Liga Mistrzów 2013/14

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 21:21

Dziwny przypadek obserwuje. Bramki we wczorajszych jak i dzisiejszych meczach padają niemalże w identycznych minutach :shock:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 21:35

wagner pisze:Dziwny przypadek obserwuje. Bramki we wczorajszych jak i dzisiejszych meczach padają niemalże w identycznych minutach :shock:
Że co proszę? Wczoraj nie było żadnego gola w pierwszej połowie...Jak już to bramki obydwóch dzisiejszych meczy padają w tych samych minutach :ok:

Skoro sędzia gwiżdze takiego karnego dla CFC to za faul na Cavanim też się należał karny.

Real jedzie jak chce BVB, jak skończy się do zera to po ptokach.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 21:35

Ten mecz, który miał być najciekawszy i najbardziej wyrównany, jak na razie zawodzi. Ibry nie ma, dosłownie chłopa nie ma na boisku. Verratti w pierwszych dwóch kwadransach kontrolował akcje, ale Chelsea, bo połowa jego zagrał było pod nogi oponentów. Cavani na skrzydle = marnowanie potencjału. Chyba tylko Lavezzi ogarnia.
Z kolei Chelsea nie lepsza. Drużyny Mourinho nie potrafią grać atakiem pozycyjnym. One nadają się tylko do murowania bramki i kontrataków. Gdyby zabrać im Hazarda, to ich gra polegałaby na wymienianiu piłek. Tyle, że nie tak szybkim, jak Bayern, a kilkukrotnie wolniejszym.
Jestem zawiedziony tym meczem.

Obrazek
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 21:42

Po prostu PSG nie gra tak dobrze w szachy, by zrobić z CFC to, co my zrobiliśmy z Napoli czy z Romą u siebie (nie twierdzę, że jesteśmy lepsi, nam się udało, im narazie się nie udaje). Karny z kapelusza, nurki z formacji ofensywnej CFC pokazują, że sądobrzy w tym fachu. Środek PSG poniżej możliwości, sporo Motta czyści.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 21:43

Wojtek pisze: Że co proszę? Wczoraj nie było żadnego gola w pierwszej połowie...Jak już to bramki obydwóch dzisiejszych meczy padają w tych samych minutach :ok:
(osobno dwa wczorajsze, osobno dwa dzisiejsze) -.-

Dziś: 4, 27 edit 60 90 + 3, 27 edit 56
Wczoraj: 56, 71 + 58, 67

Jedna mi się nie wpisuje eh :lol:

Chwała że popadało troche tych bramek. Real już jest w następnej fazie. Reszta dalej gra.
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2014, 22:39 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 22:38

Brawo PSG :bravo: Bramka na 3-1 pod koniec może okazać się bardzo ważna w kontekście rewanżu! Bardzo liczę na PSG, osiągneli dobry wynik i mam nadzieję że tego nie zmarnują.

Real praktycznie w półfinale.

Marzy mi się finał PSG - Atletico.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 22:40

wagner pisze:
Wojtek pisze: Że co proszę? Wczoraj nie było żadnego gola w pierwszej połowie...Jak już to bramki obydwóch dzisiejszych meczy padają w tych samych minutach :ok:
(osobno dwa wczorajsze, osobno dwa dzisiejsze) -.-

Dziś: 4, 27 edit 60 + 3, 27 edit 56
Wczoraj: 56, 71 + 58, 67
Już miałem się namaszczać po raz ostatni, ale na szczęście Pastore przerwał ten diabelski ciąg...

Poza zwycięstwami Juventusu, nic tak nie cieszy, jak porażka Mourinho :)

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 22:40

No to pojechało PSG... Ładnie! Lubię to.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 22:44

Fajnie, zawsze bardzo lubiłem Pastore (mój ulubiony piłkarz grający poza granicami Włoch). A Chelsea nienawidzę, więc bardzo pozytywny wieczór :).

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 22:44

Świetny wynik spotkania w Paryżu i oglądając ostatnie 25 minut wydarzeń na boisku nie nudziłem się ani przez chwilę. Pastore i Maura dali dobre zmiany i okazuje się, że warto mieć w drużynie świetnych dryblerów, a nie tylko ultra-pracusiów. Eh... żeby mieć namiastkę tego na wahadłach... no ale Lulic jest tani i sprawdzony w Serie A...

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 22:58

Arbuzini pisze: warto mieć w drużynie świetnych dryblerów, a nie tylko ultra-pracusiów. .
Dlatego marzę o 4-3-3 i transferach, które by to umożliwiły :pray:
Arbuzini pisze: ... no ale Lulic jest tani i sprawdzony w Serie A...

Czy ja wiem czy taki tani?

Ja się tam cieszę z tego obrotu spraw, w końcu w PSG gra trzech Włochow w podstawie jakby nie patrzeć. Tylko dlaczego Prandelli nie chce powołać na MŚ Verrattiego, który jest podstawowym zawodnikiem i kluczową postacią w PSG? To jakaś patologia jest!

Ciekawe co bedzie jak Pirlo się rozleci. On jest tak stary że za niedługo umrze

forumowy ujadacz
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 23:10

filippo pisze: Ciekawe co bedzie jak Pirlo się rozleci. On jest tak stary że za niedługo umrze
Bardzo śmieszne.

Fenomenalny ten rajd Pastore, ale nie ma sensu popadać w przesadny zachwyt nad tym zawodnikiem. Do tej pory nie miał chyba rewelacyjnych wyników w tym sezonie w barwach PSG. Dzisiejsze 3-1 dla Francuzów cieszy mnie tylko i wyłącznie dlatego, iż trochę utarło nosa nieomylnemu Mourinho.
BvB pomimo kolosalnego osłabiania wcale nie musiało dostać 0-3, lecz nie było komu wykończyć chociaż jednej ze stworzonych sytuacji. I jeszcze raz okazało się, że całą historią sprawy dotyczącej postawienia na Diego Lopeza kosztem Ikera, powinno się zająć Archiwum X. :shock:

Edyta (ale nie Górniak):
wagner pisze:Tylko pytanie brzmi, co masz do zarzucenia Lopezowi ? :wink:

Złe słowo raczej, bo zarzutów pod jego adresem mieć nie mogę - spoko koleś. Jeśli chodzi jednak o to, dlaczego ośmielam się wypomnieć decyzję o obsadzie bramki Realu w meczach PD to odpowiedź jest dziecinnie prosta. Lopez to z pewnością solić lub nawet very solić kiper, lecz nigdy nie był wybitnym graczem w przeciwieństwie do Casillasa. Na chwilę obecną może, aż takim kozakiem Iker już nie jest - co nie dziwi wcale, bowiem nawet Ronaldo czy Messi wpuszczani na boisko tylko od wielkiego dzwonu, mogliby popaść w przeciętność. Jednak ilekroć dostaje swoją szansę, udowadnia, iż poniżej pewnego wysokiego poziomu nie schodzi.
wagner pisze: Nie zdawałem sobie sprawy, że Jose (Chelsea) może mieć, aż tak dobitnie to okazujących, przeciwników na forum Juvepoland. Ja sam bardzo go cenie i ma u mnie wielki szacunek za to co zrobił. W moim osobistym rankingu najlepszy trener tego wieku jak do tej pory.
Może najlepszy, może drugi, może piąty - zostawmy to. Po prostu cały jego geniusz schodzi na drugi plan, gdy ludzie przypomną sobie jak potraktował Raula, jak traktował Ikera, to jego zarozumiałe zachowanie, różnego rodzaju niefortunne (delikatnie mówiąc) wypowiedzi. Nie można nie docenić jego osiągnięć, szacunek, iż często potrafił brać na siebie winę, za postawę prowadzonych przez niego zespołów. Wolę jednak osoby bardziej wyważone, dlatego paru trenerów postawiłbym wyżej (pomimo podobnych umiejętności trenerskich).
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2014, 23:52 przez Lucas87, łącznie zmieniany 1 raz.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 23:24

filippo pisze:Ciekawe co bedzie jak Pirlo się rozleci. On jest tak stary że za niedługo umrze
Szkoda że nie napisałeś tego gdy strzelał wolnego z Fiorentiną.
filippo pisze:
Arbuzini pisze: ... no ale Lulic jest tani i sprawdzony w Serie A...

Czy ja wiem czy taki tani?
Na moje oko nie wyczułeś delikatnej ironii, ale tylko delikatnej...
Lucas87 pisze: I jeszcze raz okazało się, że całą historią sprawy dotyczącej postawienia na Diego Lopeza kosztem Ikera, powinno się zająć Archiwum X. :shock:
Tylko pytanie brzmi, co masz do zarzucenia Lopezowi ? :wink:
wojczech7 pisze:Poza zwycięstwami Juventusu, nic tak nie cieszy, jak porażka Mourinho :)
Lucas87 pisze:[Dzisiejsze 3-1 dla Francuzów cieszy mnie tylko i wyłącznie dlatego, iż trochę utarło nosa nieomylnemu Mourinho
Nie zdawałem sobie sprawy, że Jose (Chelsea) może mieć, aż tak dobitnie to okazujących, przeciwników na forum Juvepoland. Ja sam bardzo go cenie i ma u mnie wielki szacunek za to co zrobił. W moim osobistym rankingu najlepszy trener tego wieku jak do tej pory.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 23:27

W polfinale zobaczymy napewno Bayern i Real i moim zdaniem zagraja przeciwko sobie w tej fazie rozgrywek.
PSG tez zagra dalej chyba ze zagraja za tydzien najgorsze mecz sezonu kiedy Chelsea zagra tak jak przeciwko Arsenal . W chwili obecnej szanse na awans to 75 % - 25% dla PSG
Czwarta druzyna ktora zagra w polfinale i tu przeciwko Francuskiego zespolu ti bedzie Barcelona ktora wykorzysta fakt ze Atletico zagra na bezbramkowe remis i to sie zle skoncze dla Simeone. Tu szanse na awans to 60% - 40% dla Barcy.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2014, 23:31

Smok-u pisze:Fajnie, zawsze bardzo lubiłem Pastore (mój ulubiony piłkarz grający poza granicami Włoch). A Chelsea nienawidzę, więc bardzo pozytywny wieczór :).
Akcja ładna, ale Cech się nie popisał puszczając po krótkim rogu. Mou nie powienien się zastanawiać i sciągać Belga z Atletico.

Zablokowany