Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2014, 19:17

Gabbiadini jedynie na szpicy moglby pokazac pelnie swoich umiejetnosci, a ani obecnie w Sampie, ani w Napoli, czy Juve na srodku by nie gral. Trojka mlodych zdolnych Coman, Morata, Berrardi plus Tevez, Llorente ( o ile zostanie) i taki Kramaric powinna wystarczyc na przyszly sezon.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2014, 00:37

na TT podali, ze Juve jutro leci do Chorwacji -- negocjowac transfer Kramaricia.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2014, 08:43

Alexinhio-10 pisze:Gabbiadini jedynie na szpicy moglby pokazac pelnie swoich umiejetnosci, a ani obecnie w Sampie, ani w Napoli, czy Juve na srodku by nie gral. Trojka mlodych zdolnych Coman, Morata, Berrardi plus Tevez, Llorente ( o ile zostanie) i taki Kramaric powinna wystarczyc na przyszly sezon.
Taki układ tylko przy grze 3 atakującymi. Przy grze jak teraz głupotą byłoby trzymanie tylu napadziorow w tym 4 z rocznika 91+. Tevez ma pewny plac, Ferdek też dla Allegriego jest ważny. To byłaby wielka krzywda dla tych młodych chłopaków.5 to już wg mnie tłok a 6 to już przesada.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2014, 11:36

Przeklinany w Turnie De Ceglie może powrócić na pół roku do Turynu. Według włoskich mediów United może zostać "zasilone" :rotfl: przez Evrę . Ja #### jestem jak najbardziej za. Niech ####, bo za 3 mln rocznie czegoś się od zawodnika oczekuje.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2014, 12:57

annihilator1988 pisze:Przeklinany w Turnie De Ceglie może powrócić na pół roku do Turynu. Według włoskich mediów United może zostać "zasilone" :rotfl: przez Evrę . Ja #### jestem jak najbardziej za. Niech ####, bo za 3 mln rocznie czegoś się od zawodnika oczekuje.
Nie wiem czy nie wolę De Ceglie od Evry. Obaj mają swoje wady i zalety, ale chyba przeważa to, że to jednak wychowanek i znacznie młodszy. W defensywie obaj są często daremni. W ofensywie Evra miał być dużo lepszy, a póki co tego nie widać. No i De Ceglie pobierał z kasy chyba tylko coś koło 1 mln a nie 3.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2014, 13:14

Nowe nazwiska: http://www.calciomercato.com/news/calci ... ric-588253

Danilo Barbosa (S. Braga) i Rey Manaj (Cremonese).

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2014, 14:27

Ostatnio czytałem, że Lichtsteiner jest już po słowie z Arsenalem, ale źródło było raczej słabe. Dziwne, skoro mają Dabuchy'iego oraz młodego Chambersa. Tak sobie myślałem, że Lichtsteiner przyszedł do nas latem 2011 roku za 10 mln euro. Podpisał 4-letni kontrakt w czasie którego zarabiał ok. 2 mln euro/sezon. Łącznie z podatkiem kosztował więc klub przez te 4 lata 26 mln. Na sezon wychodzi 6,5 mln euro. Jak na tak dobrą grę podstawowego prawego obrońcy to mało. Teraz załóżmy, że przedłużylibyśmy z nim o 3 lata i dali mu te 3 mln netto, czyli 6 brutto. Wychodzi łącznie 44 mln za 7 lat gry u nas, średnio 6,3 mln za rok gry. To ciągle niewiele, tylko pytanie czy Szwajcar bazujący na bieganiu jest w stanie dać nam tyle samo mając 32 lub 33 lata? Czy nie skończy się jak z Evrą, że mamy doświadczonego bocznego obrońcę na 3-milionowym kontrakcie, ale strach go wystawiać.

Wydaje mi się, że powinniśmy dać mu te 3 mln, ale za rok, max za 2 kupić jakiegoś młodszego, utalentowanego prawego obrońcę, który grałby z nim na zmianę albo nawet Lichtsteiner byłby tylko jego zmiennikiem. Skoro teraz stać nas na rezerwowych zarabiających 3 mln euro, to czemu nie mielibyśmy tak trzymać Szwajcara, który jest związany z klubem dużo bardziej niż Evra?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2014, 14:54

Tylko nie wiem czy zauważyłeś, ale Evrę to już niemal wszyscy żegnają na butach i każdy zastanawia się jak pozbyć się tak beznadziejnego zawodnika z takimi zarobkami. Patrząc na naszą strukturę płacową 3 mln E dla Szwajcara wcale nie są takie oczywiste, ale przystałby na jego żądania finansowe, bo faktycznie nie są one jakoś szczególnie wygórowane. Jednak o 3 letnim kontrakcie nie powinno być mowy. 2 lata to jednoczesny maks i optimum. Naprawdę nie sądzę żeby w Arsenalu miał dostać dłuższą umowę, szczególnie znając ich politykę względem zawodników po 30.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2014, 15:58

Najlepsze rozwiązanie dać mu te 3 mln na 1 rok z opcją przedłużenia jeśli spełni oczekiwania - występy,gole asysty itp

Popatrzy na grę Evry w Juve i Vidicia w Interze , do tego dokładamy starego Ferdinanda i przeciętnego Rafaela i wychodzi nam Manchester United na 7 miejscu.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2014, 17:08

Sorek21 pisze:Najlepsze rozwiązanie dać mu te 3 mln na 1 rok z opcją przedłużenia jeśli spełni oczekiwania - występy,gole asysty itp.
Wątpię, aby Lichtsteiner na to poszedł, ale opcja dla nas faktycznie najlepsza. Na miejscu Marotty wyszedłbym z taką propozycją żeby potem spotkać się ze Szwajcarem po środku i dać mu 2 lata :P

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2014, 20:30

Adrian27th pisze:
Jacky pisze:Moratą (14/4/0), Llorente (16/4/2), Giovinco (7/0/0) prezentuje sie jak? Sami sobie odpowiedzcie. A jak czytam tu propozycje typu Zaza, to pusty smiech mnie ogarnia, a potem żałość i rozpacz.
Złość i rozpacz to ogarnia mnie jak czytam takie coś.

A pusty śmiech pojawia sie gdy weryfikuje - co następujące:

Morata rozegrał 446 minut co daje raptem 4,9 meczu.
Przy 4 bramkach Hiszpan wyciąga średnią prawie gola na mecz (111 min)
włączając Lige Mistrzów do zestawienia.
Immobile ma średnią 126 min wiec jeżeli chodzi Ci o to że prezentuje się gorzej niż Morata, to fakt. Masz racje.
Ciro ma za to 2 asysty. Mi osobiscie szkoda, ze pozbylismy sie go lekka reka, bo taki najgorszy frajer (jakiego niektorzy usiluja z niego robic), to on nie jest. Mozna sie tez pochylic nad waznoscia/stopniem trudnosci strzelanych przez obydwu panow goli, ale nie chce mi sie w to zaglebiac :ziew:
annihilator1988 pisze:Przeklinany w Turnie De Ceglie może powrócić na pół roku do Turynu.
Nasi postanowili sie chyba pobawic w Prima Aprilis w grudniu :think:
Sorek21 pisze:Najlepsze rozwiązanie dać mu te 3 mln na 1 rok z opcją przedłużenia jeśli spełni oczekiwania - występy,gole asysty itp
Czyli Lichy grajacy jeszcze bardziej egoistycznie? Kilka tygodni wstecz pamietamy jak gral...

Na lewa obrone chce dorodnego Murzyna z Francji czy jakiejs ich tam zamorskiej kolonii.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2014, 20:37

Jacky pisze:Na lewa obrone chce dorodnego Murzyna z Francji czy jakiejs ich tam zamorskiej kolonii.
Nie pyskuj gnoju :prochno: , masz Evrę ;) :D A mówiąc serio, to Juventus od x lat nie zwykł kupować zawodnika z ligii francuskiej do pierwszej drużyny i pewnie nic w tej kwestii się nie zmieni. Chwalić Boga, że Juventus nie wydaje kasiorę na jakieś doda czy inne cuda z Brazylii

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2014, 21:55

Ale przed chwilą Dybala fajną bramkę sieknął. To jego piąty mecz z rzędu, w którym strzela. W samym strzale dużo szczęścia, ale to jak się z piłką zabrał! No i zabawnie wygląda interwencja najpierw Gilleta, potem Glika :prochno:

Trochę mi się marzy ten Dybala, ale te 40 mln Zampariniego :roll:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2014, 22:40

Halo Real? Bierzcie tego Moratę za 30 melonów. Zampa dajemy 35, Motte i Pepe za Dybale. Git? Malina.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2014, 13:04

Rok temu Juventus starał się dogadać z interem ws. Guarina, ale wszystko popsuli kibice. Podobnie może być z Giovinco, z tym że zainteresowaną stroną jest Torino. O ile sam piłkarz cieszy się dobrą opinią u trenera rywali, o tyle sami kibice głośno deklarują niechęć do zatrudnienia zawodnika Juve. Podczas ostatniego spotkania mieli baner:"Nie chcemy krasnoluda" . Kontrakt wygasa, ostatnia szansa, by zarząd zarobił na pokrycie chociażby pensji, a takie eventy nie sprzyjają rozmowom. Btw, De Jong ponoć jest na celowniku Maxa (kontrakt wygasa po tym sezonie. Dla tych co uważali/uważają Barwuaha za klasowego napastnika ślę pozdrowienia, uścisk dłoni i link. Mówi się, że Mariuszek może powędrować na wypożyczenie do Sampy :D

Zablokowany