Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2015, 14:32

Makiavel pisze:Jednak gdy znikają kamery to rozmawia w imieniu Polski człowiek, który od 25 jest w polityce, był ministrem, marszałkiem.
Makiavelu, Ty strasznie spłycasz te wszystkie dyskusje o Komorowskim i jego przeciwnikach, bo od pierwszego dnia jak ogłoszono kto będzie w tych wyborach kandydował było sprawą oczywistą, że obecny prezydent ma największe doświadczenie (ot był przecież pięć lat prezydentem). Jeśli to jest jedyny argument (a jak sądzę jest to jedyny argument, poza oczywiście jego oponentami) przemawiający ZA Komorowskim, to jest to smutne i powinno skłaniać do refleksji. Przecież Polska na arenie międzynarodowej nie znaczy w zasadzie nic. Utrzymanie tego stanu można powierzyć komukolwiek, bo nie da się tego zepsuć, chyba że ktoś łyka te bajki o zgodzie i bezpieczeństwie, także w Europie i świecie. Gdzie konkrety?

jarmel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2015, 17:31

Mnie najbardziej zastanawia jedno. Ilu ludzi podpytywałem, czy o ilu słyszałem na kogo pójdą głosować to żaden z nich nie wskazał na Komorowskiego, jak już przewijało się jego nazwisko to jedynie w kontekście tego, na którego nie zagłosują w żadnym wypadku. A on i tak wygra, kto na niego głosuje? Jasne, że wstyd zagłosować na kogoś takiego, ale skoro ludzie się tego wstydzą to po co to robią? Dziwne rzeczy się dziejo.

#AllegriOut
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2015, 17:53

Makiavel pisze:orędownicy PiS: niezalezna.pl, TV Republika, itp..
Bardzo się cieszę, że poruszyłeś temat stronniczości mediów. Powiedz mi zatem, co myślisz, o tym, że redaktor naczelny tygodnika "Polityka" w ostatnim numerze otwarcie wzywa do głosowania na Komorowskiego? Co myślisz, o tym, że "Gazeta Wyborcza" robi prezydentowi kampanię ogłaszając go, uwaga, uwaga "człowiekiem roku" 15 maja akurat pomiędzy I a II turą wyborów: ""Gazeta Wyborcza": Komorowskiego popieramy, ale nie wspieramy"? Co myślisz na temat olbrzymiej dysproporcji w prezentowaniu w telewizji publicznej kandydatów na prezydenta: Komorowski – 6 godz. 29 min., Duda – 22 min., Kukiz – 19 min? Raport: "Zestawienie czasu wystąpień przedstawicieli władz państwowych, partii politycznych, związków zawodowych i związków pracodawców w programach TVP S.A.". Telewizja publiczna finansowana przez wszystkich obywateli ma zapewniać równowagę w prezentowaniu poglądów wszystkich kandydatów, a jak to się ma do rzeczywistości? Nawiasem mówiąc, z tych dwóch mediów, które wymieniłeś tylko niezalezna.pl wspiera Dudę, TV Republika wspiera każdego kandydata z wyjątkiem Komorowskiego i Palikota.

Do niedawna myślałem, że sukcesem opozycji będzie doprowadzenie do II tury. Teraz pojawiło się światełko nadziei, że o Komorowskim po II turze będziemy mogli mówić "były prezydent". Jeżeli Komorowski przegra pomimo tak olbrzymiej dysproporcji sił w mediach to będzie to znak, że matrix III RP chyli się ku upadkowi.

Obrazek

Czy ktoś już może czytał, warto kupić?

Obrazek
Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2015, 22:42

@Alex96 miałeś podać informację uwiarygadniające to, co napisałeś o Bartoszewskim (napisałeś, że sprzedał 30 osób żeby wyjść z KL Auschwitz). Jeśli ich nie posiadasz to nie zamierzam z Tobą dyskutować bo nie dyskutuje z szujami, które piszą takie rzeczy o ludziach przyzwoitych.
Internet Ci sie popsuł czy jak? Wpisz to o czym pisałem w wyszukiwarke, użyj mozgu a wnioski przyjdą same.
No chyba, ze dla Ciebie zwolnienie z obozu koncentracyjnego (!!!) ze wzgledu na zły stan zdrowia (!!!) to jest wiarygodna informacja... A poźniejsza eliminacja żołnierzy to przypadek.
To pajacuj pajacu dalej. I identyfikuj sie ze srodowiskiem mega ignorantów jak Ci to nie przeszkadza. Jak Saleta "ogladam tvn i widze" :rotfl:

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2015, 22:54

Vimesie byłem zdziwiony czytając ten tekst w "Polityce" choć z jego tezami się zgadzam. Odnośnie do TVP to czy w tych 6,5 godziny uwzględnione są wystąpienia Komorowskiego, jako prezydenta? Wydaje mi się, że tak.

Książki nie czytałem, ale ponoć wobec autora toczy się postępowanie karne i ma zarzuty o korupcję.

@jarmel W drugiej turze zagłosują na niego ludzie odpowiedzialni, odzwierciedlający mniej więcej skład jego komitetu poparcia. To nie przypadek, że akurat Komorowski ma taki komitet a nie inni kandydaci.

@szczypek To nie jest spłycanie. Skoro reszta nie spełnia najbardziej podstawowego kryterium to nie ma co mówić o jakiś konkretach. Jeśli o urząd rektora ubiega się jeden profesor (być może trochę już szalony) a oprócz tego pani z dziekanatu, woźny, sekretarka, student i doktorant to dyskusja o wizji uczelni nie ma sensu, bo trzeba wybrać profesora. Mylisz się też, że nie możemy pogorszyć swojej pozycji. Polski jednak nie stać na taki eksperyment. Samo wybranie na prezydenta Dudy albo Kukiza to komunikat dla świata, że idziemy w kierunku Ugandy z "ostatnim królem Szkocji" Idi Aminem, który wyzwał na pojedynek bokserski królową.

@zahor Żadna gafa Komorowskiego nie miała fundamentalnego znaczenia. Była mniej groźna dla Polski niż choćby odwołanie szczytu Trójkąta Weimarskiego czy wypowiedź Kaczyńskiego o Merkel, na którą zareagowali byli szefowie MSZ. To, że Bronek potrafi być merytoryczny widać było dzisiaj w TVN24. Poza tym w PO nie rządzą sami idioci. Znają Komorowskiego i wiedzą co on potrafi. Mieli materiał porównawczy zanim go wystawili 5 lat temu. Widocznie wiedzieli, że jako szef MON i marszałek nie ośmieszał się na spotkaniach międzynarodowych.

Prosta sprawa: żeby dostać jakąkolwiek pracę w Polsce trzeba mieć doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku. Dlaczego w wyborach prezydenckich nie stawiamy kandydatom, my, jako wyborcy, podobnego wymagania? Ci z Was, którzy prowadzą firmę pewnie nawet nie spojrzeli by na CV kogoś kto ma zero doświadczenia, gdybyście szukali kogoś na stanowisko menadżerskie. Jednak gdy mowa o prezydencie to nagle przestaje mieć znaczenie, że 10 z 11 kandydatów przywódców państw typu USA, Rosja, Chiny czy szefów ONZ albo NATO widziało w TV albo na zdjęciu, ewentualnie z odległości kilkunastu metrów stojąc gdzieś w tłumie.

PS. Każdy może teraz sam ocenić postawę Alexa96. Dla mnie to postawa najgorszej gnidy - bez jakichkolwiek dowodów powiedzieć o człowieku tak zasłużonym, że kogoś sprzedał. Nie wiem jak podłym i małym trzeba być człowiekiem, żeby coś takiego robić.

@Pan Zambrotta To moja ocena, nie pani od WOSu. Choć nie ukrywam, że porządna lekcja z tego przedmiotu przydałaby się wielu tu dyskutującym, mogę podać namiary na korepetycje.

Tu masz fragment mojej dyskusji z Karowiewem. Przeczytaj sobie w ciszę wyborczą, zanim zagłosujesz na program neofaszystowski
EDIT: Znalazłem fragment wiadomości skierowanej do Ciebie Karowiew

Cytat:
Nie będę się spierał czy wiem co to faszyzm czy nie wiem. Chciałbym tylko Cie prosić, bo Ty najwyraźniej jesteś ekspertem, żebyś przeanalizował dla mnie program Ruchu Narodowego (wydaje mi się, że teraz NOP, ONR i inne takie połączyły się w ten jeden podmiot) właśnie w odniesieniu do głównych cech faszyzmu czy też neofaszyzmu. Ja tam dostrzegam nacjonalizm, kult państwa, militaryzm, silną opozycję wobec liberalizmu ekonomicznego i społecznego, etatyzm, populizm. Nawet nie proszę o wzięcie poprawki na to, że oficjalnie RN musi hamować się z pewnymi hasłami żeby móc funkcjonować w polityce (wcześniejsze hasła tych ludzi i grup, które tworzą RN pewnie można gdzieś znaleźć ale chyba nie ma potrzeby).

Bardzo chętnie zobaczę gdzie w programie PO jest nacjonalizm, kult państwa, militaryzm, silna opozycja wobec liberalizmu społecznego (czy aby oni nie wnoszą teraz ustawy o in vitro, nie są oskarżani o promowanie ideologii gender, itp.?), etatyzm (to nie ich obwiniają o "złodziejską prywatyzację i chęć wyprzedawania majątku narodowego?).

Tu zaś jest program RN http://narodowcy2014.pl/wp-content/uplo ... .05.03.pdf
http://ruchnarodowy.org/deklaracja-ideowa

Nacjonalizm - jest, kult państwa - jest, militaryzm - jest, silna opozycja ... - jest, etatyzm - jest, populizm - jak najbardziej.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2015, 23:45 przez Makiavel, łącznie zmieniany 1 raz.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2015, 23:45

Makiavel pisze:Vimesie byłem zdziwiony czytając ten tekst w "Polityce" choć z jego tezami się zgadzam. Odnośnie do TVP to czy w tych 6,5 godziny uwzględnione są wystąpienia Komorowskiego, jako prezydenta? Wydaje mi się, że tak.
Owszem, uwzględnia jego czas jako prezydenta i jako kandydata na prezydenta. Uważasz, że to zmienia stan rzeczy? Możemy zatem spojrzeć wyłącznie na czasy poświęcone komitetom wyborczym poszczególnych kandydatów:

1) Komorowski 3:15:57
2) Jarubas 1:30:33
3) Palikot 1:17:49
4) Ogórek 0:59:44
5) Duda 0:22:20
6) Kukiz 0:19:25

Telewizja Publiczna ma zapewniać pluralizm poglądów, a okazuje się, że kandydat największej partii opozycyjnej jest w niej obecny rzadziej nie tylko od prezydenta Komorowskiego, ale także cieszących się marginalnym poparciem Jarubasa i Palikota. Podobnie Kukiz, który wygrywa z nimi o kilka długości w sondażach dostał zdecydowanie mniej czasu. Zatem twierdzenie, że Telewizja Publiczna została zawłaszczona i skrajnie upartyjniona przez Platformę zostało bardzo solidnie potwierdzone.

Kolejną kwestią jest rozliczanie wydatków na kampanię i potencjalne nadużycia Komorowskiego, który korzysta z budżetu kandydata i wykorzystuje budżet prezydenta do prowadzenia kampanii. Powinna istnieć wyraźna granica pomiędzy aktywnościami Bronisława Komorowskiego jako urzędującego prezydenta i jako kandydata w wyborach prezydenckich.

-------------------------------------------------------------------------------------

Poza tym, "Gazeta Wyborcza" zamierza jutro po raz kolejny zakpić z ciszy wyborczej: "W demokracji największą siłą obywateli jest kartka wyborcza i głos oddany na stabilność, przewidywalność i bezpieczeństwo. Pomóżmy sobie sami, nie oglądajmy się na innych. To nie są czasy, w których można zostać w domu. To nie są czasy na obojętność". Mogli zacytować jego hasło wprost.

-------------------------------------------------------------------------------------

Obrazek

Źródło: http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosc ... T-00004934

Paweł Kukiz cieszy się silnym poparciem wśród zdecydowanych wyborców.

Dzisiaj odbył się wywiad trzech dziennikarzy tvn z Bronisławem Komorowskim, chciałem skomentować wystąpienie pana prezydenta, ale jeden obraz jest wart ponoć tysiąca słów, więc niech za komentarz posłuży mina Andrzeja Morozowskiego:

Obrazek

Naprawdę sam bym tego lepiej nie ujął. Jego sztabowcy pewnie się cieszą, że to leciało tylko na tvn24, a nie w głównym tvnie.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2015, 23:57 przez Vimes, łącznie zmieniany 4 razy.

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2015, 23:52

Uważasz, że prezydent powinien przestać być prezydentem na czas kampanii? Ciekawy pogląd.

Dziwna też ocena tego wywiadu z Komorowskim. Akurat dziś to był najbardziej wyrazisty i merytoryczny występ Komorowskiego od dawna. Wypunktował Dudę za zmianę poglądów, ustawił w szeregu innych kandydatów, nie wymieniając ich nazwisk ale pokazując, że są niepoważni.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2015, 23:57

Makiavel pisze:@szczypek To nie jest spłycanie. Skoro reszta nie spełnia najbardziej podstawowego kryterium to nie ma co mówić o jakiś konkretach.
(...)
Mylisz się też, że nie możemy pogorszyć swojej pozycji. Polski jednak nie stać na taki eksperyment.
Polski nie stać na nic, dlatego właśnie w Polsce prezydent przyjmuje tak bierną postawę w zasadzie w każdej sprawie. Chyba, że trzeba coś podpisać, ale wówczas nasz prezydent nawet nie musi wiedzieć co to takiego. Chyba, że trzeba się skompromitować zanim drzwi się zamkną, zanim kamery się wyłączą, wtedy działa aktywnie.
Jakie jest to podstawowe kryterium? Pięć lat prezydentury?

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2015, 23:59

szczypek pisze:
Makiavel pisze:@szczypek To nie jest spłycanie. Skoro reszta nie spełnia najbardziej podstawowego kryterium to nie ma co mówić o jakiś konkretach.
(...)
Mylisz się też, że nie możemy pogorszyć swojej pozycji. Polski jednak nie stać na taki eksperyment.
Polski nie stać na nic, dlatego właśnie w Polsce prezydent przyjmuje tak bierną postawę w zasadzie w każdej sprawie. Chyba, że trzeba coś podpisać, ale wówczas nasz prezydent nawet nie musi wiedzieć co to takiego. Chyba, że trzeba się skompromitować zanim drzwi się zamkną, zanim kamery się wyłączą, wtedy działa aktywnie.
Jakie jest to podstawowe kryterium? Pięć lat prezydentury?
Podstawowe kryterium to doświadczenie i obycie w polityce. Absolutnie niezbędne do bycia prezydentem.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 00:03

Oficjalnie nastała cisza wyborcza, więc pożegnam Was takim obrazkiem...

Obrazek

... i stwierdzniem "I like Cookies" :D.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 00:29

Jeżeli chodzi o przykład z poszukiwaniem pracownika, to sytuaja wygląda nieco inaczej. Potrzebuję gościa z odpowiednimi kompetencjami, do zdobycia których potrzeba kilkuletniego doświadczenia w danej branży. Niestety, nikt z takim CV nie zaaplikował. Było kilka kandydatur świerzaków ledwo po studiach oraz jeden, który co prawda w tejże branży pracował długo, ale w dalszym ciągu ma braki, przez które nie sposób uznać go za "gotowego" pracownika. Nie wiem jak Ty, ale ja skoro już musiałbym kogoś przyszkolić, to raczej któregoś z tych młodych, którzy mogą się jeszcze czegoś nauczyć. Na tym, który już dawno powinien był taką wiedzę posiąść postawiłbym krzyżyk na samym początku.

Na marginesie, argument o tym że Komorowski to dobry kandydat, bo w przeciwnym razie PO by go nie wystawiała jest z tak odległej galaktyki, że nie wiem jak go skomentować.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 08:13

Makiavel pisze:
@Karowiew Wcześniej na forum jasno dowiodłem, posiłkując się cytatami z deklaracji ideowych i programowych RN, że spełniają te warunki. Trzeci raz tego robić nie będę bo nie mam czasu. Mijasz się też z prawdą bo Kowalski mówiąc o JKM stwierdził, że postulaty Korwina o wolnym rynku nie są dobre dla Polski, bo jesteśmy słabsi i będziemy przegrywać. Choć o JOWach mówi słusznie..
Dobra, teraz zobacz, o co chodzi Kowalskiemu, bo widzę, że nie masz pojęcia, o czym on mówi:
I jak pan się czuje z tymi UPR-owskimi poglądami w ONR i Ruchu Narodowym?

W UPR przez 17lat byłem oskarżany o odchylenie nacjonalistyczne, a teraz w Ruchu Narodowym o odchylenie liberalne (śmiech). Przez lata pracowałem we własnej firmie. Moi rodzice pracowali jako pogardzani przez PRL „prywaciarze”. I z tymi doświadczeniami nie mam wątpliwości, że powinien być maksymalnie wolny rynek, ale państwo polskie powinno chronić swoich przedsiębiorców... Zresztą tylko Ruch Narodowy postuluje likwidację ZUS-u. Ja optowałem za tym postulatem.

Czyli jednak...

Moment. Chronić, ale przed firmami zagranicznymi korzystającymi z protekcjonizmu własnych państw. Czyli kapitalizm narodowy chroniony przed socjalizmem z zagranicy.
http://www.se.pl/wiadomosci/opinie/mari ... 26135.html

Kowalskiego popiera antykorwinowski UPR, a popiera go ze względu na wolny rynek: http://uniapolitykirealnej.org.pl/wybory-2015/

Jak ważne to jest dla antykorwinowców, pokazuje jeden fakt. UPR parę lat temu dostała propozycję od PiS, żeby stworzyć sojusz. UPR odpowiedziała, że jest jeden warunek, otóż Jarek ma poprzeć ideę wolnego rynku i obniżyć podatki. Na tym rozmowy się skończyły.
Makiavel pisze: Jeśli posłużę się takimi insynuacjami, jak Alex96, napiszę, że ktoś kogoś sprzedał, żeby wyjść z obozu koncentracyjnego albo sprzedał SB rodzinę za jakieś stanowisko a nie będę miał na to dowodów, to nie tylko mi o tym przypomnij ale zapewniam Cie, że całkowicie zrezygnuje z pisania tutaj.
Tak, zapewne skończy się to tak samo, jak deklaracja Komorowskiego o honorowym wycofaniu się z polityki :D
pan Zambrotta pisze:@Karowiew, widziałem ten "program" Kowalskiego z gugałą, totalna żenada gugały. facet się cały trząsł (!) jak opowiadał o tym, że się zbroimy i nas chwalą w nato ['] generalnie jestem za tym, że jeżeli zaprasza się kandydata do studia, to zadaje mu się pytania, a nie sugeruje jakie powinny padać odpowiedzi. ..
Gugała jest tak żenujący, że osiągnął poziom Lisa, czyli osiadł na samym dnie. Dziennikarstwo jak w Bantustanie.

Rozważam oddanie głosu na jednego z tej dwójki (mam w pamięci ciszę wyborczą):

1. Jack "Zajec nu pagadi" - fajnie gadał w kilku dyskusjach, ale charyzmy za grosz.
2. Maryś Kark - jako że sam jestem "siłkowo-gabarytowy", więc mam sympatię do faceta. :-D

W I rundzie nie zagłosowałbym na: "Mickey" - mi facet gra na nerwach i jest postkomuchem. "Cookies" - czyli JOWy rozwiązaniem na wszystko, poza tym jego niedawna usłużność platformersom jest dla mnie trudna do zapomnienia. "Brązowy" - facet ma takie odloty, że szok. "Uda" - był w uw.

Jednak ktokolwiek wleci do II r. ma mój głos, bo facet, który nazwał likwidację WSI "zbrodnią i hańbą" nie jest godny, żeby być głową czegokolwiek.

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 08:45

Karowiew pisze:
pan Zambrotta pisze:@Karowiew, widziałem ten "program" Kowalskiego z gugałą, totalna żenada gugały. facet się cały trząsł (!) jak opowiadał o tym, że się zbroimy i nas chwalą w nato ['] generalnie jestem za tym, że jeżeli zaprasza się kandydata do studia, to zadaje mu się pytania, a nie sugeruje jakie powinny padać odpowiedzi. ..
Gugała jest tak żenujący, że osiągnął poziom Lisa, czyli osiadł na samym dnie. Dziennikarstwo jak w Bantustanie.
Grunt, że Rosja jest w głębokim kryzysie, a Polska kwitnie i się zbroi co dostrzeżono w NATO :lol:
Karowiew, takim Putinem chciałbyś być? Takim Putinem? Ja się pytam, czy takim Putinem chciałbyś być? :lol:
Wilk spoko, taki Korwin bez Hitlera i niepełnosprawnych. Przy okazji niestety pokazuje, ile procent miałby Korwin, gdyby się skupiał na gospodarczych postulatach i nie dorzucał tych swoich mądrości.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 11:13

Jedną małą chwilę...
Karowiew pisze:
Makiavel pisze: Jeśli posłużę się takimi insynuacjami, jak Alex96, napiszę, że ktoś kogoś sprzedał, żeby wyjść z obozu koncentracyjnego albo sprzedał SB rodzinę za jakieś stanowisko a nie będę miał na to dowodów, to nie tylko mi o tym przypomnij ale zapewniam Cie, że całkowicie zrezygnuje z pisania tutaj.
Tak, zapewne skończy się to tak samo, jak deklaracja Komorowskiego o honorowym wycofaniu się z polityki :D
Oburzył Pana doktoranta ekonomii zarzut innego usera JP wobec ŚP Władysława Bartoszewskiego. Użytkownik Alex96, ośmielił się sugerować, iż W. Bartoszewski przyczynił się do śmierci wielu oświęcimskich więźniów. W związku z tym, iż nie przedstawił żadnego namacalnego dowodu na swoją tezę, a jedynie posiłkował się wpisami internetowymi, Ty nazywałeś go gnidą, kanalią, etc.
W związku z powyższym chciałbym się spytać o to:
Makiavel pisze:Samo wybranie na prezydenta Dudy albo Kukiza to komunikat dla świata, że idziemy w kierunku Ugandy z "ostatnim królem Szkocji" Idi Aminem, który wyzwał na pojedynek bokserski królową.
:!:
1. Jeżeli porównanie A. Dudy (lub piosenkarza) i jego wyborców do "ostatniego króla Szkocji" nie jest w Twoim wykonaniu jedynie haniebną insynuacją, proszę o przedstawienie dowodów na, to, iż A. Duda/P. Kukiz albo ich wyborcy, to a) zwolennicy ludobójstwa b) zwolennicy kanibalizmu. Może być nawet dowolna wypowiedź (Dudy/Kukiza) wyrwana z kontekstu. Czekamy.

2. Jeżeli, jednak żadnych dowodów na swoją tezę nie przedstawisz, wówczas rozumiemy, iż jako człowiek honoru (jeśli rzeczywiście go masz) opuszczasz forum JP.
Makiavel pisze:PS. Każdy może teraz sam ocenić postawę Alexa96. Dla mnie to postawa najgorszej gnidy - bez jakichkolwiek dowodów powiedzieć o człowieku tak zasłużonym, że kogoś sprzedał. Nie wiem jak podłym i małym trzeba być człowiekiem, żeby coś takiego robić.
Więc jak?

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2015, 11:55

jarmel pisze:Mnie najbardziej zastanawia jedno. Ilu ludzi podpytywałem, czy o ilu słyszałem na kogo pójdą głosować to żaden z nich nie wskazał na Komorowskiego, jak już przewijało się jego nazwisko to jedynie w kontekście tego, na którego nie zagłosują w żadnym wypadku. A on i tak wygra, kto na niego głosuje? Jasne, że wstyd zagłosować na kogoś takiego, ale skoro ludzie się tego wstydzą to po co to robią? Dziwne rzeczy się dziejo.
Mnie się wydaję, że te sondaże to manipulacja mająca na cele wsparcie dwóch głównych i każdy powie sobie i tak między nimi rozegra się walka więc głosuję na jednego z nich. Gdzie sprawdzam glosowania online wszędzie zdecydowanie prowadzi Paweł Kukiz, a obecny prezydent ma koło 4% poparcia. WTF? Inna kwestia, że często online głosujemy na "kto moim zdanie powinien zostać prezydentem", a nie "na kogo zagłosujesz". Choć nie powiem mnie też cała ta sytuacja dziwi. Niemniej mój głos już poszedł teraz czekam.

ODPOWIEDZ