Forumowicz od A do Z - vol.2
- mnowo
- Qualità Juventino
Siema ludziska.
Kto chce, niech czyta. Wybaczcie poślizg.
ALFABET MNOWO VOL.#2
Pozdrawiam i uprzedzam...
Kto chce, niech czyta. Wybaczcie poślizg.
ALFABET MNOWO VOL.#2
Pozdrawiam i uprzedzam...
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mnowo swietny alfabet wedlug mnie. Napisany przystepnie, delikatnie, lekkim jezykiem i z polotem. Wedlug mnie Twoja literka O jest jedna z najlepszych literek we wszystkich do tej pory ukazanych alfabetach z czesci drugiej.
Znakomita lektura na niedzielne pochmurne popoludnie, ide przeczytac jeszcze raz, a co tam
Znakomita lektura na niedzielne pochmurne popoludnie, ide przeczytac jeszcze raz, a co tam

- Corcky
- Juventino
Ja z lekkim poślizgiem.
Miałem pewien zarys DjJuve, a po przeczytaniu alfabetu wcale ten zarys się nie zmienił. Czytało mi się ciężko. No ale przynajmniej nie próbował chłopak bajerować :o
W nowej ankiecie głos na January
Miałem pewien zarys DjJuve, a po przeczytaniu alfabetu wcale ten zarys się nie zmienił. Czytało mi się ciężko. No ale przynajmniej nie próbował chłopak bajerować :o
W nowej ankiecie głos na January

Alessandro Del Piero ole!
- Gooray
- Juventino
Jestem pod wrażeniem Twojego alfabetu, mnowo. Naprawdę. Nawet odnalazłem, parę wspólnych cech.
Chociażby taka, że pracujemy w tej samej branży, z tą różnicą, że to byś był tym, który mnie szkoli.
P.S. Mam prośbę odnośnie alfabetu, jaki jest tytuł utworu z tego filmiku z "kampani wyborczej"?

P.S. Mam prośbę odnośnie alfabetu, jaki jest tytuł utworu z tego filmiku z "kampani wyborczej"?

- Pawełek
- Juventino
Myślę, że komentarz jest zbędny. W tym alfabecie każdy znajdzie coś dla siebie. Ah, pamiętny finał ligi mistrzów, maszynka do golenia, egoizm...
Pytanie z ciekawości... ile osób wzięło udział w plebiscycie i jakim wynikiem się zakończył?
Pytanie z ciekawości... ile osób wzięło udział w plebiscycie i jakim wynikiem się zakończył?
Sky is the limit!
- mateo369
- Juventino
(wpisuję się w tym temacie bodaj 2 raz ale muszę to zrobić - mnowo - świetny, najlepszy z tych nowych alfabet
szczery, napisany prostym ale jakze przystępnym językiem, nie ma nic udawanego, naciąganego, sztucznego, nie ma prób napisania czegoś śmiesznego od tak żeby tylko błysnąć tak jak to dało się odczuć we wcześniejszych alfabetach. czytając wpis odnośnie litery "O" dosłownie ciarki przechodziły mnie po plecach. no i Nicolas Cage - także mój ulubiony, niedoceniany przez wielu kinomanów aktor, choć swojego ulubionego filmu nie mam, obejrzałem prawie wszystkie i większość mi się podobała)***
*** zero wazyliniarstwa (tak to się mówi?) z mojej strony, nie znam mnowo, ba nawet nie pamiętam abym z nim kiedykolwiek dyskutował na forum, jeszcze raz duze brawa za alfabet

*** zero wazyliniarstwa (tak to się mówi?) z mojej strony, nie znam mnowo, ba nawet nie pamiętam abym z nim kiedykolwiek dyskutował na forum, jeszcze raz duze brawa za alfabet
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Łukasz
- Juventino
Ciekawy alfabet. Bardzo stonowany i dojrzały, przez to inny niż poprzednie.
- goly
- Juventino
Wiedziałem, że napiszesz coś wielkiego. Świetny alfabet! Za nic bym czegoś takiego nie spłodził. Brawa dla mnowo
Co się tyczy ankiety. January, mój głos na ciebie. Kiedyś Cię nie lubiałem, teraz jesteś jednym z tych, których najbardziej lubuje na tym forum. paku ma sporą przewagę, ale mam nadzieję, że w końcu napiszesz swój alfabet. Powodzenia!

Co się tyczy ankiety. January, mój głos na ciebie. Kiedyś Cię nie lubiałem, teraz jesteś jednym z tych, których najbardziej lubuje na tym forum. paku ma sporą przewagę, ale mam nadzieję, że w końcu napiszesz swój alfabet. Powodzenia!
"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
- Azrael
- Juventino
Ej Kolego! Najsłabsza ankieta na tym forum już była z miesiąc temu, więc nie szalej i bez takich! :Cpaku pisze:Zaraz i tak ktoś mnie uświadomi że jest to najsłabsza ankieta od powstania (...)
Co do alfabetu Mnowo to... przeczytałem.
Wszystko pięknie, ładnie, szczerze (wręcz ekshibicjonistyczne!), ale czegoś mi zabrakło. Mianowicie nie było nic o ziarniniakach! Poza tym pozwolę sobie na "masakrującą" uszczypliwość:
Cóż za nieodpowiedzialne przekłamanie! LS to odcinek lędźwiowo-krzyżowy!!! Dr Haus się przewraca w grobie...mnowo w swoim alfabecie pisze:L-S w sensie takowego odcinka kręgosłupa. Jest w tym miejscu (lędźwiowy)

Jeśli chodzi o obecny alfabet, to chciałbym wreszcie poznać "styl życia g'noja"... 8)
Pozdrawiam!
- Szymek
- Juventino
Świetny alfabet, przeczytany jednym tchem. Ma w sobie coś unikalnego, trochę byłem rozczarowany, gdy szybko dotarłem do końca.
Literka Ć bardzo interesująca, często traktuję ćwiczenia fizyczne jako swoiste katharsis, widzę, że Ty także.
Literka Ć bardzo interesująca, często traktuję ćwiczenia fizyczne jako swoiste katharsis, widzę, że Ty także.
- wojczech7
- Juventino
Zdecydowanie najprawdziwszy alfabet z dotychczasowych. Wielkie brawa za odwagę. Podoba mi się zwłaszcza to, że nie zwracasz się w nim do ogółu, a do jednostki. Nie próbując przypodobać się na siłę, jak co poniektórzy, stworzyłeś swoistą więź z czytelnikiem. Gratuluję.
P.S. Literkę "E" mógłbym przepisać słowo w słowo, gdyby przyszło mi tworzyć własny alfabet...

P.S. Literkę "E" mógłbym przepisać słowo w słowo, gdyby przyszło mi tworzyć własny alfabet...
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."