Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2008, 22:47

Dionizos pisze:Na forum Drughi piszą, ze na dniach bedzie przybita zgoda z Syrakuzami. W sumie fajna sprawa.

http://img76.echo.cx/img76/5713/2004200 ... 0032yu.jpg
http://img162.echo.cx/img162/3936/sfeeraktie4vp.jpg
http://img76.echo.cx/img76/8327/2004200 ... 0092ym.jpg

Obecnie Siracusa gra w SerieD.
Z tego co ja wyczytałem to ta sztama właściwie jest już faktem. Chłopaki z Syrakuz byli już u nas na kilku meczach. Po wydarzeniach po meczu modica - Syrakuzy, kiedy jeden z ich liderów(?) został oskarżony o próbę zabójstwa, nasi wyrazi pełną solidarność z chłopakami z Syrakuz co właściwie było potwierdzeniem sztamy. Teraz mają się wybrac na Sardynię, żeby wszystko było oficjalnie zaklepane.

Od siebie napisze, że owszem Syrakuzy to dobra ekipa, mają naprawdę dobrych kibiców, ponadto nienawidzą prawie całego tego wioskowego południa Włoch, za co mają ogromny plus. Ja jednak bardzo sobie ceniłem hasło amici di nessuno, byłem dumny, że nie mamy przyjaciół we Włoszech. Było to coś co nas wyróżniało. Byliśmy tylko my i koniec. Nic do tej sztamy nie mając wolałem jednak stare czasy.

oprawy:

Obecnie największą grupa Siracusa Calcio (tak brzmi pełna nazwa klubu) jest grupa Aretusei. Największą historyczną grupą byli Blue Boys 1979, którzy przestali istnieć w 200o roku.

Poglądy polityczne Syrakuz są oczywiście prawicowe, warto wspomniec o grupie Gioventù Sudista 1984, która była grupą skrajnie prawicową.
MAją oficialne sztamy z JuveStabia ( cóż za przypadek:P) i Latina.
Siracusa rozgrywa swoje mecze na Stadio Nicola De Simona a ich główny łuk nazywa się Curva Anna.

Ich największymi sukcesami jest awans do Serie B i Puchar Włoch Serie C.

Obrazek

W kwestii innych tematów zapraszam również tu:
http://juvepoland.com/news.php?id=11444

EDIT: Zapomniałem dodać, że bardzo ciekawie było wczoraj w Sofii, akcje na tle politycznym są najlepsze:)

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
gem

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 października 2008, 09:57

juveluck pisze: EDIT: Zapomniałem dodać, że bardzo ciekawie było wczoraj w Sofii, akcje na tle politycznym są najlepsze:)
Da radę podać jakieś większe info o tym? :prochno:

Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2008, 15:03

Da radę podać jakieś większe info o tym?
Palenie flagi Bułgarów i inne atrakcje.
Poglądy polityczne Syrakuz są oczywiście prawicowe,
To dobrze :wink:

Przyznam że nie przypominam sobie żebym słyszał do tej pory o tej ekipie. Na pierwszy rzut oka nie wyglądają źle :whistle:
Było to coś co nas wyróżniało. Byliśmy tylko my i koniec. Nic do tej sztamy nie mając wolałem jednak stare czasy.
Czasy się zmieniają.

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 13 października 2008, 15:27

juveluck pisze:Ja jednak bardzo sobie ceniłem hasło amici di nessuno, byłem dumny, że nie mamy przyjaciół we Włoszech. Było to coś co nas wyróżniało. Byliśmy tylko my i koniec. Nic do tej sztamy nie mając wolałem jednak stare czasy.
Popieram. Cóż, przyznam, że pierwszy raz słyszę o tej ekipie, zobaczymy jakie korzyści przyniesie sztama.

Tu kilka fotek z sobotnich zajść

Obrazek
preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2008, 16:48

A te Syrakuzy to nie mają czasem zgody z Palermo ? Tak by wynikało z komentarzy pod filmikami.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2008, 17:00

Żuk pisze:
Da radę podać jakieś większe info o tym?
Palenie flagi Bułgarów i inne atrakcje.

To były ostatnie akty sobotnich wydarzeń w Sofii.

Wszystko zaczęło się od tego, że grupa kibiców włoskich przebywających w jednym z barów została zaatakowana przez bułgarów z cska sofia. Interwencja policji zapobiegał jakiejś większej bójce. Powodem wszczęcia przepychaniny w barze przez bułgarów był fakt, że włosi to w większości kibice o poglądach prawicowych, na wyjazd do bułgari pojechali praktycznie sami tacy, ponadto zaatakowana grupa to kibice reprezentacji z południowego wschodu Włoch, znani i głośno obnoszący się ze swoimi faszystowskimi (:ok:) poglądami ( wyjątkowo i o dziwno wspierani przez grupę fanów z neapolu). Ponadto bratali się oni w Sofii z posiadającymi skrajnie prawicowe poglądy kibicami Levskiego, czyli największego rywala drużyny CSKA, której kibice jak by wszystkiego było mało są jawnymi komunistami (bleee). Po całym zamieszaniu kibice włoscy byli eskortowani na stadion przez policję. W trakcie drogi włosi non stop intonowali faszystowskiego przyspiewki ( i brawo im za to) jak "Duce, Duce" czy "Faceta Nera" można było usłyszeć też przyśpiewki na część Gabriele Sandriego.
Już na samym stadionie, doszło to przepychanki między komuchowską częśćią bułgarów a włochami co było następstwem skradzionych przez byłgarów włoskich flag. Włosi nie byli gorsi też weszli w posiadanie flag bułgarskich, jedną z nich (może więcej) spalili w trakcie odgrywania hymnu bułgarskiego. Hymn włoski został natomiast wygwizdany. Prawdopodobnie w efekcie spalenia tych flag, choć bułgarska policja tak na prawdę nie przedstawiła zarzutów 5 kibiców włoskich zostało aresztowanych.
Ponadto wystąpił też problem z pula około 150 biletów które mieli włosi. Na stadionie ze strony włoskiej można było dostrzec krzyże celtyckie, kibice Lewskiego natomiast pownosili flagi ze wszystkim co się dało od swastyk, po krzyże celtyckie.

Obrazek
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2008, 14:23

TUTAJ znajdziemy tabele Serie D, czyli piątej kolejnej ligi włoskiej, dokładnie klub Siracusa znajduje się w ostatniej grupie, mianowicie Girone I.
A TUTAJ garstka informacji o klubie po angielsku

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2008, 18:32

juveluck pisze:Wszystko zaczęło się od tego, że grupa kibiców włoskich przebywających w jednym z barów została zaatakowana przez bułgarów z cska sofia. Interwencja policji zapobiegał jakiejś większej bójce.
Wlosi jak zwykle walczyli z nozami 8) .
Powodem wszczęcia przepychaniny w barze przez bułgarów był fakt, że włosi to w większości kibice o poglądach prawicowych, na wyjazd do bułgari pojechali praktycznie sami tacy, ponadto zaatakowana grupa to kibice reprezentacji z południowego wschodu Włoch, znani i głośno obnoszący się ze swoimi faszystowskimi (:ok:) poglądami ( wyjątkowo i o dziwno wspierani przez grupę fanów z neapolu).
W Neapolu 60% glosow dostaje Alleanza Nazionale. To, ze na trybunach nie wywieszaja zadnych symboli politycznych to tylko kwestia ich stylu.

Obrazek

Ponadto bratali się oni w Sofii z posiadającymi skrajnie prawicowe poglądy kibicami Levskiego, czyli największego rywala drużyny CSKA, której kibice jak by wszystkiego było mało są jawnymi komunistami (bleee).
Walka razem z Levskim na CSKA to dziennikarski wymysl. CSKA nie sa komunistami, jak kazda ekipa na bałkanach, czy w Europie wschodniej. Do niedawna na CSKA dzialala znana w ojropie grupa CSKA SS Front. Trudno ich posadzac o komunistyczne sympatie. Poza tym maja zgode z Grobari.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

To sa wlasnie kibice CSKA Sofia, Botev Plovdiv i Botev Vratza. Po drugiej stronie siedzial Levski i Loko Polvdiv.
Po całym zamieszaniu kibice włoscy byli eskortowani na stadion przez policję. W trakcie drogi włosi non stop intonowali faszystowskiego przyspiewki ( i brawo im za to) jak "Duce, Duce" czy "Faceta Nera" można było usłyszeć też przyśpiewki na część Gabriele Sandriego.
Już na samym stadionie, doszło to przepychanki między komuchowską częśćią bułgarów a włochami co było następstwem skradzionych przez byłgarów włoskich flag.

Ta bulgarska flaga to zwykla barwowka, rownie dobrze mogli ja kupic pod stadionem. Za to flaga stracona przez Wlochow to dosc znane plotno faszystow z Verony, ktore jest na meczach kadry od kilkunastu lat.
Obrazek

Obrazek

http://nuvomrenunta.files.wordpress.com ... =450&h=135
A to Rumuni przeciwko Francji. "Nie dla obcokrajowcow w kadrze". 8)

Podniecamy sie makaronami, a calkiem ciekawie bylo na Śląskim.
http://www.legialive.pl/photos09j/09pol ... y1_f41.jpg
http://www.legialive.pl/photos09j/09pol ... y1_f44.jpg

Tutaj Chorwaci na Ukrainie:
http://i35.tinypic.com/azgl1w.jpg

Litwini w Belgradzie:
http://img337.imageshack.us/my.php?image=ltat4.png

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2008, 19:52

Dionizos pisze:Podniecamy sie makaronami, a calkiem ciekawie bylo na Śląskim.
http://www.legialive.pl/photos09j/09pol ... y1_f41.jpg
http://www.legialive.pl/photos09j/09pol ... y1_f44.jpg
wszędzie gdzie grają Polacy jest ciekawie 8)

Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2008, 19:56

wszędzie gdzie grają Polacy jest ciekawie
Czesi stracili kilka flag.

Coś słyszałem że 2 Polaków dostało zakaz stadionowy na 2 lata, no ale było ciekawie.
Tutaj Chorwaci na Ukrainie:
http://i35.tinypic.com/azgl1w.jpg
U Chorwatów jak zawsze dużo głów.

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2008, 21:50

Dionizos pisze:
Powodem wszczęcia przepychaniny w barze przez bułgarów był fakt, że włosi to w większości kibice o poglądach prawicowych, na wyjazd do bułgari pojechali praktycznie sami tacy, ponadto zaatakowana grupa to kibice reprezentacji z południowego wschodu Włoch, znani i głośno obnoszący się ze swoimi faszystowskimi (:ok:) poglądami ( wyjątkowo i o dziwno wspierani przez grupę fanów z neapolu).
W Neapolu 60% glosow dostaje Alleanza Nazionale. To, ze na trybunach nie wywieszaja zadnych symboli politycznych to tylko kwestia ich stylu.
Nie chodziło o ich orientację polityczną, tylko o to , że kibice neapolu na meczach Azzurrich nigdy nie trzymali z ekipami z północy, tu było inaczej.

Dionizos pisze:
Ponadto bratali się oni w Sofii z posiadającymi skrajnie prawicowe poglądy kibicami Levskiego, czyli największego rywala drużyny CSKA, której kibice jak by wszystkiego było mało są jawnymi komunistami (bleee).
Walka razem z Levskim na CSKA to dziennikarski wymysl. CSKA nie sa komunistami, jak kazda ekipa na bałkanach, czy w Europie wschodniej. Do niedawna na CSKA dzialala znana w ojropie grupa CSKA SS Front. Trudno ich posadzac o komunistyczne sympatie. Poza tym maja zgode z Grobari.
Tak tą sytuację przedstawił jeden z włochów, można było to przeczytać na La Stampa.

Dionizos pisze:
Po całym zamieszaniu kibice włoscy byli eskortowani na stadion przez policję. W trakcie drogi włosi non stop intonowali faszystowskiego przyspiewki ( i brawo im za to) jak "Duce, Duce" czy "Faceta Nera" można było usłyszeć też przyśpiewki na część Gabriele Sandriego.
Już na samym stadionie, doszło to przepychanki między komuchowską częśćią bułgarów a włochami co było następstwem skradzionych przez byłgarów włoskich flag.

Ta bulgarska flaga to zwykla barwowka, rownie dobrze mogli ja kupic pod stadionem. Za to flaga stracona przez Wlochow to dosc znane plotno faszystow z Verony, ktore jest na meczach kadry od kilkunastu lat.
Mało prawdopodobne, żeby włosi bułgarską flagę gdzieś kupili. Byli eskortowani na mecz przez policję i zwyczajnie nie mieli ku temu okazji. A nie wierzę też, że zrobili to po przyjeździe do Sofii. Spalenie flagi, było odpowiedzią na utratę własnych, więc flaga bułgarksa był za pewne zdobyczna.

Obrazek
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2008, 23:49

Tak tą sytuację przedstawił jeden z włochów, można było to przeczytać na La Stampa
i jest to nieprawda.

Nie powiedzialem, ze flaga nie byla zdobyta (zreszta co to za osiagniecie zdobyc flage jakiegos kraju, na meczach naszej kadry co drugi łoś nosi na plecach jedna 8) ) sugerowalem tylko, ze rownie dobrze mogli ja kupic. Znajac poziom wloskich ekip, ktore od lat boja sie jezdzic na bałkany i w okolice (z wyjatkiem Napoli i Sampy) i raczej sa to slabe ekipy, trudno podejrzewac ich o zdobycie jakiejs wartosciowej flagi. Szczegolnie, ze wczesniej dostali oklep od Bułgarów. Ty jednak uwazasz, ze to malo prawdopodobne i nie wiem dlaczego. Co do spalenia flagi bulgarii, to zrobili to przed strata flagi Verony.

PaoloRossi1982

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 października 2008, 16:57

Hej leszcze!

zarejestrowalem się po raz setny bo mam cos dla was, mianowicie perelke kina traktujacego o zyciu kibicow - film Ultra` z 1990 roku. dziela tego wyjadaczom tematyki kibicowskiej przedstawiac chyba nie muszę, kto niekumaty niech sobie szuka na goglach.
klasyka w formacie avi, link http, jedyny minus to komuszy lektor, polskich napisow z tego co wiem w internecie brak.

http://files.fanat1k.ru/video/Ultra.(RU ... t1k_ru.avi

LIBERTA PER PAOLO_ROSSI_1982!!! PISZCIE PETYCJE!!

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2008, 18:25

Od miesiaca sciaga mi sie wloska wersja i mam to juz w glebokim powazaniu. 8)

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2008, 14:25

Tu można zobaczyć jak skończyło płótno verona, stracone na meczu z bułgarią:

Parę słów może jeszcze o wczorajszym meczu. Każdy kto go oglądał mógł zauważyć, a właściwie usłyszeć, że kibice Italii praktycznie nie byli słyszalni, cały czas z dopingiem jechali kibice Czarnogóry. W drugiej połowie zdenerwowani tym obrotem sprawy mieszkańcy wioskowego Lecce postanowili coś zmienić i zaczęli intonować przyśpiewki o... lecce.... :roll:
Ponadto w nawiązaniu do zajść w Bułgari zaprezentowali wielce inteligentny transparent "no politica".

Obrazek
ODPOWIEDZ