Nowy Trener?
- Przemo90
- Juventino
Alexinho-10 - nie rozumiesz o co mi chodzi - wróć ponad 100 kart w tył zobaczysz jak wyznawcy insiderskich Bogów z VS mających info od samej sekretarki Nedveda czy jakiegoś kierowcy Andrei wyśmiewali i szydzili z ludzi piszących ze wątpią w Pepa i obstawiających Conte lub Sarriego.
Jakby został Pep to oni by teraz cisnęli tych wszystkich wg nich ciemniakow którzy są w epoce kamienia łupanego i nie korzystają z nowego pewnego źródła jakim jest VS a siedzą cały czas na przestarzałym TT i obserwują wpisy Sky Goal Italia czy Di Marzo. Gdzie oni teraz są ? Jeden pisał końcem Maja ze Pepunio nadchodzi a drugi chciał już temat na forum zakładać Pep - trener Juventusu.
Mam straszny polew z nich wszystkich jak i tych kretynow na VS. Z mojego Twittera wywaliłem już Momblano i kilku pajaców pewnych Pepa.
A tak swoją droga - obstawiałem Sarriego śle liczyłem po cichu na Pochetino. W Pepa nigdy nie wierzyłem. Sarri nie jest złym trenerem - może nam dać LM jeśli będziemy grać jak Napoli 3 lata temu. Brakuje kilku elementów do naszej układanki w postaci De Ligta i Pogby czy Icardiego. Zakładam ze Cancelo i Dybała zostaną.
Jakby został Pep to oni by teraz cisnęli tych wszystkich wg nich ciemniakow którzy są w epoce kamienia łupanego i nie korzystają z nowego pewnego źródła jakim jest VS a siedzą cały czas na przestarzałym TT i obserwują wpisy Sky Goal Italia czy Di Marzo. Gdzie oni teraz są ? Jeden pisał końcem Maja ze Pepunio nadchodzi a drugi chciał już temat na forum zakładać Pep - trener Juventusu.
Mam straszny polew z nich wszystkich jak i tych kretynow na VS. Z mojego Twittera wywaliłem już Momblano i kilku pajaców pewnych Pepa.
A tak swoją droga - obstawiałem Sarriego śle liczyłem po cichu na Pochetino. W Pepa nigdy nie wierzyłem. Sarri nie jest złym trenerem - może nam dać LM jeśli będziemy grać jak Napoli 3 lata temu. Brakuje kilku elementów do naszej układanki w postaci De Ligta i Pogby czy Icardiego. Zakładam ze Cancelo i Dybała zostaną.

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
- wagner
- Juventino
Któryś z nich, Conte / Allegri, pokazywali dosłownie środkowy palec w kierunku kibiców Juve?Wojtek pisze:E tam, lepszy pojazd był na Allegriego. Ktoś wie która strona?@D@$ pisze:Daję kredyt zaufania, jak ktoś chce sobie poprawić humor, to zapraszam na stronę około 100, kiedy mówiło się o Conte i delikatnie mówiąc nikt się nie cieszył (W tym także moja skromna osoba), oprócz tych co mówili, że gorzej już nie będzie.
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Kruczenzo
- Juventino
Bardzo liczylem na niewloskiego trenera, no ale no coz, pozostaje zyczyc powodzenia...
Ps. o ile poczatkowo wierzylem w Pepa, o tyle z czasem bylem pewien, ze skonczy sie to jak z Pogba. Wtedy tez bylo pajacowanie cabriniego i spolki "Pogba zostaje", insiderskich newsow od fryzjerow. Wypisz wymaluj ostatnie tygodnie.
Mam ciezki dylemat, ktory watek byl bardziej zenujacy. Chyba jednak obecny, bo bylismy jeszcze raczeni codzienna aktualizacja kursow bukmacherskich i sytuacji akcji na gieldzie.
Ps. o ile poczatkowo wierzylem w Pepa, o tyle z czasem bylem pewien, ze skonczy sie to jak z Pogba. Wtedy tez bylo pajacowanie cabriniego i spolki "Pogba zostaje", insiderskich newsow od fryzjerow. Wypisz wymaluj ostatnie tygodnie.
Mam ciezki dylemat, ktory watek byl bardziej zenujacy. Chyba jednak obecny, bo bylismy jeszcze raczeni codzienna aktualizacja kursow bukmacherskich i sytuacji akcji na gieldzie.
- notquitemytempo
- Juventino
Gdyby popatrzeć trzeźwo (najłatwiej by było, gdyby te plotki o Pepie nigdy się nie urodziły, wtedy Sarri wydawałby się pewnie najlepszym wyborem), to ta lista zawiera wszystkich zawodników, na których Max uparcie stawiał, a których 90% użytkowników chciała wywieźć na taczkach. Jeżeli to, co cytujesz, to prawda, tzn. że w ocenie przydatności graczy dla drużyny Sarri ma ode mnie pierwszy plus.albertcamus pisze:Kto będzie na prawej grał u nas w takim razie? :-)albertcamus pisze:SKY:
Cuadrado, Mandzukic, De Sciglio, Cancelo, Khedira i Matuidi nie są w planach Sarriego.
No i Cancelo, ale to łatwy zysk budżetowy i mimo wszystko zbyt ofensywny obrońca, jak na naszą mentalność. W Anglii będzie mu lepiej.
- Osgiliath
- Juventino
Kilka wniosków około trenerskich
1. Agresti i GDM, jak i Tutto, czy SKY, które trąbiły głównie o Sarrim wyszły obronną ręką, co daje jakiś miernik, co do przyszłych plot transferowych.
2. Momblano i tzw. guru z VS położyli się, nie ma co ukrywać, jeśli powoływali się na jakieś pewne źródła etc.
3. Być może faktycznie Pep gdzieś się kręcił a Sarri jako opcja B, nie mniej coś się mogło zadziać, że poszliśmy po Maurycego.
4. Czekam na ich tłumaczenia (momblano/guru/jakichś finansistów/et., może akurat okażą się rozsądne, choć przy takim brnięciu - no nie wiem.
5. Klub działa po cichu. Aha, ok.
6. Jak Sarri mówił o wielkiej chęci powrotu do Włoch, to imo on był dawno nasz od wyklepania Maxa (Baku, etc).
7. Testem na wpływ trenera na transfery może być case Igły, czy zostanie, czy pójdzie na sprzedaż.
Teraz wnioski trenerskie:
1. Jaki to jest awans sportowy względem Maxa? Imo to jest skok w bok, a zadowoleni mogą być ci, od marudzenia, że Juve gra mało atrakcyjny futbol.
2. Zobaczymy, jak to wyjdzie z Antkowym interem, pod kątem odpuszczenia Antka. Nie wierzę w takim razie, że jakieś dawne animozje nie miały znaczenia.
3. Jak odejdzie Cancelo (pomijając jego średnie walory defensywne), kiedy nie mamy Pepa, to imo będzie to fatalny znak, tym bardziej, jeśli za jego spieniężenie, które pewnie jest głównym powodem sprzedaży, nie kupimy topa.
4. Serio podniecacie się garniakiem/dresem? Po stokroć wolałbym np. Kloppa w dresie niż Spalettiego w garniaku.
5. No nic, powodzenia Maurycy, wygraj teraz coś w Italii, bo tylko wyniki i gra mogą cię obronić.
1. Agresti i GDM, jak i Tutto, czy SKY, które trąbiły głównie o Sarrim wyszły obronną ręką, co daje jakiś miernik, co do przyszłych plot transferowych.
2. Momblano i tzw. guru z VS położyli się, nie ma co ukrywać, jeśli powoływali się na jakieś pewne źródła etc.
3. Być może faktycznie Pep gdzieś się kręcił a Sarri jako opcja B, nie mniej coś się mogło zadziać, że poszliśmy po Maurycego.
4. Czekam na ich tłumaczenia (momblano/guru/jakichś finansistów/et., może akurat okażą się rozsądne, choć przy takim brnięciu - no nie wiem.
5. Klub działa po cichu. Aha, ok.
6. Jak Sarri mówił o wielkiej chęci powrotu do Włoch, to imo on był dawno nasz od wyklepania Maxa (Baku, etc).
7. Testem na wpływ trenera na transfery może być case Igły, czy zostanie, czy pójdzie na sprzedaż.
Teraz wnioski trenerskie:
1. Jaki to jest awans sportowy względem Maxa? Imo to jest skok w bok, a zadowoleni mogą być ci, od marudzenia, że Juve gra mało atrakcyjny futbol.
2. Zobaczymy, jak to wyjdzie z Antkowym interem, pod kątem odpuszczenia Antka. Nie wierzę w takim razie, że jakieś dawne animozje nie miały znaczenia.
3. Jak odejdzie Cancelo (pomijając jego średnie walory defensywne), kiedy nie mamy Pepa, to imo będzie to fatalny znak, tym bardziej, jeśli za jego spieniężenie, które pewnie jest głównym powodem sprzedaży, nie kupimy topa.
4. Serio podniecacie się garniakiem/dresem? Po stokroć wolałbym np. Kloppa w dresie niż Spalettiego w garniaku.
5. No nic, powodzenia Maurycy, wygraj teraz coś w Italii, bo tylko wyniki i gra mogą cię obronić.
- Kruczenzo
- Juventino
O to to. Mam dokladnie takie przekonanie, ze Sarri powtorzy przypadek Ancelottiego i taka sama miloscia kibicow sie bedzie cieszyl.pumex pisze:W śnie o Guardioli fajne było jeszcze jedno - ten spokój, że jeśli już zdecyduje się do nas przyjść, to nie da sobie wcisnąć szrotu. Z Sarrim może być różnie.
Ciekawy też jestem jak sam Sarri będzie się czuł w Turynie. Urodzony w Neapolu, południowa krew, południowa mentalność, o której sam nie raz wspominał. Zderzenie z poukładanym życiem na północy, sztywnymi ramami klubu, pewnym kanonem zachowań. Czy nie dosięgnie go casus Ancelottiego, który po latach wprost przyznał, że w Turynie czuł się jak wieśniak na salonach i codziennie chciał stamtąd spieprzać. Ciekawe.
Mimo wszystko gdzieś ułamek mnie cieszy się, że to właśnie Sarri. Liczę na ładny dla oka futbol i podtrzymanie pasma sukcesów we Włoszech, choć myślę, że będzie trudno jak nigdy.
Trzymam kciuki.
- albertcamus
- Juventino
goleador78 na VS kaja się, przeprasza, nastawia się na obelgi, prosi, żeby zostawić innych i uznać go i jego źródło za jedynych winowajców.
- Osgiliath
- Juventino
Wszystko fajnie, ale to #nikogo, tbh, mógłby wytłumaczyć wg jego pewnych źródeł, czemu jednak Sarri a nie Pep, to by było wytłumaczenie.albertcamus pisze:goleador78 na VS kaja się, przeprasza, nastawia się na obelgi, prosi, żeby zostawić innych i uznać go i jego źródło za jedynych winowajców.
-
Jeszcze mnie naszło. Dobrze, że to już koniec. Imo ten serial był bardziej męczący niż niejedno mercato.
Poza tym, prócz LM dla nas, może dożyję zagranicznego trenera. Co oni mają z tym trzymaniem się Włochów (pół biedy, że to Sarri a nie inny krzak).
-
Ci śmieszni fani z CFC niech dziękują Sarriemu, że im dał LE i trzecie miejsce, przy cymbałach kibicach, połowie sfochowanego składu i burdelu organizacyjnym, cholerne niewdzięczne patałachy.
- Gandalf8
- Juventino
Jak się nie ma co się lubi to lepszy Sarri niż kolejny sezon z Maxem. Z Sarrim jest szansa na ładną dla oka grę, z Maxem nadal byśmy oglądali ten sam gwałt na piłce nożnej...
Sarri w Juve to coś w stylu: "wpuścić chamstwo na salony" a jaki będzie tego efekt to trudno przewidzieć. Teraz czekamy na mercato. Niestety nie ma się co spodziewać spektakularnych transferów - pewnie kupimy jakichś przepłaconych średniaków z Serie A, byleby tylko osłabić rywali w walce o Scudetto...
Sarri w Juve to coś w stylu: "wpuścić chamstwo na salony" a jaki będzie tego efekt to trudno przewidzieć. Teraz czekamy na mercato. Niestety nie ma się co spodziewać spektakularnych transferów - pewnie kupimy jakichś przepłaconych średniaków z Serie A, byleby tylko osłabić rywali w walce o Scudetto...
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Idzie o to (przynajmniej mi), że ostatnie sensowne info o Guardioli było z miesiąc temu (okolice 20 maja) - to było w czasie, gdy u buków faworytem był Conte (czyli w życiu medialnym minęła cała era). Od 2 tygodni kursy na Sarriego spadły poniżej 1,50, ostatnie 7 dni to już wgl 1,05 - czyli pewniak jak mecz City u siebie w pucharze z czwartoligowcem - a forum nadal pozostawało oderwane od rzeczywistości. O ile można się wykazać zrozumieniem dla ludzi, którzy wierzyli w Pepa w maju, tak po potwierdzeniu przez dwa najlepsze źródła: Agresti i Di Marzio 1 czerwca można już tylko współczuć jak fanatyzm zasłonił niektórym pole widzenia.TURBOPAWEL pisze:Oczywiście nie mam z nikogo beki, kto witał Pepa. Głosy pochodziły ze źródeł, które wcześniej podawały rzetelne informacje. Nie wiem dlaczego atakujecie tych użytkowników.
Trochę podobny przypadek, jak na polskim twitterze wszyscy byli pewni wygranej Jakiego w Warszawie, a u buków widniało stabilne 1,35 na Trzaskowskiego.
- Peter
- Juventino
A więc zatrudniamy 60 letniego prawie emeryta, który poważną przygodę z trenowaniem rozpoczął kilka lat temu i on ma zbudować klub, który będzie "postrachem" Europy i wygrywać LM? Dobre żarty.
Tymczasem Inter zatrudnia Conte.
Z Ronaldo to była jednak niezła zmyłka, bo dalej pozostaniem prowincjonalnym klubem w Europie. Good job Agnelli.
Tymczasem Inter zatrudnia Conte.
Z Ronaldo to była jednak niezła zmyłka, bo dalej pozostaniem prowincjonalnym klubem w Europie. Good job Agnelli.
Kiedy znowu zobaczę zwycięstwo Juve w LM?
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
"Tutaj trzeba bez przerwy walczyć, a kiedy wydaje się, że wszystko jest już stracone, trzeba wierzyć nadal, bo Juve nigdy się nie poddaje."
Omar Enrique Sivori
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Zobaczymy co Maurycy wpoi piłkarzom swoimi przemyśleniami taktycznymi. On chyba preferuje 4-3-3? Faktycznie Chelsea grała fajną dla oka piłkę( nie oglądałem ich)?
Ponoć lubi bawić się przy stałych fragmentach gry i pracować z młodymi zawodnikami?
Jego wadą jest motywacja, a raczej brak w meczach ze słabszymi rywalami ( a tak we włoszech przegrywa się scudetto)
My tego już nic nie zmienimy, więc trzeba życzyć powodzenia.
Może ściągnie nam Koulibaly'ego?
Ponoć lubi bawić się przy stałych fragmentach gry i pracować z młodymi zawodnikami?
Jego wadą jest motywacja, a raczej brak w meczach ze słabszymi rywalami ( a tak we włoszech przegrywa się scudetto)
My tego już nic nie zmienimy, więc trzeba życzyć powodzenia.
Może ściągnie nam Koulibaly'ego?

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Ja to rozumiem, tyle ze zachowujesz sie teraz w takim razie gorzej od nichPrzemo90 pisze:Alexinho-10 - nie rozumiesz o co mi chodzi - wróć ponad 100 kart w tył zobaczysz jak wyznawcy insiderskich Bogów z VS mających info od samej sekretarki Nedveda czy jakiegoś kierowcy Andrei wyśmiewali i szydzili z ludzi piszących ze wątpią w Pepa i obstawiających Conte lub Sarriego.

Jakos przyjscie Sarriego z miejsca obnizylo moje nadzieje na topowe transfery. Z Pepem byloby to oczywiste.
Plus jest taki, ze jesli za rok/dwa zwolni sie trener z topu, to nie bedzie wiekszych problemow zeby Sarriego pozegnac.