Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2018, 18:35

Urbi27 pisze:
Pluto pisze:
goly pisze:
Też o tym pomyślałem. Pomyślmy, jaki w sumie zawodnik rozwinął się pod okiem Maxa?
Tevez, który został uwolniony z betonowej, taktycznej pułapki Conte. ;)
Maxowi potrzebny jest ofensywny top, który będzie sam robił grę. Taki Carlitos albo Ibra. Nasi Argentyńczycy to nie ten rozmiar kapelusza. Problem w tym, że na rynku nie widać takich graczy, mam wątpliwości czy Griezmann by podołał. Bardziej skłaniałbym się ku pewnemu czarnoskóremu Włochowi - jeśli to możliwe to ryzykowałbym bez wahania. A najlepiej obu.
Dybala out, uzupełniamy środek pola i boki obrony.
I najważniejsze - zatrzymujemy Buffona, Lichtsteinera, Barzagliego i Marchisio - to obecność takich ludzi w kadrze decyduje o tym, że jesteśmy europejskim potentatem a nie pretendentem jak np. drużyny z Manchesteru, które mają dużo więcej pieniędzy ale brak osobowości w kadrze.
Nie bardzo wiem po co klub ma wydawać setki mln Euro na nowych zawodników skoro my potencjał ofensywny mamy bardzo duży, potrzeba nam tylko człowieka, który to poukłada.

Przecież Allegri totalnie niszczy potencjał ofensywy właściwie wszystkich naszych topowych graczy. Igła totalnie sam przez pół sezonu biega zirytowany przez drugie pól sam szuka formy. Dybala pomijam kontuzje, ale też nie zbyt dobrze wkomponowany w obraz taktyczny. Costa rzucony sam na wszystkich przeciwników jak coś wymyśli to dobrze jak nie to nie, kolejny wolny elektron. Berna jak był w formie to siedział na ławce, później rzecz jasna kontuzja czyli specjalność ze szkoły Maxa. Mandzukic tu się nawet wielce wypowiadać nie będę, dla mnie to zawodnik zadaniowy i tylko taką rolę powinien pełnić w takim klubie jak Juventus, na pewno nie powinien być etatowym lewoskrzydłowym. Cuadrado podobnie jak Costa, choć on trochę lepiej współgra z drużyną.

Nie da się jednak ukryć, że jest to bardzo silna grupa, która mogłaby rozmontować każdą obronę świata, tylko nie ma opcji, aby stało się za rządów Maxa.

W każdej drużynie są mankamenty i ja nie twierdzę, że mamy najlepszy skład na świecie, ale sprzedaż Sandro, przyjście Digne/Kurzawy + ogarnięty prawy obrońca. Do tego darmowy Can i jak Bóg da wymiana Martiala za Mandzu + najważniejszy transfer roku czyli nowy trener i bijamy się o najwyższe cele w 2019 roku i to jeszcze w oglądalnej dla człowieka formie.
Dlatego najwazniejszym wzmocnieniem powinno byc odejscie Allegriego. Mecze ogladamy dla przyjemnosci, a ogladajac Juve krwawia oczy. Opietamy sie tylko na indywidualnosciach. Przez tyle lat nie mamy zadnych schematow ofensywnych. Napastnik za 90mln nie dostaje pilek, to jest jakies kuriozum. Jestem w stanie zaakceptowac sezon przejsciowy bez mistrzostwa, zeby po prostu cos ruszylo w naszej grze. Obecnie to jest stagnacja/regres, mimo prawdopodobnego mistrzostwa. Tutaj Messi i Robaldo by nic nie poradzili przy takim trenerze.

Mam nadzieje ze plotki o Moracie to tylko nie smieszny zart. Ladnie bysmy Chelsea uratowali od tego przecietniaka.

W przypadku pozostania Dybali i Sandro :

In Bellerin/Meunier/Sidibe/Cancelo/Perreira, Can, Pellegrini/Torreira

W przypadku ich odejscia :

In PO tak jak wyzej, Can, Savic, Martial, Gaya/Kurzawa

Boczni obroncy musz przyjsc tacy, ktorzy potrafia cos zagrac w ofensywie. Zbyt duza pelnia role obecnie, zeby kupowac kogos takiego jak Darmian.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2018, 19:07 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2018, 18:44

Popieram odejście Allegriego to podstawa !

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2018, 18:59

Virgil pisze:Ja uważam, że jakiegoś szalu przy transferach nie będzie obstawiam coś takiego :

Obrona

In : Caldara, Digne, Darmian, Spinazzola na obronę
OUT : Lichy, Asamoah, Hoewedes

Pomoc :

In : Pellegrini, Can
OUT : Marchisio,Sturaro.

Atak :
In : Morata, Martial
OUT : Mandzu, Pjaca

Nie wierzę s SMS, z prostego powodu na niego chętnych będzie dużo, ani ich nie przelicytujemy jeżeli chodzi o kwotę tranferu ani o wyskość pensji + Lazio chętniej sprzeda go za granicę.
Morata to bylby dobry transfer, gdyż w przypadku odejścia Mandzu, może zagrać jako zastępca Higuaina, drugi napastnik itd.

Jeżeli Max zostanie (a myślę, że w przypadku mistrza tak będzie) to pewnie Khedira zostanie, Matuidiego też po sezonie nie spylimy od razu.
Uważam, że potencjalne transfery Moraty i Martiala się wykluczają. Obaj mogą obstawiać te same pozycje (środek ataku lub lewe skrzydło), więc nie byłoby sensu kupować dwóch piłkarzy o podobnych charakterystykach, gdy musimy wzmocnić także inne formacje (pomoc i głównie prawą obronę, a możliwe, że także i lewą jeśli odejdzie Sandro). Reszta wymienionych przetasowań jest bardzo prawdopodobna (możliwe, że Pjaca pójdzie jeszcze na jakieś wypożyczenie, a nie na sprzedaż) oraz przydałby się nam drugi bramkarz.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2018, 19:38

2 bramkarz musi być.

Zgadzam się że jednak Martial i Morata sie wykluczają, ale całkiem prawdopodobne że zakontraktujemy jednego z nich.

Takie transfery to i tak masa kasy,szczególnie że ze sprzedaży nie zarobimy prawie jakichkolwiek pieniędzy w takim zestawieniu.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2018, 20:16

@Virgil
Jeśli mają przyjść jednocześnie Digne i Spinazzola, to oznaczałoby, że nie tylko pożegnamy się z Asą, ale też i z Alexem Sandro, którego sprzedaż częściowo sfinansowałaby nam mercato. W podanym zestawieniu najdrożej wynieśliby nas Morata lub Martial (aczkolwiek Francuz ma tylko nieco ponad rok ważny kontrakt, chociaż w obecnych czasach to raczej słaby argument) oraz Pellegrini, bo ma wpisaną klauzulę. Jeśli w lecie miałoby dołączyć 7 z wymienionych przez ciebie zawodników, to Caldara, Can i Spinazzola byliby za darmo, a Digne i Darmian pewnie razem w okolicach 30 mln €, także wszystko raczej w zasięgu finansowym Juve (zakładając, że dostalibyśmy coś za Mandżu i Sturaro). Zastanawiam się czy dobrym krokiem nie byłaby sprzedaż Ruganiego (jeśli sam wyjdzie z taką inicjatywą) i zastąpienie go de Vrijem przez co dzięki takiej transakcji bylibyśmy z budżetem sporo na plus.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 maja 2018, 20:37

Zeby zaistniec w LM mistrzow musimy przemeblowac srodek pola i znacznie go wzmocnic, oraz prawa i lewa strona obrone.
Musimy tez zmienic styl gry bo jesli taki napastnik jak Higuian nie dostaje kilka dobrych pilek w meczu to bardzo mu ciezko ladowac gole.
Nie wykorzestujemy w pelni atutow Dybali i Pjanica
Nie stawiamy na mlodych pilkarz i kiedy musimy ich wstawic to im brakuje doswiadczenie.
Dzis w spotkanie Real Bayern Lucas zagra obok Asancio za Isco i Carbajala, podejrzywam ze nawet nie bedzie widac tego braku.
U nas Bentancur musial zagrac z Realem kiedy nie mial okazji zagrac przeciwko druzyn dolnej czesci tabelii w Serii A. To samo w przepadku Ruganiego ktore musial zagrac przeciwko Interu kiedy od jakis czas nie mial okazji zagrac.
Takimi mlodymi pilkarzami sie walczy w LM, to pokazuje Real, Liverpool bo tam sie nie boja rezykowac i stawiac na mlodych utalentowanych pilkarze.

Viking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2018, 21:02

Dlaczego sprzedac Ruganiego ? Ostatnio jak gra nie popełnia błędów, nabiera doświadczenia i moim zdaniem nie mozemy go stracić.
Naszym problemem jest wlasnie tak jak pisał juvemaroko ze nie wykorzystujemy atutów pjanicia i Dybali. Matuidi nie spełnia roli łącznika tych zawodników. Mam nadzieje ze Can urośnie do roli Vidala i w koncu zaczniemy dominować w środku. Na skrzydłach Douglas i Berna, na szpicy Higuain a za nim Dybala. Na papierze ofensywę mamy klasy światowej, niestety na boisku rzadko kiedy to widac.
Morate przyjąłbym z miła chęcią do Juve, ale nie za 60 baniek. 40 to rozsądna cena, tym bardziej ze byłby zmiennikiem. Ktos wspominał o Balotellim, jemu także dałbym szanse. Krnąbrny Tevez u nas sie odnalazł, podobnie moze byłoby z Mario ? Grać potrafi, tylko w głowie niestety pusto.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2018, 21:21

@Il_Bianconero
Osobiście byłbym za tym, by w przyszłym sezonie Rugani dostał u nas szansę na grę z prawdziwego zdarzenia nawet jeśli zdarzałyby mu się jakieś błędy (coś na wzór tego co działo się z Bonuccim na początku jego kariery w Juve). Niemniej jednak pojawiają się różne plotki odnośnie przyszłości Daniele (m.in. o tym, że sam zastanawia się nad opuszczeniem Turynu). W każdym razie jeśli oprócz przedłużenia kontraktu z Barzaglim zdecydujemy się również na wykupienie Howedesa, to na miejscu Ruganiego poprosiłbym o transfer, bo nie ma sensu marnować kolejnego roku na epizodyczne występy w Juve.

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2018, 22:37

Virgil pisze: Zgadzam się że jednak Martial i Morata sie wykluczają, ale całkiem prawdopodobne że zakontraktujemy jednego z nich.
Oby to nie był Morata.... Już to przerabialiśmy, ba w Chelsea na ławe posadził go.... Giroud. Martial natomiast daje nam dużo więcej możliwości manewru.

Dawniej Virus[Mauro].
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2018, 08:31

Ja nie chce Moraty z jednej prostej przyczyny - facetowi sie marzył powrót do Realu, nie wypaliło mu w Realu, nie wypaliło w Chelsea to co? czas znów odwiedzić Juve? dlaczego mamy być dla takiego piłkarzyka kołem ratunkowym? poza tym Alvaro nie jest wybitny i nigdy nie był nawet jak grał u nas, miał swoje momenty, swoje przebłyski, ale na tym sie skończyło.

Ja tu zdecydowanie skłoniłbym się ku Martialowi, zdecydowanie większy potencjał, młodszy, daje więcej możliwości. Rozdział Moraty powinien być już zamknięty z dniem, w którym opuszczał nas dla swojego ukochanego Realu (który go kopnął w dupe po 1 sezonie na rzecz Chelsea :lol: :lol: )

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2018, 08:39

Ja myślę, że poza Makavelem i Malym nikt nie chce powrotu tej miernoty do Juve ;)
To byłby bezsensowny ruch, nigdzie mu nie wychodzi, daje się zepchnąć przeciętniakom na ławkę a on miałby stanowić o sile Juve ? Lubię Moratę ale powodzenia w klubie pokroju inter :lol:

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2018, 11:40

Dzisiaj w necie można wyczytać kolejna porcje informacji z Hiszpanii, że jesteśmy bardzo blisko Bellerina.
A po za tym Allegri chce Bonnaventure.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2018, 11:54

Poprostu pisze:Dzisiaj w necie można wyczytać kolejna porcje informacji z Hiszpanii, że jesteśmy bardzo blisko Bellerina.
Pytanie, czy te newsy z hiszpańskiej gazety to nie jest czasem zwykła kaczka dziennikarska, czy jednak coś więcej jest na rzeczy, bo chyba ani agresti ani reszta nie wspominali o tym, że prawą obronę byśmy wzmocnili czy to Bellerinem, czy za spory hajs, bo zazwyczaj mowa była o Darmianach etc.

Co do Bonaventury to chyba mediaset o tym mówił, ale mam nadzieję, że nasi pokiwają głowami i... porzucą temat, tym bardziej że Milan ma chcieć 25 mln.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2018, 11:59

Nie wiem, jaką powinniśmy grać taktyką, ale powinniśmy maksymalnie wykorzystać potencjał tego, co już mamy, a mamy niemało.

Fundamenty: Szczęsny, Caldara, E.Can, Pjanic, D.Costa, Bernardeschi - to piłkarze przed 30-tką, z dużym potencjałem, którzy raczej na 99% będą dla nas grali w kolejnym sezonie. Wśród nich są prawdopodobnie przyszłe gwiazdy naszej drużyny
Weterani: Chiellini, Benatia, Matuidi, Khedira, Cuadrado i Higuain nie są najmłodsi, ale jeszcze pograją ze 2 sezony na odpowiednim poziomie
Rezerwowi: Rugani, De Sciglio, Spinazzola, Bentancur, Mandragora, Pjaca, Kean - to póki co materiał jedynie na przyzwoitych rezerwowych
Na wylocie: Buffon, Lichtsteiner, Asamoah, A.Sandro i Dybala - bardzo wątpię w ich pozostanie
Niepewni: Sturaro, Marchisio i Mandzukić

Zbierając wszystko do kupy mamy:

D.Costa - Higuain - Bernardeschi
Matuidi - Pjanic - E.Can
? - Chiellini - Caldara - ?
Szczęsny

Pjaca - Kean - Cuadrado
Mandragora - Bentancur - Khedira
Spinazzola - Rugani - Benatia - De Sciglio
Marchetti

Na niebiesko praktycznie pewne transfery
Na czerwono pozycje, które trzeba wzmocnić. Wynika z tego, że powinno od nas odejść ok. 5-8 piłkarzy, a w drugą stronę powinno przyjść 8, z czego aż 4 stricte do pierwszego składu. Jeśli plan wypali, w przyszłym sezonie możemy być zupełnie inną drużyną. W związku z bardzo prawdopodobnym odejściem A.Sandro i Dybali czekają nas przetasowania porównywalne do tych, kiedy odeszli Pogba i Morata, a sprowadziliśmy Pjanica i Higuaina. Zresztą skoro interesujemy się Bellerinem i Martialem (gracze po 50 mln euro), czy też Milinković-Savicem (ok. 100 mln euro), to znaczy, że skądś będziemy mieli dużo kasy.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2018, 12:31

Poprostu pisze:Dzisiaj w necie można wyczytać kolejna porcje informacji z Hiszpanii, że jesteśmy bardzo blisko Bellerina.
Maksiu to niech sobie walizki pakuje :prochno:

Bellerin to byłoby mega wzmocnienie.

Co do Paqueta to osoba Diego mogła by nam pomóc...albo i nie :prochno:
A skoro mowa o brazylijskich talentach, to co tam u Matheusa Perreiry ?
Ostatnio zmieniony 02 maja 2018, 14:11 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany