Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2016, 11:13

Kilku ciekawych graczy z kończącymi się kontraktami. Brałbym Lavezziego od zaraz. Kolejny zawodnik po Marchisio, Pogbie, Sandro, Dybali, Pereyro, Moracie i Cuadrado , który potrafiłby wygrać pojedynek dryblerski. Takich nigdy nie za dużo. Jako zmiennik dla Dybali byłby idealny.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2016, 13:24

annihilator1988 pisze:Kilku ciekawych graczy z kończącymi się kontraktami.
Z tych zawodników najciekawszy jest Feghouli, ale nie wiem czy jest nam szczególnie potrzebny a poza tym to się wiąże ze sporym wydatkiem. Swego czasu bardzo chciałem go w Juve, umiejętności ma nieprzeciętne a w dodatku może grać na kilku pozycjach i ciężko pracuje w obronie. Jeśli ktoś z Serie A go kupi zrobią świetny interes.

W powrót Zlatana na Półwysep Apeniński nie wierzę.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2016, 13:59

O kurde, naprawdę ciekawe nazwiska do wyjęcia. Lavezzi, Feghouli, czy Banega to klasowi piłkarze. Brałbym każdego, jak nie w styczniu, to za darmo w lecie. Może nie są to gracze, którzy w znaczącym stopniu podwyższyliby jakość pierwszego składu, ale na ławkę idealni. A jak wiadomo, ławkę najlepiej wzmacniać za grosze ;)

Nie wiem jak, ale Beppe pierwsze co powinien zrobić to pozbyć się Hernanesa, nawet za 5 baniek. Caceres też już się chyba nie przyda, spylić go za kilka milionów już teraz - lepsze to, niż czekać, aż skonczy mu sie kontrakt i odejdzie za darmo.

W żaden wielki transfer zimą nie wierzę.

Obrazek
BSNT

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2016, 14:34

Beka ogólnie z tych wszystkich dyskusji na temat mercato, to wszystko jest nic nie warte, istna loteria. Równie dobrze, może przyjść do nas Oscar (którego czesc forumowych ekspertów nie chce) i kompletnie wystrzelić, coś jak Tevez. Równie dobrze może przyjść Gundogan i być kompletnym flopem.

Aż wszedłem w temat poświęcony transferowy Teveza, komentarze forumowych mistrzów od 2011 w górę, pseudo nie podaje, bo by sie co niektórzy spalili ze wstydu.
bardzo podoba mi sie gra Teveza , ale to idiota . Nie chialbym go w Juve , za pol roku walnie focha i bedziemy sie z nim bujac , a sprzedac go bedzie coraz ciezej . Atak mamy bardzo konkurecyjny , nie wydaje mi sie abysmy musieli ryzykowac z Tevezem .
Całkowicie nieobiektywnie: Lepszy Tevez w składzie niż Vucinić...
Obiektywnie: Mamy póki co na tej pozycji Mirko, Q i DP...
nie ma się co oszukiwać Tevez to bardzo dobry zawodnik , ale jego charakter jest tragiczny. Nie chcę go w Juve.
Marotta dementuje pogłoski na temat zainteresowania Carlosem i bardzo dobrze, mamy za dużo napastników już teraz - DP,Toni,Matri,FQ,Vucinic
Ja mam bardzo mieszane uczucia odnośnie ewentualnego transferu Argentyńczyka do Juve. Prawdopodobnie pożegnamy Alexa - ikonę klubu, ostoję spokoju świecącą przykładem dla innych a w jego miejsce miałby przyjść rozkapryszony dureń psujący atmosferę w każdym klubie w którym miał okazję kopać piłkę?
i tak dalej.. prze-beka z naszych forumowych moggich :rotfl:

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2016, 15:15

BSNT pisze:[...]
Nie, jeśli z kogoś jest "beka", to tylko z Ciebie. Forum dyskusyjne jest od wyrażania swoich opinii na dany temat, wymiany poglądów itd., czy komuś trzeba to tłumaczyć? Wynajdujesz jakieś stare posty, które kompletnie nie mają teraz znaczenia i próbujesz nas wszystkich uświadomić, że i tak będzie co ma być, a nasze zdanie nie ma wpływu na wydarzenia. Wielce odkrywcze, naprawdę.

"Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie obierają tego faktu w słowa" - podpis jednego z użytkowników JP dedykuję Tobie.

BSNT

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2016, 15:39

To pokazuje mistrzu, że gunwo wiecie o piłce nożnej i nie macie w sobie krzty pokory. Większość tego forum to dzieciaki, wiec mnie to nie dziwi.

PS
Podobno interesujemy się Moutinho. Żadne to wzmocnienie, kolejny Hernanes.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2016, 15:45

BSNT pisze:Równie dobrze, może przyjść do nas Oscar (którego czesc forumowych ekspertów nie chce) i kompletnie wystrzelić, coś jak Tevez
Zauważyłem, że ostatnio na forum jest coraz więcej wpisów porównujących jakiegoś piłkarza z Tevezem - czy to Lavezziego, Oscara etc. Chciałbym zauważyć, że to bezzasadne. Carlitos we wcześniejszym etapie swojej kariery, przed transferem do Juve, miał epizody, podczas których był na topowym poziomie wśród zawodników o podobnej charakterystyce. Żaden z piłkarzy porównywanych tutaj z Argentyńczykiem nigdy nie był w gronie najlepszych na swojej pozycji. Powrót do optymalnej formy sprzed kilku(nastu) miesięcy vs przeskok na zupełnie inny poziom, na którym dotychczas się jeszcze nie było - to nie to samo, to dwie zupełnie odmienne rzeczy.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2016, 15:48

BSNT pisze:Podobno interesujemy się Moutinho. Żadne to wzmocnienie, kolejny Hernanes.
Info sprzed tygodnia, miszczu, i dwie inne kwestie, których takich kozak jak Ty nie doczytał w regulaminie. Podajemy źródło, jeśli już chcemy błysnąć i nie przeklinamy.
BSNT pisze:Beka ogólnie z tych wszystkich dyskusji na temat mercato, to wszystko jest nic nie warte, istna loteria (...) Równie dobrze może przyjść Gundogan i być kompletnym flopem.
Sam się krytykujesz. Piszesz o wróżeniu z fusów, a potem sam bawisz się w Maćka wróżbitę. Śmiecham :prochno: :ahsisi:
BSNT pisze:Podobno interesujemy się Moutinho. Żadne to wzmocnienie, kolejny Hernanes.

Liverpool dołączył do grona klubów zainteresowanych Martinem. Najlepiej byłoby wytransferować Urugwajczyka poza Włochy. Z wiadomych względów.
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2016, 15:58 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 5 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2016, 15:51

Marian. pisze:A jak wiadomo, ławkę najlepiej wzmacniać za grosze ;)
Najlepiej? Ironia? Jeśli nie to wybacz, ale głupszej tezy nie słyszałem...

Czekam na TurkoNiemca.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Bunzlau

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2016, 16:04

wojczech7 pisze:Czekam na TurkoNiemca.
Chyba się nie doczekasz. Wiem, że czasem sprawy przybierają różny obrót ale w mojej opinii jest dla nas nieosiągalny. Myślę, że bardziej osiągalny byłby Oscar lub Isco jeżeli Max ponownie uparłby się na 3/4.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2016, 16:17

wojczech7 pisze:
Marian. pisze:A jak wiadomo, ławkę najlepiej wzmacniać za grosze ;)
Najlepiej? Ironia? Jeśli nie to wybacz, ale głupszej tezy nie słyszałem...
Nie, nie ironia. Mam tu na myśli konkretnie nasz klub. Nie Barce, nie Real, czy inne PSG. Na razie nie jesteśmy jeszcze na takim finansowym poziomie, żeby pozwolić sobie na wydanie 30 milionów na rezerwowego gracza. Być może za parę lat, ale jeszcze nie teraz.

Jeśli jest możliwość sprowadzenia naprawdę klasowych piłkarzy za darmo, lub za czapkę gruszek to powinniśmy korzystać z takich okazji jak najczęściej, a grube miliony pakować w graczy ze światowego TOP-u, którzy od razu podniosą jakość pierwsze jedenastki.

Wolę zakontraktować takiego Banegę za darmo, niż sprowadzać piłkarza o podobnej klasie wykładając na niego ~15 milionów, tylko dlatego, że ma jeszcze ważny kontrakt z jakimś klubem.

Obrazek
Bunzlau

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2016, 16:23

A co do Hernanesa to nie oszukujmy się - kasa wtopiona bo za tego wafla nawet połowy nie odzyskamy.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2016, 16:50

Owszem forum jest od tego, aby dyskutować, więc nie muszą się sprawdzać wszystkie nasze poglądy - dotyczące ruchów Juventusu na rynku transferowym, albo przydatności danego zawodnika do zespołu...Ale chyba lekką przesadą jest, jak np. - podczas ostatniego letniego mercato, jeden z drugim artysta, potrafił dziennie walić po kilkadziesiąt postów, typu: Draxler w drodze do Turynu, wstał o ósmej rano i zrobił siusiu, przegryzł suchara, a po południu testy - itp.;] To wszystko, przeważnie okraszone oczywiście pasjonującymi fotkami i pojedynczymi zdankami wyrwanymi z kontekstów jakichś wypowiedzi...

Podobno Liverpool zgłasza się po Caceresa.

http://www.calciomercato.com/news/juve- ... res-387710

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2016, 18:46

do usunięcia
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2016, 18:50 przez Yaro417, łącznie zmieniany 1 raz.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 stycznia 2016, 18:46

do usunięcia

Zablokowany