Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2014, 19:13

Jeżeli plotki z Manolo się sprawdzą, to... będę zachwycony.

1. Tyle kasy za napastnika, który ma już 23 lata i w dotychczasowej karierze seniorskiej zdobył około 20 goli, to świetny deal.
2. Taki transfer Napoli wskazuje, że ich mocarstwowe ambicje zostały ograniczone do walki o 3. lokatę.

Dla mnie bosko :)

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2014, 19:53

Nie pojmuje dlaczego utworzyl sie tutaj front hejterow Immobile. Ja pomstuje na ten transfer i pomstuje rowniez na transfer Gabby. Wloch w Niemeczech (15 gier/6 goli/2 asysty) w porownaniu z naszymi bombardierami: Moratą (14/4/0), Llorente (16/4/2), Giovinco (7/0/0) prezentuje sie jak? Sami sobie odpowiedzcie. A jak czytam tu propozycje typu Zaza, to pusty smiech mnie ogarnia, a potem żałość i rozpacz.
mcsqrczybyk pisze:Jeżeli plotki z Manolo się sprawdzą, to... będę zachwycony.

1. Tyle kasy za napastnika, który ma już 23 lata i w dotychczasowej karierze seniorskiej zdobył około 20 goli, to świetny deal.
Nie, zdobyl 2 bramki... :doh:

Tak, jak niektorzy juz pisali: polecam Marotcie rynek francuski. Elo.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2014, 21:31

a ktoś wie co się dzieje z kontraktem naszego ulubieńca- ulubieńca całego forium N. Murru? Własnie sobie przypomnialem o nim jak strzelił karnego w meczu zModeną i tak mnie zastanawia jak on sobie radzi w Cagliari.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2014, 21:45

Robaku pisze:a ktoś wie co się dzieje z kontraktem naszego ulubieńca- ulubieńca całego forium N. Murru? Własnie sobie przypomnialem o nim jak strzelił karnego w meczu zModeną i tak mnie zastanawia jak on sobie radzi w Cagliari.
Wg Transfermarkt przedłużył kontrakt z Cagliari do 2019. Wydaje mi się, że ktoś tu też o tym pisał.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2014, 22:14

Robaku pisze:a ktoś wie co się dzieje z kontraktem naszego ulubieńca- ulubieńca całego forium N. Murru? Własnie sobie przypomnialem o nim jak strzelił karnego w meczu zModeną i tak mnie zastanawia jak on sobie radzi w Cagliari.
Dzisiaj zrobił ciekawego karnego, nie dość,ze zagrał ręką to jeszcze gości przy okazji wykosił:) Raczej to nie piłkarz na miarę Juve.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2014, 22:49

Murru jakiś niemrawy w tym sezonie, poprzedni miał całkiem niezły jak na młodego gracza. Trzeba jednak mieć w pamięci, że bocznych obrońców, którzy narobili w ostatnim czasie Włochom nadziei i potem zawiedli oczekiwania było naprawdę wielu. Żaden scenariusz w jego wypadku mnie nie zdziwi. Był łakomym kąskiem, bo kończył mu się kontrakt, a kogoś na te boki mieć musimy. Teraz powinien wylecieć z orbity zainteresowań, są ciekawsze nazwiska, na które można wydać ojro.

Wygląda na to, że na Gabiaddinim nie zarobimy. No, może jednego ojro do przodu będziemy. Tak realistycznie patrząc to on więcej wart nie jest, a zapłaciliśmy za niego naprawdę spore pieniądze. W pewnym momencie niesamowicie odpalił w reprezentacji U-21, ale w piłce klubowej nigdy jakąś specjalną skutecznością się nie popisywał.

mcsqrczybyk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2014, 00:20

Szkolenie we Włoszech leży i kwiczy. Doskonale to potwierdza ostatnie zestawienie CIES - http://www.football-observatory.com/Bar ... ning-clubs http://www.football-observatory.com/IMG ... 86_eng.pdf

Warto też rzucić okiem na poprzednie statystyki http://www.weszlo.com/2014/01/26/raport ... ekawostek/

- najbardziej doświadczonych piłkarzy nadal zatrudniają kluby Serie A (średnia wieku: 27,3)
- mają one również zdecydowanie najmniejszy odsetek wychowanków w składzie (średnio ledwie 8,4 procent)

Po prostu dramat, który źle wróży przyszłości włoskiej piłki. Zwłaszcza w kontekście sprowadzania odpadów z całego świata.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2014, 07:01

Sassuolo dyma Juventus? Niektórzy to myślą, że młody talent to powinien przyjść za waciki...
Za połówkę Berardiego, po jego dobrym sezonie w Serie B, Juve zapłaciło tak na prawdę grosze ( tam wchodziły też chyba karty innych zawodników? jakieś chore kombinacje z tego co pamiętam ). Przypomnijcie sobie teraz za ile szedł Veratti po jednym dobrym sezonie w Serie B ( a obaj panowie to talenty czystej wody ). W międzyczasie Domenico potwierdził swoją klasę już w Serie A i w tym sezonie również ją potwierdza. Za całość wyjdzie drożej niż za Verattiego, ale to i tak jest tanio. Tyle się płaci za największe talenty, zwłaszcza jak przez trzy sezony z rzędu potwierdzają swoje umiejętności.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2014, 07:27

mcsqrczybyk pisze:1. Tyle kasy za napastnika, który ma już 23 lata i w dotychczasowej karierze seniorskiej zdobył około 20 goli, to świetny deal.
2. Taki transfer Napoli wskazuje, że ich mocarstwowe ambicje zostały ograniczone do walki o 3. lokatę.
1. Gabbiadini gra na prawym skrzydle w 4-3-3 (4 bramki, 1 asysta, póki co), w poprzednim sezonie grał na boku w 4-2-3-1 (9 bramek, 4 asysty). To ciekawy zawodnik, boiskowy walczak.
2. Taki transfer Napoli wskazuje, że szybko zastąpili kimś kontuzjowanego przez cały sezon Insigne. Nie półśrodkiem, na wypożyczenie, a dobrym graczem, który wciąż się rozwija.

Robaku pisze:a ktoś wie co się dzieje z kontraktem naszego ulubieńca- ulubieńca całego forium N. Murru?
Murru praktycznie całe pół sezonu przesiedział na ławce. Zeman mu nie ufa. On lubuje się w bocznych obrońcach, którzy siedzą wyłącznie na połowie rywali.

mcsqrczybyk pisze:Szkolenie we Włoszech leży i kwiczy. Doskonale to potwierdza ostatnie zestawienie CIES
A jak to się ma do wicemistrzostwa Europy do lat 17 i 21 z tamtego roku?

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2014, 07:52

Jacky pisze:Moratą (14/4/0), Llorente (16/4/2), Giovinco (7/0/0) prezentuje sie jak? Sami sobie odpowiedzcie. A jak czytam tu propozycje typu Zaza, to pusty smiech mnie ogarnia, a potem żałość i rozpacz.
Złość i rozpacz to ogarnia mnie jak czytam takie coś.

A pusty śmiech pojawia sie gdy weryfikuje - co następujące:

Morata rozegrał 446 minut co daje raptem 4,9 meczu.
Przy 4 bramkach Hiszpan wyciąga średnią prawie gola na mecz (111 min)
włączając Lige Mistrzów do zestawienia.
Immobile ma średnią 126 min wiec jeżeli chodzi Ci o to że prezentuje się gorzej niż Morata, to fakt. Masz racje.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2014, 10:14

Pewnie ze dwa lata temu bodaj Arbuz mówił, że Gabbiadini przypomina mu trochę młodego Cavaniego. Żeby nie wyszło, że ostatecznie przepowiednia się spełni, Włoch trafi do Neapolu za podobną kwotę co Edinson i rozwinie się do tego samego stopnia :P

Matko najsłodsza, hejt na Marottę osiągnąłby szczyt totalny :wink:

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2014, 15:52

Nie przypominam sobie takiej mojej opinii, ale nie będę się zapierał, że czegoś takiego nie napisałem ;)

Gabbiadini to niezły zawodnik, ale uważam, że ma mniejszy potencjał od Berardiego. Trzeba też pamiętać, że w składzie jest już Coman, który musi mocno walczyć o swoje szanse i Morata zaciekle rywalizujący z Llorente. Nie wspominam już o Kramariciu, na którym bardzo mocno nam zależy. Akurat młodzi napastnicy to teraz jedno z naszych najmniejszych zmartwień. Zdecydowanie brakuje nam ofensywnego zawodnika od kreowania gry oraz bocznego obrońcy (o dobrym i pewnym zmienniku na boki nawet nie piszę).

Niech sobie Manolo wystrzeli nie wiadomo do jakiego poziomu, ale jak Marotta ściągnie jakiegoś kota na lewą obronę, który zapewni wysoki poziom przez te 4-5 sezonów i do tego zatrzyma Ryśka przez 2 lata to bym mu odpuścił taką wpadkę.

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że potrzeba nam lekkiego przewietrzenia składu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2014, 17:05

Arbuzini pisze:Nie przypominam sobie takiej mojej opinii, ale nie będę się zapierał, że czegoś takiego nie napisałem ;)
Ale ja wcale tego nie napisałem w ramach jakiegoś wyciągania brudów z przeszłości. Bardziej chodziło mi o to, że sam raczej nie dostrzegałem (i nadal nie dostrzegam) w Gabbiadinim materiału na kogoś, kto mógłby w przyszłości być filarem zespołu o sporych ambicjach, a tymczasem Napoli jest skłonne wyłożyć za niego dość pokaźne pieniądze, co pokazuje, że jednak widzą w nim potencjał, więc przyszło mi na myśl: "...a może chłop miał rację porównując go niegdyś do młodego Cavaniego?" :wink:
zahor pisze:A to nie yanquez czasem napisał? Tak mi coś świta.
Być może :)
Ostatnio zmieniony 05 grudnia 2014, 18:11 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2014, 17:42

A to nie yanquez czasem napisał? Tak mi coś świta.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2014, 18:44

pumex pisze:
zahor pisze:A to nie yanquez czasem napisał? Tak mi coś świta.
Być może :)
Yanquez jak byk

Zablokowany