byłby spory wyczyn ale wiadomo, że nic tak nie potrafi przekonać jak pieniądze...
Isco w Milanie... :lol:
Już widzę jak zawodnik tej klasy zniża się do takiego poziomu...

Obrazek
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 19:42

jakku1 pisze:1. Jeśli Real pozwoli odejść zimą Isco, to mówi się o wypożyczeniu. Isco nie może grać w LM. Nie jest dla nas tak atrakcyjny jak Gundogan.
No właśnie tu jest taka mała przeszkoda. Isco byłby zdecydowanie lepszy, a wypożyczenie go z opcją wykupu to byłoby mistrzostwo, ale z drugiej strony to nie ma sensu skoro mógłby grać tylko w Serie A, gdzie pewnie mając go w składzie gralibyśmy 4-3-1-2, a w LM co? Musielibyśmy dalej wałkować 3-5-2, a jakoś tego nie widzę, żebyśmy tak eksperymentowali z ustawieniem w obu rozgrywkach. Jeśli jest hajs wyciągać Gundo i będzie dobrze.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 19:44

LordRahl pisze: Jeśli Marotta wyciągnie Gundo zimą albo i nawet latem za dobre pieniądze to szacun :pray:
Nie wiem, czy dobre pieniadze to 35-40 milionow euro, ale wydaje sie, ze o tanszym zakupie nawet nie ma co myslec ;/.

No i Borussia zupelnie nie chce go oddac. Licza na to, ze latem przedluza z Gundoganem kontrakt i on zostanie. Ostatnio prasa pisala, ze zaproponowalismy okolo 30 milionow euro za karte Niemca, ale zostala ona odrzucona. Teraz proponujemy wiecej, ale nie wiadomo ile dokladnie. W tygodniu mamy przedstawic te propozycje wladzom Borussi. Aha, jeszcze jedno. Jesli chodzi o te 30 milionow to wszyscy sobie musimy zdawac sprawe, ze oferta mogla wygladac tak: 18m podstawy + 7m bonusow + 5m w formie 4 pilkarzy Primavery.

Na moje oko, to o ile Gundogan sie nie uprze, a Borussia nie zmieknie, to nie kupimy Niemca. A na pewno juz nie zima. Nie zmienia to faktu, ze wyglada na to, ze jestesmy napaleni na Ilkaya jak szczerbaty na suchary i mamy pieniadze, zeby poszalec.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 19:49

jakku1 pisze:
LordRahl pisze: Jeśli Marotta wyciągnie Gundo zimą albo i nawet latem za dobre pieniądze to szacun :pray:
Nie wiem, czy dobre pieniadze to 35-40 milionow euro, ale wydaje sie, ze o tanszym zakupie nawet nie ma co myslec ;/.
Tak mnie więcej postrzegałem "za dobre pieniądze" ;)
40 mln można przeboleć za taką klase zawodnika, ale masz słuszność, że ta oferta różnie może wyglądać.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 19:57

Isco w Milanie to taki sci-fi jak Messi w lecie w Juve......ale Milaniści zapewne wierzą w realność takiego scenariusza :smile:

Niech Marotta sypie hajs za Gungo już teraz, np. 35 + 5 w bonusach, bo taki zawodnik przydałby się nam już teraz, zwłaszcza w obliczu dwumeczu z Bayernem.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 20:20

W zimie dochodzi do spektakularnych transferow graczy takich jak Gündogan wlasciwie tylko wowczas, gdy sami sie upra albo sa skloceni z zarzadami swoich klubow. W przypadku Niemca nie ma o czyms takim mowy, Borussia nie bedzie sie chciala oslabic w srodku sezonu. Moze lepiej sie nie podpalac, by nie poczuc potem zawodu. ;) Obawiam sie scenariusza, ze wezmiemy alternatwe alternatywy (jak to zwykle bywa), w pospiechu. Obym sie mylil.

Co innego przyszlosc Zazy. Jesli dostaniemy przeszlo 20 mln, powinnismy sie zgodzic (choc samemu Wlochowi ciezko byloby sie przeniesc do ktoregos z tych angielskich klubow, ktore nie maja zadnej renomy).

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 20:27

CavAllano pisze:Obawiam sie scenariusza, ze wezmiemy alternatwe alternatywy
Od tego mamy Padoina, Leminę, Asamoah i Hernanesa. Gdyby Khedira się nie łamał co chwilę, moglibyśmy mówić nawet o tłoku w pomocy. Ploty tyczą się tego, że nowy pomocnik miałby być mocnym atutem na drugą połówkę sezonu, a nie zapychaczem miejsca w składzie na Coppa Italia.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 20:30

La Repubblica przed chwila podala, ze uderzamy w kierunku Isco. Pierwsza oferta - 35 milionow.

http://www.calcio-on.pl/index.php/kacik ... ow-za-isco

Nie znam wiarygodnosci tego zrodla jesli chodzi o mercato.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 20:32

Czy Borussia się zgodzi, czy nie to czas pokaże.....moim zdaniem jeśli na stole pojawi się konkretna oferta (minimum 40 mln), to Borussia może na taki deal pójść. Po pierwsze nie grają w CL, a po wtóre raczej nie mają szans z Bayernem na wygranie krajowych rozgrywek, a po trzecie drugie miejsce w lidze mają zapewnione. Te wszystkie czynniki mogą przeważyć szalę na naszą stronę, zwłaszcza jeśli sam Gundogan byłby chętny na przenosiny do Juve ;)

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 20:39

Repubblica pierwsza podała info o Khedirze w lecie. To jedyne co wiem.

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 20:50

Mam nadzieję, że oferta za Isco to bzdura...szczytem głupoty jest wydawać kilkadziesiąt milionów na piłkarza, który nawet nie może zostać zgłoszony do LM. Myślę, że jemu też by się taki układ nie podobał; fajnie jakbyśmy uderzyli po niego latem, choć nie ukrywam że mam innych faworytów (Götze :pray: )

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 20:56

Tak w kwestii Zazy. Sprzedaz Simone, ktory moze osiagnac poziom takiego Mandzu i to w dosc krotkim czasie, wydaje sie nielogiczna w swietle tego, ze nie mamy zadnej pewnosci co do przyszlosci Moraty.

Dajmy na to, ze spzedajemy Simone, bierzemy Matriego na wypozyczenie, a w lecie odchodzi Morata do Realu. I co? Zostajemy w dupie i zamaist robic transfery trequartisty i PO fundujemy sobie kolejna przebudowę ataku.

Zaza powienien zostac.

La fidanzata d'Italia
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2016, 21:10

Też jestem zdania, że Zaza powinien zostać w drużynie, no chyba że nasz zarząd wespół z trenerem myśli o przejściu w lecie na system 4:3:3. Wtedy sprzedaż Zazy byłaby uzasadniona koniecznością poczynienia inwestycji w skrzydłowych, których obecnie mamy jak na lekarstwo - wypożyczony Cuadrado i ewentualnie Morata z Pereyrą.

Zablokowany