Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 21:30

Mihajlović to na pewno dobry trener. W tym roku z tragikomicznej Bolonii, która pod wodzą Inzaghiego zmierzała do 2 ligi, zrobił może nie potwora, ale potworka który jeśli by wziąć pod uwagę ostatnich 10 kolejek to byliby na 3 miejscu punkt za nami. W Milanie osiągał niezłe wyniki jak na kadre którą posiadał, Torino i Sampa pod jego wodzą również grały ciekawy futbol. Jeśli to miałby być trener przejściowy, który za rok ustąpi miejsca np. Guardioli to nie jest to wcale taki głupi pomysł.

wieczorek00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 21:41

Nawet jeśli pozyskamy Ndombele ale zostanie z nami Allegri to moim zdaniem Ndombele okaże się niewypałem stulecia, mimo że to świetny piłkarz. I nie jest to też atak w stronę Maksa ale Francuz totalnie nie pasuje do tego co chce grać nasz trener. Jeśli spojrzymy czym są największe atuty francuza to napewno niesamowity drybling szczególnie jak pomocnika który gra dość głęboko, świetny przegląd pola i odważne podania prostopadłe oraz parcie do przodu zaraz po odbiorze piłki. I teraz pojawia się pytanie który z tych atutów będzie mógł wykorzystać Ndombele jeśli dalej będziemy grali to co w ostatnich sezonach pod wodzą Allegrego?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 21:55

MRN pisze:A co do Mihajlovicia jeszcze to dla mnie nie jest to poroniony pomysł a całkiem ciekawy.
Jeśli faktycznie na oku mielibyśmy Sinisę, to nie widzę powodu, dla którego powinniśmy go zakontraktować, mając obok wolnego Conte. Obu łączy trenerska charakterystyka, tyle że Conte ma większe doświadczenie i nieporównywalne zasługi dla tego klubu. Wiem, że nie znosisz Antonio, ale obiektywnie: jeśli nie chcemy wolnego Conte, to bez sensu jest zawieszać wzrok na Mihajloviciu.

Mając do wyboru Conte vs Allegri bez wahania wybieram Antonio. Trzymam kciuki.

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 22:04

@Baczu
Z pewnością Mihajlović zgodzi się na roczny kontrakt, bo wielkie Juve się do niego odezwało, by wraz z końcem sezonu łaskawie ustąpić miejsca Guardioli. Przecież na pierwszy rzut oka widać, że to nie taki typ człowieka, a gdy czytało się jego wypowiedzi przed czy po spotkaniach ze Starą Damą, to ma się co do tego pewność. Rozumiem antypatię do Allegriego za to jak obrzydził nam oglądanie ukochanej drużyny, ale jeśli Sinisa zostanie naszym trenerem, to podpisze umowę na dwa czy trzy sezony i żadnego Pepa czy Kloppa w tym czasie nie zatrudnimy.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 22:05

Ale ja napisałem, że swoje osobiste odczucia w tym momencie odstawiam na bok.
Conte jak przychodził do Juve miał mniejsze doświadczenie trenerskie niż Sinisa w tej chwili, który prowadził kilka zespołów Serie A z dobrym skutkiem ale takiej silnej kadry jak Juve nigdy nie miał. Wolałbym jego bo to nowa myśl i charyzma.
Co mi wpadło w pamięć to odkąd naszym trenerem jest Allegri to sędziowie lepiej nas traktują bo on nikogo nie oczernia, nie najeżdża i nie kłóci się. Kiedy trenerem był Conte, relacje ze środowiskiem sędziowskim były fatalne no i cały czas mam w pamięci Juve-Benfica 0-0 lub 0-1 z Galatą.
Zresztą, nie mamy na nic wpływu, co ma być to będzie ale słowa Agnellego o tym, że będzie dążył do tego aby Juve było na szczycie w Europie na trwale wryły się w moja pamięć. 10 scudetto z rzędu mi lata szczerze powiedziawszy.
dimebag11 pisze: jeśli Sinisa zostanie naszym trenerem, to podpisze umowę na dwa czy trzy sezony i żadnego Pepa czy Kloppa w tym czasie nie zatrudnimy.
A naprawdę wierzysz w niego bo ja mam wrażenie, że nasz zarząd nawet nie rozpatruje innej kandydatury niż włoska myśl szkoleniowa. Ale pomijając to - jeżeli Allegri przedłużyłby kontrakt to i tak nikogo innego nie zobaczymy bo to oznaczałoby, że Agnelli nie ma jaj aby go wywalić a Max sam nie odejdzie, tego jestem pewien.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 22:46

Serio Mihajlovicia w ogóle ktoś w zarządzie raczyły rozważyć jako trenera Juve :shock: Pomijając wtope w Milanie, tam mało kto by ogarnął ten bałagan. Ale poza tym ma jakiś wynik warty uwagi? Zrobił gdzieś wynik ponad miarę? Nie widzę takiego przypadku. Serio jeżeli biorą takie nazwiska pod uwagę to jest słabo. Mamy wolnego Conte, jest Gasperini, tylko ta dwójka związana z włoską piłką powinna być brana pod uwagę, innych kandydatów z tego kręgu nie ma.

MRN@
Prędzej Max sam powie pas, jeżeli dalej go tam dziennikarze będą cisnąć a no. PSG złoży mu intratną ofertę rzędu kilkunastu baniek za sezon.

unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 23:00

Liverpool odrobił 3:0 z Barcą i ich dobił... nasz Maxiu w podobnej sytuacji oddał inicjatywę Realowi i wszyscy wiemy jak się to skończyło...
Dawać już nawet tego Conte!

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 23:01

@MRN
Nawet nie brałem pod uwagi kandydatury Mihajlovica i jak pewnie już wiesz jedynym trenerem pracującym obecnie w Serie A, którego z chęcią zobaczyłbym w Juve jest Gasperini. Odniosłem się tylko do wypowiedzi kolegów powyżej, bo niektórzy z nienawiści do Allegriego zaczynają odpływać i myślą, że ktoś niezwiązany ze środowiskiem Starej Damy zgodziłby się zostać "pionkiem" na jeden sezon, by potem grzecznie ustąpić miejsca Guardioli. Przecież to się ociera o jakiś absurd. Jeszcze żeby ktoś wymieniał Carrerę jako przejściowego szkoleniowca Juve, to może i byłbym w stanie w to uwierzyć.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2019, 23:03 przez dimebag11, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
playmaker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 23:02

MRN pisze: Ernesto Valverde przed rewanżem z Liverpoolem: nic nie jest jeszcze pewne, musimy atakować :D
A co by Max powiedział?
Cóż... pewnie by tego nie przegrał.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 23:09

unbelievable87 pisze:Liverpool odrobił 3:0 z Barcą i ich dobił... nasz Maxiu w podobnej sytuacji oddał inicjatywę Realowi i wszyscy wiemy jak się to skończyło...
Ależ niektórzy z was są krótkowzroczni! Szybko zapomnieliście jak odrobiliśmy wyjazdową przegraną 2:0 z Atletico, które do rewanżu z nami miało bodajże z kilka spotkań z rzędu we wszystkich rozgrywkach bez straty bramki i które jest uważane za jedną z najlepiej broniących ekip w całej Europie. Potem po świetnym rewanżu było noszenie Allegriego na rękach, by ostatecznie kopnąć go w tyłek po wyeliminowaniu nas przez Ajax.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 23:10

Gasperini jest ok ale w obliczu tego co się dzieje to Mihajlović dałby pozytywny bodziec.

Obrazek
unbelievable87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 23:13

dimebag11 pisze:
unbelievable87 pisze:Liverpool odrobił 3:0 z Barcą i ich dobił... nasz Maxiu w podobnej sytuacji oddał inicjatywę Realowi i wszyscy wiemy jak się to skończyło...
Ależ niektórzy z was są krótkowzroczni! Szybko zapomnieliście jak odrobiliśmy wyjazdową przegraną 2:0 z Atletico, które do rewanżu z nami miało bodajże z kilka spotkań z rzędu we wszystkich rozgrywkach bez straty bramki i które jest uważane za jedną z najlepiej broniących ekip w całej Europie. Potem po świetnym rewanżu było noszenie Allegriego na rękach, by ostatecznie kopnąć go w tyłek po wyeliminowaniu nas przez Ajax.
Tak, udało się z Atletico, ale to nie zmienia faktu, że to był 1 mecz w tym roku (a mamy już maj), w którym zagrali na miarę Juventusu... Można by rzec, że trafiło się ślepej kurze ziarno.

#Allegriout

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 23:16

dimebag11 pisze:
To jest futbol ,raz na wozie raz pod wozem.
Allegri zmarnował 5 szans podboju LM z z Juve.Ile on jeszcze chce ?
Po czasie widać że z Atletico to i sam Simeone pomógł bo przyjechał do Turynu bronić a nie jak Ajax grać w piłkę.Takie są fakty.
Jeden mecz na korzyść Allegriego w przeciagu całego sezonu to igła w stogu siana.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2019, 23:50

@Sorek21
Właśnie o to mi chodziło tak jak to ująłeś, że w futbolu (podobnie jak w życiu) raz jest się na wozie, a raz pod wozem. Natomiast teraz większość próbuje wytknąć Allegriemu tylko jego porażki nie pamiętając o sukcesach, a jak dobrze wiesz nie da się cały czas wygrywać, bo taki idealizowany tu Guardiola powinien już przynajmniej przygotowywać się z City do obrony Pucharu LM mając takie możliwości finansowe i kupując graczy skrojonych pod jego taktykę. Ten argument z Simeone umniejszający naszą rewanżową wiktorię z Altetico można równie dobrze przerobić w stosunku do Kloppa i dzisiejszej wygranej Livepoolu z Barcą, że osiągnęli ją głównie dzięki Valverde.
Reasumując, nie chcę za wszelką cenę bronić Allegriego i sam uważam, że jest do zwolnienia/rozstania się ugodowo, bo jego czas w obecnym Juve się skończył, ale zachowujmy chociaż jakieś pozory i nie oceniajmy wszystkiego w kontekście zero-jedynkowym.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2019, 00:02

dimebag11 pisze:@Sorek21
Właśnie o to mi chodziło tak jak to ująłeś, że w futbolu (podobnie jak w życiu) raz jest się na wozie, a raz pod wozem. Natomiast teraz większość próbuje wytknąć Allegriemu tylko jego porażki nie pamiętając o sukcesach, a jak dobrze wiesz nie da się cały czas wygrywać, bo taki idealizowany tu Guardiola powinien już przynajmniej przygotowywać się z City do obrony Pucharu LM mając takie możliwości finansowe i kupując graczy skrojonych pod jego taktykę. Ten argument z Simeone umniejszający naszą rewanżową wiktorię z Altetico można równie dobrze przerobić w stosunku do Kloppa i dzisiejszej wygranej Livepoolu z Barcą, że osiągnęli ją głównie dzięki Valverde.
Reasumując, nie chcę za wszelką cenę bronić Allegriego i sam uważam, że jest do zwolnienia/rozstania się ugodowo, bo jego czas w obecnym Juve się skończył, ale zachowujmy chociaż jakieś pozory i nie oceniajmy wszystkiego w kontekście zero-jedynkowym.
Dokładnie a gdy Klopp przegra LM to znowu będzie be i się nie nadaje. Swoją drogą dzisiaj Liverpool miał dużo farta, a w zeszłym sezonie w rewanżu z Romą też gdyby sędzia inaczej gwizdał(gdyby był Var) mogłoby polecieć w drugą stronę. Jeszcze chwila i część forum będzie pisać, że Allegri niszczył Juve już kiedy przyszedł, są takie, które nawet nie zająknęły się, że nie miały racji w kontekście początków Maxa w Juve.

Aczkolwiek tej ekipie może wystarczyć świeże spojrzeń 2-3 dobre transfery i przy podobnym farcie do Liverpoolu możemy być na tym samym miejscu za rok.

Zablokowany